PS PLUS+ חודש נובמבר.... משחקי האינדי השתלטו על הפלוס.......

PS PLUS+ חודש נובמבר.... משחקי האינדי השתלטו על הפלוס.......

PS4
Binding of Isaac: Rebirth
SteamWorld Dig

PS3
Frozen Synapse Prime
Luftrausers

Vita
The Hungry Horde
Escape Plan

אני לא יודע איך לתאר את מה שסוני עשו פה החודש ואני לא יודע איך הם יוכלו לטהר את הפלוס מהביזיון הזה. אני מודה שאף אחד מהמשחקים פה לא רע יש לי את SteamWorld Dig ל3DS ומאוד נהנהתי ממנו, אבל זה בדיוק האיישו פה, כל המשחקים שחולקו הם משחקים שהייתי בסדר איתם אם הייתי מקבל אותם לויטה/3DS אבל שהPS3/4 מקבלים משחקים שמתאימים אך ורק לקונסולות ניידות וטאבלטים, יש פה כבר זלזול כל כך חזק מהצד של סוני ואני מחרים את הפלוס עד להודעה חדשה, למזלי לא חידשתי אותו לשנה או משהו כזה.

פשוט בושה מה שקורה עם הPS3 יותר מאשר ה4, יש להם משחקים לתת מה הבעיה שלהם?
כרגע עד להודעה חדשה, אני הולך לקרוא לשירות הזה PS - (PS מינוס)
אתה יודע שזה חודש מחורבן בפלוס, כשהדבר הכי טוב שקרה לPS4 בחודש הזה, הוא האפלקציה של יוטיוב

evilplate

New member
כמו שאמרת הביזיון הכי גדול זה ה PS3

עם ה PS4 יש להם עוד טיפה קרדיט (שגם אותו מתחילים לאבד) אבל הזלזול הזה ב PS3 אחרי שהשירות עליו היה בסטנדרט כל כך גבוה רק מראה עד כמה ההצלחה של סוני והפער שפתחה ממייקרוסופט עלו לה לראש, נראה שעכשיו סוני בעמדה שהיא לא צריכה עוד "להתחנף" לקהל ולתת לו תמריצים לעבור לפלטפורמות שלה, אם היא לא היתה ממציאה את הפלוס בימים של ה PS3 כשקיבלה בראש ואם MS לא היתה מתחילה גם לחלק משחקים חינם אני בטוח שעכשיו היא היתה שמחה לבטל את המשחקים חינם ולעבור למתכונת של מייקרוסופט בעבר עם ה 360 ופשוט להנות מהכסף שנכנס לה עם שירות האונליין של ה PS4 בלי מאמץ יותר מדי.

זה נראה שהסטנדרטים הגבוהים של הפלוס בעבר עכשיו הם סוג של כאב ראש לסוני שלא רואה טעם עוד בלהשקיע סכומים ענקיים על הפלוס עכשיו שהאונליין בתשלום.

לצערי תמיד היו קולות שאמרו שברגע שהפלוס יהיה חלק הכרחי בשביל לשחק אונליין וביחד עם ההצלחה של סוני עם הפס4 היא לא תראה טעם בלהשקיע בזה ונראה שהקולות הללו צודקים עד עכשיו.
מה שכן הויטה עדיין מקבלת אחלה כותרים (ביחס לויטה), Escape plan היה בזמנו אחד המבוקשים לויטה ותמיד רציתי לנסות אותו.

ודווקא העדכון האחרון אחלה, אני נהנה מה THEMES סוף סוף וגם ה SHAREPLAY עושה רושם מדהים, אני מקווה שסוני תפצה אותנו בדצמבר עם הכרזה של משחקים מעניינים כי גם פה ההשקעה שלהם נראית הרבה פחות גבוהה מימי הפס3, עוד הרגל רע שזכור לי מימי ההצלחה של MS זה שהיא לא השקיעה בכלל בבלעדיים ורק דאגה לפמפם את היילו, גירס ופורצה (שמות שבטוח ימכרו טוב) יחד עם מליון משחקי קינקט זולים בלי שום תעוזה או יצירתיות, אני מאוד מקווה שסוני לא תחקה את MS גם פה.
אולי זה טוב אם יקבלו קצת בראש בעונת החגים מ MS, אולי זה יעיר אותם קצת ויוציא אותם מהשאננות שלהם, זה נראה שהם כל כך בטוחים בעצמם ובהצלחה שלהם שלא משנה מה יקרה הם עדיין ימכרו יותר טוב ובפער גדול, אולי הפסד בחגים ילחיץ אותם קצת והם יחזרו לסוני של ימי הפס3 שרוצה להוכיח שהפלטפורמה שלה עדיפה.

דסטני מכר המון על הONE יותר מהPS4 וזה לא עזר למיקרוסופט

זה דבר חסר תקדים, סוני פירסמה את דסטני כאילו היא פיתחה אותו הONE עקף אותו במכירות (אני לא מתייחס למכירות של הבנאדל כי אין לנו נתונים )
ולמרות כל ההצלחה של דסטני בספטמבר וההצלחה של גרסת הONE. הפס4 פשוט מרסקת את הONE לא רק במכירות של החומרה גם ברוב המכירות של המשחקים Madden החדש פיפא 15 דיאבלו 3 Shadow of Mordor בכולם גרסת הPS4 הובילה על גרסת הONE קשה לי להאמין איך בחגים מיקרוסופט יכולה לעצור את הפס4 כשדסטני לא הצליח להציל אותם.

