...Once there was a way

בחלק - כן...

העניין הואנשהייתי כל כך רוצה להיות תקתקנית, מסודרת, בעלת ביטחון עצמי בכל המצבים, נמרצת, חיובית, שמחה, ולעבוד מבוקר עד לילה בשביל הילדים הנהדרים שלי ולא להתעייף ולא להשחק ...
אני יודעת שזה בכלל לא ריאלי...ועדיין - כך הייתי רוצה להיות.
ולכן מאוד מאוכזבת מעצמי כל פעם שמתנהגת באופן הפוך לחלוטין מהתיאור הנ"ל...

כוכבית מצויה

Well-known member
זה כבר טוב, עכשיו צריך רק להגדיל את החלק הזה.

וממה שהכרתי אותך על גבי הפורום, אין לי ספק שאת חיובית.

לא צריך לעבוד מבוקר ועד לילה עבור הילדים, צריך לעבוד כך שיהיה להם מספיק ושישאר זמן להיות איתם.

וזה לא שאת לא מסודרת, יש לך את הסדר שמתאים לך...

לגבי הבת שלך שרוצה את מה שאין לך לתת לה, ראיתי שבין היתר היא רוצה לאכול בחוץ, אפשר פעם בכמה זמן לעשות יום מסעדה בבית, תכיני מגוון מאכלים שהיא אוהבת, תכיני תפריט שמכיל אותם, תני לה לבחור מהתפריט, תני לה את מה שהיא בחרה. במה שלא נאכל תשתמשי בהמשך השבוע. נכון זו השקעה אבל בטוח יש מגוון קטן של הדברים שהיא אוהבת ואת התפריט אפשר להעשיר במאכלים שאף ילד לא אוהב, רגל קרושה למשל. נכון זה לא תחליף לאכילה בחוץ אבל זה נותן תחושה של ארוחה אחרת...

ולגבי התיאור של איך היית רוצה להיות, לא יכולתי להמנע מהאסוציאציה של השפן של אנרג'ייזר, האם באמת ככה היית רוצה להיות?

...Once there was a way

Once there was a way to get back homeward
Once there was a way to get back home
Sleep pretty darling do not cry
And I will sing you a lullabye

(הייתי מצרפת לכם לינק אבל ביוטיוב יש רק קאברים, או גרסה שמקארטני שר בגיל מבוגר. בכל אופן -כמה שזה נכון.)

כוכבית מצויה

Well-known member
את רואה איך את ישר חושבת איך לשפר את מה שהצעתי...

ולא עדיף שאת החלקים שאת לא אוהבת יעשה מישהו אחר?

אופירA

New member
מנהל
סיפור על תקווה

תזכרי שמחר תזרח השמש.
עוד קצת סבלנות, ויהיה פה בע"ה מנהל חדש.
אבל תראי איך בשורש האמת, אנשים כל כך אהבו את התמיכה הפסיכולוגית כאן בפורום בעבר, עד שנוצרה בהם תקווה גדולה שעוד יהיה פה משהו טוב, והם נשארים, תומכים זה בזה, מחזיקים מעמד ונושאים את הראש מעל המים, בתקווה.

בתקופות הדיכאון השחורות שלי למדתי לחכות בסבלנות ובתקווה לתקופות טובות, גם אם הן לא לנצח. אבל תקופה טובה כל כך פוריה, ששווה להתאמץ בשבילה וגם לחכות לה. מה שהיא נותנת ניטע לנצח בקרקע, ומפרה גם בהמשך, וגם בתקופות השחורות. מאיר אותן באור שלא היה בהן בזמנים עברו.
למדתי להפוך זיכרון טוב לתקווה.

למדתי גם לא לשכוח את החלומות שלי ולא לפחד לרצות ולחלום, רק בגלל שעקב חוסר התפקוד והקשיים אני לא מצליחה להגשים. כי לאט לאט, ובקצב שלי, בין המצבים השחורים והמלוכלכים, אני כן מצליחה להגשים, ולו רק חלקית ובקטן, אבל מצליחה להגשים חלומות.
הוצאתי חוברת לציבור החרדי על ניתוח טבעת קיבה, מה שחלמתי עליו שנים. שלא לדבר שסידרתי את 2 האתרים שלי אחרי שנים שלא נגעתי בהם כלל.
אני יושבת בבית ויוצרת המון מלאכות יד, מקדמת את פרויקט הבנייה שתכננתי כבר זמן רב, ואפילו נרשמתי ללימודי משחק שכל כך רציתי (במקום הריקודים שנמאסו עלי).

