LSD לשלום עולמי

ינוקא1

New member
LSD לשלום עולמי

אתמול ראיתי תוכנית בערוץ 8 - "הLSD של אלברט הופמן".

למי שלא יודע , LSD הוא סם שהופק במקור מפטריה הגדלה על גבי השיפון.
למי שלא יודע גם כן , המשתמשים בLSD ובסמים דומים , חווים חוויות רוחניות רבות.

מסתבר לפי הסרט כי לLSD היה חלק חשוב בתנועת השלום וההתנגדות למלחמה בוויטנאם. מסתבר שאנשhם כאלו שחוו חוויות מסוג זה , עוברים טרנספורמציה עמוקה וכאשר הסם היה מותר לשימוש נרחב , הוא הוביל לטרנספורמציה חברתית.

(למרות שלדעתי לא טוב ליצור מצב בו סמים יחולקו ללא פיקוח כפי שהיה אז).

כמו כן , הסם כמעט ואיננו גורם להתמכרות , או לבעיות פיזיות.

ובכן הצעתי היא להפיץ באופן מאורגן ברשות הפלסטינאית ובלבנון כמויות של LSD ולבדוק את ההשפעות. אגב , חיבאללה כבר שנים שולט בהברחת הסמים מלבנון לישראל בעיקר הרואין למיטב זכרוני.

(בעבר כבר היה שימוש דומה - כאשר הבריטים הפיצו אופיום בסין. אך בעוד האופיום הינו סם ממכר , הLSD הינו בעיקר סם המאפשר לחוות חוויות שונות וכמעט איננו ממכר).

אני חושב כי המדובר בפתרון זול מאוד לעומת הטכנולוגיות הצבאיות בהם מושקע כסף רב , והפוטנציאל שלו יכול להיות רחב מאוד.
אם בזכותו יהיו אפילו פחות רק 500 מחבלים פוטנציאליים , עשינו את שלנו.

גילוי נאות : אני אישית מעולם עדיין לא השתמשתי בLSD (אם כי אשמח לעשות זאת בהזדמנות פעם אחת)

מתוך ויקי:

http://he.wikipedia.org/wiki/LSD

אני בעד כל מה שיביא שלום.....אולי אפילו מלחמה

למרות שאם יש משהו שאני סולד ממנו באמת, זו מלחמה.
היה גנרל סיני - גוואן גונג (בתמונה), שהנהיג צבאות למלחמה לאורך שלושים שנים ברחבי סין. כל פעם חשב, שהנה זו המלחמה שתאחד את המדינות ותביא שלום.
הוא נלחם למען השלום - פרדוקס
.
רצחו אותו בסוף.
היום הוא נחשב לאל ופסל שלו עומד על המזבח בכל בית ועסק בהונג קונג.
אז בעצם הוא אל-מותי.

בעניין תוספים רוחניים,
גם אני לא התנסיתי בחומרים כימיקלים, או מעשנים.

השימוש בסמים מאוד מובן

אבל,
ינוקא, אתה יודע מה ההבדל בין סמים לבין הגעה לחוויה שהם נותנים, באופו עצמאי? ההבדל הוא שברגע ששפג תוקף ההשפעה של הסם, האדם בד"כ לא יודע לחזור לחוויה, לא מבין את הסיבות לחוויה, לא מכיר את עצמו באמת, לא מבין בכלל את מהות החוויה, נותן את כל הקרדיט לסם, ועוד ועוד..
כמובן שלהגיע לחוויות ללא סמים דורש ידע, ולכן מגיע השימוש בסמים, אבל יחד עם זאת, אם אנשים היו יודעים להשאר בתדר שהם עם הסם - אחרי השימוש בו, אז באמת הסמים שלהם היו אפקטיביים, אבל תכלס, ככה סתם, לסמים אין השפעה על החיים (או יותר נכון השפעה שלילית, כי יש ירידה של אנר' וחזרה למציאות. הסמים מהווים בריחה ולא מקור לעלייה, שלא להזכיר בריחה מהחוק). בגלל זה, אנשים שכותבים נניח בזמן שהם מסוממים - משמרים טוב יותר את התדר שלהם.

