MEC איך זה התחיל?

malodain

New member
איבה

נמרוד סיפור מאוד יפה רואים שהשקעת הרבה מאוד במזמורים אבל יש לי כמה שאלות אליך. העם עד היום שרד איזשהו פלג התומך בגרופון? העם עד היום יש איבה מסויימת בין האלפים לבני הארצות שתקפו אותם? כמה זמן האחווה בערך קיימת וכמה מהיגים היו לה(כי כמו שציינתה אלף יכול לחיות הרבה מאוד זמן יכול להיות שהאחווה קיימת 5000 שנה אבל היו לה רק שני מנהיגים)?

vergan

New member
תשובות תשובות

1)לא ידוע עם יש איזשהו פלג שתומך בו לפי דברי אלפי הים (שומרי ההיסטוריה) כל החיילים שלו שהם בערך כל תומכיו מתו וכך גם הוא ויועציו אבל אולי יש שרידים כמובן שהם לא יעזו להראות את פניהם או נכחותם עד שייצברו מספיק כוח (רמז למי שרוצתה לעשות כזאת קבוצה...) או שהם יראו את פניהם וחיו באזורים מבודדים בין האלפים לאלה שתקפו אותם אין איבה כי זה לא ארצות שלמות זה אנשים מסוימים כל האלה שחשבו שהם מעל האלפים שהאלפים הם גזע נחות כיום אין כאלה (או כפי שאמרתי למעלה הם לא מראים את זה) 3)מנהיגים לפחות 2 או 3 לא יודע עדיין

רגע רגע רגע

יהיה מיני-משחק (או עוד פרה-R) שיראה את הסיפור (כמו ההסכם בין המגדל ואמור?)

vergan

New member
השם של מנהיגת הFES הראשונה נחשף

אלנטארי-star-queen fill in blank =)

elanor

New member
שיהיה לכם קצת יותר ברור...

השם הוא ELENTARI (שתדעו איך הוא נהגה) והפירוש שלו הוא STAR-QUEEN (יש לזה כל מיני צורות לפירוש בעברית בגלל זה כתבנו פשוט את הפירוש באנגלית)

simons

New member
רגע רגע רגע...

אבל למה אנשים מסתירים את תמיכתם במנהיג? הרי הוא כבר מת... ואגב, כיצד מת? הרי לפי מה שאמרת הדבר לא קרה לפני כל-כך הרבה זמן (במושגים אלפיים), וכיצד מתו אנשיו? מלבד זאת - אם הייתה שנאה כזו גדולה בין האלפים לשאר הגזעים באותה תקופה, והייתה מלחמה ענקית בה נהרגו עשרות אלפי אנשים, לפי דבריך, איך זה שלאף ממלכה לא איכפת? נניח שזו אכן הייתה "מלחמה פרטית" כמו שאתה אומר, ונעזוב את העניין כיצד גוייס צבא כזה בצורה פרטית בלי שלאף אחד יהיה איכפת (למרות שגם לזה נגיע מתישהו..), זה לא מפריע קצת למלכים או למנהיגים של הארצות שהאלפים צוברים כזה כוח אדיר? בייחוד אם הם גזענים? אגב, בהתאם למה אתה קובע את העובדה הזאת, שהיום אין גזענות גלויה כנגד אלפים? מקווה שתוכל לענות על כל השאלות.. בברכה, סימון והשאלות

