OHHHH dear lord

natalysh

New member
ההפצצות את במוקדי חיזבאללה ובמקומות

אסטרטגיים שישבשו את שגרת היום בלבנון כולה ולא יאפשרו לה לעבור לסדר היום. קרי - נמל תעופה, כבישים וכו' וכו'.

kontsy

New member
למה זה בסדר...

להפציץ כבישים ושדות תעופה? למה אנחנו אמורים לשבש סדר של מדינה ואזרחיה?

natalysh

New member
למה, החיים פה ממשיכים בסדרם?

מספיק לפתוח חדשות לשנייה וחצי ולהבין שהחיים פה אינם כתמול שלשום. אין שום סיבה ששגרת היום כאן תהפוך לכל שונה ובלבנון ישחקו קלפים. ככל ששגרת החיים בלבנון תשתבש יותר, כך האוכלוסיה תמהר להוקיע את רוצחיה, ולחילופין - יהיה קשה ליצור של נשק מאיראן.

kontsy

New member
אני לא רוצה להיכנס לויכוח ענק

אבל לגבי מה שאמרת - "ככל ששגרת החיים בלבנון תשתבש יותר, כך האוכלוסיה תמהר להוקיע את רוצחיה" אני חושבת שזה ממש לא יקרה... תסתכלי עלינו, ככל שמפציצים יותר בצפון האוכלוסיה ממהרת לדרוש "שנחזיר להם" שלא נשב בשקט וכו' כנראה שזה מה שקורה גם שם...

Regina Phalange

New member
האמת שרציתי להגיד בדיוק אותו דבר

בקשר ל"הוקעת הרוצחים"- הרוצחים בעיניהם הם אנחנו...

natalysh

New member
אני לא חושבת שזה רלוונטי

המדינה עושה כל מה שהיא יכולה כדי להשיב את השקט, וכן אזרחים נפגעים, משני הצדדים, מישהו חי בסרט שזה לא אמור להיות ככה? אני בטוחה שלאזרחים הלבנונים הרבה פחות אכפת שהיום נהרגו כמה אזרחים אצלנו, ושמשפחות נהרסו, ושבחור בגילי מוחזק כבן ערובה אצל רוצחים, מאשר לכם אכפת שאזרחים של מדינת האויב נהרגים. לא, זה לא אידיאלי, אבל מלחמה היא אף פעם לא מצב אידאלי.

ארגינין

New member
למה שדות תעופה?

בואי נעזוב שניה את ישראל- לבנון ונפנה לכמה מקומות אחרים בעולם כרגע. הכרחי שארה"ב יפציצו מאגרי נפט ויהרגו חפים מפשע? הכרחי שרוסיה תעשה טבח בצ'צ'נים? על שתי השאלות האלה בוודאי תעני לא ובכל זאת ארה"ב יכולה לעשות מה שבא לה כשפוגעים בה (ובצדק) רוסיה יכולה לטבוח במורדים נגדה אבל אנחנו, ישראל, לא יכולים להגן על עצמנו. למה שדות תעופה? אני אשאל שאלה אחרת- למה לחטוף לנו חיילים למה להרוג סבתות ונכדים ואמהות ונשים בהריון? ויש חשיבות גדולה לשיתוק הזה מהים ומהאוויר- קודם כל זה משדר שאנחנו חזקים, חוצמזה זה סוגר אותם וזה מאוד חשוב מבחינתנו- אין אפשרות שלהם לקבל אספקה, שלא לדבר על זה שכל הכבישים שאנחנו הורסים להם זה פשוט מונע מהם להבריח את החיילים החטופים לתוך איזה חור מצחין באיראן. ואני ממש לא מסכים איתך, כי בינתיים צה"ל פוגע במקומות ריקים כבישים, בניינים שננטשו וכו'. לא פגעו באוכלוסיה, לפחות לא עדיין. וזה כבר אומר משהו על המדיניות של ישראל, ומראה בדיוק את ההבדל בינינו, לבין אחרים שמשגרים רקטות עלינו. ונקודה אחרונה- איזו עוד מדינה בעולם תסכים לזה שישגרו עליה רקטות? לא מכיר אחת כזאת יצא קצת מבולגן אבל יש פה כמה נקודות חשובות לדעתי.. יללא סופ"ש נעים

morancho1

New member
זה באמת לא פשוט.