ינוקא1

New member
אני חושב שזה נכון

לגבי חלק גדול מאוד מהסמים מה שכתבת.
אני מסכים גם כי רוב הסמים הממכרים הם מסוכנים , ורובם אינם מביאים למקום אמיתי.

אך צריך לחקור באופן רציני וללא דעות קדומות את הLSD ספציפית.
מכיוון שקודם כל הוא סם שאינו ממכר.
הסכנות בנטילתו הן בעיקר שבזמן ה"טריפ" האדם יעשה דברים שאיננו אמור לעשות כמו לקפוץ מחלון , או בעיקר עם חומר לא נקי שיהיו "טריפים חוזרים".

אך ניתן לנטרל סכנות אלו אם באמת רוצים , וכדאי לחקור אותו.
גם בשביל שימושים רפואיים ופסיכיאטריים (שכנראה לאנשים הנוטים למות הוא יכול לעשות הרבה טוב כי הוא גורם לאדם להבין ש"אני זה לא רק הגוף") , וגם הן לשימושים רוחניים - הרבה הרבה אומנים שכתבו יצירות נהדרות עשו זאת בהשפעת הסם הזה.

כמו כן מחומר שקראתי ושראיתי רואים כי יש לא מעט אנשים שהשתנו כתוצאה מטריפ אחד של LSD !

כנראה שמי שיצר בשנות ה60 לפחות חלק מהתנועה של "ילדי הפרחים" זה הסם הזה.
ולאיזור כמו שלנו שמלא בפנאטיות , הסם הזה לדעתי יכול לעשות הרבה טוב.

http://astrology.walla.co.il/?w=/3300/1512879

קראתי וחייבת להגיב

תשמע, באופן אישי איני משתמשת בשום סוג של סם וגם לא מתנגדת לשימוש בסמים, להיפך, הלוואי והיו מאשרים אותם בחוק. בהחלט יכולה להיות להם השפעה טובה על האדם.

אבל גם אם הם לא ממכרים, אנשים יתמכרו אליהם (לשימוש שלהם) בדיוק בגלל שהם ירצו לחזור כל פעם לעוצמת החוויה/התדר/התחושות. כי אין להם שום דרך אחרת באותו רגע/תקופה. אבל עדיין לא יצליחו להפוך אותה לעיקבית בחייהם, אלא אם ימשיכו בשימוש זה.

באופן עקרוני - אין עם זה שום בעיה!! שימשיכו!, וזה יהיה מקור ההרגשה הטובה שלהם. לי אישית יש בעיה עם זה. מעדיפה תחושה טובה בתדר גבוה באופן טיבעי ועקבי בחיי היומיום ולא אחת שנעלמת. תחושה שאזכור כיצד לשמר ואהיה אחראית לה.

ד.א. לגבי סמים/ אלכוהול וכו' מתוך כוח המשיכה: אם אדם רוצה לשמר תדר, כדאי לו (אם כבר..)לעשות שימוש בחומרים אלה כשהוא כבר בתדר גבוה ולא נמוך. נניח אם אדם במצב רוח רע ולכן הולך לשתות בבר, האלכוהול לא יתרום לא בכלל לתדר, ולהיפך :)

ינוקא1

New member
גם אני חושב

שהדרך הטובה היא התפתחות איטית והדרגתית , וכך אני עצמי נוהג.

ובכל זאת , קיים כלי כזה בעולם , הוא כלי שיכול לשנות חברות שלמות ולהוציא אנשים מפנאטיות.

הוא כלי זול לייצור , והוא לא ממכר (כי לLSD ספציפית נוצרת עמידות כך ששימוש בו פעם אחר פעם לא מביא לאותה הרגשה וצריך פרק זמן ארוך בין לבין) , וגם לא מזיק רפואית.