elanor

New member
אני לוקחת לעצמי את הזכות לענות לך

אז ככה: *אחת הסיבות שאנשים מסתירים את תמכתם בנהיג היאבגלל שהוא מת. הם רוצים לצבור מספיק כוח עד שהם יוכלו לצאת שוב לעולם בתור אנטי-אלפים קיצוניים. *והסיבה שלאף ממלכה לא איכפת, זה בגלל שתי סיבות: 1. זה היה לפני ממש המון זמן (בזמן תמותה), ככה שזה הפך למין סיפור סטייל ´אלאדין´ וסוגיו. כמו סיפור "אלף לילה ולילה". (בשביל בני התמותה, לא האלפים) ו-2. בגלל שזו באמת הייתה מלחמה "פרטית" ז"א, לא משנה כמה נהרגו, כי אם יצורים (ביצורים אני מתכוונת עכשיו לכל בריאה שהיא לא אלף) ממלכה מסוימת היו אנטי-אלפים ורצו להשמיד אותם, לא היה שומדבר שמנהיג הממלכה יכול היה לעשות בקשר לזה. חוצמזה, קח כמה אנשים ממלכה זאת וכמה מההיא ומעוד כמה ממלכות, והנה יש לך אלפי ועשרות אלפי אנשים שיכולים למות בסיפור. מלבד זאת, זה לא אומר שלמשפחות של אלה שיצאו לקרב לא היה איכפת, תחשוב יכולות להיות כל מיני תגובות: יכול להיות שאחרי המלחמה, המשפחה של הבן/בעל/אבא/אח/סבא (ואותו הדבר גם בלשון נקבה) שנאו אלפים כי הם הרגו את יקירם, יכול להיות גם שהם חשבו שאותו בן משפחה היה טיפש גמור כשהו יצא לקרב כי הרי אלפים לא עשו לו שומדבר רע (עד אז) וגם איך לעזאזל הוא יכול היה לחשוב שהוא יצליח להביס את האלפים האגדיים -ככה שזו רק אשמתו שהוא מת בגלל טיפשות. *ונאמר כבר שהממלכות לא היו גזעניות, ואם מנהיג של ממלכה מסוימת היה גיזעני, זה היה עיסקו הפרטי. והאלפים ד"א, לא "הלכו וצברו כוח" (לעומת כמה מבני התמותה שכן ניסו לעשות זאת כדי להשמיד אותם), אלא פשוט הביאו את כל הלוחמים והציידים שלהם לאותו מקום ונוצר צבא קטן. או לא כ"כ קטן... מלבד זאת, כיוון שרוב האלפים לא עשו את כל הדברים שלהם מארצות אלפיות רחוקות אלא מתוך ניסיון להתערות בארצות אחרות, זה לא היה נקרא "צבירת כוח" נגד ממלכה/ממלכות מסוימת/מסוימות כי הם ישבו שם כאזרחים ולא עשו שומדבר נגד המשטר או הממלכה או וואטאבר. *ודבר אחרון, אף אחד לא אמר שאין היום עדיין גזענות גלויה נגד אלפים. פשוט אין את זה כמו אז. אם הגזענים רוצים לנסות שוב להשמיד את האלפים, אז הם עושים את זה בשקט בשקט, עד שהם יצברו מספיק כוח, כנראה, כי אף אחד לא יודע על אף תנועה גזענית וביחוד לא נגד אלפים שנחשבים היום למכובדים ואהובים ואולי אפילו נערצים בקרב *רוב* האנשים היום (אנשים -הכוונה לכל גזע שאתם יכולים לחשוב עליו, במיוחד אם הוא נוטה לאור ולא לאופל). כמובן שלא כולם אוהבים את האלפים, גם היום אבל לא ברמה של גזענות. למרות שיכול להיות שפה ושם צץ איזה מישהו/משהו שאוהב נורא לספר כמה שהוא שונא את האלפים וכמה שהם נוראיים. וכאן ד"א, יש קריאה (אוף-פליי). אתה שונא אלפים? מישהו מיכם שקורא את ההודעה שונא אלפים? מישהו סתם רוצה להקים עוד קבוצה? בבקשה. אם אתם רוצים, הקימו קבוצה של שונאי אלפים. רק שתדעו, עכשיו כשהם מאוחדים (לא כמו פעם שהם היו משתלבים בארצות שונות ורחוקות זו מזו) בארצות האלפיות והקסומות שלהם, הרבה יותר קשה להביס אותם. עד כאן לפי שעה. (ראיתי יותר מדי חדשות בזמן האחרון... "לפי שעה"... חחחחחח....) בברכת כוכב השמש, אלאנור.