ההייפ של דסטני היה כמו של איזה HALO חדש או משהו דומה.

לא רק זה, יש מצב שב2015 ההצלחה של סוני תגיע גם ליפן, משחק צד של דרגון קווסט לPS4 זה דבר חסר תקדים וPS4 שמעוצב לדרגון קווסט היפנים הולכים לשדרג סוף סוף.מוז

מיקרוסופט עושה טעות אחר טעות, היא מפסידה לחלוטין את שוק שחקני הPC שתמיד מחפשים להם קונסולה משלימה לPC שלהם, הקונסולה שרוב האנשים קונים כמשלימה למחשב שלהם היא הPS4 ואחר כך הWII U, הONE אף פעם לא מוזכרת כקונסולה משלימה, ובעלי הPS4 כמובן לא שוקלים לקנות אותה, כי היא דומה מדי לPS4.

בקיצור, אני לא רואה איך מיקרוסופט יכולה להוות לסוני תחרות שתפוצץ לסוני את הבועה.

evilplate

New member
גם דסטיני לא מכר באמת יותר על ה ONE

כזכור סוני שיווקה את המשחק כבאנדל, והרי באותו החודש הפס4 עשתה את הספטמבר השני הכי חזק אי פעם בתעשייה (כשהמקום הראשון שייך ל Wii שהיתה במחסור והמוני קזו'אלים התנפלו עליה- לא בדיוק אותה קטגוריה כמו קונסולת הארדקור), ברור לך שדסטיני זה המשחק שהניע את המכירות הללו (והבנאדל הזה נמכר ב 450$- זאת אומרת שסוני לא סבסדה אותו כמעט בכלל), באותו שבוע מייקרוסופט ניסתה לתת קונטרה לבאנדל של סוני עם דסטיני ויצאה במבצע מתחכם בזמן ההשקה של המשחק והציעה משחק מתנה לבחירת הלקוח עם כל קונסולה (וזה כלל באנדלים- זאת אומרת יכלת לקנות באנדל של XB1+מאדן+משחק מתנה ב 400$) ומן הסתם כולם הלכו על דסטיני- והעותקים הללו של דסטיני כן נכנסו לחישוב של ה NPD ככה שבעצם דסטיני מכר על ה PS4 יותר ובאופן ברור.

אבל לא צריך אפילו להכנס לחישובים, סוני בעצמה ב PR שלה אמרה שגרסת הפס4 של דסטיני היא הנמכרת ביותר, וגם שדסטיני משחק ה PSN עם הפתיחה הכי חזקה אי פעם בדיגיטל, ככה שגם את ה"ניצחון" הזה של MS הם שללו, דסטיני היה ענק עבור הפס4 והזיז מאות אלפי מכשירים ואין ספק שזו אחת העסקאות הטובות שסוני עשתה בשנה הראשונה של הפס4.

מה שכן בחגים נראה לי ל MS יש הסכמי שיווק ובאנדל טובים יותר מסוני- יש להם את COD ו AC UNITY ובטח גם האוסף של מאסטר צ'יף והבנאדל של SO לעומת הבנאדלים של סוני שכוללים רק את GTA5 ו FARCRY4, מצד שני למייקרוסופט היו הסכמים דומים עם FIFA ו MADDEN ועדיין גרסאות הפס4 נתנו להם בראש אז אי אפשר לדעת.

למייקרוסופט לא יהיה קל לסגור את הפער אבל אם הם מספיק ירצו שום דבר לא יעצור אותם לפחות בטריטוריות החזקות שלהם בארה"ב ואנגליה (לטעמי גם MS יודעת שאת הפער בסכ"ה אם מחשיבים את כל העולם וסכ"ה יחידות שנמכרו הם בחיים לא יסגרו בדור הזה, פלייסטיישן פשוט מותג הרבה יותר חזק באופן כללי ברוב העולם אבל הם כן ינסו בארה"ב ואנגליה)

אז אחרי כל זה אתה עדיין מאמין שאוסף HD של היילו

יכול לשבור לסוני את ההצלחה בחודש ההשקה שלו ולגרום למיקרוסופט למכור יותר קונסולות? דסטני הוא משחק הרבה יותר גדול מאוסף HD של משחקים מלפני 13-10 שנים- דור קודם. הוא יצא לONE שהקהל שלו כידוע לך מתים על FPS וכל זה אחרי שמיקרוסופט בעצם לפי מה שאתה אומר, הציעה באנדל משלה לדסטני בדרך עקיפה... כל זה והPS4 הוביל במכירות של ז'אנר שמזוהה עם קהל הבוקס, אבל האוסף של HALO יעשה את ההבדל?

אם כבר יש למיקרוסופט סיכוי לעקוף את הPS4 זמנית ביציאת משחק ההמשך של טומב ריידר, וגם זה אם יקרה יהיה bump זמני למכירות ואחרי חודש הPS4 יחזור להוביל.

בנוגע לAC אין ספק שמיקרוסופט עושה הכול כדי שהגירסה שלה תראה שקולה לגרסת הPS4 וכל מה שהיא יכולה כדי שהגרסה שלה תמכור יותר מגרסת הPS4 אולי בזכות הבאנדל גרסת הONE של המשחק תמכור יותר,אבל AC UNITY הוא לא משחק שישכנע הארדקורים של XBOX לשדרג, רק היילו 5 ישכנע אותם.

