OFF ע"פ החדשות אתמול

• פותח הנושא Yuske
  • פורסם בתאריך

Yuske

New member
OFF ע"פ החדשות אתמול

לא יודע מי שמע או לא שמע אתמול באיזור 11וחצי ככה בחדשות, שהיה אירוע ירי (כי "פיגוע" זה לא ממש פיגוע) בנאדם נכנס (רעול פנים, עם חולצה שחורה וג'ינס) לתוך הבית הפתוח לנערים מהקהילה ההומו-לסבית. הם עשו פעילות במוצ"ש והוא נכנס למבנה ירד במדרגות למרתף היכן שהם נמצאו (ואין בכלל בעצם מקום לברוח) והחל לירות בהם. 3 נהרגו, וכ-11 פצועים שבניהם 4 במצב אנוש! יש פה שני גורמים שממש מכעיסים אותי...1 הרג רק בגלל שמישהו מסויים שונה, בעל נטיות\אמונות שונות 2 - הרג בני נוער! ילדים!! אני אישית פשוט מזועזע! כלומר....עד כמה לאיודעמה אתה יכול להיות? להיכנס על מנת להרוג בני נוער? ילדים? ובגלל מה? בגלל שיש להם נטיות מיניות שזה בעצמ חד מיני? כביכול "שונה"? בנוסף, הוא גם ירה בסתם עוברת אורך כשיצא משם.... עד לאן נגיע בשנאה הזו כלפי השונה? שבו גם מקום שאמור להיות בטוח ומעין כמו בית לילדים האלה יכול מישהו להיכנס ולירות באנשים...(ועוד אחריי ט' באב!?) יהי זכרם ברוך של ההרוגים והחלמה מהירה לפצועים! מאחל להם ולמשפחותיהם שלא ידעו עוד צער!

meytar

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

וחשבנו שאפשר להיות בטוחים... הכי מכעיס אותי אלה כל חברי הממשלה והכנסת, שפתאום נזכרו כמה נאורים וסבלנים הם. אבל כשחברי כנסת ההומופובים השוו הומואים למחלות, הם לא פצו פה. איפה הם היו אז?..שיתביישו. היום ב17:00, משמרת מחאה ברוטשילד- פינת נחמני, בתל אביב.

Digi Lista

New member
אין גבולות לטירוף.יהי זכרם ברוך../images/Emo16.gif

כול כך מרגיז וכול כך מאכזב,כול מקרה כזה גורם לי לאבד עוד יותר את האמון במין האנושי,פשוט מזעזע איך אנשים בקלות לוקחים חיים של אחרים. הזעזוע מתעצם כשמוסיפים את שנאת השונה מעצם היותו שונה(כמובן שהכול מוקצן כרגע)-את השמנים שונאים,את הנמוכים גם שונאים,את הצעירים בעבודה הותיקים נוטים לשנוא,את ההומואים שונאים,את היהודים שונאים,את הערבים שונאים,את האתיופים שונאים,את אלה עם המשקפיים שונאים,את החנונים שונאים,את הנשים שונאים,את הנכים שונאים,את המפגרים שונאים,ילדים נרצחים בגלל הוריהם שבטח גם מונעים איפשהו מכעס ושנאה והרשימה רק הולכת ומתארכת ואני תוהה אם את כולם בסופו של דבר שונאים האם כול אותם מלאי שנאה ראויים לאהבה כולשהי?...וזה מטריף אותי!!! אם אפילו במקום שמיועד לתת לצעירים האלה את הביטחון לחיות את חייהם כפי שמתאים להם עד לאן עוד נגיע?... אולי בגלגול הבא אותם אנשים מלאי שנאה יהיו בצד השני,כמובן שאני לא מאחלת לאף אחד להירצח אבל למתים ולמשפחתם הרבה כבר לא יעזור מלבד כמובן להמשיך לשמור על היכולת להיות שונה ואולי בעצם זאת הצוואה והיא מיועדת לכולנו כבני אדם-איך להיזהר מרגשות הרסניים ולדעת לשים את הגבולות בין אותם רגשות קיצוניים למעשיים שגובים מחירים יקרים. מקרים כאלה רק מחזקים את הרצון שלי לפתוח בית כמו שהייתי רוצה(מין בית שמיועד לילדים עם צרכים מיוחדים כמו נכות ופיגור,ילדים נטושים,בעלי חיים וכול מי שמרגיש שהוא צריך פינה חמה וחיבוק בגלל שהוא פשוט הוא) ולגרום לכול אותם חריגים למצוא בו את השקט והביטחון,הרעיון הוא להגדיל את המקומות כמו המועדון בו קרה האירוע וזה כדי להוכיח שלכול אחד יש מקום ואסור לוותר בגלל כמה שהשנאה רק מקטינה אותם והם לא ראויים להיקרא אנושיים. החלמה מהירה לפצועים,יהי זכר הנרצחים ברוך
והמון כוחות למשפחות הנרצחים להמשיך לחיות ולתת דוגמא לעולם על איך צריך לעצור בזמן את השנאה.

