Of Gods and Men יצא לאוויר העולם

Moshe972

New member
Of Gods and Men יצא לאוויר העולם../images/Emo70.gif

אני מנסה לראות אבל הסטרימינג כזה איטי שאפשר להשתגע. TREKMOVIE Of Gods and Men is possibly the most ambitious of the independent Star Trek productions to date. It has been in the making for 2 years and has a number of Trek veterans both in front of and behind the camera. Designed as a 3 part mini-series, OGaM aspires to tell an epic tale in the Trek universe that both ties up some future history arcs while trying to play social commentary on our times.

CAT4

New member
אחלה חלק

אני אישית העלתי את הדף ונתת לכל הפרק לעלת ורק אז לחצתי על פליי וככה לא היו לי בעיות

n i v1

New member
גם לי לא היו בעית לראות את החלק הזה

האנימציה לא משהו. צריך לעבוד טיפה על התסריט. אבל טוויסט מעניין. ואם כבר מדברים- אמנם לא קאנון ושום דבר- אבל בואו נשמור על כללי ספויילר אם במקרה וכו'

n i v1

New member
ביקורת החלק הראשון!!

מה אתם חושבים על החלק הזה? מה אתם אומרים על המשחק- הן של השחקנים המוכרים לנו, הן של אלה שהם חובבים במהותם? מה אתם מרגישים בכלל בנוגע לחלק הזה של הפרק ובאופן כללי על זה שהרימו פה הפקה כזו רצינית?

EBow

New member
האמת?../images/Emo58.gif

אני קצת התאכזבתי. ראשית, העלילה הקלושה עושה רושם של ריפ-אוף זול של הסרט השני, כשהפעם נציג "איגוד נפגעי קירק" הוא צ'רלי. לא ממש היה ברור לי מה קורה שם - למה צ'רלי, שיש לו כוחות מנטליים כאלה מפותחים, בוחר לנווט את ה-Gaurdian דווקא לנקודה ביקום המראה ולא פשוט לנקודה שלפני הנטישה שלו ע"י קירק, או אפילו קצת לפני כן? הוא יכול היה להזהיר את עצמו להתרחק מהאנטרפרייז וכל הסיפור לא היה קורה. אני מניח שיכול להיות שהוא פשוט לא שולט ב-Gaurdian כדי לעשות את זה, אבל למה הוא פשוט לא יכול היה לחכות עד שהשער יראה תקופת זמן סמוכה למתי שהוא הושאר להירקב שם? טוב נו. קרה, קרה. עכשיו אנחנו ביקום המראה, אימפריית ה"סדר הגלקטי" שולטת ואוהורה נשואה לוולקני. מפקד ספינה אימפריאלית מרושע תופס ספינת מורדים ומשמיד מול עיניהם כוכב לכת כהדגמה לנשק רב העוצמה שלו. נשמע מוכר? אולי כי זה קרה גם באיזה סרט של ג'ורג' לוקאס מ-77'. צ'רלי בינתיים נעלם ולא ברור איפה המקום שלו בגלקסיה החדשה הזו, או אם הוא בכלל התכוון להגיע לשם ולא עשה טעות איומה. ומה זה לכל הרוחות "Enterprise M"? הייתי אומר ש-They got some explaining to do... משהו במשחק היה מעושה ומעוכב, אפילו של השחקנים המוכרים, כאילו הדמויות חיכו יותר מדי בין משפט למשפט. אני מניח שזה קשור לבימוי. האפקטים היו סבירים יחסית, פרט לזה של השמדת וולקן. למה היה צריך להראות את הטיל/טורפדו הזה טס מכל כך הרבה זוויות ובאופן צ'יזי כל כך? זה אמור להיות ניסיון להתחרות באפקט של ה-Death Star? הדבר הפחות או יותר יחיד שאהבתי היו ההגחות של השחקנים המוכרים, הרבה פעמים באופן בלתי-צפוי. אני מחכה לפרק הבא, מקווה שיהיה טוב יותר.

n i v1

New member
מסכים בהרבה דברים ../images/Emo58.gif

מתי אתה חושב שיצא החלק השני?

EBow

New member
אין לי מושג

לא מצאתי שום דבר על זה באתר הרשמי שלהם או בויקיפדיה. יכול להיות שאין עדיין תאריך לחלק השני.