הבעיה של מיקרוסופט בעיני, היא שהיא רואה את התעשייה בראייה צינורית מוגבלת, אני מתכון לזה שהיא רואה רק את התחרות שלה עם סוני, לא איכפת
לה להפסיד בלעדיים למחשב, מבחינתה לפי מה שאני רואה סאנסט למשל הוא בלעדי גם אם הוא ייצא למחשב, העיקר שאין אותו לPS4
נראה שהם חושבים שבלעדיות כזאת, מספיקה להם, וזה חלק ממה שהורס להם.

evilplate

New member
כרונו זה שילוב של מחיר+ליינאפ יותר טוב

אם מיקרוספט מציעה באנדל של האוסף של היילו+ קונסולה ב 350$ אז כן זה הבדל ענק מסוני שמוכרת לך באנדל של פאר קריי 4+קונסולה ב 450$.
&nbsp
אני חושב שאתה מזלזל יותר מדי באספטקט של המחיר, במיוחד בחג המולד שמדובר באנשים פחות הארדקורים שקונים קונסולות, אתה חושב שאבא לילד שהולך לקנות לו מתנה אכפת לו שהפס4 מריץ משחקים ב 1080P לעומת 900P של ה ONE? הוא רואה 100$ פחות ועם היילו ששמע את השם כבר כמה פעמים וקונה, זה מאוד פשוט.
לא צריך לחכות להיילו 5, הקהל של מייקרוסופט לא מורכב רק מחולי היילו, יש הרבה אנשים "פשוטים" שמחכים להצטרף לדור הבא ועונת החגים עם באנדלים אטרקטיבים זה אחלה תירוץ עבורם, האנשים הללו זה מן הסתם גם הרוב, לא ההארדקורים שיודעים מה זה 1080P.
&nbsp
ואני לא מבין כל כך למה חשבת שדסטיני ימכור יותר על ה ONE, הרי אמרת בעצמך שסוני שיווקה אותו כאילו בלעדי והוציאה באנדלים בלעדיים ועם קונסולה בצבע לבן לראשונה (שנראית הרבה יותר טוב משלנו) אז ברור שימכור בצורה עדיפה, זו התחזית הצפויה, דווקא ה ONE הוכיח עד כמה באמת יש שם קהל שחולה על FPS בגלל שבניגוד למשחקים שיוצאים על 2 הקונסולות ולפעמים נמכרים פי 2 על הפס4, במקרה הזה ה ONE עמד ממש בכבוד ודסטיני מכר גם עליו מעולה.
&nbsp

אבא לילד יקנה לו PS3/360 ואתה יודע את זה...

אתה מדבר על אנשים לא הארדקורים שלכאורה יעופו כולם על הONE בהמוניהם, על אבא לילדים, אבל באותה נשימה אומר שהאנשים הלא הארדקורים האלו מחכים להצטרף לדור הבא? אבות כאלה הם לרוב clueless וקונסולות הדור הקודם יקסמו להן הרבה יותר מאיזשהו באנדל של HALO. אינספור גיימרים הארדקורים טרם עשו את המעבר לדור הבא, אבל אבא שלא מבין כלום בגיימינג יבחר לקנות את הONE? שיש לו שתי אופציות זולות עם הרבה יותר משחקים שמדברים לילד שלו? אפילו הWII U יותר אטרקטיבי לילדים, עם סמאש החדש, ומריו קארט 8.

סוני הודיעו שהם מכרו 13.5 יחידות של הPS4 לחנויות עד היום, מה שלחלוטין מעיד על הביקוש האסטרונומי של הקונסולה ועל זה שהוא לא נעצר, החנויות מרגישות בנוח לקנות עוד ועוד סטוקים של הPS4 כי הכול עף כמו בורקסים חמים עם פטריות.

אני לא חשבתי שדסטני ימכור יותר על הONE זו לא היתה הנקודה בכלל. הנקודה היתה שדסטני הוא כותר הרבה יותר גדול מצופה ומתוקשר מריימיקים של HALO ולמרות שהוא הושק לONE שכולם שם עפים על הזא'נר של דסטני זה עדיין לא הספיק למיקרוסופט כדי לעקוף את סוני, אז ריימקים של היילו? בוודאי שלא יוכלו, אם דסטני לא גרר אחריו הצפלת שידרוג לONE אז פורטים למשחקים ישנים וודאי שלא יוכלו.

מיקרוסופט פשוט לא מנסה לפנות לשום קהל מלבד קהל הבוקס השרופים שלה. אני מתכנן לקנות WII U בזמן הקרוב אתה יודע למה? כי נינטנדו שיכנעה
אותי שיש להם מספיק משחקי JRPG שארצה לנסות אז נכנעתי, בדור הקודם מיקרוסופט היתה זו שהצליחה להכניע אותי לקנות את הקונסולה שלה בגלל אותה הסיבה.

הפעם? הפעם לא ברור לי איזה ערך מוסף יש לקונסולה שלה בשבילי,אני יכול להרשות לעצמי לקנות את הONE מחר, ולא ברור לי מה אעשה איתה
אחרי שההתלהבות מצעצוע טכנולוגי חדש תתנדף אחרי שעתיים.

אתה יכול להגיד לי שוב, "לא דיברתי עליך או עלי" אבל ברור לך שאני ואתה למרות שאנחנו אינדיבידואלים לחלוטין מייצגים איזשהו פלח שוק, כן ?
אני לא היחיד שמרגיש שאין לו תמריץ לקנות את הONE כקונסולה שנייה, אני לא היחיד שHALO לא מפתה אותו, ואני לא היחיד שפוזל לWII U במקום הONE.

