OK, כתבתי משהו על האיקון.

wiskin

New member
OK, כתבתי משהו על האיקון.

אני כבר אומר שמדובר בקטע קצת ארוך שנכתב בעיקר בכוונה שיתיחסו אליו אנשים שקשורים לניהול האייקון כי מעניינת אותי התגובה שלהם אבל ברור שאני נורא אשמח לכל תגובה שהיא. (ככה אני מכסה את עצמי קצת למקרה של חוסר מוחלט בתגובות...
)

mermit

New member
צ´מע, ככל שתגיע יותר לכנסים...

ככה תכיר יותר אנשים. זה קצת טפשי להגיד "לא הכרתי אף אחד אז אני לא אבוא בשנה הבאה". גם אני לא הכרתי אף אחד, וגם לי זה כנס ראשון, וגם אני מד"ביסט די ממוצע (אם כי אולי קצת יותר מבוגר, וגם גיליתי איך להחליף את המשקפיים בעדשות מגע...), אז עשיתי קצת מאמצים להכיר אנשים, והסתכלתי בתגי שמות, וסתם הסתכלתי והקשבתי מסביב - ועדיין, ברור שזה לא תחליף להיכרות בת שנים ארוכות שיש בין האנשים שעוסקים בזה. מה עושים? התשובה חבויה במלים *שנים ארוכות* . תן לזה זמן וקצת גישה חיובית.

mermit

New member
אה, הסתייגות קטנה מהתגובה לעיל:

אני לא מד"ביסט ממוצע. גם אתה לא מד"ביסט ממוצע. אין דבר כזה אדם ממוצע או כלב ממוצע או עץ ממוצע. ממוצע הוא פיקציה מתמטית שכל קשר בינה לבין תיאור של יצורים חיים מקרי בהחלט ונעוץ במוחם של אנשים שמאמינים למרקס (קרל, לגראוצ´ו אני דווקא נוטה להאמין). זה אולי נשמע כמו ניטפוק, ומן הסתם זה ניטפוק אחושרמוטה, אבל משום מה זה חשוב לי. ולפני שיתחיל הוויכוח (שיתחיל בכל מקרה, מן הסתם, אז מה): עץ יכול להיות ב*גובה* ממוצע, אם הוא עץ פרי יכולה להיות לו *תפוקה* ממוצעת, אבל העץ *עצמו* לא יכול להיות ממוצע (לעניות דעתי הקובעת, כמובן). וחוץ מזה מאוחר בלילה ואני מחפש תירוצים לא לעבוד, אז אתם לא חייבים להתייחס ברצינות.

wiskin

New member
הסתייגות לא קטנה מהניטפוק

מכל התגובות שדימיינתי... אני שונא ניטפוקימים קטנים כאלה! ואל תגיד לי שאין מילה כזו.

preacher

New member
אתה בדיוק במצב שלי לפני שנה

הגעתי לאייקון אחרי כמה חודשים בפורום אורט, בלי להכיר אף אחד (אבל עם חבר טוב שהצטרף אלי) ומצאתי את עצמי בסינמטק מלא טרקיז שממש התביישתי להיראות בו. קלפים, משחקי תפקידים, בובות וספרי סטר טרק לא עניינו אותי, נהנתי מהסרטים אבל התבאסתי מהיתר. אז מה השתנה השנה? פשוט מאוד, "קונים" - מפגשי פורום שחברי הפורום עצמם מארגנים בבתים פרטיים. הייתי בכמה מפגשים של פורום אורט וזו היתה הזדמנות להכיר מלא אנשים, וברגע שאתה מכיר כמה הם כבר מכירים לך את היתר. דרך אגב אם יש לך דירה גדולה אתה מוזמן לעשות אחד... בקשר לטירוף הגלקטי, גם לפני שנה היה גרוע והשנה לא באתי, ולמרות שדיברו הרבה על שינויים כדי לעשות את זה מצחיק יותר כנראה זה לא הצליח. התחרות הזו היא כבר מסורת, ובפורום האגודה כבר יש פתיל על הצעות שיפור. אולי בשנה הבאה...(אבל אל תפתח תקוות). בקיצור כולם מודעים לזה שהיה חרא. ילדים מעצבנים בהרצאות: כנראה מפגע בלתי נמנע ואני חושב שאני מכיר את הילד האמור. נובע מהכישורים החברתיים של הטרקי הממוצע, כנראה. פרסום - עניין קשה מאוד, מסתבר. האגודה והמועדון *מאוד* עניים, אין כסף לפרסום אמיתי של הארוע (בקושי יש כסף לקיים ארוע) והמדיה המצולמת והכתובה לא מתעניינת אם אין איזה גידי גוב בסביבה - ופרסום מראש בכלל לא בא בחשבון אצלם. אז אל תאבד תקווה, עם הזמן נכניס אותך לאגודה הסודית, תלמד את כל סימני הסתרים והמנהגים שלנו (הקרבת קורבנות וכו´) ותוכל להרגיש אחד מהחברה.