EBow

New member
האמת (2)?

אולי זה רק אצלי, אבל הסרט רץ בפריים רייט די איטי, לא ממש מקוטע אבל גם לא רציף. נקווה שתצא איזושהי גירסה דיגיטלית שאפשר יהיה להוריד בתוכנות שיתוף.

n i v1

New member
לי דווקא

לא היו בכלל בעיות, הסרט רץ רצוף, בלי הפסקות ובאיכות נהדרת

subatoi

New member
לגבי האיכות

גם אצלי זה רץ מקוטע כזה. למרות שכשהכל הסתיים, עשיתי ריפרש ונתתי לזה להיטען קצת שוב כדי לראות אם זה עוזר, וזה יצא יותר טוב, די חלק. נראה את זה שוב בהזדמנות אחרת.

papal

New member
לי אישית זה רץ חלק

אני לא זוכר את שמות הםרקים לצערי- אז ליאור, אם אתה זוכר- אויל כדי שתרענן עבור כל אלה שלא מכירים לגמרי את TOS לגבי הפרקים הרלוונטיים. אני זוכר את הפרקים היטב- לא זוכר את שמותיהם לצערי. בואו נגיד- שיש כאן השלמה להמון דברים הלא כן?

EBow

New member
--->

יש שני פרקים שרלוונטים לצורך העניין: האחד הוא Charlie X מהעונה הראשונה של TOS, בו האנטרפרייז אוספת מספינה אחרת נער בשם צ'רלי שמתגלה כבעל כוחות מטה-פיסיים מסתוריים ומסוכנים. בסופו של הפרק מתגלה גזע שנתן לצ'רלי את הכוחות שלו ותובע את החזרתו של צ'רלי לידיו, היות ונוכחותו בסביבת בני-אדם מסוכנת. למרות תחינותיו של צ'רלי, קירק מסכים להצעת החייזרים וצ'רלי נלקח עמם בניגוד לרצונו. זה כמובן המניע שלו לשנאה של קירק. השני הוא The city on the edge of forever, שנחשב בעיני אוהדים רבים כפרק הטוב ביותר של הסדרה המקורית (ויש שיאמרו שאף בכלל). בפרק הזה האנט' מגלה כוכב שעליו נמצא מונומנט מסתורי בצורת שער, הנקרא The Guardian of Forever ובעל יכולת שינוע אנשים בזמן ובמרחב. דר' מקוי, לאחר שמזריק לעצמו מנת-יתר של קורדרזין, משתגע, חוזר לארה"ב של שנות ה-30' דרך השער ומשנה את ההיסטוריה באופן כזה שהפדרציה לא הוקמה מעולם. בניסיון לתקן את המעוות, קירק וספוק מגיעים לאותה נקודה בזמן וכמובן מצליחים לעשות זאת, לא לפני שקירק מגלה שהוא צריך לשלם מחיר על ההצלחה. לתשומת ליבך ולב כל מי שלא השקיע בסדרה המקורית - כדאי שתעשו זאת, אפילו אם מדובר ב-Remastered המשוקץ.

subatoi

New member
הם היו אמורים להכריז על התאריך של השני

ביום יציאת הראשון. אם הם עשו את זה, אז זה מוחבא די טוב. גם פה צריך ללכת לרחרח בפורומים שלהם. מצד שני, בסוף הסקירה של TrekMovie כתוב "בסביבות סוף ינואר", שזה די קרוב

