!!ONCERS הפינלה הכפולה הגיעה 5X22!!

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה ומזרקת המשאלות.

זו הייתה דווקא הזדמנות מצוינת להציג שוב את הגברת הנחמדה מ-"עד עצם היום הזה בארץ הפלאות." משום שמי שמגשימה את המשאלות פה היא הנימפה המקומית.
באופן כללי, הם מחזרו קונספטים מעונות שונות - המכשפה שמעמידה פנים שהיא נהרסה אבל בפועל היא בחיים והמים הקסומים המשיבים את הקסם לעולם הנטול אותו. אני דווקא הייתי נותן להנרי להודות שהוא הטיל מטבע לפני שאמה פגשה את הקוסם מארץ עוץ כדי להבהיר שצריך גם להיזהר עם משאלות. בכל מקרה, הנרי לא יצא נורא מבריק מהפרק והסצנה בה הנרי מנער מעצמו את האשמה מתאימה מאד לאמו רג'ינה. אחרי שראיתי את הפרק האחרון של העונה ה-11 של "מחשבות פליליות" הבנתי שיש לו פרופיל של מתנקש במקום עבודה (נוקשה, צדקן וצריך שהכל ייעשה לפי רצונו. אירוע טראומטי שידחוף אותו מעבר לקצה הצוק). והוא באמת ניסה להרוג את כולם בצורה מטפורית הפרק.
אני לא מסכים עם עוץ לי גוץ לי לגבי הניתוח שלו לגבי רג'ינה. רג'ינה אוהבת את האור ולכן היא לא הייתה מוכנה להודות שהיא עשתה משהו מרושע באמת ובתמים. ייתכן שהמלכה המרשעת שיצאה ממנה יותר ישרה לגבי טבעה האמיתי למרות שאני בספק רב. עוץ לי גוץ לי שלם יותר עם טבעם האפל של מעשיו בעיקר משום שבעיניו המטרה מקדשת את האמצעים. הבעיה המרכזית עם טענתם של מר הייד והמלכה המרשעת היא שעד כה קסמי האור באמת נראים יותר חלשים לעומת קסמי האפילה וכמעט כל עושה טוב עם קצת יותר כח הושחת על ידו.
העניין עם אביה של ויולט הוחלט ברגע האחרון כדי להצדיק את הישארותה. מעבר לכך, הינקי מקונטיקט מגיע מאמצע המאה התשע-עשרה ולו סטוריברוק נמצאת על סף המאה העשרים ואחת. אם אביה היה הינקי מקונטיקט, היו צריכים לרמוז על כך על ידי טכנולוגיה מתקדמת לסביבתה ויחס קצת מזלזל למקומיים.
בסך הכל, פרק טוב אך לדעתי הוא הוא היה טוב יותר אם הם היו הורגים את רג'ינה. יש להם כבר את זלינה שיכולה למלא את מקומה של רג'ינה בחבורה.

אביטל186

New member
הי הי חבר! להרוג את רגינה?

מאיפה המחשבה הלא קשורה הזאת? אין צורך להיפטר מאף אחד אין כ אן אחד על משבצת, וגם אם כן אז להעיף את זלינה.
רגינה השלימה כאן מהלך אשיותי ממש חשוב. היא התחילה את חייה כאדם טוב מאוד שנלחם על אהבה, בהמשך נגררה אחרי ריפל, אם תשאלו אותי טמטם לה תמוח עד שהיא התנהגה כמו סתומה במשך עשרות שנים, ועכשיו היא חזרה לטבע המקורי שלה, ופשוט שחטה את הרגינה הרעה.
בלי קשר אני לא מאמינה בהגדרה העקומה הזאת לטוב ורע.
אדם שסטה, הוא לא אדם שעכשיו יש בתוכו כפיל של עצמו רשע. שתמיד יחכה לצאת זה טעות. זאת מחלת נפש של פיצול אישיות לא מעבר

הלדיל

New member
הרגשתי שאמור להיות רגע של זיכוך.

לא חסרים מקרים שבני זוג מצטרפים אל בני זוגם מעבר לסף האחרון משום שהם לא מסוגלים לדמיין את עצמם בעולם. האהבה של רג'ינה ורובין לא הייתה מהסוג הזה. גם אני מניח שקיומם של אמה, ובמידה פחותה, הנרי, שימשו כעוגן שעיגן את רג'ינה. אם לצטט מדקסטר, המלכה המרשעת היא "הנוסע האפל" של רג'ינה כמו שמר הייד הוא "הנוסע האפל" של ד"ר ג'קיל. השיקוי פשוט הופך אותם ליצורים בשר ודם. נאמר די בפירוש שאתה בוחר איך ייראה הכפיל האפל שלך ומכאן שהוא יציר הדימיון שלך. מעניין אם המלכה המרשעת תכין עוד שני שיקויים - אחד לאמה ואחד להנרי - כדי ליצור את המשפחה המעוותת והאפלה שלה. (במקרה של אמה, לילית' אמורה להיות הכפילה האפלה שלה הודות להוריה האוהבים של אמה.)