vergan

New member
אחלה יוזמה אלאנור

טוב אז רק תיקון בינתיים אני רק מתקן אותך את לא יכולה להגיד ש*רוב* היצורים אוהבים אלפים כי אנחנו לא בטוחים יש הרבה שאין להם בעיה עם זה זה כמו שאני לא אוהב ומעריץ ומכבד את ארה"ב פשוט אין לי בעיה איתה עכשיו יכול להיות שיש פעולות קטנות נגד אלפים שפה ושם אחד נתלה או מישהו רוצח אלף וכו´ וכו´ אבל בשביל זה קיימת האחווה אם כזה דבר קרה אז ברגע שהאחווה מיודעת היא שולחת צוות לחקור את זה (הנה רעיון בשביל קווסטים) ועם יש איזה גמד או בן-אדם או וואטאבר שרוצה לתפוס את הרוצח האחווה תתמוך בו ותתן לו את כל הפרטים שהיא רוצה עם זה היה בן-אדם יחיד אז יש שתי אפשרויות 1)האחווה שופטת אותו 2)הארץ בה הוא גר שופטת אותו (זה תלוי ביחסים של העיר\ארץ עם האחווה) עם זו תנועה נגד אלפים האחווה לוקחת שליטה על המקרה ומיד מחסלת את האיום לא בהכרך הורגת אותם ד"א כמו כן עם מישהו רוצה להקים קבוצה אנטי-אלפית (אופ-פליי אני מדבר פה) זה יהיה נהדר ויש לכם מילה שלי שהאחווה לא תאסוף את כל האלפים בעולם רק בשביל להילחם בקבוצה שלכם (אלא עם כן היא תהיה גדולה מספיק לעורר דאגה) תחשבו מה זה יכול ליצור פתאום קרבות באמצע הרחוב בין אלף לאיזה גמד מהתנועה שלכם ואז אולי זה יהפוך מהר ל10 על 10 כי יש לכל אחד חברים =) זה יהיה נהדר

elanor

New member
בגלל זה הדגשתי בכוכביות את ה*רוב*

כשאמרתי "*רוב*", התכוונתי לא כולם, אבל הרבה. ובהחלט יכול להיות שגם הרוב. לאו דווקא באחוזים של 80% מתוך 100%, יכול להיות הרבה הרבה פחות. אבל בגלל שלא יודעים את הנתונים המדויקים (כי אף אחד לא בדק. זה לא ממש משנה כל עוד זו לא גזענות) יכול להיות גם שיותר (למרות שזה לא נשמע לי כ"כ הגיוני)... זהו. החלטה שלכם.

simons

New member
בדיוק

כן, ככה אני רואה את זה! אולי יותר עדין בהתחלה: כבר דיי מאוחר בלילה, אחרי סיבוב מסבאות, הניצוץ המאיים בעיניים של הגמד, הרטינה הגסה שהוא פולט, הנגיעה בזקן, ואז, כשהעלף חולף על פניו, שניהם לא מסירים את המבט אחד מהשני לרגע, והעיניים שיורות ברקים ואומרות הכול... שנאה מוצנעת, שבקלות יכולה להפוך לתגרות רחוב, קללות, אפליה... טיפה יותר אפלוליות, פוליטיקה פנימית שלא מאפיינת שום משחק אחר כמעט.. ואולי, מי יודע, תקום קבוצה דוגמאת קו-קלקס-קלאן, חריה אינם מזוהים, לובשי ברדסים שתופסים אלפים חסרי-מזל. (או להפך - קבוצת אלפים חתרנית שרואה בבני-האנוש איום..) (היי, זה עושה את המשחק לכמעט חינוכי..) מקווה שקיבלתם רעיונות, סימון