subatoi

New member
ניסיון להשיב על שתי השאלות העיקריות שלך

1. בקשר לאנטרפרייז M - הבטחתי לעצמי שאני אזכור מי אמר את זה בפרק, אבל כמובן שאני לא זוכר, מישהו אמר "מקרה חירום והספינה היחידה של סטארפליט זו ספינת מוזיאון?", או משהו כזה. בקיצור, אני חושב שהאנטרפרייז עדיין פעילה אחרי 40 שנים (פלוס, כי כשחושבים על זה היא הרי היתה פעילה לפני TOS) באוויר, וכדי להבדיל אותה מספינות "סדירות", פשוט הוסיפו לה M, יענו מוזיאון. מצד שני, הספינה המקורית לא קיימת בתצורה הזו, כי הרי היא עברה שיפוצים "בזמן" סרטי הקולנוע. בביקורת של TrekMovie על הסרט/פרק, הוא אומר על הספינה "העתק מוזיאוני", שזה גם הסבר מגניב. וזה גם מסביר את ה-M. בכל מקרה, הם באמת לא מתייחסים לזה בצורה ברורה, וקצת חבל. אני מקבל את ההסבר הזה, נראה לי. 2. בקשר לצ'רלי - לפחות עפ"י איך שהעניינים זרמו בפרק הזה, לא נראה לי שהיה לו תפקיד מלבד יצירת הבלגאן הראשוני. לפי מה שאני הבנתי, זה לא שהוא עבר ליקום המראה המוכר לנו. אני גם לא חושב שאפשר לעבור ע"י ה"גרדיאן" ליקומים אחרים, רק לזמן אחר. האמת היא שאני גם אף פעם לא ממש זוכר את העלילה המתמשכת של יקום המראה המוכר לנו, כדי לומר אם זה שבפרק הזה היה מבוסס עליו. בקיצור, הוא לא עבר ליקום ההוא. הוא פשוט חזר אחורה בזמן ושינה את ההיסטוריה של היקום הזה. כל מה שראינו אח"כ זו היסטוריה חלופית של היקום הזה, "שלנו", לא יקום המראה האחר. אני לא חושב שיש לו עוד תפקיד בהמשך הפרק, כי מאז הקפיצה לא ראינו אותו, או איזשהו אזכור לקיומו. לדעתי הפואנטה של הסיפור עכשיו היא היקום החלופי הזה. ולגבי איך הוא עשה את זה - הוא רצה מאוד להתנקם בקירק על ה-40 שנים שהוא היה סגור בבית משוגעים (או מה שזה לא היה), והוא גילה שקירק מת. לפי דעתי, הוא דווקא ניווט את הגרדיאן טוב מאוד. הראו מישהי בהריון, ואז הוא קפץ פנימה, וההיסטוריה השתנתה. מה שגם מסביר למה הוא לא רלוונטי יותר. הוא קפץ בערך 70 שנה אחורה, והוא כבר בן 50-60. אין מצב שהוא יחזור... הספקולציה שלי, וזו רק ספקולציה שלא נתמכת בידי כלום, היא שהוא פשוט מנע את לידתו של קירק, והאישה ההרה היתה אמא שלו. אבל, שתי הסתייגויות: א. זה לא מסביר איך כל ההיסטוריה השתנתה ע"י מניעת לידה של מישהו שלא ממש יצר תהליכים כ"כ משמעותיים בחייו (הרי זה לא שהוא הקים את הפדרציה או משהו חשוב כזה, בלי ציניות). מצד שני, אם קירק לא נולד, אז היו איזה 60-70 שנים שלמות כדי שההיסטוריה תשתנה איכשהו, אולי אנשים התחרפנו ויצרו רודנות ויצרו אימפריה גלקטית רשעה או מה שלא יהיה. אולי. ב. הסתייגות שניה - ברור לי שהרעיון כולו מבוסס על משהו אחר שנתן לי את הרעיון הזה. אז אין לי מושג. צריך פשוט ללכת לרחרח בפורומים שלהם, לראות מה התיאוריות של האנשים. למי שיש זמן לעשות את זה...

