Men and homebirth

כרמית מ.

New member
נדמה לי שדווקא בקנדה

ליליה מקלרקן, הבעלים של BIRTHLOVE ותומכת נלהבת בלידות טבעיות, ונדמה לי שגם מיילדת - נאסרה ממש לא מזמן (שנה?) בגלל... אוף, לא זוכרת את הפרטים, אבל משהו שקשור ישירות ללידה טבעית (ולחלוטין לא מוצדק, מנקודת ראותי ונקודת ראותם של תומכי לידה טבעית רבים). כך שכנראה יש עוד זמן מה עד שהאוטופיה תגיע לשם...

כרמית מ.

New member
תיקון

זו שנשפטה על היותה "מיילדת ישירה" (ולא אחות) היא גלוריה למאי, מיילדת מנוסה ובעלת שם (כתבה, בין השאר, את המאמר שקישרתי פה אתמול(?) לגבי מעקב אחר התקדמות הלידה ללא בדיקות נרתיקיות). בבריטיש קולומביה, קנדה. זה קרה לפני קצת יותר משנה (התחלה ב-98, סוף בסביבות 2002) אבל עדיין בעבר הקרוב. ברפרוף, לא מצאתי מה היו תוצאות המשפט, אבל זוכרת עצומות לשחרורה.

Manty

New member
אינפורמציה על GLORIA LEMAY

פה ליילה וגלוריה חברות טובות. גלוריה היתה המיילדת של ליילה בלידות הבית שלה, למעט 2 האחרונות, בהם ליילה ילדה ללא מיילדת, בתמיכתה המלאה של גלוריה. גלוריה היא מאד HANDS OFF ותומכת גם בנשים הבוחרות ללדת ללא מיילדת במתן אינפורמציה, PRENATALS, וכדומה. הבנתי שהיא לא נרדפת רק ע"י השלטונות אלא גם ע"י איגוד המיילדות בבריטיש קולומביה. להבנתי, מאז ש MIDWIFERY מוסדר בקנדה, התקנות מאד נוקשות ולמעשה מיילדות הבית איבדו הרבה מהחופש שלהן...

shemesha

New member
the price of control

Yes, I also heard about the persecution of Gloria Lemay. It really frightens me a lot that when midwifery will be part of the medical establishment here in Israel one day, then the true midwives will lose their autonomy and be forced to be boxed in by inflexable protocols and rules, which will result in lots of hospital transfers and not better mother and baby outcomes. Birth is so individual and there are so many grey areas and so many women fall in between them. I have learned that a midwife must trust the natural process and be connected to her instincts and feelings. This is as important as rules and protocols. Of course, never to be too confident because you never know when the bizarre complication can happen. As it has been said by midwives before me" Birth is as safe as life can get, and shit happens."

Manty

New member
Ilana

Didn't you mean "be connected to" the mother's feelings and instincts?​

shemesha

New member
the midwives instincts

Actually I meant "the midwives instincts and gut feelings" but obviously these are connected to the woman's feelings also. For example, sometimes I just know that this birth will be fine and even though it is taking forever and not following the rules of the game, I have a good and relaxed feeling. It's like an intuition or connection with the woman and baby. Sometimes, in a similar situation I might feel that there is a danger and get a bad feeling and will want to transfer the woman to hospital. I think a midwive needs to listen to the inner midwife who watches over her and the mother and baby and rely on her instincts. It usually proves right.