ברנן

New member
אני לגמרי מסכים עם preacher

נהניתי מאד מדוכן הספרים -יד שניה . מצאתי את "הגבעות הירוקות של הארץ" במחיר מציאה. אני לא סובל במיוחד את הטרקים המוזרים למיניהם (מקווה שאני לא מעליב כאן יותר מדי אנשים ) - אבל אני מאד אוהב ספרי מד"ב ולכן זה מפצה על כל הקטקטים שצריך לסבול . חבל באמת שאין יותר מפגשים עם אנשים מהפורום

Boojie

New member
אני לחלוטין לא מסכימה אתך.

אחד הדברים הנפלאים בכנס הוא אווירת הקהילה שיש בו. האווירה הזו קיימת לא רק לאלה שהם חלק מה"קליקה", מה גם שקל מאד להפוך לחלק מה"קליקה". אנשים באייקון הם במצב רוח טוב, מחייכים ונחמדים ושמחים לדבר אחד עם השני, והכרויות חדשות נוצרות בן רגע. ורק בתור רמז אומר שאני, שכיום אני מעורה היטב ב"קליקה" הזו, לא ממש נמצאת בה מלידה, וגם אני באיזשהו שלב ערכתי את ההכרות הראשונה שלי עם האנשים האלה. בקיצור, מי שרוצה להיות חלק מהחברה הזו, יכול. אנשים מצטרפים אליה כל הזמן. ובשום אופן לא הייתי מוותרת על זה. לא ממש ברור לי מה אתה רוצה - אם אתה מעוניין שאנשים יתחילו להעמיד פנים שהם לא מכירים אחד את השני ושאין להם היסטוריה משותפת רק כדי שאתה תרגיש יותר נוח, אבל אני יודעת שאני אישית לא הייתי מוותרת על כל זה. אתה מזכיר לי ילד לא מקובל בכיתה שאומר "ככה? הם לא מקבלים אותי? אז אני לא בא יותר למסיבות." ה"דווקאיות" הזו מעולם לא עבדה. מי שרוצה להיות חלק מחברה כלשהי צריך להשתתף בפעילויות שלה, ולא להפך.

wiskin

New member
לא התכוונתי להרגיז אותך.

זה נשמע לי כמעט כאילו יש פה משהו אישי. זה לא נכון, נכון? מתי אמרתי שהאנשים לא נחמדים? שהם לא מחייכים? מאיפה זה בא לך? להיפך, אמרתי שהאיקון הוא נהדר, שהאנשים בו נהנים וגם זה נהדר ובאופן כללי שאני שמח שיש את זה גם אם לא בשבילי. אני גם לא נגד אווירת הקהילה, חס וחלילה. אם לא הייתה קהילה לא היה כלום. אני רק אומר שהכנס צריך להשתדל להיות קצת יותר מזמין למי שלא שייך (עדיין) לקהילה, ואני לא מדבר על עצמי אלא באופן כללי. אני מתחיל לחזור על דברים שכבר אמרתי, אני מקווה שהפעם תביני אותי יותר. אני לא רוצה שתשנו כלום כדי שאני ארגיש יותר טוב, את קצת מכניסה לי מילים לפה וגורמת לי להשמע תוקפני. אני חושב שיש דברים שכדאי לכם לשנות לטובתכם ולטובת המד"ב בארץ בכלל. בקשר לקטע עם הילד הלא מקובל בכיתה - אני לא פה כדי שתעזרו לי להתגבר על בעיות חברתיות כמו שכבר כתבתי למטה. מצבי טוב, תודה. שוב, אולי דיברתי בנימה אישית מדי. חבל שזה מונע ממך לראות את הנקודה. נכון שמי שרוצה להיות חלק ממשהו צריך להשתלב ולא לצפות שהמשהו יתאים את עצמו, מה הקשר? לא אמרתי אחרת. דיברתי על האיקון באופן כללי מאד. את אולי דווקא עוזרת לי להבהיר את הנקודה בכך שאת כל הזמן מדברת על הקליקה, החברה והקהילה בהקשר של האיקון כאילו מדובר במילים נרדפות. מה שאני בעצם ניסיתי להגיד זה שאלה לא חייבות להיות מילים נרדפות אלא משהו אחר, קצת יותר פתוח. מקווה שנרגעת טיפה, אם באמת התעצבת בכלל (זה נשמע כך).