אני הייתי מאוד שמח אם במקומות שהפנאטיות שולטת , נניח רצועת עזה או לבנון , היו מפיצים את זה.
ואם בזכותו יהיו "רק" אלף פנאטיים פחות , עשינו את שלנו.

יש משהו בדברייך

צודק, זהו הפתרון הקל, והוא בהחלט יכול להועיל אם משתמשים בו בתבונה ולפעמים גם לא בתבונה :)

השימוש בסמים היה אצל אנשי הרוח בעבר

"ויאמר ה' אל משה, קח לך סמים, נטף ושחלת וחלבנה, סמים, ולבונה זכה"
כמובן שניתן לפרש את המשפט הזה בעדינות.

בשבטים האינדיאנים בדרום אמריקה יש שימוש בצמחים "פותחי שערים" רוחניים. יש כאלו שנחשבים למקודשים.
במקרה שלהם, מדובר בתהליך טקסי שמשאיר אחריו תובנות רוחניות, יוצר פתיחה של מה שאנו מכנים מרכזים אנרגטיים, השאמן יוצר ריפוי אצל המשתתפים ונוצר חיבור יוצא דופן לקיום ולטבע.
התהליך הזה הוא קיצור דרך לתהליך המדיטטיבי, הוא עצמתי ביותר ובהחלט חודר לחיים.

בסך הכל - בעבר לא היו חוקים, ולא היו "סמים" כמו שאנו מגדירים אותם. אלא היו צמחים פותחי שערים. הם לא הוגדרו כהזייתים - רחמנא ליצלן
. אותם צמחים פותחי שערים קיימים עדיין, ונקראים גם - צמחי ריפוי, בפי המשתמשים והם לא מוגדרים בחוק. יש מדינות בהם הם חוקיים. יש מדינות בהם הם חוקיים לשימוש דתי. יש מדינות בהם הם חוקים במסגרות קהילתיות באזורים מסוימים.

אחת הטענות נגד הlsd הועלתה מצד הממשל האמריקאי, מאחר שהוא ראה ששוחרי השלום, אותם המתנגדים למלחמת ויאטנם, משתמשים בסם. הסם, שפתח להם את הלב ואת התודעה,נתן להם לראות ולחוות דברים באופן יותר "אנרגטי" ולא מחשבתי-בטח שלא לפי המחשבה שהממשל החדיר בציבור.

ינוקא1

New member
תתאר לך שהיו פותחים בעזרת

כלי זה את הלב ואת התודעה לאלף מחבלים פוטנציאליים ברצועת עזה והופכים אותם לילדי פרחים . . . זה לא שווה גדוד טנקים ?

אסף ב6

New member
בעברי הייתי בפורומים רוחניים שדנו בנושא,

אני הבנתי מכמה אנשים שם שהיו מתקדמים מאוד במדיטציה, על זה שאחד הדברים שפתחו להם את העולם המדיטטיבי היה חוויות כתוצאה משימוש בסמים, ויכול להיות אפילו שהשימוש באל אס די האיץ לחלק מהאנשים את ההתקדמות (לא בטוח).

לי גם אין בעיה עקרונית להשתמש בזה, אבל (כן יש אבל), אני לא בטוח שאחד מ - 1000 או לא יודע מה, לא פורצת לו סכיזופרניה או מחלה דומה, בעקבות שימוש של זה. אותי זה מאוד מפחיד הדברים האלה...

יכול להיות שאתה צודק במובן שאם הרבה היו משתמשים אז החברה נראית אחרת, לא חקרתי את הנושא לעומק.
אני ראיתי מתישהו ביוטיוב על זה שאנשים ערים שהשתמשו בסמים דיווחו שזה פחות טוב מהמצב הרגיל שלהם, אולי זה פה:
http://www.youtube.com/watch?v=Un-avof3h38
למרות שאני חושב שבמקור ראיתי את אקהרט טול מדבר על זה.

