לא תמיד צריך להיות נחמדים לכולם.
זה במילא לא עובד(מסכימה עם גלית שנחמדות שווה דיון) עם כמה שהיה נחמד שכן, אם נחמדים לכול אחד זה בסוף מתנגש בצרכים וברצונות שלנו ואז אולי אחרים מרוצים אבל אנחנו אכולים מבפנים. אהבתי את מה שכתבת תמר "את הנחמדות תשאירי לנחמדים". אותי מחרפנים אנשים שתמיד מנסים להיות בסדר ונחמדים לכולם,ברור שאני לא אומרת שכדאי לדרוך על אנשים ולא להיות נחמדים,זה כמו המשפט "נחמד להיות חשוב-אבל יותר חשוב להיות נחמד",אין ספק שאם אפשר להיות נחמדים לאנשים רצוי להיות נחמדים,רוב הזמן נחמדות מובילה לתוצאות נעימות,אלא שכמו בכול דבר אסור להפריז בכמויות כי בקלות אנשים מטפסים עלינו ומנצלים אותנו ואת אותה הנחמדות,אז אין סיבה להיות נחמדים. למשל בסיפור שעברתי בחודשיים האחרונים-אנשים מתוך נחמדות(להגדרתם,לי יש הסתייגויות מנחמדות כזאת) הציעו לי לוותר על הלחימה בדיוק כמו שהם ויתרו(אולי כי לא הם אלה שחטפו?!),הם הציעו אפילו לעדים שלי להישאר נחמדים ולא להתערב כי הם עדיין צריכים לעבוד במקום וחשוב לשמור על יחסים(בלה,בלה,בלה),או המנהל ששיחק אותה "כבול" בין הפטיש לסדן בפרשה (לדעתי הוא בעיקר פחד לקחת אחריות אמיתית) זאת דוגמא לנחמדות מעוותת(שלא נאמר צביעות),השיא היה שגם אנשים שידעו לחלוטין מה "המורה" הזאת עושה כי הם היו מנפגעיה בעבר בחרו להיות נחמדים פתאום לאותה "המורה" ושכחו את מה שהיא עשתה להם,בשלב הזה אני ויתרתי סופית על נחמדות לאותם אנשים גם כשלאט לאט מאזן הכוחות התאזן ועלה לטובתי,התחשק לי להקיא מהם,....לצערי ולשמחתי לטוב ולרע אף פעם לא הייתי מוגדרת כ-מאמי/מתוקה ודומיהם וזה בגלל שעם כמה שאני אוהבת לעזור אני לא מסוגלת לשקר ולהיות לא נאמנה לעצמי-אם מישהו לא ראוי שאהיה נחמדה אליו כי הוא לא נחמד בעצמו אני לא אהיה נחמדה(לא אעשה לו רע במכוון אבל אני לא אתן לו יחס מעבר למינימום),אם אני רואה משהו ולא מסכימה איתו אני לא אישאר נחמדה ושקטה,נחמדות היא בעיקר כדי שיאהבו אותנו,שנקבל הצדקה מהחברה על זה שאנחנו בסדר,אני שחקנית גרועה במשחקים חברתיים כאלה ויש לי מספיק אמונה בעצמי כדי להסתדר גם בלי שיאהבו אותי ויתנו לי חיזוקים חיצוניים. לא רוצה להיות נחמדה כול הזמן,נחמדות כול הזמן מצריכה הרבה מאמצים אצלי ואני לא רוצה להתאמץ ולהשקיע אנרגיות במשהו שאני לא מאמינה שאפשרי,תמיד יהיו תלונות וכמה שנהיה נחמדים אנשים ידרשו יותר ומעטים אלה שבאמת מצליחים לאורך זמן לרצות את כולם ולהישאר כול הזמן נחמדים כשזה בא על חשבונם... מה עדיף להיות נחמד,חסר אישיות יציבה('פודלים' כמו שתמר הגדירה) ואידיוט או להיות ישר עם עצמך ועם אחרים מתוך ידיעה שבמילא תיאלץ להילחם(כי בכול מקרה תלונות על כול דבר הם המומחיות של אנשים) כחלק מההישרדות?...