OK, כתבתי משהו על האיקון.

firefist

New member
ומה שיותר מעניין...

פורום-קום לרגל ביתך החדש אומר שכל אחד בפורום יכול להגיע... נשמע טוב.. (אלא אם כן את גרה ליד לבנון ואז זה בטח יהיה בעייתי מבחינתי).

אז ככה - יש פה שתי בעיות

האחת היא עצם העובדה שבגלל העדר פרסום אייקון הוא כנס שידוע לאנשים שנמצאים כבר בתוך הקליקה הזו של חובבי המד"ב - משתתפי הפורומים וחברי האגודה והמועדון. ואין כמעט מפגש עם אנשים מבחוץ. בעיה אחרת היא שהאוירה בסינמטק היא מסוג מאוד מסוים - רוב המשתתפים הם מגיל מאוד מסוים, התחפושות והעיסוקים בלובי לא עושים רושם מאוד מזמין. ועל זה אין לאף אחד תשובה. אנשים אוהבים את התחפושות, זה נותן להם הרגשה שהם בקון בחו"ל, שהם יוצרים אוירה כמו בקונים בחו"ל, וקשה להם לוותר על זה. לצערנו, יש לכך עלות - זה מרתיע אנשים (במיוחד כאלה שהם מבוגרים יותר), ויוצר לחובבי המד"ב ולכנסים שלהם תדמית מאוד מוגדרת.

שתי הבעיות שהזכרת הן עטיפה בלבד

מה עם תוכן? השאלה המרכזית היא האם התוכן היה כזה שיכול למשוך ולעניין קהל רחב, גם כזה שאינו הארדקור מד"ב או חלק מהקליקה. ושוב, בלי לכלול סרטים.

preacher

New member
בכל הפתיל עוד לא ראיתי הצעה חלופית

בקון הראשון שלי גם אני ציפיתי למשהו אחר וגם הרגשתי לא ממש במקום, בתור מישהו שבעיקר קורא ספרים ולא חובב גדול של טרק. אבל כשניסיתי לחשוב מה בדיוק אני כן רוצה לא הצלחתי למצוא משהו. אז מעבר לתחושת אי השייכות הכללית צריך להציע חלופה אמיתית. ועכשיו כדי להעלות את הדיון על פסים בונים יותר - יש כמה פעילויות שאני זוכר שקראתי עליהן בתאורי קונים בחו"ל. רובן לרוע המזל דורשות השתתפות של סופר מד"ב אמיתי. אבל בטח יש דברים שאני לא מכיר. אולי יש בפורום הזה או באורט מישהו שממש היה בקונים בחו"ל ויכול להעלות רעיונות? מישהו מכיר אדם כזה?

סדנאות. פנלים.

סדנת בניית עולם למשל. או תכנון ספינת קרב אולטימטיבית, או גזע אחד או יותר שיתאימו לעולם נתון (יכול להיות מתוך ספר או סדרה קיימים). פנל כמו ההרצאה של לוטם, אבל גם (לא במקום) להוסיף פעילות עם הקהל - כפי שהוצע למשל לתת קושיות תרגום אמיתיות ולתת לקהל להתמודד איתן. בגדול, לא רק הרצאות, ולא רק נוצץ(תחפושות וכו´). גם להפעיל את האנשים. אגב, לא הייתי בקון וממילא לא הייתי בהרצאות בכלל או בהרצאת לוטם בפרט. אם מה שכתבתי כבר נעשה בפועל, אנא התעלמו. גם לא הייתי בקונים בחו"ל, אבל שמעתי וקראתי על.

Y. Welis

New member
הנה הצעה: תגית עם שם, ופרטים נוספים

כמו הניק, פורום-המוצא, תחומי עניין וכן הלאה. בקון שנערך בשנה שעברה אצל נעמי, זה היה פיתרון מצויין. אחד המחסומים הקשים הוא אכן הקשר הראשון. מה לעשות, חלקנו ביישנים מדי... לכן אנחנו בעסק.