אז להגיד לי "אנחנו לא מייצגים את השוק" ודברים כאלה, זה קצת תלוש.

evilplate

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב

אני לא מדבר על קז'ואלים גמורים של Wii-dance וכל החרא הזה, אני מדבר על קהל ענקי שהוא לא הארדקור כמוך אבל עדיין משחק במשחקי AAA, למשל כל המליונים שמשחקים COD, באטלפילד, FIFA וכו', ביניהם יש כמובן המון ילדים, הם עדיין לא עברו דור ויש להם כבר PS3 ו 360 בבית, החגים בתקופת הקניות זה זמן טוב לקהל העצום הזה לעשות את המעבר, מייקרוסופט מציעה באנדלים אטרקטיבים כמו COD החדש ו AC במחיר של 100$ פחות משל הפס4, אתה לא חושב שזה יכול לפתות אותם?

אלה לא אנשים שכל כך מבינים בטכנולוגיה, זה החבר הזה שלך שמשחק פיפ"א ופרו רק שאין להם בהכרח חבר כבד כמוך שיגיד להם לקנות PS4 אלא יש להם הרבה חברים כמוהם שהם גם נהנים לשחק איתם פיפ"א ו COD החדש, בהחלט הבוקס עושה רושם אטרקטיבי יותר עבורם בעונת החגים הזו.

אני בכלל לא מדבר על כאלו שיתפתו לקנות קונסולה שנייה כמוך, מייקרוסופט עדיין הולכת על הקופה הענקית של האנשים שאין להם שום קונסולה של הדור הבא ועוד לא החליטו או בכלל יודעים שהם הולכים על הקנייה הזו, WIIU זו קונסולה מתה עם אפס תמיכה מצד ג' שבכלל לא יכולה לשמש כקונסולה ראשית ולכן היא פונה לנישה של הנישה של אנשים כבדים שרוצים אותה בנוסף ל PC/ PS4 /XB1, מצטער אבל אתה ממש מיעוט מהבחינה הזו, במיוחד עוד שאתה מדבר על JRPG, הבוקס לעומת זאת היא קונסולה ראשית לגיטימית שעושה רושם שיש לה ליינאפ עדיף בחגים ונמכרת ב 100$ פחות, תגיד לי אתה אם זה ישפיע על קהל ה COD או לא.

לטעמי זה כן, ואנחנו נראה סכ"ה בקרוב, עוד חודשיים אם זה אכן עזר.

הארדקוריים של ממש, לא ממהרים לשדרג למה ששחקני COD ופיפא....

ימהרו דווקא הם לשדרג? פשוט למה? הם מדליקים את הקונסולה בשביל COD ופיפא בלבדה, למה להם לשלם 350$ כדי לשחק בגירסה החדשה אם הם לא מתכוונים לשחק בה ביותר משני משחקים? חבר טוב שלי, משחק רק בפיפא בlive על ה360 שלו, ולמרות שהוא חרש לי על הדמו של פיפא 15 בPS4, הוא לא מתכוון לשדרג בשנים הקרובות, כנל אחי שאני חושב שהמשחה ק הארדקורי האחרון ששיחק היה סלייפינג דוגס, קונה בכייף את פרו ל360 ולא חושב לשדרג.

אם נסתכל לרגע על דפוס המכירות של המשחקים שפונים לשחקני הAAA ושהם לא הארדקורים נגלה משהו מעניין.
הפלטפורמות המובילות בספטמבר לMADDEN החדש, הן ה360 אחר כך הPS4 אחר כך הPS3 והXO1 במקום האחרון
לפיפא 15 הפלטפורמות המובילות הן: הPS4 אחר כך ה360 אחר כך אחר כך הPS3, והXO1 שוב במקום האחרון.
ת

בוא נגיד שבחגים, האמריקאי הממוצע נכנס לחנות הוא רוצה קונסולה חדשה בשביל MADDEN בהנחה והאמריקאי הממוצע רוצה לשחק MADDEN אפשר להניח שהוא רוצה לשחק עם החברים שלו בMADDEN לפי הטבלה, הכי סביר שלחברים שלו יש את MADDEN ל360 מה שיגרום לו לקנות 360 גם כן.
מהטבלה אפשר להבין שMADDEN מוכר הכי מעט על הXO1 לכן הכי פחות סביר שלחברים ששיכנעו את אותו אמריקאי להצטרף להם לMADDEN
יש אקסבון.

הטבלות מראות שהקונסולות הישנות מוכרות יותר משחקים מאשר הXO1 גם אם מסתכלים על כל פלטפורמה בנפרד, ופיפא וCOD אף פעם לא היו משחקים שיגרמו לאנשים לשדרג, אפילו לא אם אתה משחק רק אותם, אפילו האנשים שמשחקים משחקי AAA מדי פעם ולא כבדים, מחכים לאיזה GTA

evilplate

New member
למה לא?