swann

New member
העניין הוא שבקנדה אין רפואה פרטית

בכלל. רק רפואת שיניים ורפואה משלימה וכדומה לא ממומנים ע"י הממשלה. וגם תרופות במרשם. כל עניין הטיפול ביולדת ובתהליך הלידה והתינוק לא יכול להיות פרטי, והכל באיזהשהיא מסגרת ממשלתית ובמעקב של משרד הבריאות ומשרדי הקהילה המקומית (משם מגיע המימון למיילדות). ובלי קשר למקרה המצער של גלוריה למאי, ההתקדמות בנושא המיילדות היא רבה בשנים האחרונות. הן עושות את העבודה שלהן (לא בטוחה לגבי נהלים של בדיקת פתיחה בלידה, אני אברר את זה...) ומדווחות על כל תהליך מעקב ההריון והלידה, וגם המעקב אחרי הלידה (6 שבועות - לאם ולתינוק). העובדה שהשרות החשוב הזה זמין לכל אחת, ולידות בית מתאימות לכל מי שמתאימה מבחינה רפואית ולא רחוקה מדי מבית החולים - עושה הבדל גדול, גם יחסית למדינות כמו ישראל <חבל שמיילדות זה מקצוע פרטי, חבל שרוב ההריונות שאני מכירה עוברים רק דרך רופאים פרטיים והמון כסף אחרת אי אפשר לסמוך על תוצאות של בדיקות>, וגם יחסית לרפואה המקומית ומעקב רופאים ובתי חולים.

1אילת2

New member
גברים ממאדים, נשים מנגה.

גברים רואים את הדברים אחרת. הם צריכים סמכות, הם צריכים סטטיסטיקה. הם צריכים מיילדת (ועדיף רופא) שיגידו להם: לידת בית זה בטוח! יש 400 לידות בית בשנה בישראל. הנה המחקר! וכיו"ב. צריך לזכור שגברים הם לא אלו שיולדים ולא תמיד הם רואים איפה הבעיה? אז מה אם שלושה גברים הכניסו לך ידיים לוגינה? אז מה אם היית משותקת מהאפידורל ולא יכלת לזוז, עובדה שבסוף הוא יצא, נכון? אז לא הניחו אותו עלייך מייד אחרי הלידה, אפשר לחשוב שזה משנה משהו. אז מה אם הוא נולד לאור זרקורים? ביג דיל. אגב, בני זוג חייבים להסכים לרעיון לידת המים. ראשית, אם יקרה משהו, שלא יגידו "אמרתי לך". שנית, אם הוא מתכוון להיות בלידה הוא חיב להיות חלק מהתהליך. אחרת הוא רק יפריע. לגבי הקרנת הסרט, רעיון רע. בן זוגי היה רחוק מלהתלהב ממנו (בלשון המעטה). יש שם קטעים שלא הייתי מכניסה לשום סרט פורנו דוגמא? אני לא רואה איך הסצנה שבה אילנה שמש בודקת את היולדת ומסבירה תוך כדי כמה אצבעות יש לה, תורם להבנת הלידה. באופן אישי, כיוון שמדובר בגופי שלי, הודעתי שזו החלטה שלי.

POOH*

New member
אני מצטערת...

אני לא מסוגלת כרגע להתמקד באנגלית.. אז אשמח אם מישהי תתרגם לי ואז אנסה להגיב... POOH

פלגיה

New member
גברים ולידות בית (תרגום פיראטי)

