יש הרבה מילים שדומות בין שפות.
סתם ככה אבל, אי אפשר להגיד שמילה באנגלית באה מעברית. צריך לחקות את האטימולוגיה של המילה בשביל לתת תשובה. עברית, זאת שפה שמית ויש עוד כמה שפות במשפחה. אנגלית, היא שפה (בבסיס) גרמאנית (עם שילובים של שפות רומאניות). יש הרבה מילים, בעיקר מאכלים, וחומרים, שהגיעו למערב משפות אחרות (כמו COFFEE-CAFE וכו'). מילים כמו יין, אלו מילים שכנראה יש להן שורשים מאוד עמוקים בשפה ובהסטוריה. באנגלית, המילה WINE באה מהמילה WIN באנגלית עתיקה, וזה בא מ-WINAM בפוסט-גרמאנית, שהושאלה כנראה מ-VINUM הלאטינית. גם ברוסית, המילה היא VINO, והקשר בא הרבה יותר מוקדם מהשפות הקיימות כיום. הקשר בא עוד כאשר כל השפות האלו היו שפה אחת, וקוראים לה היום השפה ה-פוסט-אינדו-אירופאית. שמה, השורש של המילה יין היה כמו שמשארים: WIN-O השפות השמיות (שפות כנען [כמו עברית, מואבית, פיניקית], שפות אקדיות [אקדית, שומרית, {בבלית גם?}]), הן שפות שהיה להן קשר עם השפות ה-PIE (פוסט-אינדו-אירופאיות) לפני כ-3000-4000 שנה באיזור בבל למשל, ויכול להיות, שמקור המילה יין בעברית, בעלת אותו המקור כמו WINE באנגלית, אבל צריך לבדוק את האטימולוגיה של המילה בעברית. בקשר ל-SACK, יש קשר ישיר, שמתחיל בשפות שמיות, עובר ליוונית SAKKOS, ללטינית SACCUS, בקנטית (Kentish) עתיקה SAEC, במרסית (Mercian) זה SEC, אנגלית עתיקה SACC, וכו'. בקשר ל-SCHOOL, אני בספק... נראה יותר כמו צירוף מקרים. זה בא מיוונית - skhole [שחולֱה], ונכנס חזר לשפות אירופאיות [גרמאניות] - SCHULE, SCHOOL, SCOL... גם בקשר ללב ו-LOVE, אני לא רואה הרבה קשר... המילה LOVE באה מהשורש הפוסט-אינדו-אירופאי - leubh- (סנסקריט - lubhyati, רוסית - любовь - lubov`, לטינית - lubet/libet, ליטאית - liaupse, גרמנית - liebe, אנגלית עתיקה - lufu, גותית - liufs, וכו') - שורש גרמאני זה: lubo אגב, עוד מילה מעניינת שנראית לי באופן חשוד דומה בין השפות הגרמאניות לשמיות זאת המילה ארץ - ארד' - EARTH - EORDHE - וכו'... מישהו רוצה להגיב על המילה הזאת?