Boojie

New member
אייקון הוא דבר *פתוח*.

כל אדם יכול לבוא אליו, כל אדם יכול להנות ממנו, כל אדם יכול לרכוש בו חברים חדשים. זה תהליך שכולנו עברנו בשלב זה או אחר. אני שואלת את עצמי אם קראת את מה שאתה בעצמך כתבת.

wiskin

New member
לא, לא קראתי.

את מתעקשת לא להבין אותי? נכון שכל אדם יכול לבוא לאיקון. לא נכון שכל אחד יכול להנות ממנו. מהסרטים והפרקים כן, זו לא חוכמה. מהשאר - השאר הוא יותר למי שכבר "שייך". וזה לוקח זמן והכל, דיברנו על זה. ושוב, נכון שכל אחד יכול לעשות חברים באיקון. אבל אני לא מדבר על זה. אני מוותר. תשכחי שבכלל כתבתי משהו, זה חסר תועלת.

אתה ממש צודק. באמת.

אני לא ציני הפעם. והפתרון היחידי למצב שאתה מציין הוא שלקראת האייקון הבא, תציע את עצמך למארגנים בתור מרכז הפעילות המד"ביסטית ה"ממוצעת". אולי אחראי לפעילות חובבי המד"ב החדשים, הלא-מוכרים. בדרך זו תוכל להרוג שתי ציפורים באיבחת לייזר אחת. א. אתה תתערה בין המארגנים והמתכננים, תכיר אותם, הם אותך, ויהיה לך כיף גדול יותר באייקון עצמו, מאותו רגע שלא תהיה בודד בין חברים ותיקים. ב. אתה תעשה מצווה גדולה בכך שתגדיר, תתכנן ותארגן פעילויות שיקרבו את כל חובבי המד"ב ה"רגילים" לאייקון, ותיתן לאנשים אחרים כמוך אפשרות להרגיש שייכים. ואם אני לא הייתי עסוק וכד´, זה מה שגם אני הייתי עושה. חוצמזה, גם מה שפריצ´ר ובוג´י אמרו.

פגעסוס

Well-known member
זה כבר האיקון השלישי שאני משתתף בו

ופגשתי שם אנשים (רובם לא מהפורום) בדיוק כמוך וכמו שאני הייתי בהתחלה. אז בהתחלה אתה יושב לידם באחת ההקרנות ומעירים הערות על הסרט/פרק. לאחר מכן מחליפים שמות ו"הופ" אתה מכיר מישהו. באייקון הזה למשל, על ההתחלה פגשתי כחמישה אנשים שהכרתי באייקונים הקודמים. אין לנו קשר בחיים הרגילים (מלבד ICQ פה ושם והחלפת קבצים הנוגעים למד"ב עם אחד מהם) אבל כשאנחנו נפגשים באייקון אנחנו נהנים להשלים פערים ודסקס מד"ב עד כלות הנשמה. GYXOIO

דרגורן

New member
אני לא כל כך מסכים איתך....

כשבאתי לאייקון הכרתי בדיוק שלושה אנשים! ואף אחד מהם לא היה מהפורום הזה.... כפי שבוודאי ראית אני די פירסמתי איפה אני אהיה ואיך אני נראה ובמהלך הכנס פגשתי די הרבה אנשים: ג´סטין, פריצ´ר, איבנובה, ועוד... כמו כן פגשתי כמה אנשים שלא משתתפים הרבה בפורומים.... לדעתי צריך לעשות בכנסים האלה פינת ישיבה שבה אפשר לדבר עם אנשים להתחיל דיון ובכלל להכיר אחד את השני, ביום הראשון (עד שהגיעו המחשבים) ישבתי ליד אחד השולחנות וכל כמה דקות נעצר מישהוא והתחלנו לדבר, עשינו דיונים על מה קדם למה (בבילון DS9) וזה היה כייף למדי
כמו שהחבר´ה לפני אמרו בקון שעושים בבתים של אנשים גם אפשר לפגוש חבר´ה ולהתחיל להכיר אותם.....