אבל לשאלתך- למה שדה תעופה..כי אמרת זאת בעצמך, חיזבאללה עושה מה שבא לו בלבנון..ולכן אנחנו צריכים לשתק מקורות אסטרטגיים שיכולים להוות איום נגדנו במקרה של מלחמה. לא נעים לפוצץ גשרים אבל הגשר שפוצצו לדמשק הוא גם הגשר שהם מקבלים דרכו סיוע מסוריה..ולא ראיתי את לבנון ה"ריבונית" מנסה לעצור את זה. ושהפצצנו את בניין החיזבאללה, הצלחנו גם לפגוע קשה בכבישים שמובילים מן הבניין אך מחוץ למדינה. לתנועת מחבלים וכלי נשק. ועכשיו לשאלה הקשה למה בניינים..אנחנו לא מפציצים מקומות אזרחיים, אלא מקומות בהם גרים מחבלי חיזבאללה. ישראל הזהירה את התושבים גם בכרוזים להתפנות מהמקומות הללו. כמו כן התושבים יודעים שהם יושבים ליד מרצחים שזה עתה זרקו עלינו מאות קטיושות, לעשות אחד ועוד אחד זה לא קשה.. אני לא הייתי נשארת לגור שם. אם כל הצפון יודע להיכנס למקלטים גם להם היה צריך להיות השכל לעשות כן.

morancho1

New member
אני רוצה כמה דברים:

1. שיפסיקו לזרוק קטיושות על מדינת ישראל שהיא מדינה ריבונית וזכותה להגן על עצמה. 2. שיפסיקו לחטוף לנו חייל כל שני וחמישי. 3. אנחנו כבר יצאנו מלבנון- הבעייה האמיתית של לבנון כיום הוא חיזבאללה ולא ישראל. לכן המתקפה שלהם הוא שגוייה. 4. אני לא חושבת שצריך להפגיז אזרחים. הם סובלים בדיוק כמונו ואף אחד לא רוצה מלחמה. אבל המחבלים מתחבאים בבתים של אזרחים מה עושים אז? מה עדיף לשלוח חיל רגליים מתוך מחשבה שכמות מסויימת של חיילנו תהרג תיפצע ואולי עוד כמה ייחטפו בדרך? אם ישראל הייתה רוצה לפגוע באזרחים כל כך היא לא הייתה מפזרת כרוזים "תתרחקו ממקום יישוב חיזבאללה". 5. ואם אתה מדבר על "מי התחיל קודם"..חיזבאללה התחיל לפגוע באזרחים קודם. עובדה שישראל יצאה מלבנון ממניעים הומנטיריים. אבל כנראה חיזבאללה מנסה לערב אותנו שוב בלבנון כי הסכסוך עם ישראל מלבה את האוכלוסייה המקומית ופעול לאינטרסים שלו. בסופו של דבר- המצב לא פשוט בכלל והלוואי והיה שלום ביננו לבין לבנון וכל העולם הערבי. מלחמה זה דבר הרסני שפוגע בכל חלקת אדמה טובה. אבל מה? אני רואה שליש מדינה שלי משותקת ונטוייה לחסדי ארגון טרור ואני חושבת..האם זה לא סוג של מלחמה....

epsilon1

New member
אף אחד לא רוצה להפציץ אזרחים

(מבחינת צה"ל). אממה, חיזבאללה משתמשים במגורי אזרחים כמחסה (או שבונים מפקדות במקום מלא אזרחים AKA ביירות), ומה לעשות, כתוצאה מפגיעה בהם נפגעים גם אזרחים. הצבא מפזר כרוזים לאזרחים שיתפנו לפני שהוא מפציץ, כדי להימנע מלפגוע בהם. תבין שהכוונה של פעולת צה"ל זה הרס תשתיות של חיזבאללה ולא הפצצה שרירותית בלבנון, זה בניגוד אליהם שיורים לאן שהם רק יכולים.

eimad

New member
נמאס כבר

יש לי מבחן אני חייב ללמוד ולא מצליח מכל הבומייים מכל עבר

יעלד12

New member
באסה רצינית

בעלי בצבא עכשיו, ואני והקטנה מתגעגעות. קשה עם כל הבלגן הזה ואני רק מקווה שזה ייגמר כמה שיותר מהר.. ושולחת כמובן הרבה הרבה תמיכה לכל מי שגר בצפון... אוהבת, יעל.

נמחקו כאן הודעות

משום שהכילו תכנים פוגעניים וירידה להעלבות אישיות של חברי הפורום. אני מבינה שזה נושא רגיש ושלכל אחד ואחת כאן יש דעה לגביו, אבל יש דרך נאותה להביע כל דעה. אני מבקשת שתשתדלו לשמור על תרבות דיון כלשהי. כל הודעה פוגענית או כזו שתכלול העלבה אישית של מישהו, תימחק מיידית.

את לא חייבת למחוק את כל השרשור...

אמנם אין את האופציה למחוק חלק משרשור(עץ תגובות מסויים להודעה מסויימת), אבל עדיף שתעתיקי לאחר המחיק את ההודעות האחרות שנמחקו למרות שלא היו אמורות להמחק. ניתן לעשות זאת כחלק מן ההודעה שלך, העתק-הדבק פשוט.

menooo

New member
יפה מאוד... אבל

אפשר לדעת למה נמחקה התגובה הראשונה שלי??

למעלה