nava17 אפשר בבקשה מתכון לעוגת שיש תפוזים?

chen sahbak

New member
למרות שעוגות זה לא התחום שלי ניסיתי לחפש

ואכן אין ברשת את מה שביקשת. יש דבר כזה בכלל?
 

pirge

New member
../images/Emo140.gif שיש תפוזים

עוגת תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית 28 עגולה גודל: 30 ס"מ אורך 10 ס"מ רוחב העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז אופן ההכנה: מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז אפיה בחום 175 כ-40 דקות ציפוי: לפזר אבקת סוכר או--------......... קרם לעוגה: להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר תהנו
 

pirge

New member
עוגת שיש תפוזים שוקולדצ'יפס

שיש בחושה בשוקולד לבןו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 15:20 | 20/04/06 בחושה שיש בשוקולדצ'יפס לבן נהדרת. מענגת. מקור:פירגה. שמים בקערה: חבילה מרגרינה/חמאה רכה 2\\1 1 כוסות סוכר מערבבים היטב. מוסיפים 5 ביצים—כשאחרי כל ביצה בוחשים טוב טוב. מוסיפים: 4\\1 1 כוסות קוקוס 4\\1 1 כוסות קמח תופח כוס מיץ תפוזים----- או מיכל ביו----- או שמנת חמוצה מערבבים למירקם של עוגה בחושה. מוסיפים: 2\\1 1 כוסות שוקולד צ'יפס לבן שעורבב תחילה עם כף קמח. לבחוש. הבחישה צריכה להיות ללא מאמץ-המירקם קליל. אפשר להוסיף כמה כפות של חלב או מיץ. 3\\2 מהכמות לצקת לתבנית משומנת בגודל 24 ליתר להוסיף כף גדושה קקאו ושלוש כפות חלב. להוסיף גם סוכר 3-5 כפות. לבחוש ולצקת על הבלילה הלבנה שבתבנית. לא לבחוש. לא לגעת. ולהכניס לאפיה של שעה בדיוק בחום 175 מעלות. משחררים את הדפנות בעזרת סכין. תהנו. המלצה חמה מליאת94
 

pirge

New member
עוגת שיש שחור ולבן (עם תפוזים)

עוגת שיש שחור לבן עוגת שיש של פירגה עם הערות למטה של נחמדה מאד תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 אינגליש קייק או תבנית חד פעמית 29X23X5 חבילה מרגרינה מזולה רכה 2 כוסות סוכר 4 ביצים שלמות כוס מים רותחים - אפשר מיץ תפוזים פושר 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה 3 כפות קקאו לבחוש חוץ מהקקאו את הכל - בקערה. הבלילה צריכה לצאת דלילה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח. לחלק את הבלילה ל-2 לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש. ליצוק לתבנית 24 משומנת . את 2 הבלילות אחת על השניה. קודם את הכהה, ומעליה הבהירה.לא צריך לערבב. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן. מקור:פירגה אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.ללא שיש. ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ'יפס--- מעורבבים בכף קמח. תהנו הערות: אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים! כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים...
 

nava17

New member
בשמחה רבה, הקלדתי אותו שורה מעל ההודעה שלך,

שתהנו/י מהעוגה.
 

nava17

New member
הופס, המתכון כבר נמצא במקום אחר,

חוץ מזה, אני רואה שפירגה שלחה 3 מתכוני שיש-תפוז כך שיש לך אפשרויות בחירה רבות לעוגות שיש תפוז.
 

nava17

New member
חן,

אם את מתכוונת למתכון שיש-תפוז שבתמונה הוא נמצא בשורה שמתחילה במילים:שלום לך, אחרי הקדמה שכתבתי ל"גבינה לבנה". טוב, הבית מחכה לי, אני הולכת לנקות אותו לכבוד שבת.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון עוגת שיש תפוזים קוקי+שינויים של נאוה

