semi-OT יבבות

Lizz

New member
semi-OT יבבות

היה לי חלום נעים על ג´ון גלובר (שחקן). ואז הוא נגמר! והתעוררתי! אני *שונא* שזה קורה. אני *שונא* להישמע כמו גרגמל בנוגע לדברים כאלה. אני רוצה את ג´ון גלובר בחזרה! ~and now we return to our schduled programming~ מצטער על היבבות. הייתי חייב לחלוק עם מישהו, וכל החברים שלי ישנים בשעות כאלו.

Lizz

New member
נכון!

תיאוריית קונספירציה: הדרדס שמתלונן כל הזמן - בנו הבלתי חוקי של גרגמל?!

TwelveEyes

New member
../images/Emo6.gif

ליזי, ממך ציפיתי למשהו בסגנון "הדרדס שמתלונן כל הזמן - מאהבו הסודי של גרגמל"?!

Lizz

New member
זה לא סותר

את יודעת... ;) (אבל חשבתי יותר בקטע גנטי..)

Ophel McNeil

New member
*אפקט הקאה* ../images/Emo117.gif

אם כבר זוגות בה"פ, הולכים על הברור מכולם - רמוס/סיריוס.

TwelveEyes

New member
רמוס\סיריוס?! ../images/Emo5.gif BORING!

איפה את חיה? רמוס\סיריוס=כ"כ 01´! It´s all about the incest now
רון\ג´יני, דראקו\לוציוס, פרד\ג´ורג´ על כל סוגיו ושלישיותיו..

Ophel McNeil

New member
אוי, איכס! ../images/Emo117.gif

לא, ברצינות, כל השילובים האלה הם פשוט גועל נפש. רמוס וסיריוס הם זוג מדהים (ורק תראי את התמונה המתוווווקה המצורפת
)ויותר מזה - הם ברוח הספר. אני נגד לחבר בעזרת מוח חולני זוגות בלתי אפשריים. לרמוס וסיריוס יש רמזים, יכולה להיות לזה עלילה מדהימה, אם רולינג רק תחליט ככה. רון/ג´ני?! בבקשה! באותה מידה אני יכולה לכתוב גברת נוריס/וורמטייל. יש לזה בדיוק אותו הגיון. זה לחלוטין טיפשי פשוט לשלוף שתי שמות של בני אדם - ולחבר אותם. למאכת הסלאשיות וחיבור זוגות סלאשיים צריך להיות רקע, רמזים, אהבת אמת...
והעבודה שמדובר בשתי הדמויות הכמעט הכי אהובות עליי בהארי פוטר (במקום הראשון נמצאים רמוס והרמיוני - לחלוטין לא כזוג) רק מוסיפה.

Lizz

New member
זה רק כי דיברנו על הנושא.

אישית אני תומך בלוציוס/סנייפ, סנייפ/סיריוס, דברים כאלה. ודברים מוזרים (סנייפ/לוקהארט). רמוס/סיריוס זה כמעט קאנון. כלומר, זה חמוד, אבל אחרי כמה זמן, נמאס. הם מתוקים ביחד וזהו.

TwelveEyes

New member
אוי, די!

אף אחד לא אוהב סקוויקרים, את יודעת. ותאמיני לי, שבפאנדום מופרע כמו ה"פ, כבר הספקתי לראות דברים הרבה יותר מסמרי-שיער מגילוי עריות (או גילוי אריות, אם זה גריפינדורים
) ע"ע Slash Grievances, ע"ע הארי\סיריוס\גופתו של ג´יימס, ע"ע צ´ו\ג´יני
ואני בהחלט לא מסכימה שצריך להיות רקע או רמזים לסלאש. כל מה שצריך זה סופר\ת מעולה. מה, להארי\דראקו יש הרבה רמזים בקאנון? כמעט ולא. ולמרות זאת, אנשים כמו אייבי ואלכס וריזן כותבים אותם בצורה כ"כ משכנעת שאת מוצאת את עצמך חושבת "וואלה, איך לא עליתי על זה?!". ואגב ריזן, קראת את הפיקים שלה פעם? אל תגידי לי שהיא לא כתבה שיימוס\דראקו מקסים - וזאת אעפ"י שבקאנון אין ביניהם בכלל אינטרקציה. ומעבר לסלאש - לדראקו\ג´יני יש רמזים בקאנון? לסנייפ\לילי? לאוליבר\הרמיוני? לדראקו\הרמיוני? מעט מאוד או בכלל לא. ואלה מהשיפים הכי פופולריים בפאנדום! אם היינו הולכים לפי הקאנון, היו לנו משהו כמו... *סופרת*... עשרה שיפים סה"כ, כולל סלאש והט. *מפשפשת במעמקי המחשב ומוציאה מהבוידעם תמונה של רמוס\סיריוס*