אז ככה:

* אחד הדברים שבגללם עושים מפגשי חובבים למיניהם הוא כדי שהחובבים יוכלו להכיר אחד את השני, ליצור קהילה של אנשים שיש להם נושאי ענין משותפים, ושמקיימים פעילויות נוספות. זאת בדיוק המטרה, ואם יש בלובי חבורה גדולה של אנשים שמכירים אחד את השני - זה אומר שמסורת אייקון הוכיחה את עצמה לאורך השנים. * כך שנראה לי שהבעיה היא לא זה שאנשים אחרים מכירים אחד את השני, אלא שאתה לא מכיר את המשתתפים. בענין הזה אני רק יכולה לומר שכל אחד ואחד מהמשתתפים באייקון הגיע לאייקון באיזשהו שלב כאשר הוא לא מכיר אף אחד (או מכיר מספר קטן של אנשים), וזה עבר לו. אני הגעתי לאייקון99 ולא הכרתי אף חובב אחד (חוץ מכמה ניקים של משתתפי פורום יואל), ומשנה לשנה - חוג המכרים והחברים חובבי המד"ב רק גדל. * האוירה באייקון מאוד ידידותית, אפשר לדבר בקלות עם אנשים, במיוחד באירועים הקטנים יותר (כמו ההרצאות של תומס או האירועים בחדר האנימטורים). וכדאי לנצל את ההזדמנות. * יש לי שתי הצעות פרקטיות בשבילך - האחת היא להתנדב לצוות המתנדבים של אייקון. מה שיבטיח לך שתכיר מהר מאוד לא רק את כל המתנדבים האחרים (אתם ממילא כולכם באותו בוץ) אלא גם משתתפים אחרים בכנס. הצעה שניה - אני מארגנת (בימים שיש לי קצת זמן לנשום) את הפעילויות של התא הירושלמי, שנפגש מדי פעם לראות סרטים וסתם פעילויות משותפות. שלח לי מייל ואני אצטרף אותך לפעילויות שלנו. אנחנו קבוצה קטנה יחסית, ואחרי מפגש אחד לא תוכל לומר שאתה מגיע למפגשים בלי להכיר אף אחד. * אנחנו (וזה אומר ועד האגודה, הנהלת המועדון וצוות הניהול של אייקון) היינו מאוד שמחים אם לאייקון לא היו מגיעים רק החובבים השרופים (מי שקילרוי מכנה "חרדים של מד"ב) אלא גם אנשים שמכירים קצת את הז´אנר, מתעניינים בו במידה כזו או אחרת או סתם כאלה שרוצים לראות את דוגמה או את פיי ("מסורתיים של מד"ב" או אפילו חילונים רחמנא ליצלן). אבל זה המקום שבו נכנסות המגבלות שלנו - אין לנו כסף לפרסום (מודעות וכו´) ויחסי הציבור שלנו לא כל כך הצליחו השנה - כך שלא הצלחנו להודיע על קיומו של אייקון לאנשים מחוץ למשתתפים הקבועים - אלא שמשתתפים בפורומים, מנויים על הדיוור של האגודה והמועדון או יודעים שכל שנה בסוכות יש אייקון בסינמטק. אלה הנתונים שאנחנו עובדים איתם, זה מעגל סגור שאנחנו מתקשים מאוד לפרוץ אותו.