אביטל186

New member
נכון שנאמר שאתה מדמיין את

הצד האפל שלך וככה הוא נוצר אבל לא הגיוני לי שהדמיון שלי יצור עכשיו ייצןר עם כוחות חזקים אמיתיים.
אם משהו ידמיין את החלק האפל בתןר החזק ביותר ביקום כך יהיה? זה ייצור עולם שלם של " הכי חזקין ביקום" וזה לא הגיוני. בסדר שהאפל יהיה אפל מאןד מאוד אבל גם חזק עם כוחות ממשיים זה מוגזם ולא אמין בעייני

הלדיל

New member
לא הכי חזק ביקום.

הכי חזק כפי שיוצרו יכל לדמיין אותו (זה קצת יותר מורכב מזה. אם הם ייצמדו לכלל הזה, המלכה המרשעת אמורה להיות יותר חלשה מרג'ינה. עם כל הכבוד לבחורה, דמיון אף פעם לא היה הצד החזק שלה). הרעיון של "אני אפל" רב עוצמה יותר מ-"האני הטוב" לא הומצא על ידם - ב-"בבילון 5" היה פרק בו בסטר רדף אחרי טלפת עם פיצול אישיות עם פער בעוצמה בין שתי האישויות ובסרטי האקס-מן הפיניקס הרבה יותר חזקה מג'יין. לסיכום, מדובר בקסם , ולא בפסאודו-מדע כפי שהסדרה רוצה שנאמין, ובקסם הכל אפשרי אלא אם כן נאמר אחרת.

Y. Welis

New member
אגב בסטר ואישיות - מוטיב קבוע בספריו וסיפוריו הוא הפיצול

של הגיבורים, לעיתים מבלי להודיע לפני כן לקוראים...
&nbsp
שווה לבדוק ('אקסטרו' וכן 'פרנהייט פרוע').
&nbsp
באשר לרג'ינה - רצו להחזיר את המלכה בכל מחיר.

אביטל186

New member
אני מסכימה. לפי דעתי פשוט המעריצים אוהבים את המלכה הרעה כמעט

כמו שאוהבים את קפטן סוואן. לכן הם עשו עיקוף ארוך והחזירו אותה, עם בונוס של רגינה טהורה וטובה עוד יותר :)

אביטל186

New member
אתה מצליח לסנגר עליהם די טוב אני חייבת לאמר...

עדיין זה חסר הגיון מבחינתי, כי גם היא אדם ידמין את הצד האפל שלו ממש רע, הוא יכול לדמין את עצמו החזק ביקום. לפי דעתי זה היה אמור להיות מוגבל שרמת הרוע של הצד האפל ולא לרמת החוזק והיכולות הקיסמיות שלו, כה זה אומר שכל אחד יכול לההיות בעל קסם. אלא אם כמו שאמרת זבה לא מדע אלא קסם.ואז השמיים הם גם לא הגבול..

igloo2

New member
רשמים על הפינלה

בדיליי רציני השלמתי את 2 הפרקים האחרונים....
אבל לפחות יש לי חודש פחות להמתין עד לתחילת העונה הבאה

לצערי הרב הפינאלה היתה די בינונית, בטח בהשוואה לפרקים שקדמו לה.
לא היה בה שום דבר שממש ריגש.
אז מיסטר הייד כלא את שילגייה וחבריה- הו לא! בפינאלה הקודמת עברנו לעולם מקביל שהטובים הם רעים וההפך. בפינאלה שלפניה אמה והוק חזרו בזמן לתקופה שההורים שלה רק נפגשו. והפיאנלה הזו? היתה יכול להיות סתם זוג פרקים רגילים באמצע העונה.

אז האיוול קווין חוזרת.
נראה לי שפעם הייתי ממש מתרגש מיזה, אבל היום... זה פשוט מרגיש שניסו לעשות קטע עם ערך נוסטלגי בשביל המעריצים.
חבל לי שהסדרה במקום להתקדם- הולכת אחורה. ראינו את המלכה כבר מלא פעמים, גם בפלאשבקים. הרבה יותר הייתי מעדיף לראות רשע חדש - זה בדיוק הזמן למשל לשלב את ג'אפר מוונדרלנד שהיה דמות מצוינת!
כל הפרק חששתי שרג'ינה תהפוך למלכה בחזרה, כמו שקרה לאמה בסוף העונה הקודמת,ולפחות זה לא קרה.
אבל איך, איך היא קמה לתחייה אם רג'י הרגה אותה?!