אם נסתכל על התוכן השנה, היה

בהחלט תוכן שיכול למשוך לא רק הארד קור מד"ב, אלא גם אנשים שאינם חובבים בכלל. סרטים כמו דוגמה, ספר החיים, מונונוקי, טרומן, פיי ומכונת החלומות הם סרטים שאינם מתוייגים כסרטי מד"ב או פנטסיה מובהקים. ועל חלקם היה צורך להסביר למה הם נכללים בכנס (מישהו: "דוגמה זה מד"ב"? אני: "דוגמה זה פנטסיה", מישהו: "מה פיתאום?" אני: יש שם את גולגולתא, הצאצא של ישו, מוזה וכו´, איך זה לא יהיה פנטסיה? מישהו: "לא יכול להיות"). שלא לדבר על הסרטים הישראליים (שזו היתה למעשה מטרתם המוצהרת) ועל האנימה שיש לה חובבים משלה.

אמבר- בדקתי שוב, רק כדי להיות בטוח

בסוף, ממש בסוף של ההודעה, כתבתי "בלי לכלול סרטים". סרטים זה כיף, סרטים זה מעביר כמה שעות בתכניה, סרטים אנשים שרוצים לראות לוקחים בבלוקבסטר. לקון אנשים יבואו אם יהיו שם דברים שאי אפשר לעשות בשום צורה אחרת. פרק האנטרפרייז, או הרובוטריקים הוא דוגמא טובה, אבל גם אלה מדיה טלויזיונית, בסופו של דבר. מה שהבנתי שלא היה מספיק, ותקנו אותי אם אני טועה - פעילות מקבילה, בזמן שהיו סרטים, שאין בינה ובין מד"ב קולנועי או טלויזיוני כל קשר. פעילות שתדבר לחובב המד"ב שאוהב, רחמנא ליצלן, לקרוא מד"ב. פעילות שתתמקד בסדרת ספרים יחידה (שלוש סדרות שקופצות מיידית ושאפשר לעשות בהן אין ספור פעילויות - המרחב המוכר, היפריון, התרבות. גם פרן, אם יש מספיק אנשים חובבי תרבות ובוהמה בין המד"ביסטים). או שתתמקד בפו יחיד של המד"ב (המעבר הדגשי של המד"ב העכשווי מסיפור רעיוני לסיפור חברתי בעל עומק ועושר דמויות, לדוגמא). שוב, לא הייתי בכנס, לא התעמקתי בתכניה, ולא עזרתי לארגן, כך שזו אינה ביקורת. זו רק אינטרפרטציה שלי למה שעשוי להפוך קון אטרקטיבי יותר לאנשים שמחוץ לקליקה. אבל אני בטח טועה, והבעיה בכלל במקום אחר.

אהבתי את זה שאתה לא מגיע

לכנס בלי שום קשר למה שקורה בו, ועד כדי זה לא מענין אותך שאתה אפילו לא טורח להסתכל בתכניה. אז ככה, היו לא מעט הרצאות שהיו אמורות לפנות לחובבי המד"ב הכתוב - ההרצאה (המרתקת) של לוטם על חולית, ההרצאה של אמנון סטופ על בריאת עולמות במד"ב ושתי הרצאות כלליות יותר - ההרצאה של דר´ גומל על פונדמנטליזם וההרצאה של לאה וידנפלד על דת ואמונה. היו סדנאות שונות ומשונות בחדר האנימטורים, שפנו למגוון די גדול של טעמים (ולצערנו לא יכולנו לשתף בהן עוד אנשים), היו ההרצאות של תומס גודמן על בנית טילים וחלליות. איך שאני מסתכלת על זה, היו בכנס לא מעט פעילויות גם למי שלא רוצה לראות סרטים, גם לחובבי המד"ב הכתוב, וגם לדברים שהם בפריפריה של התחום. הפעילויות האלה היו מוגבלות במידה מסוימת בהתחשב במגבלת המקום של הסינמטק, אבל היו כאלה לאורך כל היום. וכמובן, קיימת גם המגבלה הידועה שגם אם אני נורא רוצה לשמוע הרצאה מסוימת זה אפשרי רק אם יש מישהו שמוכן לבוא ולהרצות. מן מגבלה קטנה ומעצבנת כזו.....

