"Pond Life" - פרטים ותמונות.

ailag

New member
מה טלנובלה בזה?

ולדעתי זה לא עניין של פיצוצים או לא פיצוצים, השאלה איך זה קורה. סתם פיצוצים זה לא מעניין מספיק, פיצוצים מגניבים זה מעניין יותר, סיפור שתופס אותך - זה - מעניין.

הזכירו את סוף עונה 4.. אז שם חלק ממה שנחמד זה דוקא המשפחתיות הזאת שפתאום צצה. טלנובלה?

אני חושבת שאנשים שופטים את מאט ומופאט בקריטריונים שונים משאת דייויד ו RTD.

Davros

New member
מה? לא. מאט

האמת היא שזה נכון, לא לגביי, אבל נכון. משום מה תמיד נותנים לדייויד "הקלות", כי "רוב חובבי דוקטור הו מעדיפים את דייויד" (מה שבכלל לא נכון). כשלדייויד יש פרק נורא (מישהו אמר "tooth and claw"...?) אז אני אומר שהוא נורא. גם בנוגע לראסל. ובכל זאת, כמדברים על פיצוצים מדברים על איזה סוף לסיפור המרכזי של העונה (רק אני או שב4 לא היה כזה?), ואיזה משהו "אקשני" ו"מרגש". נכון, המוות (?) של דאברוס ויאדה יאדה יאדה, הוא לא היה סוף עונה כמו 1/3/6.

השאלה לדעתי מופנית אלי...טלנובלה:

טלנובלה זה בעייני סגנון המצאת סיפורים משפחתיים מוזרים (יש גם בסרטים ערביים- חומוס, יא באבא), והקמה לתחייה של אנשים שכבר כביכול הלכו לעולמם, המון צילומי דמעה זולגת.
כל הסיפורים של איימי בסגנון המרגש פלוס פלוס- היא נחטפת, הבת נחטפת, היא 2000 שנה בתיבה וסנטוריאן מגן עליה. היא חיכתה המון, היא יתומה, רגע נחזיר את ההורים, היה לה קשה קשה.
ונחזור לפרק סיום...לצערי מאוד התאכזבתי ולרגע לא הזלתי דמעה ב"I remmember u " של איימי
לא התחברתי.
פיצוצים זה פלוס נחמד אבל הכוונה היא לואוואוום ריגשי בנוסף לאקשן.
אם אפשר אשמח להזיל גם איזו דמעה קטנה(על הצלת הדוקטור והעולם בגבורתה הבלתי תאומן של הגיבורה שלצידו, לא צעקת אני זוכרתצ אותך אלא משהוא בסגנון לחצות את כל העולם של Last of the Time Lords פרק הסיום האהוב עלי)
גם איזו דמות או שתיים מהעבר שיצטרפו ללחימה (אם אפשר קפטן ג'ק ודונה בבקשה)
אם אפשר סכנת מוות כלל עולמית או לפחות של כדור הארץ, וכמה צרחות. אה ופיצוצים. אפשר לוותר על הדאלקים ה#$%^^&^%$#
תודה

אגב, אני מאלה שאין להם מושג (לא טורחת) מי ביים או כתב או משחק או מלווה. אני רק בודקת מה זה עשה לי ואם בא לי לראות את זה שוב ושוב ושוב.
את פרק הסיום ההוא ראיתי פעם אחת בלבד. זה מסביר הכל.
עכשיו בזמן הציפייה לעונה החדשה וקצת זמן פנוי התחלתי יותר להתעניין בשחקנים/במאים אך הדעה שלי על הפרקים נקבעה מזמן.