Ophel McNeil

New member
לא מתתי על התמונה שצרפת. ../images/Emo3.gif../images/Emo117.gif

וגם לא על כל הזוגות שמנית. דווקא מהסיבה שהם נראים לי תלושים. שוב, תמיד אני מרגישה שכששולפים לי את הארי/ודארקו שפשוט הוציאו שני שמות מהספר - ויאללה, הרי לכם סלאש. עכשיו, אני מאמינה שיש יוצאי דופן שיכולים לכתוב סלאשים מדהימים גם על זוגות תלושים, אבל מלבד זה שהם נדירים, הם בד"כ משנים את האופי של הגיבור עד כדי כך שרק השם שלו נשאר. קחי למשל את העובדה שדארקו, דמות שבספר היא לא יותר ממטומטמת חסרת מטרה, נהפך בפיקים למשהו אלוהי שיש להעריץ אותו. זה לא דארקו. זה מעריצים שפשוט החליטו לשכתב לו את הדמות. עכשיו, כמיוון שאני לא קוראת פיקים של ה"פ, אלא רק סלאשים מסויימים של זה, אין לי מושג קלוש מי זאת ריזן. אבל אם תמליצי לי על ניק נחמד שלה - אני אקרא בשמחה.

TwelveEyes

New member
../images/Emo46.gif (../images/Emo32.gif לגמרי - סורי, שרימפ ^^;)

