MKR עונה חדשה

MKR עונה חדשה

אמש היה הזוג השני... הראשון בישל תאילנדי. השני מרוקאי. יש 3 זוגות מרוקאים. שלושתם מכירים את הזאנר מהבית (בית סבתא, חגים וכו'). ושלושתם מרוקקים מרוקאים! כמתמודדים, די גועל נפש. אנשים כוחניים, חסרי רגישות ובוטים. הם והם בלבד. כל הייתר הרבה פחות. זה גם מתחיל לחלחל בניקוד: אסטרטגי! ולא אוביקטיבי. אז מה היה לנו במטבח המרוקאי? מטבח שהחל בטעמים עזים ובמורשת מפוארת, הצתמצם למשהו נדוש ומונוטוני, מעוס ומשעמם. זה בעיקר שמן (במטבח מרוקאי יש 3 ברזים: מים קרים, מים חמים, שמן)
כורכום וכמון מזרחי, עם פפריקה מרוקאית (מעניין שיש כזה יחודי!), חריף וכוסברה. על זה בונים: גמבה ועגבניות: יוצא מטבוחה. מוסיפים 3 ביצים מלמעלה, יוצר שקשוקה. מוסיפים דג (בלי הביצים
) ויוצא חרימה. ופה זה מתחיל להיות מרתק!
רק קוס קוס אינסטנט יותר מרתק מזה! מוסיפים מים חמים ומחכים 10 דקות. אח"כ שימוש באיברים פנימיים מוזרים ועלומים: מוח, לחי, כליות, וכו'. מזכיר לי את הסעודה של אינדיאנה ג'ונס בסרט השני: בהודו! חברה, יש לנו בארץ עולים מצרפת, איטליה, דרום אמריקה (מקסיקו, ברזיל, ארגנטינה, פרו), יש מטבח הונגרי ורומני, וכן, על הפולני נוותר. הרעיון של סרדינים וריבה לא מתאים... השופטים: רותי קשוחה, יבשה כמו צנון ומתנשאת בלי גבול. תמיד לבושה בשחור, מכנס וקשיחות. דיבור מכובס עם תנועת יד: חד וחלק. יש רותי ברודו ואין בלתיי... חיים, אחרי הכשל הצורם ב-"ישראל מבשלת", ירד קצת לעם. קצת נדוש. כמקלף תפ"א סדרתי, הוא קצת נדחק לשוליים.
 

TCHM

New member
כשתגיע לידע של רותי וחיים יהיה לך על מה לדבר....

בינתיים אתה יכול להיות מקסימום פיקולו או שוטף כלים.
 
היהירות השחצנות וההתנשאות שלך עוברים כל גבול!

כבר חלקתי לך לא פעם מחמאות אבל אני לא מתרשם אוטומטית ממי שמצפה שניצלים בוינה או מנקנק נקניקיות בהמבורג ואני גם לא מתרשם ממי שנשוי לכימאית דגולה שמזה 20 שנה או טו טו זוכה בפרס נובל. ויוכל השייח על שלל שמותיו לנעוץ לשונו בישבנך וחברתך החדשה, הבשלנית האדירה מיכי להתחנף עד מחרתיים והגננת לאיים ולחסום. לא יעזור! אתה טיפוס מאוס.
 

TCHM

New member
יפה, עכשיו זיהיתי בדיוק מי מתחבא מאחורי הניק שלך.

 

DANIAVNI

Well-known member
זאת איננה תוכנית בישול והמופיעים אינם בשלנים

ממתי במוקפץ חותכים אנטריקוט לקוביות ענק ובוצעה הקפצה שלהן בלי שישחימו מה זה ??? וכשעשה עוף מתחת למים פתאום המומחה להקפצות מגלה שהרוח מפריע לאש משהו שאפשר היה לתכנן ולשים טבעת ווק ואז שם הכל על אש ענקית שבעצם המסה את הקרח של המכסה כך שלא באמת בושל שם עוף מתחת למים
 

DANIAVNI

Well-known member
הוא אמר שגדל עם התאילנדים

והם בטוח לא עושים את זה ככה זה לא מישהו שלמד מניסוי וטעייה כמוני למשל . אז אני פחות סלחני ממך
 
דרכים רבות ללמוד במטבח

ניסיון ותהיה לא מניב את התוצאות של לימוד מסודר של קולינריה. לימוד ותהיה גם לא מסבירים את הטכניקות ואת הסיבה לשימוש בהם. לגבי המתמודד, נראה שהם עדין צעירים והעתיד לפניהם. מעניין אם ימשיכו בקו התאילנדי לאורך כל התחרות. הרי להכין רק תבשילים מהמטבח התאילנדי, זה: One trick dog.
 

