MKR עונה חדשה

מיכי 10

Member
נכון. את שני הגברים ראיתי פחות, אבל גם הם בסדר. בניגוד לכמה

אחרים, שלפחות בתוכנית הזאת, לא מצטיירים כטובי לב במיוחד. הכי לא נעימה היא הבהירה הנמוכה יותר, מהזוג ספיר ואופיר (נדמה לי ששמה ספיר), שהודתה בעצמה שהיא ביקורתית מאד. אבל הביקורת שלה פשוט מרושעת. באמת לא הוגן לתת למתחרים לנקד, כי אפילו כשהם רוצים לנקד גבוה, חלקם חוששים לקלקל לעצמם בַּתחרות. וגם לפעמים אחד מבני הזוג מתכוון לנקד גבוה, והשני מוריד אותו מיד ב-1 עד 3 נקודות... אפילו בלי להגיע לפשרה בניקוד המשותף של שניהם.

אופיר וספיר הודחו אמש

וטוב שכך. מצמצמים את הנוכחות המרוקאית המרושעת. הביאו 3 זוגות כאלו, שנראה ונזכר מי הם. אדיעל בערב הקודם עמדה עם מבט ותנוחה מול בן זוגה - שלומי, כאילו אומרת: עוד מילה ואני מפוצצת לף את הפרצוף! גם הזוג הזה מגעיל. שלומי מזכיר לי בחור שעבדתי עמו בהודו. במראה והבעות פנים, שפת גוף...2 טיפות מים. גם הבחור שאני הכרתי, היה בהתחלה מגעיל ומחוספס. למה להתחיל ככה?

מיכי 10

Member
אני יכולה להבין כעס, אבל לא יכולה להבין, וכמובן לא לקבל

גזענות. ובמיוחד לא כשהגזענות באה ביחד עם שנאה. זה נורא!! למה אתה חושב שאם אנשים הם יוצאי עדות המזרח או צאצאים שלהם, ואצלך - במיוחד יוצאי מרוקו - הם נחותים ממך או נחותים בכלל? לדעתי, ההיפך הוא הנכון! הסיווג הזה שאתה עושה לאנשים ממש פרימיטיבי ופסול. אני מתייחסת לאדם עצמו, ללא כל קשר לארץ מוצאו. זה פשוט לא מהווה אצלי שיקול. למשל אני, בת לילידי גרמניה. חברתי הטובה ביותר, בת לילידי סוריה. חברי הטוב ביותר, יליד מרוקו. התחתנתי עם יליד לוב. כל ילדיי התחתנו עם צאצאים ליוצאי עדות המזרח, ויש לי משפחה שהיא קיבוץ גלויות מושלם. לא זו בלבד שזה לא מפריע לי, אלא זה חמוד ומגוון בעיני. כל נכדיי הם שלושת רבעי עדות המזרח, ורק רבע אשכנזים. והם הילדים הכי טובי לב, מחונכים, חכמים, יפים ומקסימים, ואני מתה עליהם. וגם במטבחים של כולנו, המתכונים הם אוסף של כל ארצות המוצא + ארצות אחרות, וכיום גם + מתכונים מהאינטרנט.

למה גזענות

שלושת הזוגות שמגיעים עם הרקע הזה (מוצא) מתנהגים באופן דומה. כאנשים הם פשוט מביישים את העדה ואת האנושות. ככל שאני נוטה להכיר עדה, ובמיוחד את העדה המקוראית, יש לה מאפיינים והם לא לרוחי. האמת שאני די סולד מהם. אנשים מגעילים, כוחניים, לא ישרים, אלימים וגם די לא משכילים! גם אלו שמתהדרים בתארים, הם ביסוד לא משהו...כל פעם שנתתי באחד כזה אמון, נכוותי. זה מתחיל מראש העיר שלי (בן צור) ועד רבים תחתיו וסביבו, אבל גם אחרים. בעבודה, במסחר ובכלל. למה יש את מבחן בוזגלו? שמעת את הפרשן ברדוגו? את אמסלם ומיקי זוהר? לפני כתבי האישום את דוד ביתן? ראית בארץ נהדרת את החיקוי של רגב? גם פחלון לא בדיוק הרשים עם העווית המוגזת שלו שנראה כמו חיוך. לכי לספרו של עמוס עוז - מיכאל שלי. יש שם משפט על התנהלותם כאשר הם מתעצבנים (הם לא עצבנים, רק עצבנו אותם)...ארס זה מרוקאי? בניקוי ראש רבקה מיכאלי וטוביה צפיר, בחיקוי של ארצ'י באנקר הם נקראים: יהודים ערבים. כאשר יש סטיגמה, כנראה שהיא נדבקה מסיבה טובה. איש מהם לא התאמץ מאז לשנות אותה!