OOOO0

New member
זה כן ממש פיגוע.

בנאדם נכנס לאיזה מקום ויורה בעשרות חפים מפשע רק בגלל נטייתם המינית.זה לא שונה ממקרה בו בנאדם נכנס לאיזה מקום ויורה בעשרות חפים מפשע רק בגלל הדת שלהם. עצוב לאן המדינה הזו מידרדרת....כבר חשבתי שחל כאן שינוי לטובה,שהקהילה ההומו-לסבית הולכת ומתקבלת בחברה כקהילה שוות זכויות.מסתבר שסתם חייתי באשליה.אם אפילו בתל אביב,ועוד במקום שאמור להיות בטוח לבני נוער תמימים קורה דבר כזה,כנראה שהמדינה שלנו הרבה יותר חשוכה ופרימיטיבית ממה שחשבתי.אתם צודקים,יש כאן שנאה איומה:שנאה לכל הקבוצות המוחלשות.אנחנו פשוט אוהבים לשנוא.לשנוא סתם כל מה ששונה מאיתנו.כמה אירוני שפיגוע נורא כזה קורה יומיים אחרי ט' באב.מקווה שזו תהיה נורת אזהרה לחברה שלנו. יהי זכרם של ההרוגים ברוך!
החלמה מהירה לפצועים!

CibiHeart92

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo34.gif

ידעתי מאתמול בלילה התכוונתי לצאת היום מהבית ליום שגרתי, עצוב ומדוכא אך שגרתי ואז ראיתי את העיתון, פתאום העיניים התמלאו דמעות לא יכולתי לעבור את השיעור בבוקר כמו שצריך ובסוף לא הלכתי לעבוד אני עדיין בהלם. רק לחשוב, שכל מה שהילדים המסכנים האלה רצו זה להרגיש בסדר עם העובדה שהם שונים, מה שגרם להם בכלל לבוא לפעילות הזו יושבים איתם ומרגיעים אותם שזה בסדר שהם מי שהם, ושאין להם ממה לפחד ואז מגיע החולירא הזה. אחרי דבר כזה זה קשה מדי להמשיך הלאה, לא משנה אם הכרת את הנפגעים אישית או לא, אם אתה קשור לקהילה הזו, אתה נפגעת.

Digi Lista

New member
מעצם היותנו בני אדם נפגענו.

כמובן שקשר לקהילה מחזק את הפגיעה אבל גם לי אישית בתור אדם שלא קשור לקהילה מאוד מאוד כואב(האמת שאני לא לגמרי מסתדרת עם הגדרות כמו "קהילה" כי כול אדם לעצמו,כלומר אם מישהו הומו נניח זה סותר את העובדה שהוא גם אוהד כדורגל או זמר או פועל בניין וכו'?כלומר אנשים הם מורכבים,אבל נעזוב את הפלסף הזה כרגע) ,הקלות הזאת של פגיעה באחרים מרתיחה אותי. פשוט לא נתפס איך לוקחים חיים של אחרים,מה שבטוח הוצבה בפנינו מראה,אני מסכימה עם מיתר שכול אותם "גיבורים" מהכנסת שתקו לא מעט לאורך זמן כשהיו "רק אמירות"(זה תמיד מתחיל מרק אמירות) וכאילו נתנו לגיטימציה לאירועים מזעזעים כאלה ולצערנו זה לא הסוף,אלא כמובן אם נפנים ונלמד את הלקחים כחברה וזה תהליך ארוך...

