one way לארהב

kofikon

New member
one way לארהב

שלום - אנחנו שוקלים לעשות one way לארהב (להתפטר פה ולקחת משרה מקבילה באותה חברה בארהב). אין לנו כוונה להישאר בארהב יותר משנתיים או שלוש, ורציתי לדעת האם יש איזה עניין מיסוי שאני צריך להיות מודע לו בחזרה לארץ.

תודה
 

KallaGLP

New member
מה המטרה של מהלך כזה?

תצטרכו לשלם מיסים גם בישראל וגם בארה"ב ושני המעברים יחד יעלו לכם המון כסף. ועד שפחות או יותר תתאקלמו כבר תצטרכו לעזוב (ואם יש ילדים - על אחת כמה וכמה). אישית לא רואה בשביל מה זה טוב.
 

kofikon

New member
תשובה

המטרה היא לחוות שנתיים בארהב (ומי יודע אולי להישאר מעבר אבל זה לא התוכנית כרגע).
אשמח לשמוע מדוע יש צורך לשלם מיסים פה. זה אמור להיות one way, ןלא רילוקישן, עם משכורת שמשולמת על ידי המעסיק האמריקאי.
 

zuki3

New member
כי מבחינת ישראל אתם תמשיכו לגור בישראל

במדינת ישראל משלמים מיסים לא על פי המקום שאתם מקבלים בו את הכסך אלא על פי התושבות,
כל עוד אתם תושבי ישראל אתם תצטרכו לשלם מיסים גם בישראל,
תושב ישראל משלם מיסים על ההכנסות שלו בכל העולם,
יש שורה ארוכה של דרישות כדי שתנתקו תושבות,
אחד מהם זה שהייה של מעל 3 שנים,
ולכן אם תחזרו אחרי שנתיים שלוש, ידרשו ממכם מיסים גם בישראל
וגם אם תנתקו תושבות במעבר, ובכל מקרה בשנה הראשונה אי אפשר לנתק תושבות,
רק לבקש אחרי השנה הראשונה, אבל גם תנתקו, ברגע שתחזרו לישראל ידרשו ממכם תשלום,
בן ישראל לארצות הברית יש אמנה למניעת כפל מס, אבל היא תקפה רק על מס ההכנסה הישראלי מול מס ההכנס הפדרלי,
מס ההכנסה של הסטייט, לא כלול בזה, וביטוח לאומי לא כלול בזה.
 

KallaGLP

New member
אתם תחשבו בו זמנית לתושבי ישראל ולתושבי ארה"ב.

אם מדובר בתקופה של חמש שנים, כבר אפשר לטעון לניתוק תושבות מישראל, אבל רוב הסיכויים שלשנתיים-שלוש זה לא יעבוד ורשויות המסים לא יכירו בזה.
 

KallaGLP

New member
אגב אם הבנתי נכון שניכם מתכננים לעבור לסניף בארה"ב

ולא רק אחד מכם. האם זה אומר שלשניכם בו זמנית מקום העובדה מוכן להוציא ויזת עבודה? ומצד שני, אתם טוענים שזה לא רילוקיישן. לא ברור למה אתם מתכוונים.
 

Boston Guy

New member
יש הרבה עניינים, לא רק עניין אחד.

אתה מדבר בלשון רבים ("אנחנו") - אז אני מניח שמדובר על יותר מאדם אחד.

האספקט של המיסים שמטרידים אותך תלוי בכל מני דברים - אבל בראש ובראשונה הוא תלוי בסטטוס ההגירתי שלכם (גם בארה"ב וגם בישראל).
אני רק יכול לנחש (לא כתבת) שאתם אזרחים ישראליים ומחזיקים בדרכונים ישראליים. ושכרגע אתם נמצאים בסטטוס של "תושב ישראל".
אם זה המצב - לפי התקנות במדינת ישראל אתם מחוייבים במס ישראלי על כל הכנסותיכם, בלי קשר להיכן הן הופקו. כמו כן אתם מחוייבים בתשלום לביטוח לאומי בישראל ובתשלום מס בריאות לישראל.