COD החדש אמור להיות מפוקס דור הבא ולהראות משמעותית טוב יותר עליו בניגוד לקודמים, אבל בלי קשר הם גם רוצים גראפיקה טובה יותר ולהתקדם, זה לא שלא אכפת להם מזה וה ONE לא באמת מפגרת בהפרש משמעותי ששם משחקים נראים רע לעומת ה PS4, זו קונסולת דור הבא בדיוק כמו ה PS4, החגים עם באנדל אטרקטיבי זה זמן טוב באופן כללי.
&nbsp
מה, רק כשיש GTA חדש חייבים לעבור כולם או רק כשמפסיקים להוציא FIFA לדור הקודם? אם זה היה ככה אז אנשים כמעט לא היו עוברים בחיים כי יצא לך FIFA לקהל של ה PS2 עוד 5 שנים בתוך הדור של ה PS3, אבל בשלב מסויים גם הם רוצים להתקדם ורק המיעוט שבמיעוט נשאר מאחור.
&nbsp
זה בא פשוט בגלים, עכשיו בחג זה הולך להיות גל רציני, כשיצא עוד GTA חדש יהיה עוד גל ענק וכשתהיה ירידה לאיזור ה 300$ יבוא עוד גל ענק וככה לאט לאט עד שיהיו 100+ מיליון לקוחות וכבר כמעט לא יצא שום דבר על הדור הקודם מלבד FIFA שמשנה רק סגל כל שנה כדי לסחוט כמה גרושים מפראיירים.
&nbsp
מה שכן אתה צודק עם הסברה שלך שזה כדור שלג וחברים יקנו מה מה שיש לחברים שלהם, במקרה הזה יותר אנשים שקנו PS4 ומשחקים מאדן למשל מאשר ONE, אבל הקופה של הלקוחות הקיימים עדיין קטנה ויש עוד המון אנשים שלא קנו דבר, זה לא המצב עדיין כמו עם הדור של ה PS2 בזמנו שלכוווולם יש PS2 ואין לך בכלל ברירה אלא לקנות גם.
בכל מקרה נחיה ונראה.

אתה חושב שהשחקנים האלו מתנהגים כמונו וזה לא ככה.

יש לך גיימרים הארדקורים רצינים שלא מתכננים לשדרג עד 2016, אתה חושב שאנשים מתים לשדרג כי אני ואתה אם לא היה לנו PS4 כבר, והיו מציעים לנו אותו ב350$ היינו קופצים על המבצע הזה, לכן אתה מסיק שהם כמונו ויקפצו על דיל כזה של ONE, אבל הם לא משתגעים על קונסולות חדשות כמונו, להם מספיק לשמוע שה360 יכול להריץ את COD הבא, הם ממש לא נמצאים באינטרנט כדי לשמוע שהוא מתמקד בדור הבא, וגם אם כן הוא לא שווה קונסולה חדשה בגללם.

שוב, בגלל שאני ואתה רצינו לשדרג לPS4 כדי להינות משיפור גרפי גם שאנחנו לרוב משחקים עליו משחקי PS3 זה לא אומר שככה מתנהג הקהל של הFIFA והCOD. והטבלה מראה שאם מישהו מעוניין בפיפא שהיא NEXT GEN אז הפס4 היא הקונסולה שסביר להניח שירכוש כדי לשחק בה

evilplate

New member
זה ברור לך שבחגים המכירות הולכות לקפוץ משמעותית לכולם

מי אתה חושב הם האנשים שקונים את זה? מן הסתם כאלו שפחות הארדקורים מאיתנו אבל מספיק בשביל לחשוב שזה זמן טוב לעבור עם הבאנדלים וההנחות, אין סיבה לחשוב שהם יעדיפו דווקא את הפס4 היקר יותר שיש לו ליינאפ פחות טוב.
&nbsp
ברור ששנינו פה מנסים לנתח ולהעריך את מה שיקרה בלי באמת שנדע מה יקרה ואלו אנשים יקנו, זה מה שגם עושים אנליסטים ובעלות הקונסולות עצמן שמנסות להתאים את המבצעים והפרסום לקראת הקהל שחושבים שינהר לשם (מן הסתם בצורה הרבה יותר מורכבת), אישית נראה שלמייקרוסופט יש סיכוי גבוה לתת מכה הגונה לסוני בחודשים הקרובים בארה״ב, אתה רואה גם שסוני לאחרונה מקבלת PR רע מאוד בעקבות הפאשלות שלה ברשת- עכשיו שכמעט כולנו על הפס4 משלמים בכפייה עבור אונליין זו חוצפה שעדיין התשתיות רעות וה PSN נופל לפרקים ולא עובד, שדרייב קלאב שבור ואין צפי קרוב בכלל לגרסת הפלוס, שהאלפא של Evolve נדחית גם על הפס4 בגלל בעיות ברשת עם העדכון החדש, שהפלוס חרא וירד בצורה דרסטית ברמה וכו׳
&nbsp
הרבה אנשים מתלוננים ואני מרגיש שמתחיל באזז שלילי כלפי סוני בהרבה מקומות, אם בעיות כאלו עוד היו נסבלות בפס3 כשהאונליין היה חינם והפלוס היה מדהים וסוני נתנה את הנשמה בליינאפ אקסלוסיבי מגוון ומצויין, היום כשאנשים משלמים לחוויה נחותה עם תקלות ופלוס גרוע ובלי ליינאפ אקסלוסיבי טוב הם מתעצבנים ויורדים על סוני בצדק.
אני כבר רואה לא אחת שהשם והקרדיט הטוב שצברה מתחילת השנה מתחילים להשחק וכבר אומרים בציניות 4Theplayers (הסיסמא שלהם בפרסומות) אחרי כל פאשלה חדשה שלה, לעומת זאת במייקרוסופט נראה שמוציאים כל הזמן עדכונים שוטפים, מורידים מחירים, משקיעים בבלעדיים, מחזיקים תשתית אונליין מעולה ותקנו את כל הטעויות שעשו מתחילת ההשקה.
&nbsp
זה באמת נראה שכל הסימנים מצביעים על סגירת הפער מצידם בתקופת החגים, זו דעתי ויהיה מאוד מעניין לראות מה יקרה בחודשיים הקרובים.

