OCD

Columbina

New member
הבהביוריזם מת מזמן,

אתה נופל לכשל של "גם אתם לא יכולים להסביר..." ואיכשהו זה אמור להפוך את הטענה שלך ליותר רלוונטית (והיא לא).

הדברים שהזכרת הם לא יותר מרעיונות פילוסופיים. אולי נכונים בחלקם, אבל עדיין פילוסופיים. בשביל להתקדם ולהגיע לתובנות צריכים לחקור ומחקר בנושאים האלה יכול להתפתח ברגע שיחליטו לזנוח את פולחן הפסיכואנליזה ויתרכזו במה אנחנו כן יכולים ללמוד ולדעת.
הסיבה שהבהביוריזם טהור נעלם היא כי הבנו שהוא לא יכול להסביר התנהגות מורכבת ובגדול לוקה בחסר ולכן השאלות ששואלים היום הן אחרות.
אבל מי שמאמין באמונה עיוורת במשהו לא מסוגל לעזוב כי שום דבר לא יפריך את מה שהוא מאמין בו ולכן בדומה לדת, הפסיכואנליזה והגישות שדומות לה עדיין כאן.

doughnuts

New member
כל תיאוריה היא סוג של שקר. אז מה?

ברור שהמציאות מורכבת יותר מכל מודל שנוכל לחשוב עליו, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להתדרדר לסוליפסיזם. תגיד, למה שלא תבחר להאמין בזה שיש לך דרקון בלתי נראה בחדר? זאת בדיוק הסיבה שאני לא סומך על תיאוריות שאין להן ביסוס אוביקטייבי.

reakwind

New member
דוגהנאטס

Columbina

New member
כי למושגים יש השפעה

להגיד שבן אדם בעל הפרעה קומפולסיבית מבצע טקסים כי הוא לא שולט בעצמו זה כמו להגיד שבן אדם שמן לא שולט בעצמו ולכן הוא שמן. יש פה דגרדציה של בעיה לכדי משהו זניח שקורה לבן אדם בגלל שהוא עצלן לדוגמא.
שליטה עצמית זה מושג שמיוחס בדרך כלל לאנשים שמוסגלים לשים את העכבות האלה על ההתנהגות - למשל, בא לי לראות סרט אבל יש לי מחר מבחן אז אני שולטת בעצמי.
כשמדובר בהפרעה הרבה פעמים לבן אדם אין שום יכולת לשלוט בעצמו ולכן עצם השימוש במושג הזה הוא מטעה. ברור שהוא לא שולט על הטקסים אבל השיח חייב לעלות רמה.

הדיבור על שליטה עצמית, עידוד עצמי וכד' פוגע בסופו של דבר בחולה עצמו כי הוא מרגיש אשמה והחברה מצפה ממנו "לקחת את עצמו בידיים" כי דיכאון זאת לא באמת מחלה (הוא לא יכול לעודד את עצמו נשמע כמו כישלון. כאילו בן אדם דיכאוני באמת יכול אבל נכשל) וOCD זאת לא באמת מחלה, האנשים האלה פשוט צריכים לצאת מזה.

אגב, לא ברור לי מה מקור המשפט האחרון. אנחנו יודעים היום שלקורטקס הפרה פרונטלי לדוגמא יש תפקיד מאוד חשוב בויסות ושליטה.

doughnuts

New member
צודקת

בסופו של דבר, צריך לחשוב לא רק על הקריטריונים הלוגיים של טענה כלשהי, אלה גם על ההשלכות שיש לה כאשר היא נאמרת בהקשר מסוים.

למעלה