DANIAVNI

Well-known member
גודל חתיכות בשר במוקפץ זה הבייסיק של הבייסיק

שבא לידי ביטוי במנות שראה אתץ הכנתן ואכל בספרים שהיה אמור לקרוא לקראת התחרות מה גם שזו מוסכמה כלל אסייאתית ונראה לך שאדם שעוסק בבישול תאילנדי לא היה אמור לבשל משהו בעצמו ולהיכשל כבר ? אני זכיתי לאכול חתיכות נאות ( לא מבושלות) , צמיגיות סוליות גומי בקיצור עשיתי הרבה טעויות. מצטער אבל כל מה שאמרת לא מזכה אותו מבחינתי אני טוען שהוא פשוט אפס מאופס חסר אינטואיציה קולינארית שלא מבין דבר חוץ מלשחק אותה. מילא תגיד שהוציא את הירקות יותר מרק ירקות ולא קריספי זה באמת משהו שלומדים עם הניסיון והתפתחות החוש אבל גודל הנתחים וכיוון חיתוך זה אלמנטרי מדיי. ילד שגמר כיתה א ולא יודע לכתוב "דנה נמה " זה לא ילד פיקח.
 
אמש פרק 3

רותי ברודו שברה כמה מוסכמות: 1. היא באה עם שמלה. תשאלו באיזה צבע? נכון, שחורה. 2. המרוקקים הצליחו להוציא אותה משלוותה. לצערה (וגם לצערי) בחרו 3 זוגות מהפזורה הזו! ו-2 מהם שרים את אותו הפזמון...אז רותי נכנסה בהם די חזק. ראו גם שהיא ממש יוצאת מגידרה בשעה שהמרוקקים עלבו בקולינריה (השונה מזו שהם רגילים לה: שמן, כורכום, כמון מזרחי, חריף, כוסברה וביבי). ע"פ הגישה שלהם, לא הבנתי למה לבשל? אפשר לאכול מהתבלינים AS IS ולקבל טעמים עזים של תיבול, כפי שאמרו... 3. צמד הגברים הרוסי, הפתיע בגדול. הקינוח היה מופע. המנה העיקרית קצת פחות. גם יצא באיחור ניכר והוריד להם ניקוד. עדין עלו למקום ה-1, עם 70 נקודות. הם גם הספיקו בשעה (מנה ראשונה) להכין: לחם אירי, כבד קצוץ (עוף ואווז), חמוצים, איולי ובצל בציפוי מטוגן. הכבד הגיע בעישון! עם קלוש מזכוכית שתחתיו הוכנסה המנה עם עשן עץ הדרים. עבורי, זה חידוש יפה! אז כל הכבוד להם. הם גם מדברים בעדינות ואינם מתנשאים ושטלתנים כמו המרוקאים. ממש בולט. 4. הקונספט קצת בעייתי. זאת מישום שבערב הראשון עוד אין ניקוד לאף זוג. אך כבר בשני, הזוג עם הכי פחות ניקוד, נמצא בסכנת הדחה. אז הוא ינקד בהתאם, כדי להציל את עורו. ברם, הזוג הזה כרגע מכילה אם ובת עם נטיה חרדית. אז זה די לייט, עם קבלה שיתכן והן יודחו.
 

חנהפ

Active member
אכן היה פרק מרתק

מורידה את הכובע בפני רותי שהוכיחה את המשתתפים על הסגירות שלהם אבל מה לעשות לא כל מי שרוצה לפתוח מסעדה באמת יודע ומכיר כל מיני מטבחים מעבר למה שאכל אצל אמא שלו. לי יש "סימפטיה" לצמד הבנות דודה שלא מפסיקות לבקר, מחכה לארוחה שלהן... אם אתה זוכר זה הקטע שבו בונים נבחרת, בעיית הניקוד נפתרת עי"כ שהשופטים אחראים ל- 60% מהציון הכולל .
 
"סימפטיה" לצמד הבנות...