לוח הזמנים שכתבת לגבי משך ה"עבודה בארה"ב" מסמן שלא תוכלו להשתחרר מחובות תשלום המס האלו - יען כי מבחינת מדינת ישראל אתם נוסעים לפרק זמן קצר מכדי שתהפכו ל"לא תושבים". אתם נוסעים מתוך כוונת תחילה להעדר מישראל רק בצורה ארעית, ולחזור תוך זמן קצר.
אם תבדוק מה רשות מס ההכנסה עשתה לדוגמנית בר רפאלי - תגלה שבתסריטים כמו זה שאתה מתאר - משלמים מס בישראל. ובמקרה של רפאלי שניסתה לא לשלם - משלמים "בריבית דריבית" - כי הטילו עליה גם קנסות וגם ריבית (שלא לדבר על עלויות עורכי דין והוצאות משפט).

אם אתם מתכוונים לעבוד בצורה חוקית בארה"ב - אתם מחוייבים לשלם על כל גרוש שאתם מרוויחים בארה"ב מס הכנסה אמריקאי פדראלי, מס הכנסה אמריקאי של ה STATE (אם יש ל STATE הספציפי), מס ביטוח לאומי אמריקאי וכיוצ"ב.

בנוסף - בתלות הסטטוס ההגירתי שלכם, יש מצב שאתם גם תחשפו למיסויים אחרים...
אין לי מושג על איזה סטטוס אתם מתכננים לשהות בארה"ב -
האם יש לכם גם אזרחות אמריקאית,
האם אתם בעלי "גרין קראד" (תושבי קבע בארה"ב),
האם אתם מצפים שהמעביד האמריקאי יארגן לכם ויזה שמאפשרת עבודה בארה"ב... או שאתם לא חשבתם עדיין על "איך נעבוד בצורה חוקית בארה"ב".
אבל בחלק מהסטטוסים הללו - יש מצב שקיימות חובות דיווח ותשלום מס לארה"ב כבר עכשיו, ואין לי מושג אם אתם מבצעים אותן.
 

meir12121

New member
המונח שאתם משתמשים בו, One Way לא מוכר לנו

גם למונח One Way וגם למונח 'רילוקיישן' שאתם אומרים שאתם לא, אין למעשה משמעות (לכשעצמם) מבחינת מיסוי.
כאשר אתם עוברים לארה"ב לתקופה כלשהיא יש למעשה שני מצבים שיש להם משמעות מבחינת כפל מיסוי:
א. מעבר לתקופה זמנית שבו אין ניתוק תושבות ואז אתם כפופים למיסוי ישראלי ואמריקאי כפי שהסבירו המגיבים האחרים.
ב. מעבר לתקופה ארוכה יותר (או לצמיתות) שאז יכול להתרחש מצב של "ניתוק תושבות" וזה אומר שיחול רק מיסוי אמריקאי.
יש מבחנים מסוימים מתי שלטונות המס בישראל יכירו במצב של ניתוק תושבות. בגדול בלי להיכנס ליותר מידי פרטים, כדי להינתק מהמס הישראלי מומלץ שהשהייה שלכם בארה"ב תימשך לפחות שלוש שנים וכן שתראו ש"מרכז החיים" שלכם עבר לארה"ב.
אין משמעות לעובדה שהמשכורת משולמת על ידי גוף אמריקאי שאינו קשור לישראל.
 

KallaGLP

New member
למיטב הבנתי, אמנם נכון שמעל 3 שנים יש סיכוי

שיכירו כבר בניתוק ולא ידרשו לשלם מס בישראל, אך זה לא מובטח, ורצוי להמתין 5 שנים אם באמת רוצים להבטיח הכרה בניתוק.
 

Boston Guy

New member
כמו בביטוי הידוע - "את זה תסבירו לשופט".

אני לא חושב שיש טעם לדבר על ההשפעה של שהות של 3 שנים או 5 שנים מחוץ לישראל כשהשואל כתב בבירור שהכוונה שלהם היא לשהות מחוץ לישראל שנתיים... לא סביר שמישהו יכפיל או ישליש את משך ה"טיול" המתוכנן שלו.

