my name is halavit and I am a mom

halavit

New member
my name is halavit and I am a mom

רציתי לכתוב פה דיעה קצת שונה. קודם כל, הפתיע אותי העובדה שהפורום הזה רק נולד וכבר חברי הפורום צריכים לעמוד מנגד פרץ של התקפות לא פרופורציונליות ולא ברורות. אני לא מבינה מה עצם קיום הפורום הזה כל-כך (וכנראה שזה באמת מאוד) מפריע לאמהות אחרות, פשוט מדהימה אותי כמות התגובות המשתלחות כאן.... אני אמא לשתי בנות (מקסימות ואני מתה עליהן טפו טפו טפו) ואני בהחלט מבינה מאיפה ההחלטה שלכן לא ללדת נובעת. יש ימים (והרבה) שאני פשוט מקנאה בנשים שלא הביאו ילדים לעולם. זה קשה קשה קשה להיות אמא ומי שאומרת אחרת היא לא אמא אמיתית. ובאמת צריך לחשוב ולרצות מאוד להיות אמא לפני שמחליטים על צעד כזה. אני מברכת על קיום הפורום הזה ואני ממליצה לכל בחורה צעירה להכנס לפה ולקרוא את כל המאמרים לפני שהיא מחליטה להיות אמא. לדעתי, זה מאוד חשוב להחשף לנשים עם דיעות כמו שלכן. גם אם בסוף מחליטים ללדת ולהיות אמא - לפחות ההחלטה היא מודעת ומפוקחת. חזק ואמץ!!!!

מסכימה עם העובדה שקשה להיות אמא

ושלא צריך להשתלח, אבל מפה ועד להפנות בנות צעירות לפורום הזה? הפורום מזכיר כמעט רק את הקושי בילדים, ואם תפני לכאן כל בחורה, תאמיני לי שלא יהיו ילדים בעולם... הרבה נשים מפחדות מהאימהות. הן חושבות על הקושי, על השעבוד, על הכאבים בהיריון ובלידה. אם הן תיכנסנה לפורום הן לא תצאנה אמהות. לפעמים צריך להדחיק קצת את הפחדים, לא לחשוב כל כך הרבה על מה יהיה, ולקפוץ למים. רק אחר כך מבינים כמה שזה שווה.

אוי נו תסלחי לי אבל

"ואם תפני לכאן כל בחורה, תאמיני לי שלא יהיו ילדים בעולם"
מי שתחליט לא להביא ילדים לעולם בגלל הפורום הזה לא ראויה ממילא להיות אמא... להחליט על סמך פורום אחד??? בואי לא נחפש אשמים איפה שאין בכלל issue

ועוד דבר שאיני מסכימה איתו

"לפעמים צריך להדחיק קצת את הפחדים, לא לחשוב כל כך הרבה על מה יהיה" להדחיק זו טעות. להתמודד עם הפחדים ולהתעמת איתם. להודות שקיים פחד ולחשוב מה עושים איתו וכיצד מעבדים אותו. פחדים מודחקים הם בדיוק הסיבה לכל כך הרבה חוויות לידה מזעזעות שבהם האישה בסוף חשה כקורבן ולא כיולדת בעלת שליטה על תהליך הלידה.

I s t a r

New member
כמה פחד יש בך...

ככה את מאמינה..? שהרצון האמיתי שח כל הנשים הוא לא להביא ילדים? כי אם כן, אז מוטב שאכן כך יהיה. את באמת חושבת שכל כך קל לשכנע אחרות שלא להביא ילדים? כי אם כן- את מאוד מאוד מפוחדת..שאולי,אולי אולי..וואללה, אולי באמת זה לא כדאי? החשיפה לדיעות אחרות שוברת את העדריות,וזה נפלא. היא לא יוצרת עדר חדש. מה שכן, הפחד משבירת העדריות מאוד בולט בדברייך.

יש לך תואר בפסיכולוגיה, במקרה?