לא הבנתי למה שרג'ינה תכעס בגלל שהוק חוזר.
הרי זה לא שהוא חוזר במקום רובין. זה בכלל לא קשור אליו.
וגם לא הבנתי למה היא התחילה פתאום לדבר על לחזור להיות האיוול קווין. נכון שמאז שהיא הפכה לטובה לא הולך לה,אבל איך לחזור להיות רעה יעזור לה? זה לא שהיא תהפוך לחזקה יותר.
היא סתם החליטה שזה מה שצריך לקרות בלי שום היגיון.

הסתקרנתי מאוד, ובבדיקה ב-google maps גיליתי שממיין לבוסטון יש 4 שעות נסיעה ברכב. ומבוסטון לניו יורק עוד 4 שעות נסיעה.
יפה שלאמה ולרג'ינה היה כל כך הרבה זמן להקדיש למרדפים אחרי הנרי

ועוד בחיפושית הטרנטה של אמה

לא הבנתי את הרעיון לשלב את ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד- ובסוף זה התחבר יפה לעיניין של רג'ינה.
השחקנים של הד"ר והמיסטר נראים מתאימים לדמויות, נראה שעשו עבודה טובה בליהוק (כבר לא מובן מאליו בסדרה- אהמ מג של הרקולס)

כל החצי השני של הפינאלה קינאתי בכל הניצבים שהיו בסצינות בניו יורק..

למישהו יש מושג איך יוצרים קשר עם ההפקה להיות ניצב?
אני מוכן לנסוע לניו יורק בשביל זה!

אהבתי לראות את זלינה בתור טובה. סוף סוף היא משתפת פעולה ואין לה כוונות נסתרות.
וכמובן שגם היא כמו אחותה לא מסוגלת להסתדר עם הוק

התגובה של רג'ינה לנשיקה של הנרי וויולט היתה פרייסלס
וגם לפני כן בפרק- "יש להם שיר??"

מעניין איך מיסטר הייד הבטיח לרמפל שיקוי התעוררות לבל...
מניח שיש קשר למליפיסנט, מלכת קללות השינה. שבודאי מצאה את עצמה בממלכת הסיפורים שלא סופרו.

מעניין אילו סיפורים שעוד לא סופרו יהיו בעונה הבאה. אלאדין? טרזן? פוקהונטס?
אני מבין שההיסטוריה מגדירה סיפור כ"סיפור שלא סופר" אם הגיבורים שלו לא נפגשו עם אמה סוואן
זה יפה
למשל פרוזן הוא סיפור שכן סופר בגלל שהוא הופיע בעונה 4..

האם עכשיו כשרג'ינה עשתה את הצעד ונפטרה מהמלכה הרעה שבתוכה, סוף סוף נזכה לראות אותה בבגדים לא שחורים?
רק הזמן יגיד.

הלדיל

New member
לדעתי,

- ראינו בעונה השלישית את זלינה מבצעת את הטריק הזה פעמיים. פעם אחת עם דורות'י ובפעם השנייה עם עוץ לי גוץ לי. הלקח מהעניין הוא שאתה הורג מכשפה, אתה צריך להיות יסודי ודקדקן ולא להשאיר כל אפשרות לפרצה שדרכה היא תוכל לשחזר את עצמה.
- רג'ינה לא ידועה בדיוק בחשיבה ההגיונית שלה. היא אמרה בעצמה שהיא רצתה להרוג את הוק כשהיא ראתה אותו בגלל שהוא חזר ולא רובין. לפעמים אדם השרוי ביגון עשוי לשאול למה אדם פחות אהוב עליו חי ולו האדם האהוב עליו מת. (נתקלתי בזה ב-"לחיות את החיים" כשהאמא של אוליביה שואלת את דרוסילה, הפרחחית של משפחתה, למה היא לא מתה במקום אחותה. קייטלין ב-"משחקי הכס" שואלת שאלה דומה את ג'ון. ולאחרונה, ב-"עמק האושר", קת'רין, הגיבורה, שאלה שאלה דומה את בנה זמן קצר לאחר מות בתה.)
רג'ינה פשוט פחדה שהיא תאבד שליטה על רגשותיה כפי שקרה קודם וזה יוביל אותה שוב אל האפלה. הפעם המחיר של הכניעה לאפלה כבד יותר מקודם וזוהי הסיבה לפחד שלה.
- ממה שהבנתי, הם לא בניו יורק אלא בוונקובר שצולמה כך שתראה כמו ניו יורק.
- מיסטר הייד דיבר על אדם, לא שיקוי. המחשבה הראשונה שלי הייתה דרקולה. הרי מנקודת מבטו של עוץ לי גוץ לי, אפשר להסתדר בלי נשמה, אז למה לא להעיר את בל כערפדה ולהשאיר את נשמתה להישרף בגיהינום?

