../images/Emo46.gif (../images/Emo32.gif לגמרי - סורי, שרימפ ^^
זהו, עכשיו עברת כל גבול.
תמיד אני מרגישה שכששולפים לי את הארי/ודארקו שפשוט הוציאו שני שמות מהספר - ויאללה, הרי לכם סלאש. אם לא שמת לב, בהחלט קיימת מערכת יחסים ביניהם. תלושים עלק... יש, מן הסתם, סיבה לכך שדראקו כל הזמן מסתובב ליד הארי. למה הוא טורח להעליב את רון והרמיוני דווקא כשהארי בסביבה? למה הוא הצטרף לקבוצת הקווידיץ´ של סלית´רין? למה הוא מנצל כל הזדמנות שרק יש לו לפצוח בשיחה עם הארי, אם הוא באמת שונא אותו כ"כ? הא! אז אולי הוא *לא* שונא אותו כ"כ! אולי השיחה שלהם אצל מלקין הייתה ניסיון של דראקו למצוא חן בעיני הארי? אמנם ניסיון גרוע, אבל הוא בסה"כ היה בן 11.. הוא מחפש תשומת לב מהארי. שימי לב איך הוא משפיל כל הזמן את החברים שלו - אמנם, יש לזה חלק גם בחינוך שלו, אבל לעיתים רחוקות הוא מציק להם שלא בנוכחות הארי - מכאן שהוא כאילו אומר "תראה איזה חברים מפגרים יש לך. אני הרבה יותר טוב מהם. תהיה החבר *שלי* במקום..." בנאדם מחפש תשומת לב ממישהו כי הוא רוצה לזכות באחד מהדברים הבאים: 1) כבוד 2) הערכה 3) אהבה בנוסף, במקרה ששכחת, הספרים מתוארים מנקודת מבטו של הארי - ילד בן 14 וחצי נכון לספר האחרון, שברור שהדבר האחרון שהוא ישים לב אליו זה שמישהו מאוהב בו - אלא אם כן הוא יקבל רמז *ממש* *ממש* עבה. על אחת כמה וכמה אם מדובר בדראקו. אז הארי\דראקו, זוג אקראי? לא נראה לי!
עכשיו, אני מאמינה שיש יוצאי דופן שיכולים לכתוב סלאשים מדהימים גם על זוגות תלושים, אבל מלבד זה שהם נדירים, הם בד"כ משנים את האופי של הגיבור עד כדי כך שרק השם שלו נשאר. באמת? זרקי דוגמא של פיק כזה שקראת. נדירים? כנראה שאת לא מכירה את הPSA... יש לשנות דמות, ויש לפתח דמות. שינוי דמות זה כאשר ללא סיבה ברורה לעין, סנייפ למשל מתחיל להתייחס אל הארי כאל בנו-יחידו. פיתוח דמות זה כשלוקחים למשל את דראקו: עוברים על השורות שלו בספרים, אוספים את כל העובדות שישנן לדעת עליו ואז מתחילים לחבר אותן ביחד. בסוף הספר הרביעי, הוא כמעט ועומד עם השרוול שלו מקופל למעלה ומציג את היד שלו לוולדי בשביל שיקעקע לו את האות האפל עליה. אבל דראקו הוא כמו רוב הילדים בגילו - הוא לא יודע מה זו מלחמה, הוא לא ראה (או עבר) בחייו עינויים או רצח או כל דבר דומה. הוא חושב שהוא ילך לו מסביב עם השרביט, ימלמל כמה מילות קסם ופיניטו למוגלגים. מכאן שאני חושבת שברגע שהוא יראה מה באמת משמעות המלחמה - הוא ייתבגר מהר, והרבה, ובצורה מאוד טראומתית. בכלל, מטיבו של אדם להתבגר בשלב כלשהו של חייו - כך שלצפות שדראקו יישאר בגיל 16-17 או יותר מבוגר בדיוק כמו שהוא היה בגיל 14 זה פשוט מגוחך. אני בת 17 וחצי, ואת יודעת מה? אם היית מכירה אותי בגיל 14 - שזה אפילו לא חמש שנים אחורה - ומכירה אותי היום, היית חושבת שאת מדברת עם שני אנשים שונים לגמרי. אם זה חל עליי, למה שזה לא יחול על דראקו - או כל דמות אחרת בספר, for that matter?