כי נראה לי שאת מנסה כל הזמן לנתח את דבריי - לפיך אני אישה מפוחדת, שרואה רק את הרוע בדברים (ראה שרשור אחר). אז בואי אחדש לך. אני לא מפחדת משבירת העדריות, והאמת שנראה לי שאתן הכי סובלות מכך, לא אני. אם את מנסה לנתח אותי מבחינה פסיכולוגית ולרמז שמה שאני רואה משקף את מה שבתוכי (שוב, התייחסות גם לשרשור אחר. אז הבלגתי, אבל זה די נמאס) אז גם הנשים פה שלא רוצות ילדים, למשל, בגלל הזוועתיות שבעולם, כנראה משקפות את אי הנחת שלהן מחייהן. זו רק דוגמה לניתוח מהסוג שלך. ולגבי ההודעה המקורית שלי. מה שבסך הכל התכוונתי לומר זה שלא צריך להפנות בנות צעירות דווקא לכיוון הסטייה מהנורמה. מי שרוצה - שתיכנס, אבל להפנות אותן? בשביל מה? בשביל שתפחדנה יותר ותתחלנה לחשוב פעמיים? זה לא אומר שכל בת תשתכנע מהפורום, אבל גם אם היא לא תשתכנע, בשביל מה לטעת בה ספקות? האם תציעי לכל ילד מתבגר להיכנס לאתר של ההומואים, רק בשביל להיות בטוח במיניות שלו?

טל קר

New member
מהי בעייתך עם החלטה מושכלת?

אני לא יודעת מה זה "האתר של ההומואים" בה' הידיעה, אבל בוודאי שנראה לי הגיוני ורצוי לדעת על קיומה של הומוסקסואליות הרבה לפני גיל ההתבגרות. לא הבנתי איך 'לא מפחדת משבירת העדרויות' הולך יד ביד עם 'לא צריך להפנות בנות צעירות דווקא לכיון הסטייה מהנורמה'. אם אין רע בבחירה עצמה, אז מה אם זו סטיה מהנורמה? מהי הבעיה עם 'לחשוב פעמיים' או עם 'קיום ספקות'?

אני לא מפחדת משבירת העדריות

באופן כללי (אם כי יש סטיות שאני מתנגדת להן בכל תוקף), אבל לא כשיטה ולא בהפיכת התופעה למשהו כללי ומומלץ. לדעתי הנורמה של הקמת תא משפחתי של אבא-אמא-ילדים בקשרי נישואים זה דבר טוב ובריא (ומובן שיש מי שיחלוק עליי). זו הדרך הטבעית. אם מישהו מחליט ללכת נגדה - שיבושם לו ושיהיה לו רק טוב - אבל לא צריך להפנות כל אדם שני למרוד גם הוא באותה נורמה. כך גם לגבי נורמות אחרות, לדעתי: במדינתו מקובל ללכת לצבא, למשל, האם תפני כל מתגייס פוטנציאלי לפורום של סרבנים? אני לא. זה לא אומר שהחלטתו להתגייס לא מושכלת, זה רק אומר שהוא לא התעמק במתנגדים לדעתו. למה להכניס לו ספקות אם דרכו ברורה לו? במדינתנו מקובל לעשות בגרות רגילה. האם תפני כל תלמיד, אפילו אם לא היו לו ספקות קודם לכן, לבתי ספר מיוחדים? בשביל מה? זו הייתה כוונתי המקורית - אפשר לשבור מוסכמות, אבל לא צריך לעשות מזה כזה עניין ולנסות להפיץ את הבשורה לכולם.

טל קר

New member
הכותרת שלך לא מתאימה לתכנים

אין שום דבר "לא טבעי" במשפחות שהן לא אבא-אמא-ילדים (באמת לא צריך איזו טכנולוגיה מהחלל החיצון), ואם הדבר היחיד בחריגה מהנורמה הוא לא הבחירה אלא בכך שמדובר בחריגה, מה הבעיה? לדעתי זה רעיון מצוין לחשוף מתגיסים פוטנציאלים לדעות של סרבנים, לחשוף כל תלמיד למספר דרכים לעשות בגרות שפתוחות בפניו ולחשוף הורים לנזקים בברית מילה. למה לא? איך החלטה מושכלת הולכת עם העדר התעמקות? כל הרעיון בהחלטה מושכלת זה לבחון מספר אלטרנטיבות, ולא ללכת על הדיפולט מבלי שום מחשבה על האפשרויות האחרות.