כל ההודעה שפותחת את השירשור הזה הזוייה משהו. הבחור המציא הגדרה של "מעבר ONE WAY" - והוא משתמש בהגדרה הזו כדי לתאר תכנית שהיא בבירור TWO WAY... ולא סתם TWO WAY, אלא TWO WAY למשך זמן קצר של שנתיים בלבד.
מעבר ONE WAY הוא מעבר שממנו לא חוזרים... בטח לא תוך שנתיים.
 

KallaGLP

New member
נכון, אבל הוא גם כתב בסוגריים

שהאופציה להישאר יותר היא לא בלתי אפשרית, והבנת השלכות המיסוי יכולה להשפיע על החלטה כזו.
בכל אופן, מסכימה איתך שכל ההודעה היא מוזרה, לא עקבית ולא מובנת, וגם ציינתי זאת בתגובה הראשונה.
ההערה בתגובה השנייה שלי שהתייחסת אליה הייתה יותר כתגובה על מה שנכתב מעליי ולאו דווקא התייחסות ספציפית לשאלת פותח השרשור, שכן בכל מקרה הוא לא היחיד שקורא כאן, וזה מידע שיכול להועיל לאנשים נוספים.
 

kofikon

New member
תודה לכולם על התגובות

אז כמה הבהרות,

אנחנו תושבי ישראל ואני עובד בחברה בינלאומית שיש לה סניפים בארהב. יש לי אופציה להתפטר ולקחת תפקיד בארהב והחברה תדאג לכל נושא הויזה. אישתי היא עצמאית ותעבוד בארהב רק אחרי שתקבל אישור עבודה.

התוכנית המקורית שלנו היתה לעבור לתקופה של שנתיים. ברור לי שזה יכול להשתנות אבל זה הכוונה שלנו כרגע, ולחזור לארץ אחרי שנתיים. לפי מה שאני מבין פה במהלך התקופה שלי בארהב אני אמור לשלם מיסוי לפי חוקי ארהב (שזה ברור), וכאשר אחזור לארץ אני אמור אהיה לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי וכו למשך כל התקופה ששהיתי בחול (שזה כמובן פקטור מאוד רציני). מה שלא ברור לי הוא מה הקריטריונים - שנתיים כן וארבע לא? יש לרשות המס הגדרות שאפשר לראות אותם?
 

KallaGLP

New member
שוב, קח בחשבון שמעבר לשני הכיוונים כרוך בהוצאות גבוהות

ששום מענק רילוקיישן לא מספיק כדי לכסות אותן. לעשות מעבר כזה פעמיים תוך שנתיים זה גם יקר וגם לא קל. קח בחשבון גם שאשתך תהיה כמה חודשים לפחות בלי עבודה.
באשר להגדרות המדויקות של רשות המסים - אתן למומחים ממני לענות.
 

בוטניה

New member
איזו ויזה?

איזו ויזה הם יכולים להוציא לך? אני מניח ש h1b, עם ויזה כזאת אשתך לא תוכל לעבוד. אנחנו יוצאים למהלך דומה בקרוב, למרות העלות הגבוהה של המהלך והקשיים שבדרך. העבודה של האשה במקרה שלנו זה אחד הנושאים שהיינו צריכים לשקול.
 

KallaGLP

New member
אשתך לא תוכל לעבוד כלל עם הוויזה הזאת.

חשבתי שמדובר ב-L.
 

liviur

New member
דווקא נשמע שלא H1B

אם הוא כבר עובד בחברה ויש לה סניפים בארה״ב - L1 ואז L2 לאישה הגיוני יותר משמעותית.
 

ilanvag

New member
המעסיק מודע לסיפור?

כשאתה כותב "יש לי אופציה להתפטר ולקחת תפקיד בארהב והחברה תדאג לכל נושא הויזה", זה מעלה אצלי דגל אדום -- כי נשמע כאילו זו הכל תוכנית שלך, ולמעסיק אין שמץ של מושג לגבי זה.