OOOO0

New member
ברור שכל אדם לעצמו,

אבל ברגע ששונאים אותך על מה שאת את הופכת כנגד רצונך כחלק מהקהילה.ברגע שמקפחים קבוצה מסוימת זה הופך אותה לקהילה.הרי את אף אחד מההומופבים לא מעניין אם הומו מסוים הוא זמר או פועל בניין,הם שונאים אותו רק בגלל שהוא הומו.וזה נכון לכל הקבוצות המוחלשות:נשים,מזרחים,נכים,רוסים,ערבים,אתיופים וכו'. וגם אני מרגישה על זה המון כאב רק מהיותי בנאדם,אבל אני גם יודעת שאני לעולם לא אוכל לחוות את הכאב של ההומואים והלסביות ביום הזה,שבוודאי הרבה יותר גדול.באופן טבעי,כשאת משתייכת לקהילה מסוימת והקהילה הזו נפגעת זה יותר כואב לך מאשר אם לא היית שייכת אליה.

Digi Lista

New member
מסכימה לחלוטין.

באופן אישי אני לא מתחברת לכול הקטלוגים ולא משנה אם מדובר בקבוצות מוחלשות או לא-כול ההגדרות נראות לי בעייתיות מעצם קיומן,באותה הצורה ברור לי שככה העולם פועל ואני מסכימה איתך לחלוטין.

meytar

New member
למה בעייתיות?

(יש פה פוטנציאל לדיון מעניין..) אני מבינה שיש בעיה עם תיוגים, ולפעמים זה שאדם משתייך לתיוג מסוים, הופכת אותו קודם כל לתיוג הזה. אבל לדעתי, א- לנסות לבטל את ההגדרה, התיוג, היא כמו שקר, היא להתכחש למציאות. האדם הזה הוא הומו, אתיופי, רוסי, אישה או כל שיוך אחר גם אם תסרבי לקרוא לו כך. (כמובן, שזה יהיה חלק ממכלול תכונות ומאפיינים אחרים, ולא הדבר הראשון.) ב- הבעייתיות בעיני היא לא עם עצם ההגדרות והתיוג, אלא החשיבות שיש להן בעיני האנשים. כלומר, הבעיה לדעתי היא בחברה שמתייחסת כל-כך לתיוגים, ולא התיוגים עצמם. מה דעתך?

OOOO0

New member
אני חושבת ששלושתינו חושבות אותו דבר.

הבעיה היא עם החברה שמתייגת בנאדם לפי הזהות המינית שלו או המוצא שלו ולא שופטת אותו באופן אובייקטיבי.ברור שכולנו נגד קיטלוגים אבל ככה העולם עובד ולכן אי אפשר להתכחש לזה אלא לפעול כדי שהמצב הזה ייעלם. וזה באמת נשמע רעיון לדיון מעניין,אולי תפתחו שרשור חדש,לא נעים לי לנצל"ש את השרשור על הפיגוע.

meytar

New member
אממ זה לא נראה לי כמו נצלו"ש לא במקום

כי בסך הכל זו שורש הבעיה.. אבל מה שנראה לכן.