הבהרה -אני מאוד אוהבת את איימי פונד

לרגע מצטייר כאילו אני מזלזלת בה. אז לא
פשוט העלילה איתה כנראה הסתבכה מעבר למצופה . בכל עונה היה מוטיבים מרכזיים (בד וולף, מאסטר) אבל הקרע הזה בזמן מהקיר שלה גרם לעלילה להסתבך לפעמים מעבר ליכולותי.
זה גרם לצופים שרואים פרקים לא לפי הסדר ממש לבלבול (וגם לכאלה שרואים לפי הסדר) עולות פה בפורום שאלות שמנסות לפתור את הבעיה...
עכשיו אני צופה בפרק עתיק שנקרא The Five Doctors
ממש מרתק! פעם סייברמנים היו יותר מעניינים (ומתים בצורה מונטי פייטונית כזו, נתלשת להם זרוע, נערף להם הראש וכו)

ailag

New member
אני לא מבינה למה אנשים מסתבכים (+
6)

נכון שיש דברים שלא מבינים, אבל כל עוד מבינים מה קרה אז סבבה.. ומה שקרה זה שהיה קרע שהעלים את כולם מהמציאות, עד שהיקום כמעט קרס, ואז התניעו אותו מחדש בעזרת ההרד דיסק בראש של איימי. זה כל מה ש"צריך" להבין וזה מגולם בפרק הראשון ובפרק האחרון.

הפרטים מעבר לזה הם נושאים למחשבה ולדיונים בפורומים, וזה נפלא: זה גורם לתוכנית לגדול מעבר ל45 דקות כפול 14 פרקים. אני מתכוונת לכל מיני שאלות כמו למה זה שאיימי זכרה את הדוקטור הביא אותו אבל ריבר לא, איך ריבר בכלל היתה שם וכו', לא לשאלות קטנות / קטנוניות שדורשות RETCONים.

(מה ספציפית לא הבנת?)

ailag

New member
סליחה הנה ה
6

פיצלתי להודעה נפרדת כדי להדגיש את הפואנטה בהודעה הקודמת :)

זה משהו שאני אוהבת ב wedding of river song למרות שמתסכל אותי לריב עליו כל פעם מחדש: למה הוא התחתן איתה? אני מצאתי סיבה הגיונית, יש שחולקים עליה, יש שגם חשבו עליה, ויש שאומרים לי כשאני מספרת להם "אוה! סוף סוף הבנתי, עד עכשיו חשבתי שזה סתם תקוע".

( הסיבה היא שאנשי הטסלקטה פוצים נוראיים וראינו בlet's kill hitler שגם כשהדוקטור עומד למות וזה בשבילם יותר נורא מהשואה הם לא נותנים מידע כי הוא מסווג.. אלא אם מישהו בטסלקטה הוא קרוב משפחה של מישהו מחוצה לה. אז הדוקטור הפך אותה לקרובת משפחה כדי שיתנו לו להעביר לה מידע מסווג כמו "אני בעצם בתוך רובוט". )

סיפרתי את זה לחברה שהייתי בטוחה שנורא אוהבת את סיפור האהבה ביניהם ותכעס אם החתונה היא לא מאהבה טהורה, והיא ממש התלהבה - זה שהיא גילתה נדבך נוסף התגבר על זה שהחתונה היתה רק ביורוקרטיה ("אבל הוא גם אוהב אותה!") וזה קרה אחרי שהיא ראתה את הפרק, הוא משאיר פתחים להתעסקות מאוחרת בפרטים שלו. אחר כך היא סיפרה לאחרים. חודשים אחר כך יצא לי לספר לאנשים ולראות את התגובה הזאת של "וואלה..!! עכשיו זה הגיוני". ופתאום צץ עוד דיון דוקטור.

Davros

New member
מתייחס רק לפסקה האחרונה

The five Doctors! אהובי היחיד! (למעשה, ארבעת הדוקטורים, אבל מי סופר בכלל)
פרק כלכך טוב פשוט כי אני מת על הדוקטור של פטריק טרוטון ועל הדוקטור של פיטר דייוידסון (נו טוב) והשילוב שלהם הוא באמת נפלא. חוץ מזה שדאלקים (!) ומאסטר (של איינלי, נההה) וסייברמן שבאמת היו מגניבים ביותר בסדרה הישנה (ראה ״הכוכב העשירי״, אנשים עם גרב ופנס על הראש).

ailag

New member
אז

מה עם רוז שאוהבת את הדוקטור ואת מיקי, או הדוקטור שפתאום יש לו בת ואז אין לו בת ומתברר שהוא אבא גם בלי קשר.. (אם נזנח לרגע ענייני המשכיות מהסדרה הישנה בנושא, כי שם יש דיונים ואי-הסכמות).

