MEDDLE-לילה בחוף קוראסי

thezanani

New member
MEDDLE-לילה בחוף קוראסי

"המלצותי (הרלוונטיות להשמיץ) השבוע! המלצה ראשונה, יחודית - לטייל עם עצמכם. לקחת את התיק והשק"ש (וגיטרה או דיסקמן אם אתם ממש לא יכולים בלי), ולמצוא מסלול שאפשר לישון באמצע, ולטייל לבד. גורם לתהיות, ובכלל, חוויה יחודית שמעצימה את כוחות הנפש הפנימיים." (שרשור המלצות סוף השבוע,פורום פינק פלויד,אבקי,12/08/05 13:41) אני בספק אם משהו אי פעם יבין את היכולת הזו של הרשת-אלוהים הזו. ישות מאטריקסית שלוקחת אותך למחוזות לא נעימים עם סוסים וגמדים, גונבת ממך את כל הכסף לתרומה לקהילת היהודית בקולומביה, אך גם יכולה להפליג איתך במין רומנטיות קיטשית שכזו לחיבור המדהים, המורכב והפשוט ביותר בין בני אדם.אנשים שונים, ממקומות שונים. אבא, אמא,שאיפות,חלומות שונים. אך בחיבור/עקידה לתוך כוורת החיים הוירטואלית הזו אתה מוצא את עצמך בתודעה, בראש של איש זר, מישהו אחר, שאינו יודע וגם לא ינחש שהוא גרם לך להבין, להרגיש, לשנוא, להתחבר, לגלות, לחפש. לאהוב. את חבורת הקוסמים מקיימברידג´ הכרתי במקרה. או שלא. מקרה שקורה כה הרבה פעמים נקרא שגרה. עניין של ניסוח. משעמם קצת בבית. ענן עובר מעל החדר שלך. אתה מכבה את גלגל"צ. מכין תה. יושב על הספה וצוחק מכלום. עטיפה שחורה ומוזרה עם פירמידה. צלצולים. אתה מעיף קיבינימאט את הדיסקמן ומתחיל לזרוק תרנגולות מגומי על הבן הפריק של השכן שלך. ואז אתה מנסה שוב. ושוב. הרושם הראשוני לאחר הרגיעה ממחול האורגזמות ההזוי שתפס אותך, הוא התאהבות. אתה מצאת אותה - יפה, עקשנית, עיניים בורקות וחיוך חתולי שמלטף ומטביע אותך. זה שורף קצת, אבל התחושה היא של אהבה, התמסרות, חיבור. הליריקות של העטלף הממורמר, הסליידים של היפיוף ההיפי, הקלידים של הטופי המבויש והתופים הרכים של הקאובוי האדיש, כולם מתחברים אליך בצורה לא מובנת, כאילו חיכו לך, שם על המדף. אתה תבוא. זה יקרה. זאת אהבה. זהו חיבור. אז קמתי מן הכסא, חיפשתי את הכפכפים, הסתכלתי במראה, ראיתי משוגע (מאיר תמיד צודק), לקחתי תיק, ש"קש, גיטרה לא רלוונטית, דיסקמן ואת מדל. לא יודע למה. לא יודע איך.למצוא הגיון במראה. שוב לא הצלחתי. 2:00 בלילה. מאוחר. יצאתי מהבית בשקט והסתכלתי לשמיים. אין כמו הלילות של יום ראשון. תובנות סוף השבוע מתפוגגות מול מציאות עקומה, היא עדיין לא יודעת שאני אוהב אותה, גם לא תדע (זהו,ביום ראשון הבא), והירח יפה. לא משוגע, יפה. צומת נחשונים. מה לעזאזל אני עושה פה? אני לבד לעזאזל!!! אני אקפא למוות ליד בובה של שני שוטרים במחלף מכוער בגלל כמה ביטים שנסחטו בזיעה של איזה יום שישי לח ומרוח? הוא ישן עכשיו בכלל! מה אכפת לו להקליד? זה עולה כסף? הוא ישן!!! אני חוזר הביתה!!!2:30!!! בלילה!!! עצרה מכונית. כוססאמוק. קיבוצניק בן 28, אוטו של amdocs, סיירת נח"ל וגרגירים של מלח ארץ בחזה. "אני אקח אותך עד קיבוץ עירון." בסדר. יש משהו בנסיעות הליליות האלה,בין הצפצופים של התראות המהירות של כביש 6 לבין העייפות מיום שלם בו אתה בן אדם אחר, שמניב שיחות נהדרות. הוא שמע על פינק פלויד. "כשהייתי ילד בקיבוץ עוד הייתי בקטע של רוקנרול, שיער ג´יפה ולדפוק את האוטו של אבא." ועכשיו? "עכשיו אני עייף." ואתה מאושר?."