Yuske

New member
למרות שאני גבר

אני מניח שהתכוונת גם אליי (כי הרוב הוא...בנות כאן) (LOVE YOU ALL) כלאופן, אנשים צריכים הגדרות בחיים, התרגלנו לחיות תחת שמות והגדרות בעצם ולכן כל דבר אנו מגדירים, לרוב אם הגדרנו קבוצה מסויימת והיא קטנה (בגלל ה"נורמה") אז יש נטייה לזלזל ולהתייחס בכעס שנאה ריחוק וכו.... רואים את זה טוב מאוד אם זה בילדות לגבי העולים החדשים שלא מדברים עברית. ורואים מצויין על הקבוצה השקטה וכמובן על אלה שיגדלו לאהוב סדרות מצויירות וחנונים כי הם שקטים והדמיון שלהם גדול ומפותח ביחס לשאר חבר'ה...שויון זכויות לכל קבוצה. לא משנה איך הגדרתם אותה.

OOOO0

New member
כן,ברור שהתכוונתי גם אליך.../images/Emo24.gif

(כן,הרוב הוא בנות כאן וגם האחרונות שדיברתי איתן היו סטטה ומיתר אז כתבתי "לכן") זה נכון,אנשים צריכים הגדרות בחיים.זה נכון לגבי הרבה דברים.אבל הבעיה בחברה שלנו היא שיחד עם ההגדרה מגיע גם יחס מפלה,והקבוצות המוגדרות הן "האחרות".הקבוצות שלא מוגדרות הן הנורמה,וזה בדרך כלל גברים אשכנזים סטרייטים.אין כאילו צורך להגדיר אותם.אנחנו מגדירים רק מה שנחשב שונה. הקבוצות ה"האחרות" הן לאו דווקא קטנות יותר,הן פשוט נחשבות אחרות ונחותות בלי שום סיבה מוצדקת.הרי מספר הנשים גדול ממספר הגברים,ומספר המזרחים שווה למספר האשכנזים ובכל זאת גברים מרוויחים יותר מנשים ואשכנזים מרוויחים יותר ממזרחיים.ולמה זה?ככה.כי הם ממין שונה או ממוצא שונה.אין שום סיבה הגיונית לעניין הזה. יש לנו נטייה לשנוא כל דבר שונה מאיתנו,ולמצוא תירוצים לזה אחר כך.לא חסרות סטיגמות להדביק על כל קבוצות השוליים:רוסים,ערבים,אתיופים,הומואים וכו'. עכשיו,בקשר להגדרות,אין לי בעיה אם נניח תספר לי על איזה ידיד שלך ואז בין השאר גם תזכיר את זה שהוא הומו.זה נכון,הוא הומו,אי אפשר להתכחש לזה,וזה לא דבר רע שצריך להסתיר.אבל אם יחד עם המילה "הומו" יבוא גם מטען של סטיגמות וסטריאוטיפים זה מה שיעצבן אותי.כאילו שאם הוא הומו אז הוא א,ב וג' ולכן צריך לשנוא אותו.כי ככה הומופובים חושבים. (אני מבינה שהצלחתם להבין מה כתבתי ומה ניסיתי להגיד.היה לי קשה לארגן את כל המחשבות שלי,וגם לא היה לי הרבה זמן,וגם חם לי,מה שמקשה עלי לחשוב ולארגן הכל באופן מסודר.....)

Digi Lista

New member
הבנתי אתכם ואני מסכימה עם הכול.

