Netbox ונתב

רוב הזמן נח

Well-known member
בחלק מהמקומות תשתית הוט מורכבת על תשתית בזק

ששיפצו לנו את הבניין גילינו את זה.
זאת אומרת התשתית הוט שיוצאת מהבניין, אחרי כמה מטר בחוץ מתחברת לתשתית בזק.
האם על זה דיברו בכתבה?
&nbsp
או שיש עוד מצב שפיזית בבית על החוט של בזק שמים מתאם שיוכלו לחבר אליו את הכבל של הוט? כי זה נראה לי פחות סביר.
&nbsp
נראה לי שזה קיים, כי מלכתחילה בזק היו קיימים קודם ושימוש של הוט בתשתית הקיימת של בזק נתן להוט אפשרות פריסה של המוצר בצורה מהירה יותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
להבנתי, בס"ה הוט משחילים את הכבל שלהם בתעלות של בזק...

SysAdmin1

New member
הוט לא משחילים שם שום כבל ויותר מזה, במקומות שהתשתית...

הוט לא משחילה במקומות כאלה שום כבל, ויתר מזה במקומות שהתשתית היא של בזק, להוט אסור לגעת בתשתית זו. במקומות האלה בזק פורסת את הכבלים בשביל הוט, בזק היא זאת שמתקינה, מגדירה ומתחזקת גם את הציוד האקטיבי וגם הפסיבי, מהמקלטים אופטיים ועד המגבר והמפצל האחרון ברמת הרשת חלוקה של הטלוויזייה בכבלים.
כל מה שהוט מבצעת במקומות כאלה, זה עבודות בתוך בית הלקוך, כך שהלקוח לא מודע כלל שהוא מחובר על גבי תשתית בבעלות, בניהול ובתחזוקה של בזק.
בחשבון של מספר שנים, הוט משלמת מיליארדים לבזק, על הקומבינה הזו, אבל אין לה כסף זמין לשנות את המצב, כי נדרשת השקעה מסיבית שהוט לא מסוגלת לממן.

rafid1

Active member
מנהל
אהה, מובן. אני מיד קונה מניות בבזק...

מי מבצע את הכבילה בבניין עצמו עד הארונות הקומתיים (לא בדירה)?

SysAdmin1

New member
בביניין עצמו, את הכבילה פורסים בכל מקום גורמים שונים...

במקומות האלה בביניין עצמו, את הכבילה פורסים בכל מקום גורמים שונים. למשל בבניינים ישנים יותר את הכבילה ביצעו קבלני משנה שונים, כאלה כמו למשל מר ושוט', חפרפר, רוטל ואחרים שפרסו תשתיות כבלים בשנות התשעים. המצב שונה בין האזורים שבהם פעלו חברות כבלים שונות, כמו למשל: עידן, ICS, גוונים, מט''ב, ערוצי זהב, תב''ל וכו'.
בביניינים חדשים את ההשחלה של הכבלים מבצע קבלן שבונה את הביניין ואת החיבורים של הרכיבים מבצעים כבר מתקינים של הוט.

eladts

New member
מעניין אם במקומות האלו

ניתן להגיע בתשתית הוט לנמהיריות גבוהות יותר מאשר בתשתית בזק. אם כן, זה אומר שבזק מוכרת למתחרה שלה, הוט, שירות יותר טוב משהיא מוכרת ללקוחותיה.

רוב הזמן נח

Well-known member
בכלל לא ברור למה בהוט המהירות גדולה יותר

התשתית שלה מחורבנת עם כבלים דפוקים ומחברים שמחלידים וחיבורים גסים שמתעקמים. ובזק עד לבניין כבר משתמשת בתשתית סיבים אופטיים.

SysAdmin1

New member
הסיפור הוא מאוד פשוט, והוא שבזק...

הסיפור הוא מאוד פשוט, והוא שבזק פרסה ומנהלת במקומות האלה בשביל הוט את רשת טלוויזייה בכבלים תיקנית ורשת זו לא קשורה בשום צורה לרשת ארצית של בזק, שהיא אחרת לגמרי וכל אחד מהרשתות האלה פועלת בטכנולוגייה שונה ולכל אחד מהרשתות האלה חלות מגבלות טכנולוגיות אחרות, מכאן, גם המהירויות השונות והבעיות השונות.
הסיכום, הוא, שבזק לא מוכרת למתחרה שלה שירות טוב יותר, אלה מפעילה בשבילו רשת שונה, אם בעיות שונות.

cheif

Member
מנהל
למיטב ידיעתי את כבולה לנתב שלהם

ואף אחת מהאפשרויות שציינת לא ישימה אצלם. בכל מקרה, כדאי לברר איתם.

thunderbug1

New member
תודה על התשובה

האמת שזה די מגוחך שלא נותנים להפוך את הנטבוקס למתאם בלבד ולחבר את הנתב-מודם שלי. הנתב שלהם מאוד בסיסי והייתי מעדיפה את הנתב המתקדם שלי אם כל האופציות שאני זקוקה להם. לצערי להוט אין בכלל תשתית במקום מסתבר אז אני קצת מוגבלת באפשרויות.

rafid1

Active member
מנהל
פתרון הפוך

חיבור נתב פרטי משלך, וחיבור *אליו* של הנתב/מתאם השיחות שלהם. הם לא ממש ישמחו לתמוך בקונפיגורציה הזאת, אבל זה עובד אצלי מושלם כבר שנים רבות עם 012...
&nbsp

thunderbug1

New member
--->

כלומר מה שאתה אומר זה בעצם שהנטבוקס יהיה מאחורי הנתב שלי ולא אמור להפריע לי בניהול הרשת כולל פתיחת פורטים וכו'? האם ה- NAT של הנטבוקס לא יפריע לי באיזה צורה אם באמת יהיה מאחורי הנתב? האם אצטרך לפתוח פורטים בשביל הטלפון בתצורה זו?
תודה על העזרה.

rafid1

Active member
מנהל
בדיוק

לגבי פורטים לטובת מתאם השיחות - זה עניין של ניסוי ותהייה. אצלי לא היה צורך. תמיד אפשר לפתוח DMZ לכתובת סטטית שתתני לנטבוקס. אולי לנסות גם לחפש בפורום/אינטרנט הצעות שהיו לאיזה פורטים ספציפים אפשר לפתוח. וכמובן שלהתחיל מלשאול ישירות את סלקום. אם לא יועיל - גם לא יזיק.

thunderbug1

New member
לא מתלהבת מהרעיון לפתוח DMZ לנטבוקס

אבל נראה קודם איך יהיה. אנסה לדבר עם סלקום ולראות אם בכלל יסכימו להפוך את הנטבוקס למתאם שיחות בלבד למרות שאני מנחשת שהתשובה תהיה לא.

למעלה