הקמה לתחייה של אנשים שלא היו אמורים - מה, כמו למשל.. המאסטר? "תראו, שיקוי! הנה אני למרות שמתתי ולא התחדשתי, פוף, אני פה! וגם אני חצי שלד עם כוחות על"

סוף עונה 5 ו"I REMEMBER YOU".. שוב המאסטר, פשוט כי נוח להשתמש בסיפורים שלו, כשכל העולם אמר "דוקטור דוקטור" מרתה זכרה אותו. בשבילי זה היה אותו הדבר בדיוק. רק שאז במקום להרטיט את כל האולם ולהופיע בתא הטלפון שלו עם משפט חצי-מחוכם הוא משום מה שינה צורה והתחיל לרחף.

לא הזלתי דמעה כשהיא זכרה אותו כי עליתי על ה SOMETHING OLD SOMETHING NEW עוד כשהוא דיבר עם אמיליה הילדה, וכי ברור שהוא תמיד יחזור. אבל גם כשהוא ריחף זה לא ריגש אותי. מה שכן, הרבה זמן ממש היה לי קשה עם שורות כמו I'll be just a story ובערך חצי מהנאום שם (תודה קמיליאן סירקט שעשיתם לי חיים קשים עם silence and the end of all things באמת)

רק להבהיר - את הפרקים שעליהם העברתי ביקורת אני דוקא אוהבת, פשוט ניסחתי את זה ככה שהם יראו פחות טובים.. כי ההבדל בחוויה הוא בעיקר איך שאנחנו קולטים אותה.
בעצם אנשים שעדיין תקועים על דייויד/RTD, לדעתי, פשוט "מנסחים" לעצמם פרקים של מאט/מופאט בצורה שונה מאיך שהיו "מנסחים" אם דייויד היה שם.

על הדאלקים הם לא יוותרו כי הם מהותיים בתפיסה הבריטית של התוכנית, ונראה שהם מכוונים לבריטים ולא אלינו. אני מסכימה עם התפיסה הזאת, גם אם בעקבותיה יהיו סיפורים שפחות אוהב.

וכן, להרבה אנשים (אני לא אומרת שאת, אבל הרבה מעריצי דייויד) הדעה על הפרקים נקבעה מזמן - לפני שראו אותם. זאת הבעיה. שוב, לא את אבל תופעה כללית.

אנשים גם לא קולטים שזה לא מירוץ שליחים, הדוקטור של מאט הוא לא הדוקטור של דייויד בתספורת אחרת כמו ששל דייויד לא היה הדוקטור של כריס בתספורת אחרת. וכריס לא מזכיר בכלל את טום בייקר, וטום בייקר לא מזכיר בכלל את וויליאם הרטנל וכו' וכו'. כל אחד לוקח את הקווים הכלליים של הדמות ובונה אותה מחדש - זה אומר שיהיו שינויים. זה אומר שאחד יהיה יותר מטופש (ומאט הסביר כבר כמה פעמים למה זה) ואחד יותר קשוח, אחד יותר פציפיסט ואחד יותר לוחמני, וכו' וכו'. אני חושבת שלאנשים גם קשה עם זה שמאט בחר בחירות שונות מאלו של דייויד. זה לא שהן פחות טובות, הן שונות, ולאנשים הבחירות הללו הן כאילו חלק ממהותו של הדוקטור, כי דייויד היה רוב הזמן הדוקטור מ 1987 ועד מאט.

אבל תחשבי איך למשל הרטנל היה מגיב אם היה רואה וידאו של דייויד מקשקש לכמה רובוטים על thicktown thickannia.. לפני שהתרגלו לרעיון שהדוקטורים השונים הם שונים..

(שתי האגורות שלי, בואי נראה איך נראית הודעה אם אני שולחת בלי לערוך או שלא נצא מזה)

meilla

New member

ומדובר פה על סידרה לכל המשפחה,זה לא מיועד רק לחובבי מד"ב,זה לא מד"ב טהור, אז טבעי שיכניסו קצת צ'יזיות קצת "ענייני משפחות" כדי להגיע לכל קהלי היעד.