זה משגע אותי. לפחות פעם בשבוע אישה מתקשרת אלי כדי לומר לי שהיא באמת רוצה לידת בית, ויודעת שזו הדרך שבה היא חייבת ללדת, אבל בעלה היקר נגד זה. לפעמים הן גם משתמשות במילים "הוא לא ירשה לי" שמרגיזות אותי מאוד. הן שואלות אותי מה אפשר לעשות כדי לשכנע אותו שזו אופציה בטוחה, והאם אני מוכנה לפגוש בבעל כדי לשכנע אותו. האמת היא שאני לא מרגישה שזה המקום שלי לשכנע את הבעלים בבטיחות של לידת בית. סביר להניח שהם גם לא יאמינו לי ולא יבטחו בי בכל מקרה כי מעורב כאן רווח כלכלי שלי. אז אני אומרת להם לקרוא את הספר שלי, ובעיקר את החלק של תקצירי המאמרים שבסופו. אני מספרת להם על כל אתרי האינטרנט וכדומה. אבל אני חושבת שאם תהיה רשת תמיכה גברית, שבה הם יוכלו להיפגש ולדון בכך עם גברים אחרים שעברו אותה החלטה, ונשותיהם ילדו לבסוף בלידת בית, זה יכול להיות נהדר. האם יש כאן בעלים שיהיו מוכנים לדבר או לפגוש בעלים מתלבטים, או ליצור קבוצה כמו שלה-לצ'ה עושה, עם פגישות חודשיות? נוכל להראות את הסרט homemade בסוף הפגישה. מה אתם חושבים על זה? אני מעולם לא חלמתי על בקשת אישור מבעלי לגבי איפה או איך ללדת, אבל אני יודעת שלא הרבה נשים הן כמוני. להרבה נשים אין לידת בית רק בגלל הווטו של שותפיהן. כמה עצוב. (מקווה שתורגם באופן מובן. זאת לא שיטה טובה לתרגם מילה-מילה)

tube

New member
וזו בדיוק הסיבה בגללה הצעתי את מה..

שהצעתי כמה הודעות למעלה. ממקור ראשון, ופאלי. אם בעלה של X פתוח כדי לשמוע - אני פתוח כמה שצריך כדי לספר. אכן גברים מחפשים יותר טיעונים וצידוקים מבוססי מספרים למיניהם, אבל כמו שגבר לא בודק סטטיסטית כמה זמן הוא משקיע בלשבת עם הח'ברה ולראות את המשחק של הנבחרת - כי את זה הוא אוהב. כך גם כאן. תהליך לידת בית כולו אינו סטטיסטי מחד, ואינו ניתן להפרכה. מאידך, קיימת התחברות שהיא מטא-פיזית הן אצל האם והן אצל האב. לא ניתן לכמת אותה. כאב אני לא בדקתי את הסטטיסטיקה. הלכתי עם הלב, ועם אשתי. הלכתי עם מה שאני אוהב. בקשר ללה לצ'ה בגרסה הגברית - קשה לי להאמין שיצליח. אם מישהי ממשתתפות הפורום שמעה פעם שיחת גברים על לידות בית, ולא קרסה מצחוק על הרצפה - אני אשמח לקחת חלק.

mise

New member
כחכח. בעלי היקר.

קשה לי להסכים עם המשפט האחרון שלך. אם מישהי ממשתתפות הפורום שמעה פעם שיחת גברים על לידות בית, ולא קרסה מצחוק על הרצפה - אני אשמח לקחת חלק.

shemesha

New member
another veto today

A few days ago another woman called and wanted a homebirth but said she needed to convince her husband. Today I got a message on my machine telling me that her husband still is against and she has therefore decided to have a hospital birth. Let's hope she doesn't have a Cesarian. It's really becoming an epidemic lately. One out of 5 women seem to be cut to birth, then have to fight for a VBAC. Women need to start trusting themselves and not leave this decision to the men. The baby is ours together, but the birth belongs to us. It's just such a woman's thing.

פלגיה

New member
רציתי לומר לך

שלפעמים "אני צריכה אישור מבעלי" או "בעלי לא מרשה לי" זה קוד. זה קוד שפירושו "אני מרגישה שאני צריכה ללדת בבית, אבל אני חושבת שזה לא תקין".