כן." דיברנו על מוזיקה, צבא, הורים, ועל הטמטום שגורר אותי בשעה כזאת מרחק של מאות קילומטרים כדי לחפש את עצמי במים החמים של טבריה. טמטום, חיבור. הכל. הכל עניין של ניסוח. בין לבין הבטתי אל העטיפה הכחולה הזאת. יותר מכל מדל הוא פינק פלויד המהורהרת, המתבגרת אך לאו דווקא מתוסבכת. בערך כמוני. או שלא. עם זכרונות מההוא, נו..., זה עם העניים המוזרות ועם סדרי כוחות מבולבלים והפכפכים, מראים הפלויד את היופי שבהתבגרות, את לטישות העניים, הבתוליות, את האהבות הטיפשיות, החלומות להיות משהו, את הקו הדקיק העובר בין הבוסר לבשלות ובין הלהקה הטראומתית והמכושפת לבין המוצר השלם, המזוקק, המחושל והכמעט קריר של הדארק סייד. מדל הוא דיסק קסום, ואני כבר מת להגיע לטבריה. ירדתי בכניסה לקיבוץ, לחיצת יד, נתראה. עליתי על מכונית של מחלק לחם ואכלתי הרבה מקלוני וניל. נרדמתי כשאני מחבק את הדיסקמן ומוקף בלחמניות, אני חושב שזה נקרא עולם הבא. Breathe, breathe in the air Don´t be afraid to care Leave but don´t leave me Look around and chose your own ground "קום, הגענו." "רד פה, לך 100-150 מטר ותגיע לחוף שאני לקחתי את אשתי ירח דבש, קוראים לו חוף קוראסי, יותר טוב מונציה. ביי מותק". החמיא לי המותק, ולרגע גם ונציה נראתה מחנה פליטים ליד המזבלה נוטפת הצוף של טבריה, ובכל זאת, לכנרת ולראש העין יש את אותו הירח. רק שפה הוא יותר עגול. החוף ריק, מלא הוד שכזה, שנזרק ברגעים ספורים לחייו של כל אדם במין רחמנות מזלזלת-מלגלגת מאדון עולם אשר מלך. הנוף שנפרש לפניי בפתאומיות לקח אותי הרחק הרחק לתוכניות שהיינו אחי ואני רואים עם כריכי שוקולד, וילקוטים זולים של צבי הנינג´ה זרוקים על הספה... אחח... ילדות. עוד פירורי קסם שנושרים על המין אנושי עד שהוא מתחיל לדבר, להבין ולא להבין. שקט ונעים פה. אף אחד לא יודע שאני פה, גם לא אבקי. ברגע שהירח התמזג עם הגלים הרכים והבריזה הקלילה, הבנתי מה חיפשתי פה. אוזניות. מהר. נפתח ברוחות, כמו בWYWH, בתקווה שהכל יעבור, סיד יהיה בסדר. ריפ אחד, סליידים שמיימים מאחור.יהיה בסדר. נכון?. ואם לא? נחתוך הכל לחתיכות קטנות ומחורבנות. שיזדיין העולם. קצב. גילמור לא מרפה. מושך עוד ועוד. רייט מוצג כאן כנקנקייה לוהטת. הוא הכוכב של מדל. איפה כריך המיונז שהתמוגג [התפוגג?] לאט לאט במקביל לעליית העריץ האפל? איפה המרשמלו הרגיש והפגוע של ההצלחה הגדולה? רייט במדל מפתיע, נחוש, החלטי. כוכב. תופס פינה ליד זיפי הזקן השטני של דייויד וכמעט ונתמך בו, ודייויד מחייך את החיוך השזוף והמסטול-קמעה שלו, מעביר קצוות שיער זהובה מעל שפתותיו וצוחק. ומשחק, וצוחק. כמו ביום ההוא שהיינו ילדים לרגע, טיפשים ברשות. קצב. צוללים. שקט.

thezanani

New member
...