simons

New member
ובכול זאת

אוקיי, נתחיל בהבהרה - כמו שאת זוכרת, הייתי איתך במירקווד, אז לא, אני לא שונא אלפים, לא כדמות ולא כבנאדם. האמת שהבעיה שלי היא פחות פרטית עם הנושא, למרות שגם הוא שנוי במחלוקת, אלא יותר עם הרעיון שאת קובעת עובדות בשטח. ונניח שכל הקבוצה שלי רוצה להיות שונאי אלפים מוצהרים, אבל היי, את קבעת איזושהי עובדה, או לפחות הצגת אותה ככזאת.. לא שאני נגד היוזמה, אבל יש לזה נימה סופית. כי, נאמר שתהיה קבוצה שתרצה לעסוק בכך באופן גלוי, גם אם לא בפועל (כלומר, שנאה על-פני השטח, שלא מובילה לפעולות). אף אחד לא יודע על תנועה גזענית, למה לא? אני לא אומר שאני רוצה לעשות אחת, אלא שרק הרעיון שעוד קיימת אצל אנשים מסויימים איבה לאלפים, רק בגלל שהם אלפים ובגלל המלחמה הבין-גזעית, יוסיף עניין ומתח למשחק. מלבד זאת, "קצת מפה, קצת משם, והנה עשרות אלפי אנשים" זה קצת יותר מקצת, בייחוד בעולם קטן יחסית, מה גם שעשרות אלפי אנשים זו לא מלחמונת, זו מלחמה שתזכר למאות שנים כדבר הנורא ביותר שקרה. תחשבי על זה - זה כמו שואה (ואני מתנצל מראש אם מישהו נפגע מאזכרת השם הזה, משום מה) של הזמנים ההם.. עשרות אלפי אנשים זה לא איזה המון כפרי משולהב, זה חתיכת צבא כובש-ערים ומרסק-מדינות ומבצע-מהפכות. האלפים, כדי להביס אותם, היו צריכים להיות: א) ביתרון מספרי או ב) ביתרון טכנולוגי גדול ובכול זאת, הם לא היו כל-כך מתקדמים, מה שאומר שהם גייסו לא מעט אלפים, ציידים או לא ציידים, לשורותיהם. אני, אם הייתי מולך באותה תקופה, ואין זה משנה אם הייתי פרו-אלפי או לא, הייתי מתחיל להיות מודאג כשמחודדי-האוזניים מתחילים לאסוף נשק. ליצבור-כוח : לרכז הרבה חיילים או אנשים נושאי נשק באותו מקום. נסחי את זה איך שאת רוצה, הם צברו כוחות לקראת מלחמה, וצברו גם כוח פוטנציאלי להרס. נקודה נוספת שהעלית - אם למנהיג הייתה גחמה מסויימת באותם ימים, והמנהיג, כמו שאת תראי ברוב הארצות, הוא מונארך או דיקטטור, הרי שגחמתו הופכת לפקודה שמתבצעת מייד. את אומרת שמתייחסים למלחמה כאל מיתוס. אבל זו התייחסות אנאכרוניסטית, מאוחרת. כיצד התייחסו אליה בסופה? אני מציע, אגב, שהקפטנים של הקבוצות יגלו עניין ויגידו מה הממלכות שלהן עשו כתגובה לטבח. (כך זה לפחות נשמע - בני האדם לא הרגו ולו אלף אחד לפי הסיפור..) אלאנור, את לא יכולה לדמיין לך את המשפחה/ות הזו, שהבן הבכור המוצלח ויפה הבלורית שלה הלך למלחמה כי ככה ציווה המלך, אפילו לא כי ממש רצה בכך, וכעבור כמה חודשים כל מה שמחזירים לאמא הבוכייה זו הטוניקה המוכתמת-בדם שלו? את לא רואה איך מתפתח טקס של ממש במשפחה בכל מה שקשור לשנאת אלפים? ואפילו אם הם לא אשמים כגזע, בכול זאת ההתארגנות שלהם היא שהביאה (מנקודת המבט של המשפחה לפחות) למלחמה, שהביאה למות הבן. את מבינה שזה בעייתי, נכון? בהצלחה באיחוד, אגב, אני ממש בעד האחווה הזאת, אבל אני רוצה שהעולם שאנחנו יוצרים עכשיו יהיה כמה שיותר אמין ושיהיה כיף לשחק בו. בברכה, סימון נ.ב. ארצות אלפיות קסומות - ? איזו ארץ היא ארץ אלפית במשחק? ומה משמעות הקסם הזה? נ.נ.ב. קריאה נוספת למעוניינים להקים קבוצות אנטי-אלפיות או אנטי-סימון, וכמובן להשתמש בעניין הגזענות הזה (על כל הפנים שבו) בדמויותיכם.