אביטל186

New member
...

מסכימה לגמרי עם כל מה שכתבת.
רק הערה- לרגינה יש יכולת לחשוב בהגיון ומנהיגות אחראית.
רק שתמיד לוקחים אותה לכיוונים דביליים

אביטל186

New member
אהלן! איזה כיף עוד תגובה לפינלה..

אהבתי מה שכתבת ממש.
אז ככה: אכן סיום בינוני ומטה.
רגינה בתור איוול קווין- זה היה ברור לעין שהיא כאן בשבעל המעריצים שלה, כמו שכתבתי הדיאלוג שלה שפתאום המלכה רעה שבתוכה שצפה מחדש כל פעם שהיא חוטפת לימונין מהחיים לא היתה משכנעת. היא לא תשיג מזה כלום וזה גם הוצג כאילו רגינה היא קודם כל מרשעת, עם טבע של מרשעת, ויש לה כמו פיצול אישיות.. וזה לא נכון. רגינה היא אדם טוב במהותה כם הרבה מרירות על החיים פלוס טרוף הדעת פה ושם.
זאת גם הסיבה לחוסר הגיון בכעס שלה שהוק חזר. הנה שוב היא נדפקת שלכולם מסביב אלוהים בעצמו הופך את העולם.

חייבת ללכת אמשיך תתגובה בהמשך

igloo2

New member
תודה רבה
מחכה להמשך התגובה

בסוף העונה הקודמת כשהרוח של הדארק וואן תפסה את רג'ינה- זו היתה הזדמנות טובה להפוך אותה בחזרה לאיוול קווין.
במקום זה הרוח עברה לאמה
&nbsp
היתרון היחיד שאני רואה בזה זה שיהיו עכשיו יותר סצינות של לנה

אני פשוט מאוהב בה

אביטל186

New member
אז המשך..

אני חששתי שרגינה תחזור להיות רעה,ובמקום זה קיבלנו משהו ככ טוב, אפשר לאמר גאוני.
רגינה נטהרה מהחלק הרע שלה, מה שבעצם אף אחד שם מהגיבורים לא זכה לו, וגם המלכה הרעה חזרה. מעצבן אותי ממש שהחזירו אותה ככה אחרי שהיא ריסקה לה תלב. כאילו כל הסצנה היתה ל חינם. רגינה הרגה תצמה, אבל היא עוד חיה. באסהנראה לי מאוד הגיוני שרגינה תכעס שהוק חזר.
כאילו דמט, הבנאדם חזר מהשאול ע"י אלוקים בעצמו, והאהוב שלה נהרג הרגע ומציאותו נכחדה.
זה מדגיש ככ את המזל הרע שרודף אותה לעומת ההיפך המוחלט אצל האחרים.
&nbsp
הליהוק של הדמויות החדשות היה טוב מאוד, אבל באמת לא הבנתי מה הקשר בהתחל, או מה הקטע להכניס דמויות חדשות הפרק האחרון, מה שגורם בברור פחות להעריך אותם, הם הרי ישארו לפרק אחר ויתנדפו. ליהוקים לכמה סצנות מורידות תרמה של הפרק לפי דעתי. כמובן מה שהיה טוב זה שבסוף הכל הובל למען רגינה.
אהבתי מאוד אגב איך גם בצומת החשובה הזאת של רגינה, סנואו נמצאת שם. מלוה אותה, מחזקת אותה, ואפילו אמה הצטרפה.יש ביניהם ברית שלא תופר.
&nbsp
זלינה בתור טובה- אך תענוג צרוף! סוף סוף היכולות שלה והאופי הכייפי שלה מנותב לחבורה האהובה שלנו ולא נגדה.
&nbsp
הנרי והחברה שלו היו לשם שינוי נסבלים בהחלט. ויולט היתה בסדר גמור! שיחקה בבגרות, והפגינה משהו אצילי בהתנהגות ובתפקיד שלה. אהבתי. אהבתי עוד יותר את ההבעות של רגינה לנשיקות שלהם או כל דבר שמעיד על קשר שלהם

הרעיון של מליפיסנט בממלכה של הסיפורים שלא סופרו נשמע גאוני

כל שאר הדמויות הלוואי! שיוכנסו גם!
&nbsp
נראה לכם שרגינה תקבל סטייל חדש??
אוהו אני מחכה לראות את זה

למעלה