MASHIAH

PolarBear

New member
ראיות

אני יכול להביא ראיות רק לגבי הרבי מבעלז. אינני יודע לגבי הרבי מסאטמר- פלסטיק חושב שגם לגביו היה סיפור דומה, אבל אני לא שמעתי על כך. בקשר לרבי מבעלז- לראשונה שמעתי עניין זה לפני כ-15 שנים, כשקראתי את הספר "החרדים" מאת אמנון לוי (הוא היה פעם עיתונאי חוקר, מומחה לחרדים. בינתיים הוא התדרדר להנחיית תכניות טלויזיה חסרות ערך). אם זכרוני אינו מטעני, הוא הקדיש פרק שלם בספר לעניין זה. מאז נתקלתי בפרשה זו מס´ פעמים. היו מס´ כתבות בעיתונות, וגם לפני כחודש-חדשיים היתה כתבה ארוכה על כך בערוץ 1 בטלויזיה. הלינק היחיד שאני יכול לתת לך הוא לצילום של כתבה מאת מאיר שלו בעניין זה. "חופש" קיבלו היתר מידיעות אחרונות לסרוק את הכתבה ולהציג אותה באתר (איזה מזל שיש לנו את "חופש", אחרת היו מאשימים אותנו בשקרים...!) לא שמעתי על הסיפורים שלך לגבי גולדה, בן-גוריון וכ´. היו להם פייפרים לבריחה מן הארץ? אולי. גם לנשיא ארה"ב יש מטוס מפואר שיבריח אותו למקום מבטחים במקרה של מלחמה, וכך אכן נעשה בפיגוע במגדלי התאומים. בכל מקרה, בצורה שאתה מציג את העניין, כל זה נראה מופרך לגמרי. אתה טוען שהספר אזל אחרי שהמדינה קנתה את כל העותקים? נו- נפלא- אז זה בודאי גרם לכותב ולמו"ל להתעשר, ואז הם יכלו להדפיס עוד עשרות-אלפי עותקים חדשים, לא? אבל גם אם נניח שכל הסיפור הזה נכון, וכל מנהיגינו היו פחדנים ושפנים. נו, אז מה? אז הם היו! ביג דיל! תבין- יש הבדל עצום בין רב של קהילה חסידית, לבין ראש ממשלה. חסידיו של רב מתייחסים אליו כמו אל נציג האלוהים עלי אדמות, והם יעשו כל מה שהוא אומר, ולא יעיזו לעשות כל מה שהוא אוסר עליהם לעשות. לכן חסידי בעלז נשארו בהונגריה במצוות רבם, ולא העלו על דעתם לברוח, וזה עלה להם בחייהם. ראש ממשלה, לעומת זאת, הוא בשר ודם, ואף אחד לא מתייחס אליו אחרת. להפך- מותר לבקר את מעשיו, מותר להדיח אותו מן השלטון אם פועלו לא מקובל על האזרחים, וכ´. את גולדה, למשל, העם העיף מן השלטון בבושת פנים אחרי הפאשלה שלה במלחמת יום כיפור.

עלה זית

New member
כרגיל

התשקורת מומחית להוציא דברים מהקשרם. אין להם דבר בכתובים אבל הם תמיד יכולים לספר שפלןני "אמר". לך תוכיח... לגופו של עניין. הרבי מבאלז לא ברח ולא הפקיר את חסידיו. במציאות שהיתנ אז בעולם לא הובטח לאף אחד שבריחתו תועיל לו, והראיה שמליונים ברחו ונספו. שמחתי בכל מקרה שאתה מבחין בהבדל הראוי בין רב בישרא-ל לפוליטיקאי . ואני יכול להבטיחך נאמנה שהרבי מבאלז עשה כל שביכולתו והבנתו כדי להציל את חסידיו.

PolarBear

New member
סחתיין, לא ידעתי שאתה כזה עילוי

תוך רבע שעה הספקת לקרוא את ההודעה שלי, לקרוא את המאמר (הלא קצר) של מאיר שלו, להסיק מסקנות, ולכתוב את ההודעה שלך. כל הכבוד! אולי בגלל זה התגובות שלך כ"כ מנותקות מהמציאות. "אין להם דבר בכתובים"- אם רק היית טורח לקרוא את הכתבה שהבאתי לך, היית רואה מייד בהתחלה צילום של המכתב שהשאיר הרבי לחסידיו. יש גם ראיות נוספות- אם אתה מתעניין בנושא, תוכל בקלות למצוא אותן בסיפריות האקדמאיות שאתה נמצא בהן דרך קבע. אני בהחלט לא מאשים את הרבי שברח. גם אני הייתי עושה אותו הדבר בדיוק. אבל אני מאשים אותו שהוא נתן נבואת כזב לחסידיו, ובכך גרם למותם. אם רק היה אומר להם גם-כן לברוח, או לפחות אם היה שותק, הדברים היו אולי נראים אחרת. אני גם מאשים את חסידיו של הרבי, על שהיו טיפשים ולא העזו להפעיל קצת שיקול דעת שלהם. לצערי, גם כיום חסידי חצרות למיניהם הם בובות של רבניהם, ולא מעיזים לעשות צעד אחד ללא התייעצות עם הגורו שלהם. התוצאה, מתברר, עלולה להיות לפעמים הרת אסון.

