Sacrifice for me - סיפר חדש

סקיפי

New member
גיבור טוב שנוא זה לא קשה

אני חושבת שהפסקתי לתעב את תהילה של עגנון רק כשהבנתי שבעצם היא נענשת כל חייה בגלל כל מיני חטאי נעורים סודיים. אנחנו אוהבים לשנוא אנשים טובים - או לפחות לפטור אותם ב"הם בטוח צבועים מתחת לכל זה".
&nbsp

שיט, אז זה אומר שכולם ככה

הייתי בטוחה שרק אני תמיד רוצה שהטובים יאבדו איזה רגל לזאב חולה כלבת P:

g l o r y

New member
לא, לא רק את

מצד שני גם זה נמאס לפעמים. קחי את רנד למשל (כישור הזמן). בא לי שמשהו יגאל אותו מייסוריו. הוא לא מהגיבורים שאנחנו רוצים שייסבלו כי הוא אפילו לא סובל בצורה מעניינת. הוא מעצבן.
ואני קראתי את הסדרה כשעוד הייתה לי קיבה חזקה ואמון במין האנושי. ממש האמנתי שהיא הולכת להשתפר אם אני אחכה מספיק! הסדרה הזו זו הסיבה שאחי לעולם לא יקשיב שוב להמלצה שלי על ספר.

לא קראתי כישור הזמן

אבל שמעתי שכמה סופרים מתו תוך כדי כתיבה של הסדרה הזאת, המורה-להתגוננות-מפני-כוחות-האופל-סטייל. זה די הרתיע אותי

מה שהכי טוב בגיבורים טובים שאנחנו שונאים הוא איך שהם מתבגרים ונעשים אמיתיים יותר. ז"א, תכל'ס - מישהו שהוא כ"כ טוב ומושלם ואצילי ובוכה כי החבר שלו זרק אותו הוא מישהו שפשוט לא השתפשף מספיק בעולם האמיתי. העולם האמיתי אפור וקשוח ואתה חייב להיות אפור וקשוח בעצמך כדי להשתלב בו, אחרת איזה חייזר יבחין בך ויאכל אותך P:
סאנסה נניח - אני אוהבת את איך שהיא מתפתחת לאורך הספרים (יש שיגידו שהיא לא מתפתחת ובוווז - אבל אני חושבת ההפך, שהיה גרוע אם היתה הופכת לאריה בהינף-מצמוץ, והשינויים המינוריים בה הם דוקא אמינים יותר). בכלל ג'ורג' מרטין הוא אחלה דוגמא לכתיבת דמויות אחליות.

g l o r y

New member
כרגע

מניין הגופות עומד על 1. אבל תחסכי לעצמך את הכאב ראש. הגיבורים שלו במיוחד הראשי, מתחילים כ"אנחנו נערי כפר במקום ובזמן הלא נכון ורודפים אחרינו ואין לנו מושג למה" בוכי המון כמה קשה להם ועושים סצנות סטייל ילד מתוסכל בגן. ואז הם מפרדים וכל אחד מהם עובר דרך חתחתים וסובל וסובל וסובל, וכל פעם שאת חושבת שהנה זה יבגר ויפתח אותו את מגלה שהוא אותו wimp בכיין ששנאת, מינוס כל מיני איברים וחלקים מהשפיות. ויש שם כל כך הרבה דמויות בדרך שצריך רשימות כדי לזכור מי זה מי. בשלב מסויים אני בטוחה שהוא משתמש בכמה שמות פעמיים לדמויות שונות, וזה עוד יותר מבלבל. את מאבדת את השפיות עם הגיבור. וזה לא נגמר! אין אור בקצה המנהרה הזאת!
צריך לתת לאנשים לקרוא את הסדרה בכפייה תוך כדי צעקות repent! זה היה עובד יותר מהר ממה שעשו לסרסיי.

g l o r y

New member
אוי נו poteto potato

לא, אני מקבלת את הנקודה. זה נכון שטוב ורע נקבעים ע"י החברה. זה גם יכול להיות תרגיל מעניין, לכתוב תברה בעלת אמות מידה אחרות לחלוטין.

אז אני חושבת ששני הנושאים מעניינים בעצם.
1) לכתוב אדם רע- "רוצח/ אנס/ פסיכופט" וכו וכו, כי למרות שכולם עושים את זה, האם אנשי הפורום עושים את זה? אנחנו כאן כדי לתרגל כתיבה (ולהנות מחברתם של אנשים נחמדים שמבינים אותנו אבל זה כבר מעבר לנקודה) ורוב הסיפורים צריכים אנטגוניסט. אנטגוניסט יעול היות הרבה דברים אבל בחלק נכבד מהמקרים אנחנו בוחרים אדם כנ"ל. הבעיה היא שלא קל ולא נעים לכתוב רוע, ובטח שלא רוע אמין. כבר פתחתי כאן דיון על זה בעבר. לתרגל כתיבה של אדם כזה תהיה מועילה.
2) "לכתוב על מישהו שחי באופן שהחברה מתעבת, תוך חשיפת הצביעות והרוע הבנאלי היומיומי שבחברה" - כן! זה כמו לכתוב דריזט- אבל טוב!! (ולא half assed כמו האלפים האפלים וחברת הפלקט שלהם שהוא כתב. "אנחנו רעים כי- אנחנו רעים!" )

בקיצור אני נהנית מהרעיון ואין לי זמן

Lihi Rimon

New member
נראה לי השרשור סטה מהנושא.

וגם מחקו תגובה שכתבו לי חחח.
מצטערת שלא היה לי זמן להיכנס ולהגיב עדין, עומס מטורף.
&nbsp

למעלה