A cloud of eider down Draws around me softening the sound Sleepy time in my life With my love by my side And she´s breathing low And the candle dies. אני מתיישב על סלע, הרגליים משכשכות במים החמים. יחד עם הנגיעות האקוסטיות אני נזכר שגם אני קבר מהלך. אפרת לא יודעת, וגם ביום ראשון אני לא אומר כלום. רק אהנהן. וגם ביום ראשון לא אפסיק לאהוב אותה. בטיפשות, בטמטום. לפעמים נדמה שזו סתם אבן שבאה למלא משהו שריק בפנים. שהייתי מתאהב גם במוכר בבורגר קינג. אני אמשיך להנהן ולחייך את החיוכים הכי מטומטמים. אבל אני אוהב את זה. העצבות באהבה המיותרת הזו עושה טוב כי היא נותנת טעם להמשיך לכל מי שמספיק טיפש, וטיפשות היא המתכון לחיוך בעולם הזה. לפחות על הסלע הזה. יש בה ניצוץ של רכות, עצב שקט שכזה. When night comes down you lock the door The boot falls to the floor As darkness falls and waves roll by The seasons change The wind is raw. Now wakes the hour that sleeps the swan Behold a dream, the dream is gone Green fields A cold rain is falling Near the golden dawn. ווטרס יודע משהו על אהבה עצובה. וזה מרגש וממלא לשמוע אותו מדבר עליה. בנוסף לתחכום של היצירות הארוכות, הנועזות והאוונגרדיות, דה פלוידס קוללו ע"י הארכיטקט המשוגע הזה בטקסטים שהם בדים. בדים של מחשבות. ווטרס הוא רוקם המחשבות הגדול של תולדות הרוק. אין המון בני אנוש אשר תופרים מחשבות, הגיגים, והתחבטויות כמו ווטרס. בסוף דרכה של הלהקה, הוא כבר היה נטל גדול מדי, בדיוק כמו ההוא. ווטרס נהפך לנביא שחור, עורב מריר שצווח על הים, ואיפשהו זה התחיל לפספס. הטקסטים שלו נהיו פוליטיים מדי, אפוקליטיים ונטולי נשמה. אבל פה,ב-pillow of winds, הוא כאן לצידי, עם המבט הציני, הקול החנוק-צווחני, ועם חוט המחשבה שלי המתפתל בין שתי ידיו. עם התודעה שלי. משום מה השיר הנוגה הזה,שהוסתר מאחורי שלל ציורי הפלויד הבומבסטית, הצינית והמוכיחה של התקופה המאוחרת, הצליח לחרוט בי את כל מה שחשבתי ואת כל מה שלא. האהבה עצובה. מה לעשות? קאט אול זיס שיט טו פאקינג סמול פיסז? לפוצץ את אפרת מכות? לא. תשב, רוג´ר לוחש, טבריה שלכם יפה. דוד ינגן משהו, יהיה בסדר. זה בסדר להיות עצוב. זה כיף אפילו. And deep beneath the ground The early morning sounds and I go down Sleepy time in our life With my love by my side And she´s breathing low And I rise like a bird In the haze and the first rays touch the sky And the night winds die. Fearless,אולי הקטע הטוב בדיסק מבין 5 הקטעים הקטנים, מגיע. ג´יפ עבר מאחורי. לא מעניין אותי. אני חלק מהנוף עכשיו. אני עוד סלע. עד שאני אבין מה לעזאזל אני רוצה להבין. מאוחר מדי להתחרט. אליאב המליץ. רוג´ר החד פעמי והרגיש-לרגע עזב. חזר ווטרס שחור השיער, המתוסכל. נדמה שכל מה שהוא רוצה הוא חיבוק מסיד. סיד? סיד לא פה, ממזמן. לא שמעתם?הוא עבר לגור בירח. סיד המשוגע. סיד הליצן. Fearlessly the idiot faced the crowd, smiling Emotionless the magistrate turns ´round, frowning and who´s the fool who wears the crown Go down in your own way And everyday is the right day And as you rise above the fearlines in the frown You look down Hear the sound of the faces in the crowd בעבר ראיתי בסיד ואגדת הטירוף שלו מיתוס מנופח. גאון דור שצמח מיחסי ציבור, או מחסרונם היחסי.