עלה זית

New member
לגופו של עניין

א.הרבי מבלז לפי מר שלו יצא את פולין ב 1944. ידוע לך כמה חסידי בעלז נשארו בפולין ב1944? כשפולין נכבשה ב 1939.......... ב. מיום שפסקה נבואה מישרא-ל היא ניתנה לשוטים . לכן, הטענה שניתן היה לדעת מה צופן העתיד היא מופרכת. ג. הרבי נסע לא"י כי לא נשארו לו חסידים, וכי הוא לא חשש שההשפעה הציונית בא"י תוריד אותו מדרך אמונה בהשם. אם היה חושש לזה היה מעדיף למות בפולין ולא להתנסות נסיון של שמד, שהוא על פי ההלכה חמור בהרבה ממיתה. ד. מתואר בכתבה הפרידה מיהודי הונגריה ולא מחסידי בעלז וזה סלוף חמור מאד, מאד, ידידיד הנכבד. בעלז שוכנת בפולין פלך גאליציה .

PolarBear

New member
להלן תקציר השיחה הקצרה ביננו:

פלסטיק התחיל את העניין בכך שטען שהאדמו"ר מסאטמר ברח לישראל וזנח את חסידיו. אני תיקנתי אותו ואמרתי שזה היה האדמו"ר מבעלז. אתה מייד קפצת וטענת שאלה השמצות. במקום להסביר למה אלה השמצות לדעתך, נקטת בפתגם הידוע שהתקפה היא ההגנה הטובה ביותר, ונפנפת באיזה ספר שכתב אדם שאף אחד לא שמע עליו, שטוען כמה דברים (שכנראה היו אמורים לזעזע אותנו?) לגבי כמה ממנהיגי המדינה. לא רק זה, אלא גם טענת לקונספירציה- המדינה ניסתה להעלים את הספר ע"י קניית כל עותקיו
. למרות שהמדינה קנתה את כל העותקים, בכל זאת הספר נמצא בכל הסיפריות האקדמאיות בארץ, וכל אזרח יכול לקרוא את הספר כאוות נפשו
(קצת לא הגיוני, אינך חושב?) היות וכינית את דברי ´השמצות´ (מבלי שיהיה לך מידע בנושא), באתי והבאתי ראיות לדברי. טענתי שנתקלתי בסיפור הזה בכמה מקומות: בספר "החרדים" מאת אמנון לוי, בו הוא מקדיש פרק שלם לסיפור הזה, במאמרים בעיתון, שאחד מהם הוא מאת מאיר שלו, ומכתבת תחקיר שהיתה בטלויזיה לפני כחודשיים של מיכאל קרפין. אף הבאתי לינק למאמר של שלו. אתה אפילו לא טרחת לקרוא את המאמר, והמשכת בהתקפות. שוב טענת לקונספירציה נוספת- הפעם התישקורת (כדבריך). היא מומחית בלשקר, להוציא דברים מהקשרם, ואין להם שום הוכחות בכתובים. כן בטח. כל המקורות הבלתי תלויים שהבאתי חברו להם יחד וזממו תכנית קונספירציה זדונית להשמיץ את הרבי מבעלז. נראה לך הגיוני? אחרי שהבאתי לתשומת לבך שדוקא יש הוכחות בכתובים, סוף-סוף טרחת לקרוא את המאמר של מאיר שלו. השבח לאל! אחרי שקראת את המאמר המשכת במדיניות ההתקפה. המשכת לקרוא לכל העולם שקרנים, והטחת בפנָי כמה קושיות שנראו לך לא הגיוניות, ומהן אתה מסיק שכולם משקרים, ורק אתה יודע את האמת. אתה מצפה לתשובות ממני על הקושיות שהבאת? לא אוכל לתת לך תשובות. אינני היסטוריון, ואפילו לא מומחה לתקופת השואה. אין לי מושג כמה חסידי בעלז היו בפולין בשנת 1944. מניין לי לדעת זאת? אני גם לא יודע איפה זה בכלל בעלז. אבל אני יודע שנתקלתי בסיפור הזה מספיק פעמים כדי לדעת שאי אפשר לטעון שהוא שקר רק בגלל שה"דוקטורנט" מר עלה זית מצא כמה דברים שלדעתו הם לא נכונים. נגשתי לאתר של "יד ושם", ומצאתי שם מאמר הדן בשאלה האם רבנים ברחו מקהילותיהם בתקופת השואה. על הרבי מבעלז כתוב כך: "בתקופת המלחמה כמו גם לאחריה, הוטחו טענות קשות כנגד הרבי מבלז, שברח מפולין להונגריה בשנת 1943. הרבי נשא מספר דרשות בהם עודד והרגיע את יהודי הונגריה, אך עם כיבושה במרס 1944 נמלט ממנה וניצל, בזמן שחלק ניכר משומעי דרשותיו נספו". אבל כמובן שגם יד-ושם משקרים, נכון? כי הרי זה מוסד ציוני, וכמו כל המוסדות הציונים הוא שונא חרדים מובהק. לא? מה אני אגיד לך. אם נוח לך שאתה משכנע את עצמך שהסיפור הזה שיקרי רק בגלל שאני, PolarBear הקטן, לא יודע לענות לך על כמה קושיות, אז תמשיך לחיות באשליות. אני לא אפריע לך. אבל כל אדם עם מעט הגיון היה רואה בבירור שיש דברים בגו.

למעלה