ניסיון להשיב על שתי השאלות העיקריות שלך
1. בקשר לאנטרפרייז M - הבטחתי לעצמי שאני אזכור מי אמר את זה בפרק, אבל כמובן שאני לא זוכר, מישהו אמר "מקרה חירום והספינה היחידה של סטארפליט זו ספינת מוזיאון?", או משהו כזה. בקיצור, אני חושב שהאנטרפרייז עדיין פעילה אחרי 40 שנים (פלוס, כי כשחושבים על זה היא הרי היתה פעילה לפני TOS) באוויר, וכדי להבדיל אותה מספינות "סדירות", פשוט הוסיפו לה M, יענו מוזיאון. מצד שני, הספינה המקורית לא קיימת בתצורה הזו, כי הרי היא עברה שיפוצים "בזמן" סרטי הקולנוע. בביקורת של TrekMovie על הסרט/פרק, הוא אומר על הספינה "העתק מוזיאוני", שזה גם הסבר מגניב. וזה גם מסביר את ה-M. בכל מקרה, הם באמת לא מתייחסים לזה בצורה ברורה, וקצת חבל. אני מקבל את ההסבר הזה, נראה לי. 2. בקשר לצ'רלי - לפחות עפ"י איך שהעניינים זרמו בפרק הזה, לא נראה לי שהיה לו תפקיד מלבד יצירת הבלגאן הראשוני. לפי מה שאני הבנתי, זה לא שהוא עבר ליקום המראה המוכר לנו. אני גם לא חושב שאפשר לעבור ע"י ה"גרדיאן" ליקומים אחרים, רק לזמן אחר. האמת היא שאני גם אף פעם לא ממש זוכר את העלילה המתמשכת של יקום המראה המוכר לנו, כדי לומר אם זה שבפרק הזה היה מבוסס עליו. בקיצור, הוא לא עבר ליקום ההוא. הוא פשוט חזר אחורה בזמן ושינה את ההיסטוריה של היקום הזה. כל מה שראינו אח"כ זו היסטוריה חלופית של היקום הזה, "שלנו", לא יקום המראה האחר. אני לא חושב שיש לו עוד תפקיד בהמשך הפרק, כי מאז הקפיצה לא ראינו אותו, או איזשהו אזכור לקיומו. לדעתי הפואנטה של הסיפור עכשיו היא היקום החלופי הזה. ולגבי איך הוא עשה את זה - הוא רצה מאוד להתנקם בקירק על ה-40 שנים שהוא היה סגור בבית משוגעים (או מה שזה לא היה), והוא גילה שקירק מת. לפי דעתי, הוא דווקא ניווט את הגרדיאן טוב מאוד. הראו מישהי בהריון, ואז הוא קפץ פנימה, וההיסטוריה השתנתה. מה שגם מסביר למה הוא לא רלוונטי יותר. הוא קפץ בערך 70 שנה אחורה, והוא כבר בן 50-60. אין מצב שהוא יחזור... הספקולציה שלי, וזו רק ספקולציה שלא נתמכת בידי כלום, היא שהוא פשוט מנע את לידתו של קירק, והאישה ההרה היתה אמא שלו. אבל, שתי הסתייגויות: א. זה לא מסביר איך כל ההיסטוריה השתנתה ע"י מניעת לידה של מישהו שלא ממש יצר תהליכים כ"כ משמעותיים בחייו (הרי זה לא שהוא הקים את הפדרציה או משהו חשוב כזה, בלי ציניות). מצד שני, אם קירק לא נולד, אז היו איזה 60-70 שנים שלמות כדי שההיסטוריה תשתנה איכשהו, אולי אנשים התחרפנו ויצרו רודנות ויצרו אימפריה גלקטית רשעה או מה שלא יהיה. אולי. ב. הסתייגות שניה - ברור לי שהרעיון כולו מבוסס על משהו אחר שנתן לי את הרעיון הזה. אז אין לי מושג. צריך פשוט ללכת לרחרח בפורומים שלהם, לראות מה התיאוריות של האנשים. למי שיש זמן לעשות את זה...