ההודעה שלך

קראתי אותה חמש פעמים כדי להכיל הכל... היא למתקדמים...
היא קצת גדולה עלי, הידע שלך ...
אבל ננסה לענות
אני יודעת שלא יוותרו על הדאלקים. כמו שלא יוותרו על טוסט עם פסוליה למרות שזה

אין לי דוקטור יותר נערץ מאחרים, אני אוהבת את כולם. אין אפליה על רקע זה. גם את כל המלוות אני אוהבת (עם יתרון קל לדונה). היחיד שאני לא אוהבת זה רורי( ושוב מתנצלת מראש בפני אלה שקרועות עליו)
לכן כל פרק "מקבל ציון" לפי מה שעשה לי בקישקע.
אני יודעת שיש המון הקמה לחיים/סיבוכי עלילה מוזרים אבל זה מפוזר והפעם זה ה-מ-ו-ן לדמות אחת.
אני זוכרת את הפרק שלה בתור ילדה. כל הזמן חשבתי- למה היא לבד? ילדה עם גבר זר. לא טוב. איך אף אחד לא משגיח? זה שיגע אותי.
אני יודעת שלכל דמות יש אופי אחר. אני חושבת דווקא שרוב הצופים הפנימו את הנקודה הזו.

וואו כמה "אני" בתגובה אחת

ailag

New member
-=-=-

"למתקדמים" - נאא, אני פשוט עונה על מה שאני יודעת ולא עונה על מה שאני לא יודעת. אז נראה כאילו אני יודעת הרבה. סתם זיכרון טוב וזה.

רורי - מסכימה, אני חושבת שלא פיתחו את הדמות שלו טוב והוא עדיין סמרטוט שלפעמים נראה מגניב כי דוחפים אותו.
(אחרי פונד לייף 5 - יאללה תגדל ביצים רורי!)

לגבי הקישקע, על זה אני מדברת. אנחנו באים לפרקים עם דעות קדומות עליהם ועל השחקנים באופן טבעי, ואני חושבת שיש הטיה לא הוגנת מהבחינה הזאת במקרה של הדוקטור של מאט. אצלי אגב יש הטיה קצת הפוכה - אני מעריכה את המשחק שלו בפרקים אחרים ולכן "אפלה" אותו לטובה. או למשל פרק של מארק גאטיס אני אשפוט לפי הקישקע, וכך למשל את כלבם של בני בסקרוויל (שרלוק) כן אהבתי, אבל בתכלס? אני אראה את השם שלו ואפלה לרעה בד"כ.

על הקמה לחיים, אם את מדברת על רורי אולי כדאי לראות מה קורה איתו ב7 לפני שאגיב, לפי אם וכמה הורגים אותו ומה היחס לזה.
אם זה על זה שבשתי העונות הורגים את הדוקטור אז כן, יש קצת בעייתיות כי אז זה לא עושה לך כלום כששוב הורגים אותו.

סיבוכי עלילה זה נהדר! נותן לראש לעבוד.

ילדה עם גבר זר - בסצנה של אצבעות הדגים זה משמש בתור כלי עלילה חזק. (תרגום חופשי + זיכרון): "אני לא מפחדת או משהו." "בטח שאת לא מפחדת. גבר זר נופל מהשמיים ואוכל אצבעות דגים בפודינג ותראי, לא מזיז לך... את יודעת מה זה אומר?

... שהסדק בקיר בטח ממש מפחיד."
(כי מהסדק היא פחדה וממנו לא)

זה גם חלק מביסוס הדמות שלה בתור ילדה בוגרת (מי מטגן בייקון בגיל 9?) שנבנה בניגוד לביסוס הדמות שלו כילד - לא בגלל שהוא מטופש או עקום (סטריאוטיפים על ילדים) אלא בגלל שהוא מדבר באמת בצורה טהורה כמו ילד. מדבר על עצמו כשלא אמורים ("אין לי הורים, רק דודה" במקום "אוי מסכנה" מדבר על עצמו, "לי אין דודה!") אז זה שההורים שלה לא שם עוזר להמחיש את הניגודים האלו.

לכל דוקטור יש אופי אחר - דוקא אני חושבת שהרבה לא הפנימו, ומצפים מתכונות שדייויד הפגין להיות תכונות "של הדוקטור".

ותגידי "אני" כמה שבא לך, אמרת דברי טעם אז מה זה משנה

למעלה