Netbox ונתב

sweetums

New member
סלקום לא יסגירו שום דבר, כי הם לא תומכים בזה.
בפועל, הנטבוקס מזהה ומתאים את עצמו לחיבור אוטומטית אחרי איפוס.
דרך ממשק המשתמש אפשר לבטל:
2 שרתי DHCP (לא ברור למה 2),Wi-Fi ושרת המדיה\מדפסות

rafid1

Active member
מנהל
ומי כבודו שמבקש את עבודת התחקיר הזו?

כי עבודות חינם חינם זה רק (אולי) למנויים...

thunderbug1

New member
אני אשאל אבל קשה להאמין שיתנו

את הפרטים. רוב הסיכויים שנתחבר לסלקום אז מקווה שההצעה של rafid1 תעבוד גם עבורי ולא תהיה בעיה עם ה- NAT של הנטבוקס. אני אעדכן בהמשך כשנתחבר

rafid1

Active member
מנהל
איזה מתאם שיחות יש לאדוני?

או שהעניין הוא אקדמי בלבד?...

SysAdmin1

New member
ספר לנו בבקשה, מי הם, אותם בעלי אינטרסים הלא נחמדים...

ספר לנו בבקשה, מי הם, אותם בעלי אינטרסים הלא נחמדים ואיזה פירורי מידע נוטפי אינטרסים הם משליכים לאיזה ציבור, אחרת אנחנו נשאר במתח תמידי ולא נבין כלל מה קורה סביבינו. גם על תשקח לספר לנו על איזה מקורות סודיים אתה מסתמך.

SysAdmin1

New member
מסיבות מאוד פשוטות ומובנות ואין כאן שום קונספירצייה נסתרת...

מסיבות מאוד פשוטות ומובנות ואין כאן שום קונספירצייה נסתרת.
חלק מהאנשים יכולים להתחבר להוט באותן הערים וחלק לא, מסיבה מאוד פשוטה, והיא שהאנשים האלה יכולים לגור בשכונות שונות, רחובות שונים של אותה העיר והוט נמצאת בפריסה חלקית של שכונות, רחובות, גושי בניינים באותה העיר ובחלק האחר לא קיימת פריסה. מעבר לזה קיימים מאות ישובים שונים ששם הפריסה של הוט לא קיימת ברמת היישוב כלל.

rafid1

Active member
מנהל
אגב, מה הדיל שכ"כ אטרקטיבי דוקא בסלקום?

הבנתי שבתכולה מירבית (כולל ספורט) התימחור שלהם די מתקרב לשל הוט.
&nbsp

eladts

New member
תהרגו אותי, אני לא מבין למה צריך את מתאמי השיחות האלו בכלל

אנשים באמת רוצים להשתמש בטלפונים האנלוגיים שהם קנו בשנת 1987 במשביר לצרכן? אפליקצית VoIP לסלולארי תתן איכות שיחה טובה בהרבה ובלי צורך להתעסק במתאמי שיחות על שלל הבעיות שלהם.

thunderbug1

New member
Netbox ונתב

שלום,

אני מעוניינת להתחבר לטריפל של סלקום. ברשותי נתב משולב מודם TP-Link VR900.
להבנתי אני אקבל נתב משולב מתאם שיחות Netbox (??) ורציתי לשאול אם ישנה אפשרות להפוך אותו רק למתאם שיחות נטו.
אני מעוניינת שהנתב-מודם שלי ינהל את כל האינטרנט, יחלק כתובות, יפתח פורטים וכו'.
אז האם קיימת אפשרות לנטרל את הנתב שלהם ושישמש רק כמתאם שיחות?