לטעמי הן הכי גרועות מבחינה אנושית. בניקוד אם שמת לב, זה די צמוד. 70, 69 ו-67. מספיק זוג שילך לקצה עם ניקוד של פחות 3-4 נקודות והכף תתה לכיוון השני! כל מי שרוצה לפתוח מסעדה? גם לאדם הרגיל שהוא FOODY או לפחות מתעניין באוכל, ראוי שיכיר קצת. לפני הקורונה הישראלים הסתובבו הרבה בעולם ויכלו ללמוד. ברם לישראלי בחו"ל יש 2 תסמונות איומות! 1. הם נוסעים לחו"ל לחפש חומוסיות ופלאפל! 2. הכשרות מונעת מהם לאכול אוכל מקומי אוטנתי. אז הן מספרות שהיו במלא חו"ל אבל אכלו קבנוס שהביא מהבית (מה שהן לא מספרות) וסלטים. זה לא נקרא להחשף לאוכל בינלאומי. אני זוכר שהגעתי באוגוסט 1994 לסינגפור, והחברה הישראלים הוותיקים לקחו אותנו לאכול SEE FOOD במסעדה בסינגפור. מרוב המנות אכלתי רק אחרי 2 בירות! מפני שלא הסתדר לי עם המראה שלהם. כשעזבתי שנתיים אחרי, חגגתי שם עם 2 מקומיים והכל היה אכיל מבחינתי. צר לי, אבל הסופר הישראלי מכיל מזון מוכר ומוגבל. מבחר ענק של גבינות לבנות ומעדני חלב, אבל בדוכן הדגים אין לובסטר, שרימפס, לנגוסטין, מולים וצדפות. באגף הבשר, אין חזיר ואין צבי. בטח שלא ארנב, קנגורו, פסיון וכו'. וגם באגף הפירות לא ראיתי רמבוטאן, לנגוסטין, דוריאן או ג'אק פרוט. כך שלנו הישראלים המקומיים התרגלנו בעיקר לשום וכלום. והמסעדות בארץ, נו, זה די דראק. כמו קפה דראק, וכו'. הסיניות בחיפה מגישות אשפה! אין אחת נורמאלית.
 
אמש יצא חלק מהמרצע מהשק

הן ביקורתיות כי הן ביקורתיות. לא משנה מה יגישו להם, הן ביקורתיות. היום הגיע תורן לבשל. נראה מה יש להן בשרוול? אמש ראינו דינאמיקה מרוקאית במטבח. זה היה כפסע מכפה לפרצוף. לא ברור לי איך מאפשרים להם להחזיק סכינים שם. השילוב של מרוקקי וסכין ידועים כנפיצים מאז העליה שלהם.
 
להלן התוצאות של 4 זוגות

68 69 70 71 והרי לנו שדיי בכמה נקודות עם Bias והאחרון יעלה ללפני אחרון ויתחמק מהדחה (אוטומטית!) או להיפך, מי שעבר את הרף, ירד להדחה רק בגלל ניקוד אסטטגי. זו בעיה בכל התכניות מהסוג הזה, וכך גם ב-MKR אוסטרליה. כבר היו שם חברה שירדו נמוך מאוד. זה החיסרון של התכנית מבחינת שיטת הניקוד. לטעמי לא צריך לתת למתחרים להשתתף בניקוד. שיתנו משוב, ביקורת אבל לא שליטה בתוצאות!
 

מיכי 10

Member
אומנם ראיתי רק קטעים מהתוכנית הפעם, ובעונה הקודמת.

אבל אני מסכימה לגמרי עם מה שכתבת לעניין הניקוד: "לטעמי לא צריך לתת למתחרים להשתתף בניקוד. שיתנו משוב, ביקורת אבל לא שליטה בתוצאות!" מסכימה עם כל מילה. כי (חוץ מהזוג הצעיר הנשוי טרי, שמתנהגים בצורה חמודה והוגנת לגמרי!), זה הופך את הזוגות המשתתפים לאנשים מגעילים במיוחד! לא רק שאין שום הגינות או מקצוענות בניקוד שלהם, אלא שהם קוטלים כמעט הכל, בצורה אכזרית, קנאית, שיקרית ונקמנית. הם מתאפקים לא להראות את ההנאה שלהם מהאוכל שהוכן בהשקעה ובמאמצים רבים. איך השופטים מסכימים לשתף פעולה עם הרוע הזה? לדעתי, זה נעשה מתוך שיקולי רייטינג של ההפקה, בדיוק כמו בתוכניות הריאליטי המגעילות של "רשת" ו"קשת" בטלוויזיה. ברור לעין, שככל שהמשתתפים בתוכניות רבֿים ביניהם יותר, ומתנהגים בצורה רעת לב יותר, כך ההפקה מאושרת יותר. חבל שלא מנסים להשיג את הרייטינג החשוב להם כל כך, גם בדרך חיובית, לשם שינוי.
 
אני חושב שגם הזוג גברים הרוסי הגון

זה נעשה, מפני שהפורמט (אותו בוודאי קנו) באוסטליה בדיוק כזה.
 
למעלה