קחי למשל את העובדה שדארקו, דמות שבספר היא לא יותר ממטומטמת חסרת מטרה, נהפך בפיקים למשהו אלוהי שיש להעריץ אותו. זה לא דארקו. זה מעריצים שפשוט החליטו לשכתב לו את הדמות. סליחה?! דראקו, דמות מטומטמת וחסרת מטרה?! חשבת אולי שהוא שם כדי שהארי לא יצא איזה ילד מושלם ומעפן שכל העולם מתלהב ממנו? חשבת שאולי הוא שם כי בשלב מאוחר יותר הוא ישחק תפקיד מפתח במלחמה - כמו לרגל אחרי הארי בשביל וולדי? ואולי - אם תיאורית המקבילים נכונה - הוא הולך להציל את חייו של הארי? אמנם ג´יי קיי אמרה שהם לעולם לא יעבדו ביחד נגד הצד האפל, אבל זה לא אומר שהם לא יעבדו לחוד, וחוץ מזה, מותר לה לשנות את דעתה. את בטוחה שקראת את הספרים? לי זה נשמע יותר כאילו סרקת אותם. אחרת היית קולטת מזמן שג´יי קיי רולינג אף פעם לא מזכירה שם או דמות בלי שהם ישחקו תפקיד גדול מאוחר יותר בספר. זה קרה עם סדריק, זה קרה עם סיריוס, זה בערך קרה עם צ´ו, וזה הולך לקרות עם אראבלה פיג והזוג לסטריינג´ וקרוב לוודאי שגם עם פלר ודדלוס דיגל ומנדנגס פלטשר. אז למה לא דראקו? ועוד כשאבא שלו הוא חלק מהמעגל הפנימי? נו, באמת. באשר לשכתובים של דראקו - אני שונאת את הפיקים של קסנדרה קלייר בערך כמו שאני שונאת אותה. הדבר היחיד שיצא תחת ידיה ונהניתי ממנו היו היומנים הסודיים, כפי שאפשר לראות מהחתימה שלי... אבל את יודעת מה? עד כמה שאני שונאת אותה, אני מעריכה אותה על זה שהיא פיתחה את הדמות של דראקו בדיוק כמו שהוא היה צריך להתפתח. כי היא השאירה את כל התכונות שלו - ורק ביגרה אותו. אם את מתנגדת מראש לדברים כאלה, אני לא יודעת למה את בכלל קוראת פיקים - הרי כל מטרת הפאנון היא לקחת את הקאנון ולשחק איתו, לבנות עליו, להרחיב אותו ואת הדמויות שלו מעבר לשני המימדים שלהן בקאנון. הוא הפך לדמות אלוהית רק בגלל עניין מכנסי העור שלו - וזה לא היה באשמת הסופרת אלא בעיקר ב"אשמת" הקוראים. שוב, אני לא מאמינה שאני מגנה על קסנדרה קלייר כאן, אבל היא אמרה פעם "בקאנון אין דראקו - בקאנון יש חור בצורת דראקו." ואת יודעת מה? על זה אני מסכימה איתה. ואם יורשה לי להוסיף - זה נכון לגבי רוב הדמויות. ואני באמת לא רואה שום סיבה להמליץ לך על ריזן. היא כותבת בדיוק את סוג הסלאשים שאת לא תאהבי. ואני עדיין חושבת שהתמונה שאני העליתי הייתה יותר שווה מהאנימה הנדוש והשכיח עד כדי מיאוס בפאנארטים. את בטח גם שונאת את ל.מ. רורק ומוניקה סטארלינג - חבל.