זהו, עכשיו עברת כל גבול. תמיד אני מרגישה שכששולפים לי את הארי/ודארקו שפשוט הוציאו שני שמות מהספר - ויאללה, הרי לכם סלאש. אם לא שמת לב, בהחלט קיימת מערכת יחסים ביניהם. תלושים עלק... יש, מן הסתם, סיבה לכך שדראקו כל הזמן מסתובב ליד הארי. למה הוא טורח להעליב את רון והרמיוני דווקא כשהארי בסביבה? למה הוא הצטרף לקבוצת הקווידיץ´ של סלית´רין? למה הוא מנצל כל הזדמנות שרק יש לו לפצוח בשיחה עם הארי, אם הוא באמת שונא אותו כ"כ? הא! אז אולי הוא *לא* שונא אותו כ"כ! אולי השיחה שלהם אצל מלקין הייתה ניסיון של דראקו למצוא חן בעיני הארי? אמנם ניסיון גרוע, אבל הוא בסה"כ היה בן 11.. הוא מחפש תשומת לב מהארי. שימי לב איך הוא משפיל כל הזמן את החברים שלו - אמנם, יש לזה חלק גם בחינוך שלו, אבל לעיתים רחוקות הוא מציק להם שלא בנוכחות הארי - מכאן שהוא כאילו אומר "תראה איזה חברים מפגרים יש לך. אני הרבה יותר טוב מהם. תהיה החבר *שלי* במקום..." בנאדם מחפש תשומת לב ממישהו כי הוא רוצה לזכות באחד מהדברים הבאים: 1) כבוד 2) הערכה 3) אהבה בנוסף, במקרה ששכחת, הספרים מתוארים מנקודת מבטו של הארי - ילד בן 14 וחצי נכון לספר האחרון, שברור שהדבר האחרון שהוא ישים לב אליו זה שמישהו מאוהב בו - אלא אם כן הוא יקבל רמז *ממש* *ממש* עבה. על אחת כמה וכמה אם מדובר בדראקו. אז הארי\דראקו, זוג אקראי? לא נראה לי! עכשיו, אני מאמינה שיש יוצאי דופן שיכולים לכתוב סלאשים מדהימים גם על זוגות תלושים, אבל מלבד זה שהם נדירים, הם בד"כ משנים את האופי של הגיבור עד כדי כך שרק השם שלו נשאר. באמת? זרקי דוגמא של פיק כזה שקראת. נדירים? כנראה שאת לא מכירה את הPSA... יש לשנות דמות, ויש לפתח דמות. שינוי דמות זה כאשר ללא סיבה ברורה לעין, סנייפ למשל מתחיל להתייחס אל הארי כאל בנו-יחידו. פיתוח דמות זה כשלוקחים למשל את דראקו: עוברים על השורות שלו בספרים, אוספים את כל העובדות שישנן לדעת עליו ואז מתחילים לחבר אותן ביחד. בסוף הספר הרביעי, הוא כמעט ועומד עם השרוול שלו מקופל למעלה ומציג את היד שלו לוולדי בשביל שיקעקע לו את האות האפל עליה. אבל דראקו הוא כמו רוב הילדים בגילו - הוא לא יודע מה זו מלחמה, הוא לא ראה (או עבר) בחייו עינויים או רצח או כל דבר דומה. הוא חושב שהוא ילך לו מסביב עם השרביט, ימלמל כמה מילות קסם ופיניטו למוגלגים. מכאן שאני חושבת שברגע שהוא יראה מה באמת משמעות המלחמה - הוא ייתבגר מהר, והרבה, ובצורה מאוד טראומתית. בכלל, מטיבו של אדם להתבגר בשלב כלשהו של חייו - כך שלצפות שדראקו יישאר בגיל 16-17 או יותר מבוגר בדיוק כמו שהוא היה בגיל 14 זה פשוט מגוחך. אני בת 17 וחצי, ואת יודעת מה? אם היית מכירה אותי בגיל 14 - שזה אפילו לא חמש שנים אחורה - ומכירה אותי היום, היית חושבת שאת מדברת עם שני אנשים שונים לגמרי. אם זה חל עליי, למה שזה לא יחול על דראקו - או כל דמות אחרת בספר, for that matter? קחי למשל את העובדה שדארקו, דמות שבספר היא לא יותר ממטומטמת חסרת מטרה, נהפך בפיקים למשהו אלוהי שיש להעריץ אותו. זה לא דארקו. זה מעריצים שפשוט החליטו לשכתב לו את הדמות. סליחה?! דראקו, דמות מטומטמת וחסרת מטרה?! חשבת אולי שהוא שם כדי שהארי לא יצא איזה ילד מושלם ומעפן שכל העולם מתלהב ממנו? חשבת שאולי הוא שם כי בשלב מאוחר יותר הוא ישחק תפקיד מפתח במלחמה - כמו לרגל אחרי הארי בשביל וולדי? ואולי - אם תיאורית המקבילים נכונה - הוא הולך להציל את חייו של הארי? אמנם ג´יי קיי אמרה שהם לעולם לא יעבדו ביחד נגד הצד האפל, אבל זה לא אומר שהם לא יעבדו לחוד, וחוץ מזה, מותר לה לשנות את דעתה. את בטוחה שקראת את הספרים? לי זה נשמע יותר כאילו סרקת אותם. אחרת היית קולטת מזמן שג´יי קיי רולינג אף פעם לא מזכירה שם או דמות בלי שהם ישחקו תפקיד גדול מאוחר יותר בספר. זה קרה עם סדריק, זה קרה עם סיריוס, זה בערך קרה עם צ´ו, וזה הולך לקרות עם אראבלה פיג והזוג לסטריינג´ וקרוב לוודאי שגם עם פלר ודדלוס דיגל ומנדנגס פלטשר. אז למה לא דראקו? ועוד כשאבא שלו הוא חלק מהמעגל הפנימי? נו, באמת. באשר לשכתובים של דראקו - אני שונאת את הפיקים של קסנדרה קלייר בערך כמו שאני שונאת אותה. הדבר היחיד שיצא תחת ידיה ונהניתי ממנו היו היומנים הסודיים, כפי שאפשר לראות מהחתימה שלי... אבל את יודעת מה? עד כמה שאני שונאת אותה, אני מעריכה אותה על זה שהיא פיתחה את הדמות של דראקו בדיוק כמו שהוא היה צריך להתפתח. כי היא השאירה את כל התכונות שלו - ורק ביגרה אותו. אם את מתנגדת מראש לדברים כאלה, אני לא יודעת למה את בכלל קוראת פיקים - הרי כל מטרת הפאנון היא לקחת את הקאנון ולשחק איתו, לבנות עליו, להרחיב אותו ואת הדמויות שלו מעבר לשני המימדים שלהן בקאנון. הוא הפך לדמות אלוהית רק בגלל עניין מכנסי העור שלו - וזה לא היה באשמת הסופרת אלא בעיקר ב"אשמת" הקוראים. שוב, אני לא מאמינה שאני מגנה על קסנדרה קלייר כאן, אבל היא אמרה פעם "בקאנון אין דראקו - בקאנון יש חור בצורת דראקו." ואת יודעת מה? על זה אני מסכימה איתה. ואם יורשה לי להוסיף - זה נכון לגבי רוב הדמויות. ואני באמת לא רואה שום סיבה להמליץ לך על ריזן. היא כותבת בדיוק את סוג הסלאשים שאת לא תאהבי. ואני עדיין חושבת שהתמונה שאני העליתי הייתה יותר שווה מהאנימה הנדוש והשכיח עד כדי מיאוס בפאנארטים. את בטח גם שונאת את ל.מ. רורק ומוניקה סטארלינג - חבל.