נקודתית מיתר שאלה אותי למה אני רואה בעייתיות בהגדרה קבוצות וזה מתחיל להתפלסף כי יש דברים שברורים לי אבל קשה לי להסביר אותם לאחרים(הם נשמעים מגוחכים כשמסבירים אותם ואולי זה אומר שמשהו בתפיסה שלי מגוחך לעיתים),זה יהיה ניסיון אבל יש לי תחושה שלא אצליח להסביר במדוייק...,אז מלבד מה שכתבתם רציתי רק להוסיף שבאופן טבעי כולנו(בני האדם) נוטים בדרך כלל לראות כול דבר כקבוצה-זה מתחיל מהבסיס(פירות,ירקות,ממתקים-תת קבוצות של קבוצת "אוכל" שהיא בעצמה יכולה להיות תת קבוצה באינספור קטגוריות או למשל רהיטים,צעצועים,בגדים,חיות,כלי נגינה<בתוכם כלי מיתר,כלי נשיפה,כלי הקשה> וכו'),'היער'(מטאפורי) הוא גדול ואנחנו מסווגים אותו בקבוצות כדי שנצליח בקלות יותר לתפוס את את כול העצים בו....אנחנו צריכים את המיתוגים והתוויות האלה וגם אם החלטנו שאנחנו לא זקוקים להם ככה אנחנו פועלים וזאת דיי עובדה שקיימת אצל כולם פחות או יותר(הפחות זה כי יש כמה שלא אבל זה מסיבות אחרות ולא בהכרח מבחירה כולשהי,זו "לקות" מסויימת<פה זה כבר גולש לחינוך מיוחד>מבחינת החברה) . בהקבלה ככה אנחנו מסווגים אנשים-קבוצות,קבוצות קבוצות,מרוב שאנחנו מתעסקים במיון הקטגוריות אנחנו נוטים לעיתים לשכוח שבני אדם מורכבים מאוד ובאותה מורכבות מסובך לקשר אותנו לקבוצה אחת,אם הייתי ילדה שקטה שאוהבת לכתוב אז סביר שמותגתי אוטומטית גם כחננה ואז באו גם סטיגמות של "לא מקובלת" וזה נמשך כמו שתיארתם. הבעיה שלי היא בהגדרה היא זה שכול כך טבעי לחפש לאיזו קבוצה להשתייך ולאיזו קבוצה לשייך אחרים ששוכחים להסתכל על כול פרט כפרט,כול עץ בפני עצמו,זה לא משהו שאני יכולה לשנות כי זה הטבע האנושי ואני מוצאת את עצמי לא מעט בסיטואציות יומיומיות שעליי למתג(בכנות אצלי זה מסתכם רוב הזמן ב"אויבים","בני ברית<גם אינטרסים>/חברים" וכאלה שהם פרווה-לא קרובים ולא אויבים,אבל גם פה יש הסתייגות כי לא כולם אויבים מאותה הסיבה ולא כולם חברים מסיבות זהות) ולקבץ אנשים כדי לדעת מי הם ומה אמור להיות יחסי האישי לגביהם/יחס החברה אליהם מעצם המיתוג וכאן מתחילה הבעיה הכללית שלנו-כשבוחנים קבוצה צריך לבחון לעומק גם כול פרט ופרט מאלה שמרכיבים אותה וברגע שפירקנו לפרטים גילינו בעצם שמדובר במורכבות כול כך גדולה של אנשים ותכונות שהקבוצה היא רק חלק קטן ב"אני השלם"... זה מה שמרגיז אותי בפגיעה =כמו למשל הטרגדיה ביום שבת(ועוד אירועים דומים כמו התעללות בדיירי הוסטל עם פיגור,שריפת בית לילדים נכים,אלימות כלפיי אתיופים,יהודים בשואה ועוד ועוד ועוד...)המישהו שעשה את זה פעל משנאה להומואים אבל אני בטוחה שלהרבה מאוד מאלה שהוא פגע בהם יש תכונות דומות לאותו האדם ואם הוא פעל כי הומו ספציפי פגע בו מציקה ההכללה. זה מתחבר במדוייק למה שגלית כתבה. זאת הסיבה שאני אומרת שכאדם מה שקרה ביום שבת עיצבן אותי וגרם לרגשות שלי לסעור ואני לא צריכה להשתייך לקהילה הומו-לסבית כדי להזדהות עם הכאב,הכאב הוא לכולנו והוא עמוק יותר ממה שאפשר לתאר,כואב לי אישית שככה בני אדם פועלים,כואבת לי ההכללה,כואב לי המיתוג שאליו נלווים הסטריאוטיפים שגרמו למעשה החולני,כואב לי שמרוב מיתוג שוכחים לבחון כול אדם לעצמו(קודם להתמקד בפרטים ואז לחבר כקבוצה ולא להסתכל קודם על קבוצה ורק אחרי לאסוף פרטים...) וכואב לי שזה ימשיך כי אנחנו כחברה בעולם עדיין לא מספיק חזקים לשנות את התפיסה שלנו,בכלל אם כבר נמתג כול הטכנולוגיות וכול מה שקורה לאורך ההיסטוריה(יש רמזים בכמויות ואנחנו לא לומדים מהם,שוכחים במשך הזמן וחוזרים שוב ושוב לאותן הנקודות החלשות) מוכיח שיקח המון זמן עד שנזכה בכוחות האמיתיים לבחון נכון ולהפוך לחברה מתוקנת ואנחנו כול כך רחוקים שזה הכי מדאיג...ומאותו הנימוק אסור לתת לנושאים כאלה לרדת מהכותרות,אלה תמרורי "העצור" שלנו כחברה. מצטערת על החפירה והבלבול,זה מסוג הדברים שאני לא מסוגלת להסביר גם אם לי בראש הם מובנים לגמרי.

