PLEASANTVILLE

SHANTY

New member
PLEASANTVILLE

רציתי להמליץ לכם על הסרט -PLEASANTVILLE הוא מצוין יש לו גם אחלה פסקול שמשלב ג´ז בלוז וכמובן את פיונה אפל האגדית שמחדשתשם את ACROSS THE UNIVERSE של הביטלס(היום קניתי את הדיסק)

JOE KALIBER

New member
דבר ראשון

כשממליצים על סרט מספרים על התוכן לא על הפסקול דבר שני הגירסה שם לאקרוס דה יוניברס נוראית

Chot

New member
ממש לא נוראית..

אני דווקא אהבתי אותה יותר מהמקורית.. ואיזה תוכן כבר יש בסרט הזה? "יהיי ייהי חופש הביטוי הידד". זהו.

leeloo

New member
ממש לא

אני לא אבוא ואגיד שזה סרט מדהים ומושלם, אבל המסר שבו הוא הרבה יותר מ"חופש הביטוי הידד". בכלל כל הרעיון הוא שלפעמים אנחנו חושבים שהחוקים שנמצאים מימים עברו הם החוקים שהם אל ובל יעבור. אבל מה שהסרט מנסה להראות זה שזמנים משתנים, איתם האנשים, מידת הנועזות שלהם, הסקרנות שלהם, הידע שלהם וכולי וכולי. וכשזמנים משתנים, גם מידת חופש הביטוי משתנה, וזאת ניתן לראות בסרט כאשר העובד בגלידריה, מצייר ציורים נועזים (חופש הביטוי, הסרת גבולות= ביטוי אומנותי מקדים את זמנו). סרט מאוד נחמד, המסר היה יכול לעבור בדרך יותר מוצלחת, אבל עדיין אפשר להבין ממנו מסר מאוד ברור שאומר מילה אחת- "התשחררות".

SHANTY

New member
אני רואה את זה אחרת..

לדעתי הסרט הוא למעשה בקורת חברתית (שמועברת דרך אגב בצורה מצוינת) . הסרט מדבר על הקבעון של החברה ועל הפחד שלה מהחדש ומהשונה מה שמוביל להתלות בחוקים ובדעות קדומות וכמובן לגזענות. הוא מבהיר שהכל למעשה נובע מהפחד שלנו ., וקורא לנו להתגבר עליו.

fluppster

New member
בהחלט

שמתם לב לקטע שבו שרפו את הספרים? זה בדיוק כמו בשואה. וכשלא הרשו ל"צבעוניים" להיכנס לכל מיני מקומות? זה כמו גזענות נגד אפרו-אמריקנים. יש בסרט ביקורת חברתית על הפחד מהשונה, והוא גם דואג להזכיר לנו שזה לא לגמרי דמיוני, ושיש הרבה גזענים בעולם. אהבתי נורא את הסרט.

Chot

New member
ממ..

תשמעי מאוד נהניתי מהסרט, אבל זה לא רציני. הרב זה גימיקים

SHANTY

New member
דבר שני.........

אם אני אספר על העלילה של הסרט היא תחוויר לעומת הסרט עצמו . ( חוץ מזה נדמה לי שערוץ 4 כבר עשה את העבודה) זה פשוט אחד מהסרטים האילו שחייבים לראות בשביל להבין עד כמה הם מוצלחים , זה היה דבר ראשון . דבר שני בדיוק קניתי את הדיסק של הפסקול ורציתי להמליץ עליו. נ.ב תבחן שוב את הטעם שלך במוזיקה...... *שמוק.*

SHANTY

New member
דבר שני.........

אם אני אספר על העלילה של הסרט היא תחוויר לעומת הסרט עצמו . ( חוץ מזה נדמה לי שערוץ 4 כבר עשה את העבודה) זה פשוט אחד מהסרטים האילו שחייבים לראות בשביל להבין עד כמה הם מוצלחים , זה היה דבר ראשון . דבר שני בדיוק קניתי את הדיסק של הפסקול ורציתי להמליץ עליו. נ.ב תבחן שוב את הטעם שלך במוזיקה...... *שמוק.*

טוב נו, אז לסרט יש מסרים

וכאן מסתיים כל הצד החיובי שלו. בחייכם חברה! הסרט נמרח ודי נמאס ממנו כבר בהתחלה. הוא די תפל ואין בו שום אלמנט מעניין אז רדו ממנו בבקשה

למעלה