Ophel McNeil

New member
*פורצת בבכי היסטרי* ../images/Emo117.gif

השטיפה שנתתי לי עכשיו לא מגיעה לי. אני ממש ממש לא רוצה לענות לכל הטיעונים שהעלת עכשיו (לחלק דווקא יש לי טיעוני נגד מסויימים, חלק לא ממש הבנתי מה כוונתך, וחלק אני באמת חושבת שאת צודקת), גם בגלל שזה אוף לחלוטין, גם בגלל שמלבד ה"פ 3 אני לא ממש מתה על סדרת ספרי ה"פ, גם בגלל שה"פ זה ספר ילדים, ואני פוחדת שלא תסכימי איתי על זה - ואז בכלל אין לנו בסיס לדיון משותף. מה שכן רציתי להגיד לך, שזה לא ממש נחמד.
אז אוקי, אמרתי שלדעתי הארי/דארקו זה תלוש (ואני עדיין חושבת ככה), אז נכון, לדעתי דארקו הוא דמות ריקנית בעלת מטרה אחת בלבד (וכל ניסיון להוציא אותו אחרת זה fanwanking עד כדי גועל), אבל אלוהים - זה באמת לא מגיע לי כל סימני הקריאה האלה. וכל שמות מחברי הפיקים שאת נותנת - באמת לא מכירה. למעשה, אני בספק אם אני מכירה בכלל שמות של מחברי פיקים. כאמור - אני קוראת פיקים מאוד מוסיימים, וגם זה בקושי. ופאן ארטס מנגאיים רולז!

TwelveEyes

New member
ספר ילדים?

וכאן נגמרת השיחה שלנו. חבל שלא אמרת ישר שככה את מרגישה בקשר לה"פ - לא הייתי טורחת ומבזבזת את זמני איתך לו הייתי יודעת מראש. חשבתי לתומי שאת מהאנשים הנדירים שלוקחים את הספר ברצינות ורואים בו מעבר לקאנון, את המסרים שהוא מנסה להעביר ועומק הדמויות והמיתולוגיה העשירה וההקבלות ההיסטוריות... מסתבר שטעיתי ובגדול. ובשביל הרקורד: "לא ממש נחמד"? אבל, הרי אף פעם לא ניסיתי להציג את עצמי כנחמדה

Ophel McNeil

New member
זה שה"פ הוא ספר ילדים זה ../images/Emo117.gif

לא ממש נתון לויכוח. זה לא אומר שאני לא לוקחת אותו ברצינות, זה לא אומר עליו הרבה דברים רעים (לא הרבה, לא ממש), לא אומר שאני לא יודעת שהוא מתבסס על מיתולוגיה עשירה, ולא תמיד אומר שאין בו עומק. ואם הייתי יודעת מה זה קאנון, הייתי אומרת לך אם אני רואה בו משהו מעבר לזה.
ואם את לא בן אדם נחמד - היית צריכה להגיד את זה מראש. ככה לפחות אני אתנחם בזה שאת תוקפת את כולם, וזה לא אישי נגדי.

TwelveEyes

New member
לא נתון לוויכוח? Watch me!

זה שהוא נמצא בסקשן של ספרי ילדים לא אומר שהוא ספר ילדים. זה כמו שתגידי שספרים של אן רייס או ג´ורג´ אורוול או טולקין או סטיבן קינג או כל סופר אחר מסוגם הם רק למבוגרים. ואנשים כמוך, שרואים במיקומו בחנויות הספרים סיבה לזלזל בו, מאוד מכעיסים אותי כי הם מבטלים אותו מראש בלי לנסות לקרוא אותו אפילו. וכן, שמתי לב שאמרת שקראת אותם - האמנם? זה דווקא כן משהו אישי נגדך: *אף אחד* לא קורא לה"פ ספר ילדים, מעליב את הדמויות האהובות עליי ואת הטעם שלי ויוצא מזה חי. מילא אם היו לך טיעונים טובים, אבל אפילו את זה לא סיפקת.

Ophel McNeil

New member
אמממ.... לא. ../images/Emo117.gif

חבל שאת שופטת אותי ככה.
אני חושבת שה"פ הוא ספר לילדים לא בגלל שככה סימנו אותו על המדף, אלא אחרי הרבה ויכוחים ארוכים עם מעריצי ה"פ, או סתם אנשים שקראו אותו. עכשיו, מכיוון שהנושא הוא לחלוטין אוף, אני לא רוצה להדרדר אליו. וגם אין לי כוח לכתוב כל כך הרבה. אבל אם יום אחד נפגש, בשמחה אני אסביר לך את השקפת עולמי הצנועה על ה"פ. עד אז, קחי לינק קטן להמחשה. תשתדלי לקרוא עד הסוף לפני שאת מגיבה. כאן הדיון מתחיל: http://www.fisheye.co.il/story.php3?id=1256&NewOnly=0&LastView=2002-12-23%2022%3A47%3A19#90528 וכאן הוא מגיע לפואנטה אותה אני מנסה להראות לך: http://www.fisheye.co.il/story.php3?id=1256&NewOnly=0&LastView=2002-12-23%2022%3A47%3A19#90990 אני ממש מקווה שהלינקים יעבדו.

למעלה