ON THE ROAD - הסרט

Jflyaway

New member
מיכה אשכרה נדלק על הסינדוכה הזה

אני יצאתי משם בקריזה, בא לי לתפוס את הקאופמן הנקניק הזה לתלוש לו אשך. בעיני זו הייתה הפלצה טרחנית יומרנית, אבל... עשר הדקות האחרונות היו מופתיות לחלוטין. אז סלחתי לקאופמן בסוף
וכן... "בדרכים" זה סרט עוצר נשימה ביחס לסינפדוחה.

Barmelai

New member
סינקדוכה סרט חידתי ומרתק

בעיניי. זה לא אומר שאני חסין משעמום. יש סרטים שמשעממים אותי נורא למרות הקצביות שלהם, למשל איירון מן שיואל ציין למעלה, ולבושתי, גם סרטי באטמן המהוללים. שלא לדבר על מלחמת (ההתשה של) הכוכבים של ג'ורג' לוקאס, שאם היה צדק בעולם אז הסרט "כוננות עם שחר" היה עליו, לא על בן לאדן. אין חוקיות לשעמום. אני מודה למשל, שבפעם הראשונה שראיתי את יצרים, מאוד השתעממתי. אבל הוא לא היה לגילי כשראיתי אותו בפעם הראשונה.

LadyG

New member
כמו שאני מכירה אותך

היום אתה אוהב מאד את יצרים...נכון ?

סינקדוקי

יופי של סרט לטעמי. הצלחתי למצוא בו סוג של הגיון פנימי, בטח שבהשוואה לכמה מסרטי דיויד לינץ' (שגם אותו אני אוהב). נכון שיש שם חירפון ניכר לעניין, אבל מצפייה בודדת הצלחתי להכנס באופן מסויים לראש של הק(א)ופמן. בוא נגיד שיחסית להזהרות על סרט מופרך ופלצני, מדובר בסרט קוהרנטי ומרתק, יחסית

עם ההגיון הזה, מיכה צריך לראות את "בדרכים".
אגב, נורית, אני הרגשתי בדיוק כמו שאת מתארת בסצינה של בושמי. אני לא חושב שהייתי מרגיש כך אם היה מדובר בסצינה הטרו-סקסואלית. מה דעתך?

LadyG

New member
אני לא יודעת

ריחוק - ניתוק - קור ועצב יכולים להיות מורגשים גם בסצינות הטרו סקסואליות....לא ככה?

Jflyaway

New member
אולי...רוב הגברים קצת הומופובים?

אני לא טוען שמתוך דבריו של תיאו משתמע שהוא כזה.. חלילה, אני לא יודע לגביו... אולי כן, אולי לא. לא משנה. אבל אני יודע - מבלי להכליל - שהרבה גברים חווים תחושה לא קלה נוכח גילויי הומוסקסואליות גברית, וגם בקולנוע.
ונשים... זה סיפור אחר. וגם פה - מבלי להכליל - אין להן (לפחות לחלק מאוד גדול של המגדר הנשי) בעייה ממש חמורה וקושי גדול לנוכח גילויים של מיניות בין שתי בנות מינם. ולגבי יחסן של הנשים למיניות של הומואים גברים - רוב הנשים שאני מכיר מתות על הומואים.
אני אגב התרשמתי פחות מהקטע עם בושמי. ראיתי נסיונות יותר אפקטיביים מזה בקולנוע

LadyG

New member
יכול להיות

אבל העדפתי שגבר יגיד זאת

הקטע היה מאד מרשים ואני כוללת בתוכו את השיחה בין סאל לדין שהתקיימה לאחר מכן. כל מיני ניואנסים קטנים שמאד נגעו בי.

בעניין הסקסואליות החד מינית

אני חייב לציין את "הסמויה" הנהדרת.
סדרת משטרה חכמה וחדה כתער שם השוטרת היא לסבית.
הפרט הזה בחייה של הדמות משחק בצורה לגמרי טבעית, בלי שום בלבולי
מוח מיותרים, בלי התפלספויות, ובלי הצטדקויות. פשוט שם, כי זה קיים.
אחלה של חידוש זה היה (בשבילי לפחות) ...

יש שם גם סצינה בלתי נשכחת

עם קימה והחברה שלה, לא זוכר באיזה עונה. אבל אני זוכר את הסצינה

אני אגיד לך

אני ממש לא הומופוב, יותר קרוב להומופיל
. כמה מחברי הטובים ביותר וכו'....
בכל מקרה, אני אגיד לך למה אמרתי את זה, כי התחושה שלי מהסצינה היא שבושמי משחק אדם די זקן, בתקופה שבה להיות הומו זה היה דבר קשה ומאוד לא מקובל חברתית במיינסטרים האמריקאי. וזה גרם לי להרגיש עצב ורחמים בשבילו, מכיוון שהוא צריך לעשות את זה באופן חפוז כזה, בהסתר, לחפש את זה במקומות ואנשים מפוקפקים. אם זאת הייתה סצינה הטרוסקסואלית לא הייתי מרגיש כל כך רע בשבילו, בעיקר כי היה לדמות שלו הרבה יותר קל למצוא פרטנרים, והוא לא היה צריך בהכרח להגיע לסיטואציה כזאת.
בכל מקרה, זאת הייתה ההרגשה שלי. להגיד שאני נהנה מאוד לצפות בסצינות הומוסקסואליות בקולנוע יהיה שקר, אבל זה לא גורם לי לדחייה או לתחושה שזה בלתי נסבל. ממש לא. ברור שאעדיף סצינה הטרוסקסואלית, אבל גם הומו היה מעדיף סצינה הומוסקסואלית - זה נראה לי די טבעי. בכל מקרה, זאת לא הסיבה לכך שהעליתי את הנושא.

Jflyaway

New member
GOTCHA

מובן לחלוטין.
נדמה לי שב MY OWN PRIVATE IDEHO הייתה סצנה מן הסוג הזה עם RIVER PHOENIX עם הומוסקסואל קשיש משהו, רק ששם דמות ההומו המבוגר הייתה אפ=ילו יותר תיאטרלית.... באופן מוגזם מה שהפך את הסצנה להזוייה ומוזרה

גיל 14, החדר של האחות הגדולה,

הטלוויזיה רצה על ערוץ הסרטים האיכותי של YES או של HOT,
צעיר יפיוף שנראה בגילי מופיע על המסך, כפתור ה I של השלט נלחץ,
העניינים מתבהרים מיד - לאונרדו דקאפריו.

הסרט מתחיל לגולל את סיפורו של המשורר הצרפתי האגדי,
ארת'ור רמבו, שתשוקתו ליצור לעצמו שפה משלו תוך התנערות
מהנורמות המשמימות, שובות את ליבי עד היום, בטח ילד בן 14.

בחטיבה, איך לא, "הומוסקסואליות" זה שם של מחלה, וזה מה
שתקוע בראש. אך נשיקה בן מורה על גבול הזקן, לילד בן 14,
זה כבר היה הלם תרבות אמיתי.

מעניין איך יהיה לראות את הסרט היום ....

למעלה