נראה לי שאנחנו חלוקות מאוד בבסיס

ואני אשתדל להבהיר את דעתי בצורה הכי ברורה, אם כי ברור לי שיהיו מי שיתקיף אותי. אני, בניגוד אליך, כן חושבת שיש דרך טבעית יותר ואולי בריאה יותר לחיות. יש לי עקרונות שאני מאמינה בהם, ומי שלא הולך לפיהם, טועה לדעתי. לכן אני גם אחנך את ילדיי ללכת בדרכיי. תקראי לזה נוקשות, שיפוטיות, פחדנות או כל מושג אחר, אבל אני לא רואה פסול בכך, כל עוד אני לא פוגעת במי שחושב אחרת ממני. הרי כבר נאמר כאן שמותר לחשוב הכול, כל עוד זה לא מוביל למעשים פוגעים. אני גם לא מפחדת ממי שסוטה מהנורמה שלי, כל עוד זה לא פוגע בי אישית, ולכן אני לא מפחדת מנשות הפורום הזה או מפורומים אחרים. כיוון שאני חושבת שדרכי היא הצודקת כואב לי שמפארים ומהללים את הדרכים שלדעתי הן מוטעות. העובדה שמדגישים שוב ושוב את החריגה, דשים בה ודשים בה ומעלים אותה שוב ושוב על נס, כן משפיעה גם על אחרים, שבלי אותה חשיפה מוגברת היו הולכים בדרך השגרתית, והם לא היו סובלים בה. העיסוק המודגש בחריגים נותן לגיטימציה ומעודד תפוצה של סטיות מהנורמה הרבה מעבר למה שהיה קודם. לגבי החשיפה לדעות אחרות. את צודקת, לדעתי, בכך שחשוב להיחשף גם לדעות אחרות, ולכן אני גם מתעדכנת בפורום הזה. אבל השאלה היא באיזה גיל ובאיזה מצב. אם אני מאמינה בדרך מסוימת אני לא חושבת שצריך לחשוף ילדים קטנים לדרך המנוגרת, וכן לא להיחשף אליה דווקא בעת משברים. לכך התכוונתי בהודעתי המקורית. כיוון שלדעתי הולדת ילדים זו הדרך הנכונה (לא לזרוק עליי אבנים...) אני לא הייתי מפנה בנות צעירות דווקא לפורום הזה. אני מקווה שלא תראו בי טרול. אמרתי את דעתי הכנה, בלי כוונה לפגוע פה במישהי.

I s t a r

New member
הסבר אחרון.

"כן חושבת שיש דרך טבעית יותר ואולי בריאה יותר לחיות. יש לי עקרונות שאני מאמינה בהם, ומי שלא הולך לפיהם, טועה לדעתי. לכן אני גם אחנך את ילדיי ללכת בדרכיי. תקראי לזה נוקשות, שיפוטיות, פחדנות או כל מושג אחר, אבל אני לא רואה פסול בכך," היות ואינך רואה פסול בלשפוט אחרים ששונים ממך ואף אינך רואה את הנזק העצום שנובע מכך , אין לנו על מה לדבר. מה שאת קוראת "טבעי ובריא" אינו יותר ממה שלימדו אותך נורמות מוסר ונורנות חברתיות -ובמילים אחרות" שטיפת מוח". כמו כל פוריטני שמרן וטוב את משוכנעת שמה שהחדירו לך למוח זה גם מה ש "טבעי ובריא" וכל מה שלא מתאים -"לא טבעי ולא בריא" ואף ראוי לפסילה. העובדה שיש בעולם אנשים שבאופן טבעי מילדות מרגישים וחשים תחושות שונות משלך ובניגוד אלייך, לא נשטף מוחם ב"מה נכון ומה בריא" אלא ששמרו על גחלת של חשיבה ותחושה עצמאית ונאמנה לרגשותיהם הבסיסיים והטבעיים ובריאים עבורם לגמרי - היא זו שהופכת את עולמינו לעולם יותר ויותר חופשי בו אט אט נוצרת לגיטימציה להיות אדם ממומש ושלם בכל דרך -משום שלכל אדם יש את ה"טבעי ובריא " שלו. צרות מוח מהסוג של "רק אני יודעת מה טבעי ובריא לכולם" מייצגת בעיני את העדר הקונפורמיסטי המוחלט שבעזרתו נשלטים אנשים תחת ענן של פחד ופוריטניות ואין דבר שמפתח יותר אומללות וסבל בעולם מזה, הנורא נכל הוא העוורון של אותו עדר לראות באיזה כלא הוא עצמו נמצא וכמה הוא מאלץ אחרים להיכלא יום יום מחדש. בשורה התחתונה, אין לך את הזכות לשפוט אדם אחר. אבל היות שלקחת לעצמך את הזכות הזו ואת חיה לפיה ובכך את עוזרת ליצור חברה שיפוטית ולא סובלנית- כמו שאמרתי קודם, פשוט אין לנו בסיס משותף לדיון. זה לא משהו אישי בכלל- אלא גישה שהבנתי מזמן שהיא הדרך הנכונה.

