כן אבל...
לפני 15 שנים בערך, כשעברתי מפילם ל-DSLR מצלמה של 6 מ׳פ היתה ה״מיינסטרים״ והגישה הרווחת בפורומי הצילום היתה שהרזולוציה הזו מספיקה לכל צורך, כולל שלטי חוצות.
כשהגיעו המצלמות של 10 מ׳פ ההמלצה היתה להשאיר אותן למקצוענים כי לא באמת צריך את הרזולוציה.
מצלמת ה-DSLR בעלת החיישן המלא הראשונה שלי היתה בת 12 מ׳פ. וזה היה נחשב המון. גם היכולת להגיע ל- ISO3200 היתה חוויה מספירות אחרות.
אחר כך הגיעו מצלמות של 16 מ׳פ ו-18 מ׳פ והיו שטענו שזו הרזולוציה המירבית שכדאי להגיע אליה משום שטכנולוגיית ליטוש העדשות והמיקרו-קונטרסט ממילא לא מאפשרים הפרדה גבוהה יותר.
ואז התחילו לצוץ מצלמות של 24 מ׳פ והנה כבר המצלמה הראשונה של 36 מ׳פ ופתאום זו לא המצלמה - זה המסך שמהווה מגבלה.
בינתיים יש כבר מצלמות של 50 מ׳פ ו-100 מ׳פ (בינתיים רק בפורמט בינוני) והאופטיקה משתבחת גם היא.
במקביל המעבדים נעשים מהירים יותר, יעילים יותר.
העידן של חיישנים ברזולוציית על כבר נראה באופק.
מה דוחף את השוק קדימה? שיווק? צורך? רצון?
מה דוחף אנשים להתאמן שעות, ימים, שבועות, חודשים ושנים כדי לגמוא 100 מטר במהירות גבוהה יותר ממה שכל אדם אחר הצליח לפניהם? ממילא מכונית נוסעת את המרחק הזה במהירות גבוהה יותר, ומטוס טס אותו מהר ממכונית. אבל עובדה - האצנים אצים ורצים ושוברים שיאים. פעם את מחסום 10 השניות, אחר כך את מחסום 9.9 השניות...
בסופו שם יום בנקודת הזמן הנוכחית XT3 (בעצם אפילו XT2) עושה עבורי עבודה מספקת. יהיה נחמד להחזיק מצלמה של 100 מ׳פ עם אופטיקה מתאימה, אבל היום אני לא צריך את זה, או יותר נכון - היום המחיר גבוה מכדי שארצה להכנס להרפתקה שכזו שתועלתה, מבחינתי, לא מצדיקה את המחיר. כי את עניין הצורך פתרנו, לכאורה, כבר בעידן של 6 מ׳פ...
אבל בעוד שנתיים או שלוש, כאשר 100 מ׳פ יהפכו לנחלת הכלל (כמו ש-24 מ׳פ זו נחלת הכלל היום) והמחירים יישרו-קו עם רמות המחירים של מצלמה כמו XT-3 היום, והאופטיקה תהפוך זמינה - אני מניח שהמעבר לרזולוצייית על שכזו יהיה טבעי לגמרי, בדיוק כמו שהמעבר מ-6 מ׳פ ל-24 מ׳פ היה טבעי לגמרי. קפיצה של פי-4. קפיצה של פי-4. אז מה אם 24 מ׳פ זה פי-4 ממה שנדרש להדפסה על שלטי חוצות? אז מה אם 100 מ׳פ זה פי-3 מהרזולוציה של המסך הכי מתקדם שיש היום בשוק? זה ישנו, זמין, מתומחר (אינשאללה) נכון, אז למה להתעקש להשתמש בציוד ארכיוני?
ולא נשכח שחוץ מפיקסלים בחיישן נוספים למצלמה המון פיצ׳רים חדשים שהופכים את כל תהליך וחווית הצילום לאחרים לגמרי...