אפשר להגיד שעדיין לא עיכלתי אותו. בהמשך, באה ההשלמה והצער וההבנה שמדובר מסיפור עצוב וכואב. סוג של עצב אחר, צורב שכזה. שקשה לעכל. רוג´ר לא עיכל, או שלא רצה. היחס של רוג´ר לסיד בתקופת הפרה-דארק סייד בועט, מרוגז ועצוב יחדיו, על סף הטירוף. הוא קורא לסיד לתחרות, הוא מכנה אותו ליצן, הוא מספיד אותו בשיגעון. ואולי הוא לא רוצה להסביר, הוא רוצה שזה יהיה אישי. הוא מתחרה מולו, הוא רודף אותו במעגל ללא קצוות, הוא קורה לו אידיוט. יש פה משהו לא מובן, כמו בדיחה-חמוצה בין שני חברים. בין שתי נשמות אבודות שרק מוצאות את אותו הפחד הישן, המבעית, הצורב, שנה אחר שנה. וכמו הלוויה, הכל אישי. הוא רוצה שהמצבה של רוג´ר בארט תונח בתוכו, בלי שאף אחד יידע, בלי שאף אחד ישמע. באמת נהיה שקט. הדיסקמן כמעט ונפל לתוך המים, וצבע סגלגל של בצבוץ השמש השמנה והזקנה הזו החל להתפשט בחוף המומינים שלי (ושל אשתו של מחלק הלחם). מעניין כמה אנשים יושבים כעת על סלע חלקלק, מרטיבים את הרגליים במים ומביטים בה. רק היא יודעת. שמנה. הגיע הזמן לEchoes. ההקדמה הדארק-סיידית השחוקה של "מה-לא-נאמר-על..." או "להתחיל-ולתאר-את היצירה-יהיה-פשע-מלחמה-שיגרור-750-תביעות-דיבה-מפולי" מוצדקת מאיי פעם אך פשוט מבזה את פיסת האלוהים הזאת שנעה בין אוזניי, כשאני מביט בשמיים צובעים עצמם ירוקים-סגולים ואני מוקף בעטיפת הדיסק ההזויה, המימית, חסרת המסגרת והשמיימית הזו. נכנסתי ליצירה. הדים. מדובר לדעתי, ביצירה הגדולה ביותר והמושלמת ביותר שנוצרה ע"י יצורים תבוניים על העולם הכה פשוט, כה חומרני, כמו חלוק הנחל שאני ממשש כדי לוודא שאני עדיין ברקיע הנכון. קשה לתפוש את גודל היצירה הזאת בתנאים של החיים פה. זאת מין גאולה פרטית שכזו. טהורה ולא תלויה. יואו אלוהים, תעשה שאני לא אעוף. אפרת מחכה לי. אבקי יתעורר עוד מעט. זה פשוט לא נתפש. כמו האוקיינוס שלתוכו אנו נשאבים, זה גדול מדי. מיסטי. המלאך דוד מעביר את כף היד הרכה שלו על מצחי. "עצום עיניים," אומר ריק, שמחבק ונוגע, מזגזג עם דוד. הם רודפים אחד אחרי השני. זה עולם אחר. אין סיכוי שאני נושם. זה עמוק מדי. גילמור בקטעי בלוז אלוהיים לוקח אותנו חזרה בזמן בליווי ווטרס שפשוט לא מצליח לקלקל. צוללים. עוד. ועוד. זה לא נפסק. הגענו. שקט. אלבטרוס עף מעלי. אלבטרוס בטבריה. דקות של אפלוליות. שגעון מעמקים. הכל חשוך. צווחות נשמעות מרחוק. הכל אפל, פרה-היסטורי, לא קיים, אך יש משהו מהבהב שם, אבחת אור חלוש שנכנסה לפה. לתחתית האוקייאנוס, לשאול, לתוך הראש שלי. שקט. עולים. אנחנו מתים ממזמן. אקוס היא לא יצירה; היא מוות קליני. היא לידה. ריפים חוזרים. עולים לאט לאט לאט. עולים חזרה למכונת הזמן. גילמור את רייט בריקוד סאדו מזוכיסטי. מכאיב עד כדי עונג. רואים את השמש. And now this is the day you fall Upon my waking eyes Inviting and inciting me to rise And through the window in the wall Comes streamin in on sunlight wings A million bright ambassadors of morning And no one sings me lullabies And no one makes me close my eyes So I throw the windows wide And call to you across the sky. זהו פיצוח החידה האנושית,זוהי בת קול מהשמיים,זהו הפסקול של גן עדן. של גיהנום. מושלם עד כאב. מכאיב עד כדי שלמות. השמש עולה. גם פה.בחוף קוראסי.

