ראיות
אני יכול להביא ראיות רק לגבי הרבי מבעלז. אינני יודע לגבי הרבי מסאטמר- פלסטיק חושב שגם לגביו היה סיפור דומה, אבל אני לא שמעתי על כך. בקשר לרבי מבעלז- לראשונה שמעתי עניין זה לפני כ-15 שנים, כשקראתי את הספר "החרדים" מאת אמנון לוי (הוא היה פעם עיתונאי חוקר, מומחה לחרדים. בינתיים הוא התדרדר להנחיית תכניות טלויזיה חסרות ערך). אם זכרוני אינו מטעני, הוא הקדיש פרק שלם בספר לעניין זה. מאז נתקלתי בפרשה זו מס´ פעמים. היו מס´ כתבות בעיתונות, וגם לפני כחודש-חדשיים היתה כתבה ארוכה על כך בערוץ 1 בטלויזיה. הלינק היחיד שאני יכול לתת לך הוא לצילום של כתבה מאת מאיר שלו בעניין זה. "חופש" קיבלו היתר מידיעות אחרונות לסרוק את הכתבה ולהציג אותה באתר (איזה מזל שיש לנו את "חופש", אחרת היו מאשימים אותנו בשקרים...!) לא שמעתי על הסיפורים שלך לגבי גולדה, בן-גוריון וכ´. היו להם פייפרים לבריחה מן הארץ? אולי. גם לנשיא ארה"ב יש מטוס מפואר שיבריח אותו למקום מבטחים במקרה של מלחמה, וכך אכן נעשה בפיגוע במגדלי התאומים. בכל מקרה, בצורה שאתה מציג את העניין, כל זה נראה מופרך לגמרי. אתה טוען שהספר אזל אחרי שהמדינה קנתה את כל העותקים? נו- נפלא- אז זה בודאי גרם לכותב ולמו"ל להתעשר, ואז הם יכלו להדפיס עוד עשרות-אלפי עותקים חדשים, לא? אבל גם אם נניח שכל הסיפור הזה נכון, וכל מנהיגינו היו פחדנים ושפנים. נו, אז מה? אז הם היו! ביג דיל! תבין- יש הבדל עצום בין רב של קהילה חסידית, לבין ראש ממשלה. חסידיו של רב מתייחסים אליו כמו אל נציג האלוהים עלי אדמות, והם יעשו כל מה שהוא אומר, ולא יעיזו לעשות כל מה שהוא אוסר עליהם לעשות. לכן חסידי בעלז נשארו בהונגריה במצוות רבם, ולא העלו על דעתם לברוח, וזה עלה להם בחייהם. ראש ממשלה, לעומת זאת, הוא בשר ודם, ואף אחד לא מתייחס אליו אחרת. להפך- מותר לבקר את מעשיו, מותר להדיח אותו מן השלטון אם פועלו לא מקובל על האזרחים, וכ´. את גולדה, למשל, העם העיף מן השלטון בבושת פנים אחרי הפאשלה שלה במלחמת יום כיפור.