המעסיק מודע לסיפור?
כשאתה כותב "יש לי אופציה להתפטר ולקחת תפקיד בארהב והחברה תדאג לכל נושא הויזה", זה מעלה אצלי דגל אדום -- כי נשמע כאילו זו הכל תוכנית שלך, ולמעסיק אין שמץ של מושג לגבי זה.
במהלך השנים שאני נמצא בפורום, הרבה מעל עשור, עברו אצלנו פה מאות אנשים שביצעו רילוקיישן דרך מקום העבודה. לא זכורה לי אפילו פעם אחת שמישהו התבטא בצורה דומה לשלך.
כאשר יש הצעת רילוקיישן רצינית מצד המעסיק, אז המעסיק מגיע עם הצעה קונקרטית לגבי סוג התפקיד, השכר המוצע, והמיקום הגיאוגרפי אליו האדם אמור לעבור, ועוד אי אלו פרטים. יש כל מיני ואריאציות, לפעמים יש הרבה סניפים לחברה ולכן יותר ממיקום אחד אפשרי; ולפעמים מבקשים מהאדם לתת הצעה של כמה הוא מבקש; אבל בסופו של דבר, היוזמה לרילוקיישן צריכה להיות מצד החברה.
מצד שני, גם נתקלנו פה בפורום, לא פעם ולא פעמיים, באנשים שבאו לשאול כל מיני שאלות לגבי רילוקיישן; ודי מהר התברר שהם מתכננים תוכניות מפורטות לגבי רילוקיישן שלא היה ולא נברא, כמאמר הגשש. במלים אחרות, המעסיק בכלל לא יודע משום דבר, ולא הביע שום רצון או נכונות לרילוקיישן.
מתוך הניסוח שלך, ולרבות לאור "לקחת תפקיד בארה"ב (פירוש אילן: עוד לא קיבלתי שום הצעה, ואין שום תפקיד מוגדר בו מדובר), וגם "לחזור לארץ אחרי שנתיים" (פירוש אילן: לא נשמע רציני, מעסיקים בדרך כלל לא מעבירים אנשים לשנתיים בלבד, שכן אלו הוצאות די גבוהות ובלאגן למעסיק) -- תחושת הבטן שלי היא שאתה משתייך לקטגוריה השנייה, ושלמעסיק אין שמץ של מושג במה מדובר.
אני טועה?
ואני שואל כי זו הסוגיה הכי קריטית בכל הסיפור -- האם *באמת* יש לכם כיצד לבצע רילוקיישן. כל השאר -- ויזות, מסים, ושאר ירקות -- אלו דברים שניתן לדון בהם, לאחר שקיבלת הצעה רצינית ומפורטת (פירוש אילן: הצעה רצינית הווה אומר הצעה בכתב, או לפחות איזשהו קודקוד בכיר בחברה שדן איתך בנושא בעל-פה, והביע הצעה לרילוקיישן). כל עוד אין הצעה, אנחנו סתם טוחנים מים.