מיכי 10

Member
מרטין ואבישג החרדיות, כל כך חרדו מהדחה, שאפילו לא שמו לב

שהן אכלו קינוח חלבי (כולל חמאה!!), אחרי ארוחה בשרית - קונפי אווז. פשוט לא ייאמן.

העיקר שדברו על מסעדות מהדרין בפריז

לגבי הכשרות, אני לא בטוח שהם הזוג היחיד שמקפיד בכשרות! רגע, הן אכלו ונותרו בחיים? לא ירדה בת קול להזהיר? לא פגע בהן ברק או עמוד אש? הן לא חלו בדבר או שכין? זה מה שקורה כשחרדי חרד

מיכי 10

Member
מהדרין? הן לא הגזימו? הן מבינות בכלל מה זאת כשרות, שמטפסות

כבר על יעני כשרות למהדרין? לא ברור לי מה עושים חרדים בתוכניות של MKR. גם בעונה הקודמת שלהם, היה זוג חרדי (אישה בהריון מתקדם ובעלה), וגם הם התנהגו בצורה מגעילה במיוחד כלפי המתמודדים האחרים. אבל אז, כנראה דאגו מראש, ואני זוכרת בפירוש שהיה זוג אחר, שהכין בשביל החרדים האלה במיוחד קינוח פרווה, בהשקעה רבה. וזה היה דומה מאד לקינוח החלבי שהוכן עבור שאר הזוגות, והם נהנו ממנו! קשה לי להבין איך אנשים שמתיימרים להיות דתיים חרדים, משתתפים בכלל בתוכניות בישול כאלה, אשר בהן - אפילו אם משתמשים רק בחומרי גלם כשרים - לא מקפידים, ומערבבים חלבי ובשרי בהכנת האוכל. ויוצא מכך שגם הכלים כבר לא כשרים. נראה לי שה"חרדים" האלה עושים לעצמם הנחות, שדתי אמיתי (שאינו חרדי), לא היה מרשה לעצמו בשום אופן.

עכשיו את על החרדים וזה בסדר?

נפלה טעות והן החליקו. לא נורא. הטמת שהן לא ידעו מה הוכנס לקינוח. אולי היו משוכנעות שזה מרגרינה (לפי הטעם
) או הבינו שהקרמים מביצים ולא התרשמו שבבצק יש חמאה. במיוחד שזה הגיע ככרמבל. אולי חשבו שטחנו ביסקוויטים פרווה קנויים? לך תדע... גם חרדים רוצים להיות חלק מהחברה הישראלית. זכותם וטוב שכך. כן, הזוג החרדי אף ניצח בסבב הקודם. ואני מסכים שהם לא היו הכי נחמדים. אני התרשמתי במיוחד מהנשים הקפקזיות. הן היו מדהימות. גם במראה וגם באישות. אני נוטה להתרשם שהן שומרות מאוד וגם השפה שהן משתמשות מגיע מעולם חרדי. אני, כחוזר בתשובה (וגם בשאלה) הייתי שם. אני מבין אותם. יש לי חבר חרדי (חב"ד) שזה לא היה קורה לו. בתקופתו, בקנדה, כאשר התארח אצלי וכיבדתי אותו במשהו (שקדים למשל) הוא היה מתקשר לרב אם היה לו ספק, ע"מ לברר. לדעתי, כל הכשרות זו בדיחה שהרבנים עשו על הציבור החרדי, כדי לקחת מהם כסף. רק שהחרדים עוד לא קלטו את זה. זה כמו הסקוטים, שהאירים עשו להם בדיחה עם החצאית, והם עדין לובשים את זה...
אם לא אכפת לו ששחקני כדורגן בועלים קטינות, למה שיהיה אכפת לו (ה') מכשרות? ואם יש משפט שאומר: איש באמונתו יחיה, למה כפיה דתית?

מיכי 10

Member
אתה צודק. ירדתי עליהן כי הן חרדיות. כי דווקא בגלל שהן

חרדיות, היו לי כנראה ציפיות גבוהות יותר מהן, מבחינת ההתנהגות והיחס אל שאר המתמודדום. אבל הצביעוּת של שתיהן, וההתנהגות הכל כך מכוערת, לא ישרה ולא הוגנת שלהן, הרגיזה אותי נורא. אפילו יותר מההתנהגות המכוערת של שני הגברים שעלו מרוסיה, שגם הם היו מאד לא הוגנים. היחידים שהתנהגו באמת יפה לאורך כל התחרות (בינתיים ראיתי את התוכניות באינטרנט), הם הזוג הצעיר והחמוד - דניאל ונדב, וזוג החברים הטובים - עדיאל ושלומי. *~*~*~*~*~* מסכימה לגמרי בהתנגדות לכפייה דתית. אני נגד כפייה דתית וכפייה מכל סוג שהוא. וגם אני בעד "צדיק באמונתו יחיה" או "איש באמונתו יחיה", או "חייה ותן לחיות".

