one way לארהב

KallaGLP

New member
לקומבינה כזאת יש סיכויי הצלחה קלושים.

נגיד אפילו שהמעסיק יסכים להוציא לך את הויזה, זו ויזה שיש עליה הגרלה בין כל המגישים ורק שליש זוכים.גם אם תזכה, אשתך לא תוכל לעבוד עם הוויזה הזו ולעומת זאת ההוצאות שלכם מבחינת מעבר ומיסוי יהיו גבוהות מאוד.

zuki3

New member
נראה שאתה לא מבין את כל הנושאים

1. זה לא משנה איזה ויזה מדובר , כל העלויות של הויזה הם על המעסיק לא עליך
2. לא משנה באיזה ויזה מדובר, את מס ההכנסה הישראלי זה לא מעניין
3. בכל מקרה, מעבר של שנתיים זה תהליך מאד יקר ולא כדאי כלכלית
4. אם מדובר עם ויזת H1B, זאת ויזה עם הרבה מאד בעיות,
כמו למשל יש רק 30 אחוז סיכוי לקבל אותה כי יש הגרלה,
אישתך לא תוכל לעבוד
יש רק זמן מאד מוגדר שאפשר לבקש אותה, רק בשבוע הראשון של אפריל,ולוקח כחודש להכין את הבקשה, כך שאם אתה מעוניין, אתם (אתה והמעסיק) צריכים בשבוע שבועיים הקרובים להחליט
5. לא ברור למה לא ויזת L אם מדובר על חלק אחר של אותה חברה.

klemiki

New member
איזה עליות את כבר משיק עליו?

את כל עליות הויזה הוא חייב לשלם מכיסו. אתה לא יכול לשלם במקומו.
&nbsp
הוצאות מעבר?!
&nbsp
&nbsp
בחייך.
&nbsp
תזהר מלעשות מהלך עזה עבור מעסיק לא מבוסס כי אתה קשור עליו לתקופה.

Kender00

New member
יכול להיות שהמעסיק רצה לבצע את אותה צורה שאי אל שולחים

עובדים, בצורה הזאת העובד עדין מקבל משכורת בישראל כולל כל התנאים המקובלים בישראל, כמו כן העובד מקבל שכירות פלוס אינטל משלמת את כל ה utilities (כגון חשמל, מים וכדומה)
פלוס התאמות לגובה המחייה באיזור של היעד, וכמובן שהם מטפלים בנושא של הדיווח מס בארה״ב וישראל
זה משיחה עם כמה עובדים שהיו במצב הזה פלוס מישהו שעדין במצב הזה…
&nbsp
וכמובן זה מאוד יקר לאינטל (וכמובן לרוב אין אפשרות להשאיר פה)
&nbsp
&nbsp

klemiki

New member
הסיבה היחידה של אינטל לעשות דבר כזה

זה כי אין להם שום כוונה להתחיל תהליך של גק
מה האינטרס שלהם להתחיל לשלם חשבונות? ולהתעסק בשטויות, שגם ככה חיבות במס.
שיתנו יותר כסף וזהו.
&nbsp
בכל מקרה קשה לי להאמין שזה המצב אצלו.
&nbsp
&nbsp

Kender00

New member
יש מספיק חברות נוספות שלא רצות לעשות GC ולא בוחרות בשיטה של

אינטל וכמובן העלות שלהם קטנה יותר (וכמובן יש חריגים לנושא הגרין קארד באינטל אבל זה נדיר)
&nbsp
למשל אמדוקס לא ממהרת להוציא גרין קארד, בחלק מהאתרים יש הקצאה וכמובן שעובד צריך לשלם הרבה מכיסו לתהליך... (מכיר מספר אנשים שם)
גם מלינוקס לא רצים להוציא גרין קארד, וגם שם חלק מהעובדים שרוצה להשאיר לא יכול וגם שם חלק העלות של הגרין קארד העובד משלם...
&nbsp
לפי ידעתי רק על החלק של ה PERM המעסיק חייב לשלם על היתר הוא לא חייב ויכול לבקש מהעובד לשלם (זה מה שראיתי בעבר שבדקתי את הנושא בשביל חבר)
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
הבחור משתמש לא נכון במושגים "רילוקיישן" ו ONE WAY

ההגדרה שלו ל"רילוקיישן" היא כנארה מאוד שונה מההגדרה המקובלת כאן בפורום.
לפי מה שאני מצליח לפענח מהכתיבה המבלבלת והמקוטעת שלו, מה ש"לא הצליח" היה איזשהא סידור שבו העובד נמצא בארה"ב ומקבל מהמעביד דיור, רכב, אש"ל וכיוצ"ב - ובנוסף לזה יש משכורת שבכלל משלמים לו בישראל. מין סוג של "נסיעת עסקים לזמן ארוך מאוד".

אין לי מושג מי היוזם בעניין - אני נוטה לחשוב שאילן צודק, ויש כאן את המקרה הקלאסי של "העגל שרוצה לינוק הרבה יותר משהפרה רוצה להניק". נראה שהבחור בוער ברצון לחיות בארה"ב, ורודף אחרי המעביד עם כל מני רעיונות איך להפוך את זה למציאות.
והעובדה שהשואל לא מבין בכלל את המשמעויות מבחינת מיסוי, ויזות וכיוצ"ב מסמנת שזה אכן "חלום באספמייה" של השואל. והמעביד לא ממש שותף להתלהבות הזו, לפי מה שקוראים בין השורות.

klemiki

New member
בלי קשר (אולי קצת קשר) מאוד מעריך את המריקאים

לפחות ממה שאני רואה, הם אנשים חרוצים ביותר.
יש פה נשים שעבודות באיסוף זבל (במשאית) נהגות רכבת/משאיות , ושליחים באחוזים הרבה יותר גבוהים מישראל.
&nbsp
וגם בכלל אנשים עובדים קשה...

rainbow188

New member
כמה דברים

כנראה שאישתך לא תוכל לעבוד בארהב. אלא אם אתה הולך על ויזה אחרת. תפקיד בכיר. לא הייתי מתעסקת עם המיסוי כסיבה של למה כן או למה לא לעבור לתקופה כזו או אחרת. יש אמנת מס, גם אם תצטרכו להגיש/לשלם מס בארץ ההוצאות שלכם בארהב יורידו משמעותית את הסכום (צריך לבדוק אם עניין ההוצאות רלוונטי רק לעצמאיים). ההוצאות הגדולות והמשמעויות הם עלויות המעבר והמחייה בארהב. תבדקו טוב ותשוו אותם. חוויה זו בהחלט סיבה טובה לעבור. רק צריך להבין טוב כמה עולה החוויה (כפי שאמרתי, המס לדעתי לא משמעותי). עובדה שהמעסיק לא רצה לשלם את העלויות כי הן גבוהות...

למעלה