המתכון המקורי של קוקי ואח"כ את השינויים שהכנסתי. למתכון של קוקי-עוגת תפוזים: 6 ביצים מס' 2 -מופרדות 1 1/4 כוס סוכר 2 1/4 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים למי שמאוד אוהב תפוזים מומלץ להוסיף גרידת תפוז (כ2 כפות) אופן ההכנה: להקציף את החלבונים וכשנוצר קצף יציב להוסיף חצי כוס סוכר והמשיך להקציף עוד מעט,(שהסוכר לא יהיה גבישי) בקערה אחרת יש לערבב את שאר החומרים עד אחידות ללא גושים.(כולל החלמונים) לחמם את התנור ל180 מעלות ולשמן תבנית סיר פלא, לאחד את שתי הבלילות בתנועות עטיפה,(קוקי מציעה לעשות זאת ב2-3 "נגלות", אני עושה זאת בפעם אחת)לשפוך לתוך סיר הפלא את הבלילה ולהכניסה לתנור, יש להוציא את העוגה מהתנור, כשקיסם/סכין הננעץ בעוגה יוצא יבש.(קוקי מציעה לאפות 30 דקות, בתנור שלי זה לקח 50 דק') לאחר שהעוגה מקוררת,יש להוציאה מהתבנית לצלחת הגשה-להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין ולתת 2 "מכות" לכיון מטה.(אני לא מוציאה את העוגה מהתבנית) אפשר להגיש את העוגה בציפוי אבקת סוכר. השינויים שבצעתי: במקום 1 1/4 כוס סוכר שמתי 1 1/2 במקום 3/4 כוס שמן שמתי 100 גר' חמאה הוספתי גרידת תפוז הוספתי 3 כפות שוקולית-למראה "שיש". (אם אין, אפשר לדעתי להוסיף כ2 כפות קקאו+כף סוכר-במקום) לאחר שאיחדתי את שתי הבלילות (בלילת הקצף ובלילת יתר החומרים) העברתי כשליש עד חצי מהבלילה לקערה השניה והוספתי לקערה השניה 3 כפות שוקולית. (אפשר קקאו) לסיום,שפכתי את בלילת השוקולית לתבנית, מעליה את הבלילה הבהירה ואח"כ "שיחקתי" מעט עם המזלג בבלילה כדי ששתי הבלילות יתערבבו מעט-כדי שתהיה לי עוגת שייש. שתהנו מהעוגה.
 

cial 1

New member
יוכי68 שבת שלום ומבורך../images/Emo16.gif.../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif

יופי את חסרה כאן בעז"ה בצאת השבת נראה את הכתב שלך המבורך כאם עם כול הדברים היפים שלך . יוכי אני ארשום לי באיזה אתר פעם מי רוצה בישולים בבית כמובן עם תשלום אבל רק בהשתתפות שלך ואצל הבומבסטיות? אני צוחקת אבל גם זו מחשבה נבונה חייבת להדגיש משהו זה בגנים יוכי לה מכאן גם למאיוש לחנה לפרי ירוק לגולדה גם היא חסרה פה טוב היא תמיד מוזמת ועוזבת אותי קצת להתחשב גולדי אני אכך רק משחת שיניים טוב גם אותך אני אני רוצה כאן תהני לך עם המשפחה ולך יוכי גם מגיע מנוחה קלה שבת שלום ומבורך אמן בכול בית ישראל ולך
בבית חני
 

pirge

New member
כמעט ואין הבדל בין 2 המתכונים. שווה להכין../images/Emo3.gif

 

pirge

New member
בכיף,היא תהנה מהמתכון כי הוא מעולה ומומלץ. הב

ההבדל קטנצ'יק. תודה יוכי
 

חן גול

New member
פירגה את צודקת בהחלט. הבדל קטנצ'יק

כל זמן שלא ידעתי מה המתכון (כי לא מצאתי אותו) לא ידעתי שזה כל כך דומה. אצלי יש ביקוש גדול מאוד לעוגות שיש, אז רציתי כמה שיותר. (שלך כבר פורסם בעבר בתפוז, וכבר הפך לבן בית אצלנו. השחור לבן שלך זה פעם ראשנה שנתקלתי היום, ובטח יכנס גם הוא לסבב. הרבה תודה וסופ"ש מתוק
 
למעלה