EBow

New member
--->

1. לגבי כך שזה העתק של המקורית - רעיון מעניין וסיכוי סביר שזה גם מה שעבר לכותבים בראש כשהם הכניסו את האות M. מה שבטוח, זו לא הספינה המקורית. עזוב שיפוצים - היא התפוצצה על Genesis planet... 2. אם לצ'רלי לא יהיה תפקיד, אז איך תיסגר העלילה? ואיך ימנעו ממנו לעשות את כל זה שוב אם לא יעצרו אותו? אני חושב שזו תהיה אצבע משולשת אדירה לצופים אם לא יסגרו איתו קצה עד סוף הסאגה הזו. לגבי הגרדיאן והיכולות שלו, אני חושש שאנחנו כצופים יודעים מעט מאוד עליהם. בפרט, כשנוח, עושים בו איזה שימוש שרוצים כדי לקדם את העלילה. אני לא רואה סיבה עקרונית מדוע בלתי סביר שאם הגרדיאן מסוגל להעביר אותך גם בזמן וגם במרחב (ולא רק בזמן כפי שאתה כתבת, הרי צוות האנטרפרייז הועבר לכדו"א ב-City on the edge of forever), הוא אינו מסוגל להעביר אותך גם ליקום מקביל. אבל אין טעם להתווכח על משהו שהוא בבסיסו מנוע עלילתי עבור התסריטאי. 3. אתה טוען שאתה לא חושב שהמציאות החדשה שנוצרה היא "יקום המראה" - אז מה היא בדיוק? ההיסטוריה הרגילה של היקום שלנו השתנתה ב*מקרה* כדי להידמות למה שהצופים מכירים כיקום המראה? יש גבול לכמה אפשר לזלזל באינטליגנציה של הצופים, אפילו אם הדמיון של התסריטאים רדוד עד בלתי-קיים ואינ מסוגל להמציא משהו מקורי. אם באמת הדברים הם כפי שאתה אומר וכל מה שצ'רלי עשה היה למנוע את לידתו של קירק ובכך השתנה מבנה הכוחות הגלקטיים, אני באמת מתחיל להתייאש מה-Franchise הזה. אני מאוכזב בעיקר בגלל העובדה שאם כבר יש איזשהו יתרון של סדרות/סרטי חובבים על הסדרות/סרטים המקוריים, הוא צריך להיות טמון בסיפור ובעלילה. במילים אחרות, סיפור טוב של חובבים יכול וצריך לאזן אמצעי הפקה טכניים דלים (שבמקרה זה אפילו אינם דלים כלל וכלל). כשזה לא קורה, זה מאכזב. כדוגמה נגדית, אפשר להביא את Star Trek Aurora, שהזכיר Moshe972 כאן לפני כמה שבועות. הפרקים אמנם קצרים וכולם ב-CGI בינוני, אבל הרעיון מפתיע וטומן בחובו פוטנציאל של ממש. מומלץ למי שעוד לא ראה.

subatoi

New member
אז ככה

1. שכחתי מזה לגמרי, צודק
2. אני לא רואה איך הם יחזירו את הגלגל אחורה, אלא אם הם יחזרו בעצמם דרך הגרדיאן וימנעו מצ'רלי לחזור אחורה מלכתחילה. ובשביל לעשות את זה, הם לא צריכים אותו איתם. בכל מקרה, לדעתי הוא כבר מת מזמן, כמו שציינתי. הוא נקם את נקמתו ונח על משכבו בשלום. מה שכן, אני מסכים ומודה שזה קצת מטופש להשתמש בו להתנעת העלילה ולא להשתמש בו יותר אח"כ, כשמתחילת הפרק נוצר רושם שהוא הולך לשחק תפקיד מרכזי בכל הסיפור. יש פה מיןן חוסר איזון. 3. האמת היא, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, שאני אף פעם לא זוכר מספיק את יקום המראה "המוכר" כדי לדעת אם זה באמת מתאים. למה שאנחנו מכירים. מה גם שלא ראיתי את Mirror, mirror עד היום, אז לא יכולתי לזהות את שם האימפריה או משהו כזה. אם זה באמת דומה משמעותית, וזה לא סתם מציאות חלופית, אז אני בטוח שהם התכוונו לזה ולא סתם מזלזלים בנו
ולגבי זה שצ'רלי מנע את הלידה ובכך הכל השתנה - באמת אין לי הסבר. אני לא יודע עם הם התחשבו באנטרפרייז בקטע של עולם המראה, אבל ראינו שם שהיווצרותו היא לא משהו שקרה במעט זמן, ובצדק. זה משהו שנראה שצריך הרבה זמן כדי שיתרחש... נראה בחלקים הבאים, אולי יהיו כמה פתרונות לחלק מהדברים...

papal

New member
לרלא חשבתי על זה תיאוריה מעניינת (ספוילר)

אני רוצה להוסיף משהוא לתאוריה... לדעתי הוא אכן הלך לאמא של קריק כשהיא בהריון כדי להרוג אותה, אבל עשה את זה- בטעות ביקום המקביל. אבל יכול להיו תשאתה צודק. מה שעדיין לא מסביר המון דברים. כי הפדרציה הייתה קיימת לפני קירק- והוא לא היחיד שהשפיע על זה כל כך- שיכול לשנות את האנושות ואת ההיסטוריה בכזו קיצוניות אני חושב....

למעלה