אז
מה עם רוז שאוהבת את הדוקטור ואת מיקי, או הדוקטור שפתאום יש לו בת ואז אין לו בת ומתברר שהוא אבא גם בלי קשר.. (אם נזנח לרגע ענייני המשכיות מהסדרה הישנה בנושא, כי שם יש דיונים ואי-הסכמות).
הקמה לתחייה של אנשים שלא היו אמורים - מה, כמו למשל.. המאסטר? "תראו, שיקוי! הנה אני למרות שמתתי ולא התחדשתי, פוף, אני פה! וגם אני חצי שלד עם כוחות על"
סוף עונה 5 ו"I REMEMBER YOU".. שוב המאסטר, פשוט כי נוח להשתמש בסיפורים שלו, כשכל העולם אמר "דוקטור דוקטור" מרתה זכרה אותו. בשבילי זה היה אותו הדבר בדיוק. רק שאז במקום להרטיט את כל האולם ולהופיע בתא הטלפון שלו עם משפט חצי-מחוכם הוא משום מה שינה צורה והתחיל לרחף.
לא הזלתי דמעה כשהיא זכרה אותו כי עליתי על ה SOMETHING OLD SOMETHING NEW עוד כשהוא דיבר עם אמיליה הילדה, וכי ברור שהוא תמיד יחזור. אבל גם כשהוא ריחף זה לא ריגש אותי. מה שכן, הרבה זמן ממש היה לי קשה עם שורות כמו I'll be just a story ובערך חצי מהנאום שם (תודה קמיליאן סירקט שעשיתם לי חיים קשים עם silence and the end of all things באמת)
רק להבהיר - את הפרקים שעליהם העברתי ביקורת אני דוקא אוהבת, פשוט ניסחתי את זה ככה שהם יראו פחות טובים.. כי ההבדל בחוויה הוא בעיקר איך שאנחנו קולטים אותה.
בעצם אנשים שעדיין תקועים על דייויד/RTD, לדעתי, פשוט "מנסחים" לעצמם פרקים של מאט/מופאט בצורה שונה מאיך שהיו "מנסחים" אם דייויד היה שם.
על הדאלקים הם לא יוותרו כי הם מהותיים בתפיסה הבריטית של התוכנית, ונראה שהם מכוונים לבריטים ולא אלינו. אני מסכימה עם התפיסה הזאת, גם אם בעקבותיה יהיו סיפורים שפחות אוהב.
וכן, להרבה אנשים (אני לא אומרת שאת, אבל הרבה מעריצי דייויד) הדעה על הפרקים נקבעה מזמן - לפני שראו אותם. זאת הבעיה. שוב, לא את אבל תופעה כללית.
אנשים גם לא קולטים שזה לא מירוץ שליחים, הדוקטור של מאט הוא לא הדוקטור של דייויד בתספורת אחרת כמו ששל דייויד לא היה הדוקטור של כריס בתספורת אחרת. וכריס לא מזכיר בכלל את טום בייקר, וטום בייקר לא מזכיר בכלל את וויליאם הרטנל וכו' וכו'. כל אחד לוקח את הקווים הכלליים של הדמות ובונה אותה מחדש - זה אומר שיהיו שינויים. זה אומר שאחד יהיה יותר מטופש (ומאט הסביר כבר כמה פעמים למה זה) ואחד יותר קשוח, אחד יותר פציפיסט ואחד יותר לוחמני, וכו' וכו'. אני חושבת שלאנשים גם קשה עם זה שמאט בחר בחירות שונות מאלו של דייויד. זה לא שהן פחות טובות, הן שונות, ולאנשים הבחירות הללו הן כאילו חלק ממהותו של הדוקטור, כי דייויד היה רוב הזמן הדוקטור מ 1987 ועד מאט.
אבל תחשבי איך למשל הרטנל היה מגיב אם היה רואה וידאו של דייויד מקשקש לכמה רובוטים על thicktown thickannia.. לפני שהתרגלו לרעיון שהדוקטורים השונים הם שונים..
(שתי האגורות שלי, בואי נראה איך נראית הודעה אם אני שולחת בלי לערוך או שלא נצא מזה)