ינוקא1

New member
אני די בטוח

של1 מ1000 תתפרץ סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים כאלו.

ועדיין במציאות כמו רצועת עזה נניח , או חיזבאללה , כאשר האנשים שטופי מוח ב"סמים" דתיים קשים , נראה לי שזה יכול לעשות טוב.
זה יכול "לפתוח" להם את העולם באופן כזה שישבור את הפנאטיות של צורת הסתכלות אחת ומאוד מקובעת.

כשאשתמש אז אדווח איך היה .. . אפילו שאינני ער במיוחד

גם אני שמעתי דברים כאלו...על התפתחות

מואצת כתוצאה משימוש ב"מאיצים רוחניים"- משני תודעה.
אני מכיר גם אומנים שנפתחו ליצירה שמעבר לתפיסות הרגילות שלהם.
אני אישית, בכל זאת לא הייתי מנסה lsd.

אסף ב6

New member
לפחות על פי הביוגרפיה של סאדאת,

היו הרבה נסיבות נוספות שתמכו בזה...
בין היתר ההשגות רוחניות שהוא טוען שהוא הגיע אליהן בכלא..

ינוקא1

New member
שבוע טוב

אינני חושב שאתה צודק.
אני חושב שאחוז גדול ממנהיגי החמאס הם אנשים עם השכלה אקדמאית , כנ"ל מחבלי ה11 בספטמבר.

הבעיה איננה חוסר השכלה , אלא פנאטיות דתית והסתה.
אם תיתן להם השכלה אקדמאית , הם יכולים להיות מסוכנים אף יותר משהם היום.
לי כפנאט דתי לשעבר יש קצת יותר נסיון ממך ב"פנאטיות דתית"
, ולכן אני אומר לך בוודאות שאתה תמים בעניין הזה - במיוחד כאשר מדובר בפנאטיות דתית מוסלמית. אני לא יודע אם אתה מסוגל להיכנס לראש של "פנאט" בכלל. וזה יאמר לשבחך

השמאל טעה בטעות הזו פעם אחר פעם. הוא רואה אותם כמו שהוא רואה את עצמו - אנשים שרוצים להתפרנס ולחיות בשקט.
לכן הקימו להם פארקים תעשייתיים ודיברו על "מזרח תיכון חדש" שכמובן התפוצץ מהר מאוד.

כדי להבין את הסכסוך באמת , צריך להבין שאלו קודם כל אנשים שרואים אותך כשודד , אדם שגזל מהם את אדמתם. ולא משנה בכלל האם זה נכון או לא נכון , הם חונכו לכך מגיל 0. דבר שני הם רואים אותך כאויב האיסלאם. הם לא מחפשים רק "להתפרנס" . ..
מחבלי ה11 בספטמבר לא חיפשו תנאים סוציאליים. החבר'ה שלא מזמן סתם ככה ערפו ראש של חייל בריטי גם לא עשו זאת בגלל שהם עניים או לא משכילים.

הנצרות קצת יצאה מהפנאטיות שאפיינה אותה בימי הביניים , בזכות הרפורמה והתפרקות סמכות הכנסיה. היהדות יצאה מהפנאטיות בזכות זה שלמעשה 2000 שנה היינו תלויים בחסדי אחרים. אבל חלק גדול מהאיסלאם עודנו פנאט ועודנו בגישה ימי בניימית.

לכן אני אומר שהשכלה אקדמית גרידא לא יכולה לפתור זאת , נחוצה תרופה ליציאה מפנאטיות. תרופה שתעזור לשבירה של עולם מקובע מחשבתית. מכל מה ששמעתי על lsd למרות שלצערי לא התנסיתי , אני בהחלט חושב שיש לו פוטנציאל טוב לכך.

למעלה