אשמח לעזרה.

thunderbug1

New member
העדיפות דווקא הייתה הוט

רצינו להתחבר לטריפל של הוט ותאמין לי הייתי שמחה ל- 100 מגה אמיתי אבל אחרי שיחות עם כמה נציגים שטענו בהתחלה שבטח שיש תשתית, אחרי בדיקות ורדיפות אחריהם מסתבר שאין להם תשתית שם שדי הפתיע אותי לשמוע האמת. אז לצערי זה לא משאיר לי הרבה אפשרויות.

rafid1

Active member
מנהל
אני מניח שיש כוונה לאנשים ליצור מן חלופה/גיבוי לקו הסלולאר

שבין היתר, גם נטול קרינה, ולא לרכב עליו... כמעט ב100% מהדירות יש פריסה של כבילת בזק לחדרים, אז לחבר מכשיר אלחוטי/קווי מהמשביר - זה די פשוט.
לדעתי, מספר האנשים באלו מתמעט והולך. אבל גם לי יש כזה... השיקול שלי הוא גם לשמור על מספר בזק הוותיק הקודם (אין עדיין אפשרות לניוד לסלולאר).

thunderbug1

New member
גם אני

וכמה שאני יודעת הם רוכבים על בזק באיזורים מסויימים. ולא תגיד מקום נידח, בתל אביב - יפו.

rafid1

Active member
מנהל
אז שישקיעו בחפירות ויפרסו... הם מחויבים ע"פ חוק....

אולי יש לך מזל ואנלימיטד פרוסים שם. ולזה צריך הרבה מזל...

thunderbug1

New member
הרבה מזל!

רק לרדוף אחריהם שיחזרו אליי זו משימה. נראה בהמשך אולי באמת נבקש שיעבירו שם תשתית, זה מגוחך.

SysAdmin1

New member
ידוע שחברת הוט, היא בפריסה מצומצמת ביותר...

ידוע שחברת הוט, היא בפריסה מצומצמת ביותר ובמשך כשני עשורים הרגולטור לא מצליח לאכוף את התנאי רישיון שלפיו פועלת חברה של טלווייזייה בכבלים.
במשך כל השנים האלה החברה לא השקיעה גרוש בהשלמת פריסה וגם היום, כמו בשנות התשעים היא לא מגיע כלל ליותר מ 233 ישובים בישראל, ובערים הגדולות שהיא ביצעה את הפריסה, קיימים אזורים שלמים שלא מכוסים כלל על ידי התשתית שלה.
נוסף לזה, בחלק מהמקומות שהוט פועלת, יותר מ 40% מהם, היא מבצעת את זה על גבי רשת שפרסה בשבילה, מתחזקת בשבילה ונמצאת בבעלותה של חברת בזק ובכל שלב של סיכסוך עסקי, בזק יכולה להפסיק את המתן של השירות הזה.
מדי מספר שנים הנושא המדובר עולה לדיוני הממשלה, אבל שום דבר לא מתקדם בגלל שכולם מבינים שהשלמת הפריסה תגרום להוט לפשיטת רגל, שגם כך, היא נמצאת במצב בעייתי.
http://www.themarker.com/technation/1.2233435
http://www.themarker.com/technation/1.576584

rafid1

Active member
מנהל
מוזר, כשמדובר על מקום כמו ת"א הייתי מצפה שזה ישתלם להם

רוב הזמן נח

Well-known member
לא נראה לי הגיוני להשקיע בעוד חפירות ועוד תשתית

במקומות שתשתית הוט מורכבת על תשתית בזק.

הדבר נראה לי נעשה מתכתחילה על מנת לקדם תחרות, כי אם לא היו מאפשרים את זה, אז מלכתחילה הוט היתה מתקדמת בפריסה בצורה איטית יותר ולא יעילה.

זה קצת כמו שהיום מחייבים את בזק למכור את התשתית שלה לספקיות האינטרנט (כי לא הגיוני שהם יתחילו לשים תשתיות משלהם)
וככה גורמים לתחרות גם בתחום התשתית לאינטרנט.

אז ככה בעבר כנראה חייבו את בזק לתת חלק מהתשתית שלה על מנת לאפשר למוצר חדש להכנס לשוק בצורה יעילה.

thunderbug1

New member
ביפו למשל לפחות בחלק מהאיזורים

אני יודעת שהם משתמשים בתשתית של בזק.
התקשר אליי נציג של הוט היום לגבי הטריפל שביררתי עליו ושוב הסברתי לו שלטענתם אין תשתית. אמר שיברר אם אפשר לעשות או לפחות להשתמש בשל בזק ויחזור אליי. נראה.

למעלה