אף אחד לא קונה קונסולה בגלל ההיצע הקיים קונים, בשביל העתיד

בגלל מה שאתה יודע שיגיע לקונסולה, אני קניתי את הפס4 שלי בשביל FF15, בגלל דאוס אקס הבא, בגלל הסיכוי שDQ11 יגיע אליה, בגלל WATCH DOGS, ובגלל שידעתי שאני רוצה לשחק במשחקים האקסקלוסיבים שהבמאי של TLOU יפתח. גם את ה3DS שלי קניתי בלי משחקים ב2011 כי ידעתי או לפחות קיוויתי שיגיעו אליה סדרות שאני אוהב גם אם זה יקח שנים.

אותו דבר עם הXBOX והPS4 אנשים לא מתפתים כל כך מהר כמו שאתה מצייר את זה בגלל שלXBOX יש שנה ראשונה טובה יותר, הרבה בעלי XBOX360
עשו את המעבר לPS4 בדור הזה כי הם כבר למדו את הדפוס של מיקרוסופט הם יודעים שהמשחקים יגיעו בסופו של דבר למחשב ועל הPS4 תהיה ספרייה
עשירה ועדיפה. עזוב שאתה ועטלפוני גם מנפחים את הליינאפ של מיקרוסופט מעבר לכל פרופורציה, AC וWD וGTA5 הם המשחקים הכי גדולים שזמינים ב2014 ויש אותם לכל הפלטפורמות. המשחקים שאתה ואני מחשיבים כליינאפ טוב יותר, לא מספיק חזקים כדי לעשות הבדל.

הרגע הסכמנו על אפקט כדור השלג, אז מה זאת אומרת שאין סיבה שיעדיפו את הפס4..?? זה עוד מוקדם למונטיין של סוני להישחק, החיים של הPS4
עוד מוקדמים ואפשר לסלוח לסוני כרגע שאין להם אקסקלוסיבים שווים, אני מעדיף שסוני יקחו את הזמן עם האקסקלוסיבים ולא יקיאו עלינו עוד משחקים
תת רמה כמו INFAMOUS SS והORDER, או כמו סאנסט רק כדי לנפנף באקסקלוסיבים.

דברים טובים לוקחים זמן.
אפשר כמובן לדאוג ולהילחץ מכל מהשרגון הזה שסוני עוברים ומהמשחקים שמתבטלים ומהכישרון שעוזב את החברה, אבל אפשר
גם לראות את הצד .החיובי שכנראה סוני לא מתפשרת על איכות, ומבטלת דברים שהם לא טובים מספיק.
את הORDER הם כבר לא יבטלו הוא הגיע לנקודה יותר מדי רחוקה בפיתוח שלו, אבל שוב אין לי בעיה לחכות בשביל איכות.

יש סיבה שנינטנדו ובילזארד יש להן את המשחקים הכי מלוטש בתעשייה, שום דבר לא יוצא להן מהתנור לפני הזמן הכול מלוטש עד הפרט האחרון וממש לא איכפת להם שתחכה. צים

כמובן שיכול להיות שאני אופטיימי מדי ושסוני הולכת לפקשש את כל העסק ושהשתן עלה להם לראש והPS4 הולך להיות ה360 של הדור הזה, אבל בחייאת
סוני עד עכשיו עשו את כל הצעדים הנכונים מבחינת מחיר כוח, כנות, דאגה למה שהשחקנים רוצים בנוגע למשחקים משומשים, מגיע להם קצת יותר קרדיט.

כן הם דפקו אותנו בפלוס וזה מרגיז אותי בדיוק כמו שזה מרגיז אותך ואת כולם אבל מהכעס עליהם להסיק שמיקרוסופט יהיו עדיפים עליהם בדור הזה? זה קצת.... תלוש בעיני.

את מה שקרה בפלוס אפשר להאשים גם את העיתונאות הגיימרית והגיימרים בכלל שפשוט מאוהבים במשחקי אינדי, כולם שידרו לסוני ומיקרוסופט שמשחקי
אינדי זה משהו שאוהבים, שמקבל הייפ מכל כיוון אז הם הלכו על הפיתרון הקל והזול של לספק משחק אינדי.