Shakty

New member
ברגע אחד החזרת אותי כ20 שנה אחורה

ואותן צמרמורות של ראשוניות חלפו בגופי - אני מקנה באלו שעוד לא שמעו את ECHOES או את מדל בכלל רק בגלל החוויה שהם הולכים לעבור... אני מתגעגע לחוויה הזו - ובמחי כמה הקשות מקלדת החזרת אותי לשם... יש לי עדיין צמרמורות... תודה.

חרטושה

New member
הוי,

לפעמים עצוב לי נורא שהם כבר לא מדברים אליי ככה. לפעמים צריך את התפאורה הנכונה. לפעמים צריך את החיים הנכונים. נכון, אמיתי, כנה, מרגש!

vegetable man

New member
גם אצלי זה כך

echoes היה הדבר הראשון של הפלויד ששמעתי, באופן מקרי לחלוטין, וככל שעובר הזמן, כל ההתרגשות שבגילוי דועכת. ככל שמביטים על היצירה בפרספקטיבה של זמן, היא מאבדת מהטריות שלה, וקשה להעמיק בה. ככה זה אצלי בכל אופן. עדיין, לפני כמה ימים ראיתי את האיחוד שוב, אולי בפעם הרביעית סה"כ נדמה לי, והרגשתי לראשונה את רמת ההתרגשות שהיתה לי לפני יותר מעשור כשגיליתי את הפלויד. לא יודע איך זה אצל אנשים פה, אבל זה לא נתפס בכלל מבחינתי. איך, הלהקה הזאת, שמתה (לפחות מבחינתי) לפני 25 שנה, והפכה לנצחית, חוזרת לעוד פעם אחת, אחרונה, בלתי אפשרית, שנים אחרי שהתייאשתי מהסיכוי לכך. כל הריבים השטותיים והקטנוניים, מריבות האגו שהקצינו אצלי את ההרגשה, עד כמה אני לא בר מזל לחוות את הפלויד בתקופה הכ"כ לא נכונה שלה. אבל אז, הגיעה הרבע שעה הזאת, ולהקת העל ניגנה כשכל העולם מביט בה, כאילו מעולם 4 גיבורי העל האלה לא נפרדו. נדמה היה כאילו מעולם לא היה אחרת, ובעצם הם היו יחד כל הזמן הזה, כמו להסתכל על מותו של כוכב בשמיים, כאשר הוא בעצם מת שנות אור מכאן. רק להנות עוד כמה דקות, לפני שהכל ידעך שוב ונחזור למצב הרגיל שבו כולם אוהבים לשנוא את כולם, אני מביט בהם, חופשי ממרחב של זמן, מקום והתרחשות. אחרי ההופעה, הפלויד חזרו להיות נצחיים, באים ושבים בהתאם להלך הרוח שהם תופסים אותי בו.