wiskin

New member
תקשיבו רגע

קודם כל, אני באמת שמח שעוררתי תגובות. אבל אני חושש שפיספסתם את הנקודה שלי, אולי באשמתי אם לא הייתי ברור מספיק. בתגובות של כולכם כמעט חוזר שוב ושוב העניין של הצעות עזרה אישיות (תמשיך לבוא, תכיר אנשים, זה לוקח זמן, גם אני הייתי ככה, תשלח לי מייל וכו´) שהן נורא נחמדות מצידכם וגם הגיוניות (למרות שאני יוצא די פתטי
). אבל זה לא מה שחיפשתי, ניסית להשיג או התכוונתי שתתיחסו אליו ממש. ברור שאם אתחיל להגיע ליותר אירועים, לדבר עם אנשים וכו´ אני "אתגבר על הבעיה" ו"אכנס לקליקה", ואולי אני באמת אעשה את זה בעתיד, למרות שכרגע זה לא מטריד אותי כמו שאולי השתמע. בכל אופן זה לא מה שרציתי לדבר עליו. מה שבאמת רציתי שתתיחסו אליו זה כל העניין של אל מי פונה האייקון, איזה ציבור משתתף בו ואיך אפשר להגדיל את קהל חובבי המד"ב הפעילים בארץ (למרות שאני יודע שזה לא מסתדר עם "אני לא אגיע לאייקון 2002" אבל אל תזכרו לי את זה יותר מדי, יותר ניסיתי להעביר רעיון) פשוט כי זה מעניין אותי וחשבתי שמתאים לדבר על זה כאן. אני רוצה להגיד שוב שבכלל לא התכוונתי שזה ישמע כמו בעיה אישית. ויכול להיות שדיברתי יותר מדי במישור האישי באמת, אולי לא הייתי צריך לספר על בדידותי הנוראה ואומללותי הכללית שעוררה כ"כ הרבה הצעות צדקה (אני לא ציני, זה באמת חמוד). שוב - ניסיתי להדגיש את הרעיון שלי: המתכונת הנוכחית של האייקון לא פונה למספיק אנשים. גם אם אני אהפוך למנכ"ל ומזכ"ל האייקון, אכיר את כולכם ונורא נורא אהנה בכל כינוס, אני עדיין אחשוב שמאד כדאי לכולם שהמתכונת הזו תשתנה טיפה. וזה כל מה שניסית להגיד. חוץ מזה היתה הביקורת (העניינית לדעתי) על הטירוף הגלקטי ההוא, שבעצם קשור קצת לאותו עניין.

preacher

New member
זה קל להגיד שמשהו לא בסדר.

הרבה יותר קשה למצוא איך לתקן אותו. אני אחלק את הבעיה שלך לשניים: 1. מתכונת הכנס לא מתאימה לחובב הממוצע. תרחיב על מה אתה מדבר - הסרטים והסדרות לא מצאו חן בעיניך? אתה רוצה פעילויות מבוססות ספרים במקום מדיה? מה בדיוק? תגדיר בצורה מדויקת מה לא בסדר, תציע פתרון אפשרי, ונדבר. לגבי הטירוף הגלקטי כולם מסכימים איתך שהיה חרא. מה לדעתך ימשוך חובב ממוצע? 2. מי שלא שייך לקליקה לא מגיע כי הוא לא שומע על הכנס נכון! כבר נאמר לך, אין לאגודה כסף לפרסום, לא הרבה אנשים שומעים על הכנס, כתוצאה מכך אין הרבה רווחים מאייקון, ושוב אין כסף... מעגל סגור. כולנו מתוסכלים מזה, אם תציע פתרון כולנו נשמח. בקשר ל"הצעות הצדקה" - זה לא מרחמים אליך, זו באמת הדרך בה כולם הכירו את כולם. מה לעשות - כמות החובבים בארץ לא כל כך גדולה, ויש לא מעט טרקיז, שמהווים כרגע חצי מהכנס.

firefist

New member
לגבי מפגשים

טוב.. אז בקשר לאייקון: הייתי כבר לפני שנתיים - אבל אז הייתי בערך שעתיים וכל מה שעשיתי היה רק להיות בסרט. הפעם הייתי טיפה יותר זמן (יום אחד מהבוקר עד הערב ויום שני - חצי יום) - וממש נהניתי - למרות שבאתי בלי ידע מוקדם על האנשים, גיליתי במהלך השהות ש - א. אני מתחיל לזהות את הפרצופים. ב. מתחילים להציג לי אנשים חדשים או שאני מתחיל לנהל שיחה עם אנשים חדשים וממש נהנה. בקשר לחברי הפורום - בעקבות העובדה שאני בדיוק שבועיים גולש בפורומים, החלטתי לא לנסות ל"חפש" את חברי הפורום - את זה אני אשמור לשנה הבאה, או למפגשים שעליהם דיבר "פריצ´ר" - וכאן אנחנו מגיעים לשאלה שלי: איפה יש כאלה מפגשים ואיך מגיעים אליהם?... וזהו :)

preacher

New member
בפורום אורט בעיקר

אולי הראש השמאלי של המד"ר תפרסם את ההודעה גם כאן.

Boojie

New member
קודם שיהיה תאריך.

ולמי שלא מבין על מה מדובר, אני מתכננת פורום-קון לרגל ביתי החדש, בטווח של בערך חודש מעכשיו (יכול להיות פחות, יכול להיות טיפה יותר, אבל אני מקווה שלא). התאריך המדוייק לא תלוי בי, ובגלל זה אני לא מתחייבת מראש. ברגע שיהיה לי תאריך רשמי, תהיה גם הודעה רשמית.

למעלה