vergan

New member
הרבה דברים שלא הבנת

1)גרופוג לא היה מלך הוא היה מישהו שניצל את מעמדם השנוא של העלפים ואסף אלפים של יצורים נגדם כמו למשל רוזווד (נגד האפרו אמריקנים) הקטע שהאלפים אספו את הצבא היה פתאומי גרופוג הוביל את צבאו דרך הארץ ההיא (סתם איזור בינתיים) ושם פתאום הוא פגש בכל אלפי האלפים האלה כמובן שהוא צחק כשהוא ראה את היצורים ה"חלשים" האלה ואז היה קרב העלפים הפסידו בו! בהתחלה הם כמעט ונוצחו ואז השמש נעלמה והדרוו יצאו תחשוב על הדרוו כמין לוחמי-על באותה תקופה יש להם טכנולוגיה מתקדמת אבל כל הקטע זה שהיא פותחה באפלה והיא מתפוררת עם אור השמש אז הדרוו קרעו לשאר היצורים את הצורה ואז היה הקטע של 12 היועצים וגרופוג נגד טרקום וגאלאנטיר וזהו אף אחד לא ידע על צבא העלפים עד לאותו רגע בערך שאחריו העלפים התפזרו בחזרה לחייהם אבל מכיוון שהחדשות טיילו ממקום למקום שצבא גרופוג הובס אז התחילו לתת לעלפים כבוד וכו´ וכו´ ובני האדם כן הרגו עלפים וגם הגמדים וכל היצורים שהיו בצבא הזה הם פשטו על הכפרים שלהם ונכנסו לבתיהם בערים המעורבות אנסו את נשותיהם תלו את הגברים וטבחו בילדים אז נראה לי שהאיום היה מהצד של קגרופוג יותר כי העלפים התאחדו רק לרגע אחד חיסלו את האויב והתפרקו

איך אני רואה את זה...