evilplate

New member
לא רק זה קובע

אחרת אנשים היו אמורים להפסיק לקנות את ה 360 בדור שעבר כשראינו שכל ההשקעה של מייק הולכת לקינקט ולבלוקבסטרים שיכניסו כסף בוודאות במחזוריות של מפעל סיני כמו גירס, היילו ופורזה בזמן שסוני לא הפסיקה להשקיע בבלעדיים ובפלוס המעולה.
&nbsp
אין ספק שההשקעה של סוני בדור שעבר בבלעדיים ובפלוס עזרו לה מאוד לחזור לחיים עם הפס3 ולצמצם את הפער אבל עדיין ה 360 מכרה יפה לכל אורך הדור.
הלייב זה אחד הכרטיסים החזקים של מייקרוסופט וברור שזה בין הדברים שעזרו לה לשמור על המומנטום, לא התייחסת לכל הפאשלות הגדולות של סוני לאחרונה עם ה PSN שמרתיחות במיוחד עכשיו שהשירות עולה כסף.
&nbsp
אני חושב שהרבה עברו לפס4 כי MS עשתה לעצמה נזק ענקי עם החשיפה שעד עכשיו מנסה לתקן, ביחד עם השם הטוב שסוני צברה עם הפס3 בסוף הדור שעבר והשם המעולה שהשיגה עם החשיפה של הפס4 עד לאחרונה.
&nbsp
ליינאפ עתידי זה נחמד אבל זה גורם לא ידוע אצל שני הפלטפורמות, אי אפשר לדעת אם סוני תמשיך להשקיע בתחום והשנה הראשונה והביטולים השונים לא מבשרים טובות, אני חושב שלאחרונה ואתה גם בטח נתקל בזה סוני מתחילה לקבל הרבה ביקורת בעקבות תשתית הרשת הרעה שלה, הפס פלוס, הדחייה של דרייבקלאב ו EVOLVE, אתה שומע אנשים עם 2 הפלטפורמות שכבר מעדיפים לקנות משחק אונליין כמו COD על ה X1 כי הם לא סומכים על ה PSN למרות שיראה עדיף על הפס4, לעומת זאת מייק זוכה לשבחים על בלעדיים עדיפים (כולל סאנסט למרות מה שאתה חושב עליו), עדכונים והוספת Features באופן תדיר (בפס4 אין לך עדיין אפילו נוטיפיקציה שחבר שלך עולה אונליין, משהו שהיה עוד מההתחלה בפס3) ומחירים אטרקטיבים יותר עם שירותי רשת מעולים.
&nbsp
כמובן שלא בשנייה הכל מתהפך אבל נראה שיש ריח שונה באוויר לקראת החגים, שמייקרוסופט מגיעה בעמדה עדיפה במיוחד בזכות הפרש גדול במחיר, הפס4 עדיין נשען על השם הטוב שלו והפאשלות של מייק אבל אני חושב שמתחיל שינוי מסויים בכיוון, זה לא שנשכנע אחד את השני, כל אחד קורא את המפה אחרת וכל פרשנות היא לגיטימית, נצטרך לחכות ולראות פשוט.

סוני תסדר את המצב עם האונליין

אין ספק שזה קלף חזק של מיקרוסופט אבל לא מדובר פה בנושא שסוני יכולה להרשות לעצמה לזלזל בו, אני בטוח שנושא האונליין מקבל כרגע עדיפות עליונה אצל סוני והם עובדים על שידרוגים לתשתיות וכל מה שזה דורש ושנקבל בתקופה הקרובה עידכון שידאג לסדר את כל העניין. מה זאת אומרת שהליינאפ העתידי הוא לא ידוע? האם לא היה ידוע לך לפני שייצא הPS4 שסוני תמשיך להשקיע בנוטי דוג ושהמשחקים של מיקרוסופט יגיעו למחשב? לי זה היה ברור כשמש.

הדחייה של DRIVECLUB וEVOLVE זו לא טרגדיה יוונית, מי שבאמת אוהב משחקי מירוץ ריאלסטים יודע שמתישהו תהיה לסוני תגובה אמיתית למיקרוסופט בתחום וקוראים לזה Gran Turismo 7 סוני כבר אמרו שהם מתכננים להוציא אותו או בסוף 2015 או ב2016 .. נראה לך שאנשים שאוהבים משחקי מירוץ לא יודעים שהמשחק הזה בדרך?

באחת התגובות נתתי דוגמא שמיקרוסופט שיכנעו אותי ללכת על ה360 בגלל שהיה להם הרבה JRPGS זילזלת בחשיבות של זה וקראת לזה מיעוט,
מה שלא שמת לב הוא, שה360 הציע משהו לכל אחד, זה לא משנה אם אהבת משחקים מערביים או יפנים או שניהם, בתחילת הדור הקודם ה360
היה נראה הבחירה העדיפה לא משנה מה אהבת, לקח לסוני שנים לתקן את זה.

הפעם הPS4 נראת כמו הקונסולה ש"לא משנה מה אתה אוהב תמצא את זה אצל סוני" ומיקרוסופט מתמקדת רק בקהל שאוהב FPS ומשחקי AAA
והם צריכים כל אחד.

אני מסכים כמובן שכל פרשנות ליגיטימית, פשוט אם הייתי סוני אפילו סמאש החדש לWII U היה מדאיג אותי יותר מהליינאפ של מיקרוסופט.
נחכה ונראה כמו שאמרת.

עטלפוני

New member
כתבת משפט יפה

"לא משנה מה אתה אוהב תמצא את זה אצל סוני".
&nbsp
זה באמת קלף מנצח, הרבה יותר מאיזו רשת יותר יציבה (ואני מסכים שסוני יודעת שברגע שהיא גובה תשלום היא חייבת לספק את הסחורה בנושא). אני מקווה מאוד שהמבחר יהיה יותר מ FPS על סוגיו השונים גם אצל מיקרוסופט.

עטלפוני

New member
גימריים כבדים, זה נכון. אבל רוב השוק מורכב מלא כבדים.

ל X1 יש ערך מוסף גבוה מאוד, הרבה יותר מהפס4, שהוא מכונת משחקים אדירה - אבל פשוט פס3 עם שרירים. דווקא את הערך המוסף הזה של כל ה "מסביב" (שאני מבין שלא מעניין אותך בכלל, אבל לדעתי זה יכול מאוד לעניין גימרים לא כבדים) מיקרוסופט צריכים גם לפמפם, ולהסביר ללקוח פוטנציאלי למה זה גם יותר זול ב 50 דולר, גם מגיע עם משחק חינם וגם מחשב סלוני מתקדם.