כסף יענה הכל

אם כל זה היה, איך זה ש90% מההודעות כאן ובאורט היו על הסרטים, עוד כמה על ההרצאות של לוטם וקילרוי, קיטורים על תחרות הטירוף וברכות על זכיות בתחרויות/פרסים וכלום, אבל ממש כלום, על כל השאר? ייתכן מאוד שהפעילויות האחרות, אעפ"י שנעשו היטב והיו בעלות עניין כללי, לא שווקו היטב לקהל הרחב? או אולי הקהל הרחב רוצה משהו אחר? האם נעשה סקר בסיום הקון (שאלון אמריקאי) על סוגי הפעילות שהיו בעלי עניין לקהל? פעילויות שאנשים היו רוצים לראות יותר בקונים עתידיים? זה לא בהכרח יעזור, הרבה לא עונים, חלק כותבים שטויות בכוונה, אבל אם במהלך הכנס (כל הכנס, לא רק פעם אחת בכניסה או בסיום) יוסבר בצורה אינטילגנטית למה כדאי לכל משתתף להקדיש מזמנו לסקר כזה ייתכן והוא יניב תוצאות. או שלא. דרך אחרת היא לתת למספר מתנדבים משימה להתחיל לשוחח עם אנשים, לקבל מהם משוב בע"פ על הקון. לא שאלות מנחות מתוך דף, אלא בצורה טבעית תוך כדי שיחה. אנשים עשויים להפתיע.

חולקו טפסי משוב, שמעט טרחו לענות

עליהם. אבל עקרונית, הרצאות תמיד מושכות פחות קהל מאשר סרטים. גם אם הן משווקות היטב. והשנה דווקא היו לפחות שלוש הרצאות עם קהל יחסית גדול, וגם לפעילויות בחדר האנימטורים היה הרבה ביקוש.

wiskin

New member
יופי...

צוחקים עלי? מגיע לי. לא לדאוג, זו ההודעה האחרונה שלי בנושא האיקון. מסתבר שיש אנשים שמסכימים איתי לגבי האיקון ולמרות שחטפתי לא מעט אש משום מה, אני שמח שהעלתי את הנושא. ואני רוצה גם להתנצל. אני לא יודע אם אני אחמיר או אשפר את מצבי ובכל מקרה- קראתי את הודעות שהחלפתי עם בוג´י למעלה ואני חושב שהגזמתי אז סליחה. אני נסחף לפעמים ומרגיז אותי שלא הבנת אותי אבל אלה לא תרוצים כמובן.

Boojie

New member
יש נקודה שאתה לא מבין.

אף אחד לא מעוצבן עליך. יש פה ויכוח, ואנשים מגיבים בהתאם. אז הרוחות מתלהטות לפעמים - אז מה? זה לא אומר שמישהו מתעצבן עליך אישית.

אני ממש לא מעוצבנת

להיפך, מענין אותי למה אנשים לא מגיעים לאייקון, מה הם חושבים וכו´. הבעיה רק שלא תמיד אפשר לתקן את ההערות שלהם או אי אפשר לתקן בלי לקלקל הרבה.

Boojie

New member
אני, למשל, לא מבינה

למה לא היו באייקון קורבנות אדם. אז מה, אני מתלוננת? לא, אני הולכת ודואגת לקורבנות האדם הפרטיים שלי, בנסיבות המתאימות...

wiskin

New member
סוף סוף

זה כל מה שרציתי, קצת תשובות מהרשויות, קצת דעות של אחרים. לא הצעות עזרה ולא ויכוחים עם אנשים שמרגישים מותקפים. ולעניין - אין שום דבר רע בתחפושות ובאנשים שמנסים ליצור אוירה כמו בחו"ל, זה בעצם השיא של העניין. אבל אם זה יהיה גם בפועל באמת רק בגדר שיא של עניין הרבה יותר רחב, אז זה לא ירתיע ולא יצור תדמית כמו שקיימת היום. אין לי שום רעיונות קסם ואני יודע מעט מאד על האגודה והאמצעים שלה. נכון ש"זה קל להגיד שמשהו לא בסדר והרבה יותר קשה למצוא איך לתקן אותו" אבל לא שמעתי אף אחד, לפחות לא בפורום הזה, שמדבר על המשהו הלא בסדר הזה ולכן העלתי אותו.

למעלה