bluehorizon

New member
חיים כזוג, יולדים כזוג

היו לי מחשבות על לידת בית, דחיתי אותן ללידה הבאה. כשהעלתי את המחשבות שלי בפני בעלי, הוא היה מאד נחרץ נגד. לא התרגשתי. יש לי נסיון טוב עם דברים שהוא נחרץ נגדם (הוא בד"כ מפסיק להיות נחרץ, ואח"כ מפסיק להיות נגד). אבל אני עומדת בפני לידה ראשונה, אני לא יודעת למה לצפות, ואם יש מישהו שאני צריכה את תמיכתו המלאה ונטולת הסייגים - זה בעלי. גם בלידה, כמו בכל מאורע אחר משמעותי בחיי, הוא נקודת המשען שלי. גם הוא לא יודע למה לצפות, גם הוא מודאג, והילד הוא יצירה משותפת של שנינו. מיוזמתו הוא קורא את "לידה פעילה". הוא מבקש ממני הסברים מפורטים על מה הציפיות שלי מהלידה. הוא מתנהל בגישה לפיה הכל צריך להעשות ככה שלי יהיה הכי טוב. הוא חרד מלידת בית - לשלומי ולשלום התינוק. הוא מכיר את המאמרים והסטטיסטיקות, כמוני, אבל לא תמיד חשש זה דבר רציונלי. איך הוא יוכל לתת לי תמיכה אם הוא עצמו חרד? אז החלטנו ללדת במרכז לידה. ככה שנינו מרגישים בנוח - מצד אחד לידה בתנאים שלי, מצד שני - קרבה פיזית למערך החירום של בית החולים. טוב לי וטוב לו. תשאלו אותי בעוד חודשיים וחצי (אלוהים, רק חודשיים וחצי???), ואני אספר איך היה. אם הכל ילך טוב, אינשא-אללה, נוכל שנינו, מתוך ביטחון ושקט נפשי, לתכנן את הלידה הבאה שלנו בבית.

אני יכולה לשאול

את בעלי אם הוא מעוניין לתת תמיכה שכזאת. אבל לי נראה שזה תרוץ של הנשים להתחבא מאחוריו. הן רוצות ללדת בבית, ועכשיו שזה "איני" יש אולי צפייה. אבל הן לא סגורות על זה . ונוח להן להתחבא מאחורי "בעלי לא מרשה לי". אולי עדיף שנשים אלו לא ילדו בבית עד שיתבשלו עם עצמן ויגלו את כוחן ואת יכולתן ורק אז ילדו בבית. אני זוכרת שאני החלטתי שאני יולדת בבית. בעלי פחד אבל ידע שזה גופי והחלטתי. ועשה מאמצים ומחקר משלו. נפגשנו עם מיילדת והוא שאל את כל השאלות שהציקו לו, וקיבל ביטחון. היום הוא חסיד מושבע של לידות בית.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif גם אני חושבת כך

אישה שזה באמת בא ממנה, ומתאים לאישיותה - בעלה לא ימנע בעדה (לרוב גם הוא יבין שזה חשוב לה ויכבד את בחירתה, גם אם לא יהיה ממש אוהד לנושא באופן כללי)

mise

New member
../images/Emo45.gif בהחלט. גם אני בדעתך.

בסופו של דבר, כל דבר שקורה לנו בחיים קורה לנו בגלל משהו פנימי שלנו. זו אחריותה של האשה ושלה בלבד. אילו היתה רוצה באמת ללדת בבית, היתה קוראת, חוקרת, בודקת, ואת כל הנתונים, שמדברים בעד עצמם, היתה מביאה בפני בעלה בשילוב הרצון שלה ללדת, ואז שום דבר לא היה עומד בדרכה, והיתה מקבלת תמיכה נהדרת. אני ראיתי ממעט הנשים שפנו אליי לעזרה בעניין זה, שלא היה שום מאמץ מצידן לקרוא ולחקור ולהביא נתונים בפני הבעל, אלא, הן החליטו שהן רוצות ללדת בבית, מכל מיני סיבות והביאו את זה בפני הבעל בלי שום הסבר רציונלי. אח"כ הן מבקשות מכל מיני מסביב שישכנעו את הבעל שלהן, כלומר - שיעשו את עבודת המחקר במקומן.

swann

New member
מקווה שזה מה שיקרה אצלינו

ויש לי הרגשה שכן

למעלה