מה אתה עושה בXO1 שלך שאני לא יכול לעשות בPS4 שלי?

אני יכול להפעיל משחקים ואפלקציות בדיבור בלבד באוזנייה בלי ללחוץ על כלום, אני יכול לצפות ביוטיוב בפלאפון שלי ובלחיצת כפתור אחת להעביר את הצפייה לPS4 ומי שבאמת רוצה יכול להשתמש במכשיר שלו גם כסטריימר. לא שזה חשוב לי, ולא שהPS4 מושלם בקטע של ה"מחשב סלוני מתקדם" אבל הוא עושה עבודה טובה כמכשיר שאני לא מצפה ממנו להתמקד באופציות הללו.

עטלפוני

New member
לדוגמא

סקייפ
PLEX
משחק ואפליקציה במקביל
HDMI IN גם במקביל למשחק
העברת טלוויזיה לטאבלט/טלפון גם במקביל למשחק
DLNA מלא (מושך/מקבל)
מנגן CD AUDIO
לוג איו אוטומטי מבוסס זיהוי
הגדלת נפח איחסון והתקנת משחקים על דיסק חיצוני
שיתוף משחקים מלא עם קונסולה נוספת (2 רישיונות לכל רכישה דיגיטלית)
מבחר אפליקציות גדל
ועוד הרבה קטנות, שלא לדבר על אמצע 2015 - שעם מעבר לבסיס מערכת חלונות 10 במקום 8 יקבל תמיכה מקיפה מאוד להתקנות צד.
&nbsp
תראה, אני מבין את היתרון של הפס4 מבחינת נטו משחקים, וקצת צ'ופרים מסביב. יש שם דברים (כמו לשחק דרך הויטה) שהם אדירים והלוואי שיגיעו גם לאקס בוקס. גם יהיה נחמד להגדיל את סוגי המשחקים, זה עדיין לא לגמרי שם. אבל מה לעשות שאני כבר לא משחק כמו ששיחקתי בתור בן 16. כיום אני בזוגיות+1, והזמן הפנוי שלי למשחקים התמעט בשנים האחרונות. הקונסולה פועלת אצלנו בבית בערך 6-7 שעות ביום, מתוכם 4-5 שעות זה לדברים שהם לא משחקים, ורק שעתיים-שלוש למשחקים. אז עבורי ועבור שאר בני הבית הערך המוסף של מכונת מדיה כוללת גבוה מאוד, והיה גורם מכריע בהחלטה מה לרכוש (בלי קשר לזה שאני חובב את האקו סיסטם שלהם). החלטה של פיל ספנסר לרוץ קדימה כ "מכונת משחקים" נכונה, כי שם הנזק הכי גדול נעשה, אבל לא צריך להזניח את שאר הצדדים של הקונוסולה ואפשר להשתמש בהם גם בפרסום כיתרון על המתחרה.

אין ספק שהבוקס מציע יותר בתחום הזה.

אבל גם לנו יש תמיכה בPLEX ובמקום הזיהוי האוטומטי אני יכול לשלוט בPS4 דרך דיבור שזה לא פחות נוח מהזיהוי האוטומטי, הקטע של לשחק במשחק על חצי מסך ובחצי השני לראות טלווזיה זה נחמד בתאוריה והבנתי שאפשר אפילו לחבר PS4 לONE ולשחק במקביל למי שמטורף מספיק לעשות את זה.
אבל כל העסק נראה לי ממש לא אלגנטי. אם ארצה לצפות בטלווזיה במקביל, אעביר את המשחק לוויטה ואצפה ככה בטלווזיה.

אם נצא רגע מהסתכלות גלובלית על השוק, ונסתכל על השוק המקומי, אין לנו פה נטפליקס או hulu ועד שתהיה להן נציגות בארץ שנינו מאבדים אלמנט מהקונסולה שלנו., ולא נראה שסוני או מיקרוסופט רוצים לחתום על איזושהי עסקה עם HOT או YES לספק לנו איזשהו שירות מקומי לקונסולות האלו.

בנוגע לCD אני מתאר לעצמי שיש לך אוסף דיסקים מרשים למדי אם אתה מציין את קריאת הCD כיתרון, היום שאני יכול להפעיל שיר מיוטיוב ובלחיצת כפתור להעביר אותו בשנייה לPS4 זה יותר מהיר מהזמן שהיה לוקח לי ולך למצוא את הדיסק שאנחנו רוצים לשמוע.

סקייפ זה אדיר, אולי הפיצר שאני הכי מקנא בו על הONE הלוואי והיה לי בPS4 אבל אם אני כל כך רוצה סקייפ על הטלווזיה אפשר לסדר גם את זה, גם אם לא על הפס4

בסך הכול אני שמח שאתה מרוצה מהקנייה שלך, אני לא רוצה לראות את הPS4 בלי תחרות זה לא בריא לאף אחד, ואני גם לא פוסל קנייה של ONE על הסף, פשוט מיקרוסופט נכון להיום לא מצליחה לשכנע אותי, אולי זה יגיע בהמשך הדור אם הם יפתיעו. אני דווקא מבין למה אתה מעוניין במכשיר שהוא מכשיר מולטימדיה לסלון זה חוסך מקום וחיבורים מיותרים, אני בעצמי מרוצה מאוד מיוטיוב על הPS4 ומשתמש בו בלעדית לצפייה, הרבה יותר כייף ונוח.

למעלה