במהלך השנים שאני נמצא בפורום, הרבה מעל עשור, עברו אצלנו פה מאות אנשים שביצעו רילוקיישן דרך מקום העבודה. לא זכורה לי אפילו פעם אחת שמישהו התבטא בצורה דומה לשלך.

כאשר יש הצעת רילוקיישן רצינית מצד המעסיק, אז המעסיק מגיע עם הצעה קונקרטית לגבי סוג התפקיד, השכר המוצע, והמיקום הגיאוגרפי אליו האדם אמור לעבור, ועוד אי אלו פרטים. יש כל מיני ואריאציות, לפעמים יש הרבה סניפים לחברה ולכן יותר ממיקום אחד אפשרי; ולפעמים מבקשים מהאדם לתת הצעה של כמה הוא מבקש; אבל בסופו של דבר, היוזמה לרילוקיישן צריכה להיות מצד החברה.

מצד שני, גם נתקלנו פה בפורום, לא פעם ולא פעמיים, באנשים שבאו לשאול כל מיני שאלות לגבי רילוקיישן; ודי מהר התברר שהם מתכננים תוכניות מפורטות לגבי רילוקיישן שלא היה ולא נברא, כמאמר הגשש. במלים אחרות, המעסיק בכלל לא יודע משום דבר, ולא הביע שום רצון או נכונות לרילוקיישן.

מתוך הניסוח שלך, ולרבות לאור "לקחת תפקיד בארה"ב (פירוש אילן: עוד לא קיבלתי שום הצעה, ואין שום תפקיד מוגדר בו מדובר), וגם "לחזור לארץ אחרי שנתיים" (פירוש אילן: לא נשמע רציני, מעסיקים בדרך כלל לא מעבירים אנשים לשנתיים בלבד, שכן אלו הוצאות די גבוהות ובלאגן למעסיק) -- תחושת הבטן שלי היא שאתה משתייך לקטגוריה השנייה, ושלמעסיק אין שמץ של מושג במה מדובר.

אני טועה?

ואני שואל כי זו הסוגיה הכי קריטית בכל הסיפור -- האם *באמת* יש לכם כיצד לבצע רילוקיישן. כל השאר -- ויזות, מסים, ושאר ירקות -- אלו דברים שניתן לדון בהם, לאחר שקיבלת הצעה רצינית ומפורטת (פירוש אילן: הצעה רצינית הווה אומר הצעה בכתב, או לפחות איזשהו קודקוד בכיר בחברה שדן איתך בנושא בעל-פה, והביע הצעה לרילוקיישן). כל עוד אין הצעה, אנחנו סתם טוחנים מים.
 

kofikon

New member
תשובה

היה ניסיון לארגן רילוקיישן דרך המעסיק (שכלל את כל העלויות הנלוות קרי תשלום מיסוי דרך המעסיק, מגורים וכו) שלא צלח בגלל העלות הגבוה שלו למעסיק. הניסיון היה מאוד קונקרטי (כולל תפקיד מוגדר, מיקום בחוף המערבי וכולי).

לאור זאת, אני כרגע בודק את האופציה המדוברת (לעבור לאותו תפקיד אבל בלי השתת כל העלויות על המעסיק). אבל ממה שאני מבין פה, בשביל שתהליך כזה יהיה אפשרי צריך לעשות אותו לתקופה ממושכת יותר משנתיים וממש ללכת למצב של ניתוק תושבות. נתתם לי חומר למחשבה, תודה רבה לכולם.
 
השאלה היא

מה היתה העלות הגבוהה למעסיק - הויזה? המסביב?
כי אתה לא יכול להוציא ויזה לעצמך ולחסוך למעסיק את העלויות הנלוות וא כל ההתעסקות. רק הוא יכול להוציא לך ויזת עבודה ולהיות הספונסר שלה.
ואכן אם מדובר בויזה H אז זה ממש בעייתי - גם מבחינת המעסיק (כי זו הגרלה) וגם מבחינת אישתך שלא תוכל לעבוד. כך שנראה שתושבות בישראל זה בערך הדבר האחרון שאתה צריך לחשוב ולדואג לגביו כרגע.
 
למעלה