../images/Emo45.gif

בשבילי זו לא היתה חזרה להתרגשות של העבר, כי לא היתה לי כזו בעבר. Live 8 היה בשבילי בעצם הפעם הראשונה שראיתי איך הלהקה הזו מסוגלת לרגש קהל, ולו גם דרך הטלוויזיה. ואולי הם יחזרו ויופיעו שוב? עוד לא אבדה תקוותנו.

ותודה לטלוויזיה החינוכית

אני לא מאמין שהיית פאנקיסטית כל השנים! פינק פלויד לא יצאו מהחיים של האנשים פה בקלות.

vegetable man

New member
ללא כותרת

ציף - את ממש מפתיעה אותי, את אומרת שלא התרגשת אחרי כל השנים האלה, אלא רק כצופה מהצד? וקריזי, הפלויד לא יוצאים בחיים, רק שנוספים כל הזמן הרבה דברים, בכל הסיגנונות ומכל התקופות בלי מחסומים. כך, למשל, את רוב להקות הפרוגרסיב של אז אני לא סובל וסגנון לא משחק תפקיד, אלא רק מי עומד מאחורי הצלילים שאתה שומע, בד"כ. זהו...חייב לעוף

לא הבנת..

התרגשתי מאוד. אבל בשבילי זה לא היה חזרה להתרגשות של העבר, כי בעבר לא התרגשתי מהפלויד. שמעתי אותם בגיל העשרה, ואהבתי חלק מהדברים שלהם, אבל לא התחברתי אליהם לגמרי. ולאחר ששמעתי את Relics ופייפר כמה שנים אח"כ, הגעתי למסקנה (המוטעית, והנפוצה באותה תקופה), שבארט היה הכשרון האמיתי בלהקה, וכל מה שעשו אחריו היה נפוח, בומבסטי, קר ומנוכר. שיניתי את דעתי לפני כמה שנים. אבל בכוחו של ההרכב המפורסם של הפלויד - זה של שנות השבעים - לא נוכחתי ישירות, אלא ב-live 8.

נימרודל

New member
איזה יופי!

איזו כתיבה מרגשת, איזו סיטואציה... הלוואי עלי. הפעם הראשונה שאני שמעתי את מדל הייתה בנסיעה לצפון (או שמא זה היה מהצפון?)... ורק אחרי שהגעתי הביתה יכולתי לשמוע את כל הדיסק בשלמותו. דיסק מדהים! הצלחת לחווות אותו בדיוק כמו שצריך לחוות אותו, ולהעביר אותו בדיוק כמו שצריך להעביר אותו. כל הכבוד.

נפלא!

איזה יופי של תאורים - לשמוע את meddle על שפת הכינרת באמצע הלילה זו בוודאי חוויה גדולה ומרגשת, שרק מועצמת אם אנחנו מתחברים לרגשות שמאחורי השירים - כפי שעשית אתה. אני חושבת שכולנו יכולים למצוא את עצמנו איפשהו בתאורים שלך, ואלו שלא - אני מקווה שזה ייתן להם "תאבון" לשמוע עכשיו את האלבום. אבל לא רק זה... הניתוחים שלך את הפלוידים ובמיוחד ווטרס, הם מצויינים. אבל לפני שאגיב עליהם, הייתי רוצה לשמוע מהגולשים האחרים את תגובותיהם על מאמרך (שכמובן יזכה לקישור, עוד מעט-קט).

itaikuskus

New member
קלעת בול ידידי

תיארת בערך בצורה מדויקת את הרגשות שעברו עלי בפעם הראשונה..אמנם זה לא היה בכנרת..אבל בכל זאת... ממש נהדר.

oribarak

New member
צנעני ריגשת את כל כולי

ונתת לי השראה יבוא בקרוב מאמר חדש על מדל

NIR Y

New member
כבר קראתי חצי

אבל אני חייב להפסיק כי רוצים את המחשב, אז אי ימשיך פעם הבא

למעלה