OOOO0

New member
נכון,את אומרת הרבה דברים נכונים.

אני מבינה למה את מתכוונת.כשאנחנו מכלילים קבוצה על פי סטריאוטיפים אנחנו מפסידים את האישיות של כל פרט ופרט בקבוצה ושוכחים שלא כולם אותו דבר. ולפעמים הסטריאוטיפים שיש לנו על בנאדם מסוים ממש לא בכיוון. גם אני מותגתי אוטומטית בתיכון כחננה רק כי הייתי ילדה שקטה עם משקפיים.לא הייתי חכמה במיוחד וגם לא חרשנית במיוחד,אבל כולם משום מה חשבו שאני לא רואה טלוויזיה בכלל,לומדת כל היום ומוציאה ציונים גבוהים. התיוג הזה שאנחנו נותנים לאנשים כאילו עושה לנו סדר בראש,לא בא לנו להיות מורכבים מידי,הכי קל לסווג אנשים, ואז כשזה לא מתאים למציאות אנחנו נוטים להתבלבל... אנשים שלמדו להכיר אותי לעומק גילו שאני דווקא יכולה להיות אחלה אשת-שיחה ושמעניינים אותי עוד דברים מלבד לימודים,ולמען האמת יש המון מקצועות שגם אם אני אחרוש עליהם שבועות עדיין אני לא אצליח להוציא 80 במבחן.... אבל היו מעטים שבאמת עניין אותם להכיר אותי כי הם פשוט היו בטוחים מראש שלא נסתדר.יש לי הרגשה שאנשים עדיין ממתגים אותי עד היום,באוניברסיטה,ובגלל זה אני לא מצליחה ליצור חיבור עם אנשים.אולי הם פוסלים אותי מראש ומניחים שבמילא אין לנו שפה משותפת. אולי בגלל זה אני אישית נוטה כמה שפחות לשפוט מראש ולהתחבר דווקא לקבוצות האנדרדוג.כי אני יודעת כמה בדרך כלל מה שאנחנו חושבים על הבנאדם ממש רחוק מהמציאות. מסכימה איתך לגבי ההידרדרות של החברה שלנו.מקווה שנתעורר מהר,לפני שיהיה מאוחר מידי.

Yuske

New member
מסכים איתכן

ובקשר לסטריאוטיפ ולכל הדעות הקדומות אחת הסיבות שאנחנו פה זה כדיי לשבור את הסטיגמות! כל אחד מאיתנו הוא בן אדם! אני בעד שמעכשיו סטרייטים יגידו שהם סטרייטים ויתגאו בזה! וכן, שיפיצו את זה!

OOOO0

New member
חחחח....אוקיי....

מרב מיכאלי בדיוק כתבה על זה טור.זה נראה לי מתאים לדיון שלנו.היא דיברה על זה שכולנו כל הזמן מנסים להיות "נורמליים" וחיים בפחד להיות שונים,וקוראת לכולנו לצאת מהארון ולהודות במה שאנחנו באמת:http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1105111.html

למעלה