מסכים ל-1/2

ראשית, השבוע 5 זוגות חדשים מהנילונים. אח"כ יפגישו בין ה-4 מהשבוע שעבר, עם ה-4 מהשבוע באולפן. לגבי השבוע החולף: הזוג הרוסי היה בסדר גמור. פרגן כשהיה מקום, היה בקורתי במקומות שהיה נכון. נדב ודניאל: הם חמודים, צעירים ותמימים. נדב אוכל בתיאבון גדול "הכל"! החרדיות לא רק שעברו עבירת כשרות "חמורה" של אכילת חלבי אחרי בשרי (ממש שטויות), הן אף אמרו שהן נצלו מהדחה וזה השגחה פרטית וה' הציל אותן. אז חברה, ע"פ ההגיון הזה, אכלו מה שבא לכם ותקבלו גמול מה' ברוחב לב ובנדיבות. שלושת הזוגות מהמוצא המרוקקי, כולם ניחנו במאפיניי קקי מובהקים. עדיאל ושלומי? במטבח, כשבשלו, הם נכנסו לקטע המרוקאי של לחץ, וכמאמר עמוס עוז בספרו מיכאל שלי, פרצה מהם המוגלה כמורסה שהבשילה! שפת גוף אלימה, ברמה קיצונית! בורות ובעיקר המון אגו (כיאה לעדה). לא ברור לי למה התחברת שם. לעומתם הרוסים, בהחלט ראויים לכבוד ולהערכה. גם באים עם רקע מקצועי, תרבותיים, עדינים בניסוחים ואין הפגנת אגו.

מיכי 10

Member
לא דיברתי על היחסים של הזוגות ביניהם, כלומר אחד עם השני,

כשהם נמצאים במטבח. כי בסך הכל כולם היו בסדר בתוך המטבחים. כלומר, בכל פעם שאחד מבני הזוג נפל ברוחו והתעצבן, השני הרים אותו בחזרה. והכל הסתדר להם, כי בסך הכל כולם שם אוהבים אחד את השני בתוך הזוגות. אני מדברת רק על היחס של כל זוג אל הזוגות האחרים. כאן יוצאים מחלק מהם צביעות, ביקורתיות-יתר, רוע, קנאה ואסטרטגיות. וזה מה שהורס את התוכנית בעיני. כי אם היו מנקדים כמו שאתה בעצמך הצעת למעלה: "לטעמי לא צריך לתת למתחרים להשתתף בניקוד. שיתנו משוב, ביקורת אבל לא שליטה בתוצאות!" אז זו היתה יכולה להיות תוכנית באמת מהנה במיוחד!! חבל שהפקות הטלוויזיה, כנראה לא מאמינות בטוב, אלא רק ברוע! (ובלי קשר, אני כותבת לך עוד פעם, שלא צריך להבליט שוב ושוב את הגזענות: אין לה קשר לתוכנית בישול. ובוודאי ובוודאי, שלא צריך לכתוב מילים מגעילות, ועוד להדגיש אותן באדום, אפילו אם כתב אותן עמוס עוז "הקדוש", עם כל הכבוד שיש לי אליו כסופר. יש התבטאויות אומללות, שלא חייבים לצטט).

עמוס עוז

ידע לבטא את האופי שלהם, באופן רהוט, מדוייק ונכון. כל הכבוד לאיש. נחשפתי לשורה עוד בצעירותי...ומאז לא השתנה דבר! גם הדור השני והשלישי של אותה עדה, מביא לשוחלן את אותם כללי התנגות, אופי ואלימות. צר לי, שאת קורראת לזה גזענות. כמו שלאתיופים יש גוון עור שחום, כך למרוקקים יש גוון אופי מזופת. הם נולדים עם זה ולא ישנה אם תקראי למציאות הזו גזענות או תתמני ראשך בחול. העובדות נותרות AS IS...

גולי233

New member
אני לא צופה בתוכניות הבישול הישראליות

כשניסיתי בזמנו, לא שמרו על איזון סביר בין בישול לסיפורים אישיים. לא יודע איך זה היום מהבחינה הזו. &nbsp אבל אני *מאוד* אוהב לצפות ב-"טופ שף" עם טום קוליצ'יו. &nbsp תכניות בישול מומלצות זה אגב יכול להיות שרשור ראוי.

למעלה