משחר ההסטוריה חיו להם כמה מינים שונים של אלפים שמלאו את הארץ למעטה, כי שוממה היתה הארץ ברובה, ורחבה. חלקם גבוהים ומאריכי ימים, לחלקם אזניים מחודות, לחלקם זימים, חלקם זריזים וגמישים, וכן הלאה. היו להם את הבריתות שלהם, היריבויות שלהם, והארץ שגשגה תחת רגליהם. ובהיותם היחידים על הארץ, היו מפורדים ומחולקים לשבטיהם, ולזרמים בתוך שבטיהם, ולמשפחות. אך נובאה הנבואה על בוא האדם, ועל היגון ועל המלחמות שישטפו עם בואו, כי קצרים הם חייהם וחימתם קשה, ומהירי למידה הם, ותאוות כח וידע להם, על שום קוצר חייהם, ומספרם יהיה רב. יש האומרים שאם היה לו לאדם מחצית שנות חייו של אלף, היה בידיו להפוך לאדם מוכן בעליל על שום הידע והנסיון שצבר. אך האלפים המשכו לחיות את חייהם, לבנות את עריהם ששנו בתכלית מאחת למשנה, והיו אהובות על בניה ונוחות רק להם, ותעובות על אורחיה. אך לא היו מלחמות ענק טרם בוא האדם, כי זו דרכם של אלפים, והארץ הוסיפה לאסוף ימים למניינה. אז, נתגלגלו המאורעות על בוא האדם. ודם מילא את הארץ, וממלכות האלפים נסגרו בפניו, והיו לאגדות מסתוריות וקטלניות אותם לא אבה איש לחקור, כי רחבה היתה הארץ, ולא חסר מקום ושטח. ובבוא הימים, על אף ימיהם הקצרים והבזבוז האדיר בללמד את הידע שוב ושוב מדור לדור, עד ישקום חכם בדורו שיקח את הידע צעד קדימה, הגיעו בני האדם לתפארת מעמדם כבני תרבות. אז גם עלה מספרם, והארץ נשטפה בעקבותיהם לארכה ולרוחבה עד כי לא יכלו האלפים להתחבא עוד מפניהם, ואחת אחרי השנייה החלו להחשף ולהגלות ערי האלפים, ובניה החלו מפותים לצאת ולראות את העולם שנתהווה בהחסרם. וכשראו בני האדם את האלפים, היו שקראו כמה יפים הם והעריצום, והיו ששנאו אותם על שקפצו החוצה מן האגדות הארורות, ותיעבום כי שונים הם, אחרים ובלתי נתפסים בתרבותם המוזרה ובמנהגיהם העלומים. ובין אלף לאלף מממלכה אחרת לא היתה אהבה רבה, כי כל אחד מעמי האלפים היה קנאי לצביונו ולתרבותו ולדרכו היחודית, וגאה בכישוריו שפותחו לו ורק לו. וכשהגיע שימעה של הארץ אל לב ערי האלפים היו מלכים שהצטערו על הסגרם, והיו מלכים שהקשו ידם וקפצו אגרופם, ולא היה על דעתם לדבר זה עם זה, כי ידע כל אחד את ממלכתו, וממלכתו בלבד, אך בניו הצעירים החלו יוצאים מעריהם, ומתערבים בין בני אדם ומתבוללים בדמם. ----------------------------------------------- זה לדעתי מצע טוב... זו כמובן הצעתי בלבד, ואינה קביעה מסוג כל-שהוא. כמובן שהסיפור משאיר אחריו אי-אלו קצוות פתוחים, הנתונים מן-הסתם לדיוניכם. אתם מוזמנים.

הערות והנחיות למשחק

אלאנור: אם יש מאחורייך קבוצה של אותם 15 איש המעוניינים לגלם עלפים שהסכימו איתך על אופי מסויים שיש לדעתם להיות לגזע - אתם מוזמנים לגלם אותו. Vergan כתב שישה הצעות לתתי-גזעים בתוך האלפים, וציין שההצעות שלו אינם מחייבות, והובהר על ידיי שההצעות האלה תלויות בישומם על ידי שחקנים. את מוזמנת לרכז את המידע על תת-הגזע שאתם מעוניינים לגלם. אנא, עשי זאת בצורה אינפורמטיבית, שתאפשר גם לחדשים להבים במה מדובר מבלי יצטרכו לקרוא את כל כתביו של טולקין... אגב - מי זו אלנטארי(מי השחקנית)? אני מניח שיהיה לה גם מילה בעניין (או תת-גזע משלה...?) Vergan: תצטרך להרחיב ולפתח לפחות את אחת מששת ההצעות שלך, כי אני מניח שתשחק אלף, כך שעלי לדעת מאיזה עם הוא בא, מה התכונות שלו(הגזע), וכן הלאה. זו הזדמנות לתת דוגמא אישית ולראות לאנשים בדוגמא למה אתה מתכוון, ולהניח להם להשתלב ולפתח את החלק שלהם. חבר´ה: דיון יפה. כן ירבו.