חכי עוד בסבלנות. היא תשתלם. יהיה פה פסיכולוג מקצועי. ובכלל, יבוא משיח בקרוב. רק סבלנות.

בילי79

New member
ברור שיש תקווה

גם אם הערב אני אמות מבחינתי כל מה שכתבתי בפורומים ישאר לנצח
לכן אני משתפת

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת כמה זה תקווה לחשוב שאחרי מותך יישארו דברייך

אין לך תקווה שמביאה בחשבון חיים ארוכים?
ספרי קצת איך את מרגישה היום.

ותודה לקוסמת, ולמלכת השלג על התמיכה

וגם לכוכבית, נראה לי. בבוקר כשהצצתי בפורום בין שיחת מכירה אחת לחברתה, ראיתי שמישהי הקדישה לי שיר -"יחד" של חלב ודבש. וזה היה ממש מתוק. אני כמעט בטוחה שזו היתה כוכבית. אז תודה.

רק רוצה להסביר מעט

אם מישהו כאן פנוי להקשיב.
ולא ינצל את המשך השרשור כבמה נוספת כדי לריב...
הרקע לכתיבת הפוסט הזה הוא קודם כל מקום העבודה שלי. מה שקורה בפורום לא מספיק נוגע לי כדי לערער אותי, אבל כן נוטל ממני במידה רבה מקור תמיכה שהיה עשי לעזור. והחופשה הארוכה מדי של המטפללת שלי - זו נטילה של מקור תמיכה אחר...
העבודה עצמה - מכירות טלפוניות - לא עד כדי כך טראומטית אמנם, אך היא מעצימה אצלי את תחושת הזרות, ה"אדם לאדם זאב", ואת ההרגשה שאני בסך הכל ילדה קטנה שהלכה לאיבוד בעולם גדול מדי ומנוכר מדי, ובקושי מצליחה להבין מספיק מה קורה כדי לא להידרס בכבישים הסואנים ולא להירמס תחת רגלי אנשים. מרגישה יותר מאי פעם שאני פה בגלות מרה. שזה לא המקום שלי, שהחיים שאני חיה אינם החיים שאני רוצה וראויה לחיות. וכן - אני חושבת שאני ראויה לחיים אחרים. אבל לא חושבת שמישהו מלבדי מכיר בכך.
והדרישות הבלתי-פוסקות של הבת שלי, שיש צורך במשכורת נוספת פלוס עוזר צמוד רק כדי להענות להן, לא מקילות את החיים ולא מפחיתות את המתח...

כל כך הייתי רוצה לחיות חיים טהורים, חיים של יראת שמיים צרופה, של תמימות, של טוהר, כמו שראיתי אצל חברות שלי כשגרתי בישובי השומרון. סדר יום אחר, פשוט, טהור, שאין בו כל כך הרבה חומרנות, ואנשים נושאים ונותנים זה עם זה באמונה. רוצה להיות במקום שבו להיות "תמימה" זו מעלה, ולא מום שיש להתבייש בו ולשאוף להיפטר ממנו.
נכון שמקום העבודה הזה אינו מייצג ום דבר חוץ מאת עולם המכירות - אבל אני כן עושה את ההכללה כי מהשההסביבה הזאת גורמת לי להרגיש - קטנה וטיפשה ותמימה ולא מבינה עניין ולא בעלת יכולת - זה בעצם מה שאני מרגישה כל הזמן, כל החיים, בכל הסביבות (חוץ מבססיבות המאוד-תורניות ותמימות שדיברתי עליהן) - רק ששם, במקום העבודה הזה, זה מועצם כמו במראה מגדילה. או כמו זמזום שכל הזמן היה לי ברקע, ב"אחורי ההכרה", ופתאום מישהו בא ושואג לי אותו בקולי קולות, ואז אני סוף סוף יכולה לשמוע ולהבין מה זה היה, השיר הזה שרדף אותי כל השנים.
אז כן, זה זה.

תוספת:

והפיצול ההולך וגדל בין מי שאני בפנים באמת לבין המסיכה שעלי לעטות כדי לעשות את הנדרש ממני. הפיצול הזה כעת גדול מתמיד, וקשה מתמיד להכלה...

למעלה