נינה 999

New member
גם אני מסכימה עם Istar

כל כך קל להזדהות עם המוצלחים, היפים והמצטיינים. יש כאן כמה אנשים שצריכים להקים "פורום פרחי טיס" ופשוט ללקק שם את כפות הרגליים של הבחורים הטובים מיחידות עילית. ולעומת זאת הפורום שלנו מקורי. והפורום הזה מדבר על אנשים שהם כן חריגים מול העדר וכן מוזרים לעומת ההמון ויש להם כוח שיפוט עצמאי. יש אומץ בעולם.

טל קר

New member
יש הבדל בין אי הסכמה לתקיפה

אז הרשי לי לא להסכים. גם לי יש עקרונות שמאמינה בהם ולדעתי מי שלא הולך לפיהם טועה, אבל המשותף לכל העקרונות שלי זה שהם יוצאים נגד פגיעה באחרים, ומי שלא הולך לפיהם פוגע באחרים. לכן לא אכפת לי אם מישהו חושב שמה שאני לומדת זה פויה, ולומד משהו אחר, אבל כן אכפת לי אם מישהו גזען, הומופוב או שוביניסט. את הבחירה שלא להביא ילדים לעולם אני לא רואה כפגיעה באחרים. איני רואה את הקריטריון של "כן או לא סוטה מהנורמה" כמשהו שצריך להתיחס אליו גם אם אין בעיה עם הבחירה, לכן אין לי שום בעיה עם סטיות מהנורמה בפני עצמן. אם את לא מפחדת ממי שסוטה מהנורמה שלך, ולא רואה בכך פגיעה, למה זה משפיע עליך כמה כאלה יהיו שסוטים מהנורמה?

צימעס

New member
דוגמת הצבא והסרבנות לא טובה

לרצות להיות אמא הוא משהו כ"כ חזק מהבטן, שלא נראה לי שקריאה בפורום כזה תמנע מנשים שרוצות להיות אמהות את מימוש האמהות. נשים שקריאה בפורום כזה תגרום להן להבין מהי אמהות ושהן לא רואות את עצמן אמהות, הן נשים שאין להן הרצון החזק הזה מהבטן, ועבורן - באמת עדיף שלא יהיו אמהות (כלומר - רק בגלל לחץ/נורמות).

I s t a r

New member
זה בדיוק כמו החרדים

שאוסרים על הנוער או על ילדיהם חלילה להסתכל על אישה ,לראות טלויזיה, להיחשף למחשב, קןלנוע,עתוין רגיל..למה? מהפחד העצום שזה יעשה להם טוב,שהם ייהנו ואז יחליטו אחרת. מוטב לשמור דורות שלמים בבורות ואטימות מוחלטת על פני לתתלהם את זכות הבחירה לגבי מה יעשה להם טוב.

I s t a r

New member
אותו פחד עצום

בעצם אומר שחשיפה לדברים אחרים עלולה להיות לאנשים אלה משהו שתראה להם שיכול להיות להם טוב יותר, מאושר יותר, נכון יותר..אולם המחיר יהיה שבירת העדר ונון קונפורמיזם-הפחד הנוראי הזה שהעדר חלילה ייסדק-גורם להם לתת לאנשים לחיות באומללות ,כעס וחסך-רק "אל תשברו לנו את מה """טבעי ובריא""" בעדר. וזה פחד שעומד מאחלורי פוריטניות, שיפוט,ביקורת,צרות מוח. הפחד מהחופש.

newKiticat

New member
אם למישהו יש חששות

(נערות ונערים כאחד!) אז אין שום סיבה שהוא לא יכנס לכאן. אם אכן הוא יחליט לא להביא ילדים אז טוב שכך. הרי שבסופו של עניין אם הוא היה מחליט אחרת אבל לא באמת שלם עם ההחלטה הזו (וחלקית כי הוא לא ידע שיש לו אפשרות אחרת!) אז חבל על הילדים המסכנים. אנשים שוכחים כל הזמן שילדים ותינוקות הם אנשים ויצורים חיים ומרגישים. דאמט! וכן! אם בחור צעיר מתחיל לפקפק באמינות שלו ומוצא את עצמו נמשך למינו שלו, אין שום רע שיכנס לפורום כלשהוא שעוסק במיניות בצורה בוגרת ומפוכחת. אם הוא באמת סטרייט- הוא יישאר כך ולא רק משום שנכנס למקום שעוסק בנושא. אגב. לפי הנימה שלך שמקבילה- הומאים ונשים שלא מביאות ילדים לעולם- הם יצורים פחותים משאר בני האדם. גאד.

למעלה