simons

New member
נהדר

נהדר, זו בדיוק ההבהרה לה חיכיתי. אם כך, שאלה הפוכה - למה אף אחד לא עצר בעד צבא הבריונים של גרופוג?

vergan

New member
תשובה: +לאושר תגובה

תשובה לסימון:1)בסופו של דבר זה היה צבא אדיר ענקי של אלפים שהיה מורכב מאנשים מכל ממלכה וממלכה ואין הרבה חיילים שמוכנים להילחם נגד האחים שלהם בדשא הקרב 2)לאף אחד לא היה איכפת מהעלפים יותר מדי בשביל להקריב את חייו אושר: אני עדיין לא יודע מה אני אהיה זה ייחשפ אחרי המפגש של הקפטנים שם בתקווה נחליט אם יהיו חסרונות ויתרונות בין גזע לגזע חוץ מזה בשביל כל סוג של עלף צריך שחקן אחד לפחות שיהיה במועצה ועוד 2-3 לפחות (זה מינימלי) שייגלמו את השבשט במשחק

5נדב

New member
השתלבות אמור

האמוריאנים יכולים להיות אחד מהשבטים של האלפים - עם איפיונים, יתרונות וחסרונות שנדון בהם. רק להבהיר, באמור אין רק אלפים. האמוריאנים הם עם מכניס אורחים, וכל אחד מוזמן אלינו (כתייר, או כתושב קבע), כל עוד אין כוונות זדון בליבו.

vergan

New member
יש לי רעיון יותר טוב

מכיוון שאנחנו לא רוצים לעשות אפליה על שםו שבט כל אלף באמור ייבחר איזה שבט הוא רוצה כמו כן יהיה נציג מהמועצה האלפית במועצת העיר של אמור זאת הצעה וככה יהיה מגוון אני אתן פירוט של מראה של אלף מכל שבט שתדעו איך זה בערך ואיך עדיף שתראו למשל:הבלונדינים לשבט השמש הברונטים ליער שיער שחור לירח מי שרוצה לצבוע עצמו באיפור שחור או שהוא עם צבע עור כהה מטבעו יכול להיות דרוו (+ לצבוע שיער ללבן) הר-לא נקבע עדיין ים-כחולים\ירקרקים לגמריי +אם אפשר זימים בדרך כלל יילחמו עם מוט או קילשון זה יהיה מתאים לאווירה

זה יכול ללכת טוב מאד.

Vergan - היה נכון להניח לנדב5 להחליט על אופיה של עירו - וזה כולל להמציא תת-גזע של אלפים שאינו כלול בשישה שהצעת. כמו כן, הנח לנדב5 להחליט איזה אלפים הוא רוצה בעירו, וכמה מכל סוג. נדב5 - זה יפה שמור היא עיר מכניסת אורחים, ומכאן שסביר שאכן יהיו בה גם אלפים מהשבטים האחרים. אך עליך להחליט על גזע המוצא בעיר, ולקדם את צביונו. היה מוכן לבנות את הגזע שלך בהתאמה לדרישות של תת-גזע אלפי לפי האפיונים שמרכז Vergan.

simons

New member
ובכל זאת

אוקיי, נתחיל בהבהרה - כמו שאת זוכרת, הייתי איתך במירקווד, אז לא, אני לא שונא אלפים, לא כדמות ולא כבנאדם. האמת שהבעיה שלי היא פחות פרטית עם הנושא, למרות שגם הוא שנוי במחלוקת, אלא יותר עם הרעיון שאת קובעת עובדות בשטח. ונניח שכל הקבוצה שלי רוצה להיות שונאי אלפים מוצהרים, אבל היי, את קבעת איזושהי עובדה, או לפחות הצגת אותה ככזאת.. לא שאני נגד היוזמה, אבל יש לזה נימה סופית. כי, נאמר שתהיה קבוצה שתרצה לעסוק בכך באופן גלוי, גם אם לא בפועל (כלומר, שנאה על-פני השטח, שלא מובילה לפעולות). אף אחד לא יודע על תנועה גזענית, למה לא? אני לא אומר שאני רוצה לעשות אחת, אלא שרק הרעיון שעוד קיימת אצל אנשים מסויימים איבה לאלפים, רק בגלל שהם אלפים ובגלל המלחמה הבין-גזעית, יוסיף עניין ומתח למשחק. מלבד זאת, "קצת מפה, קצת משם, והנה עשרות אלפי אנשים" זה קצת יותר מקצת, בייחוד בעולם קטן יחסית, מה גם שעשרות אלפי אנשים זו לא מלחמונת, זו מלחמה שתזכר למאות שנים כדבר הנורא ביותר שקרה. תחשבי על זה - זה כמו שואה (ואני מתנצל מראש אם מישהו נפגע מאזכרת השם הזה, משום מה) של הזמנים ההם.. עשרות אלפי אנשים זה לא איזה המון כפרי משולהב, זה חתיכת צבא כובש-ערים ומרסק-מדינות ומבצע-מהפכות. האלפים, כדי להביס אותם, היו צריכים להיות: א) ביתרון מספרי או ב) ביתרון טכנולוגי גדול ובכול זאת, הם לא היו כל-כך מתקדמים, מה שאומר שהם גייסו לא מעט אלפים, ציידים או לא ציידים, לשורותיהם. אני, אם הייתי מולך באותה תקופה, ואין זה משנה אם הייתי פרו-אלפי או לא, הייתי מתחיל להיות מודאג כשמחודדי-האוזניים מתחילים לאסוף נשק. ליצבור-כוח : לרכז הרבה חיילים או אנשים נושאי נשק באותו מקום. נסחי את זה איך שאת רוצה, הם צברו כוחות לקראת מלחמה, וצברו גם כוח פוטנציאלי להרס. נקודה נוספת שהעלית - אם למנהיג הייתה גחמה מסויימת באותם ימים, והמנהיג, כמו שאת תראי ברוב הארצות, הוא מונארך או דיקטטור, הרי שגחמתו הופכת לפקודה שמתבצעת מייד. את אומרת שמתייחסים למלחמה כאל מיתוס. אבל זו התייחסות אנאכרוניסטית, מאוחרת. כיצד התייחסו אליה בסופה? אני מציע, אגב, שהקפטנים של הקבוצות יגלו עניין ויגידו מה הממלכות שלהן עשו כתגובה לטבח. (כך זה לפחות נשמע - בני האדם לא הרגו ולו אלף אחד לפי הסיפור..) אלאנור, את לא יכולה לדמיין לך את המשפחה/ות הזו, שהבן הבכור המוצלח ויפה הבלורית שלה הלך למלחמה כי ככה ציווה המלך, אפילו לא כי ממש רצה בכך, וכעבור כמה חודשים כל מה שמחזירים לאמא הבוכייה זו הטוניקה המוכתמת-בדם שלו? את לא רואה איך מתפתח טקס של ממש במשפחה בכל מה שקשור לשנאת אלפים? ואפילו אם הם לא אשמים כגזע, בכול זאת ההתארגנות שלהם היא שהביאה (מנקודת המבט של המשפחה לפחות) למלחמה, שהביאה למות הבן. את מבינה שזה בעייתי, נכון? בהצלחה באיחוד, אגב, אני ממש בעד האחווה הזאת, אבל אני רוצה שהעולם שאנחנו יוצרים עכשיו יהיה כמה שיותר אמין ושיהיה כיף לשחק בו. בברכה, סימון נ.ב. ארצות אלפיות קסומות - ? איזו ארץ היא ארץ אלפית במשחק? ומה משמעות הקסם הזה? נ.נ.ב. קריאה נוספת למעוניינים להקים קבוצות אנטי-אלפיות או אנטי-סימון, וכמובן להשתמש בעניין הגזענות הזה (על כל הפנים שבו) בדמויותיכם.

למעלה