Severance - ניתוק - עונה 2

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בזמן שאנחנו מחכים למחר

Lhuna3

Well-known member
Severance פרק 2X03
Who Is Alive?
באמת אין שום הסבר שהם יכולים לתת לי שישמע הגיוני למה שהולך שם, פשוט אין.
לא שזה חדש, אבל מחלקת הגדיים באמת מביאה את זה לשיאים חדשים.
זה היה מצחיק שהם גם כאילו חשבו שלמחלקת זיקוק נתונים יש כיסי-קנגורו (ראינו בעונה 1 שמחלקת אופטיקה ועיצוב חשבו אותו דבר).

הפגישה של אירווינג עם פלישיה שמתגעגעת לברט גם היא היתה חמודה. והיא יודעת על המסדרון שהוא מצייר שמוביל למה שהיא קוראת "מחלקת היצוא" (ואנחנו הכרנו כ"מחלקת הבדיקות").

אז נתנו לאיני-דילן להפגש באמת עם אישתו האמיתית של האאוטי ולראות תמונה אמיתית של הילדים שלו ולקבל פרטים אמיתיים קצת.
וגם לגלות ככה שהאאוטי שלו קצת לוזר.
שמתי לב שאישתו לובשת בפגישה שרשרת עם תליון טיפה, סמל לומון (לא שזה אומר משהו).

זה די מוזר שהם חושבים שיאפשרו להם לחפש את קייסי בחופשיות ושבאמת לא מצלמים ולא מקשיבים להם (למרות שהם כן חשבו ש"לומון מקשיבים לכם" מהסרטון היה דו-משמעי), וזה עוד יותר מוזר שבאמת מאפשרים להם את זה...

המתנה של ההנהלה למילצ'יק :-D ברגע שקריפי-נטלי אמרה לו שזה ציורים שיעזרו לו להזדהות או משהו כזה אז כבר ידעתי שזה יהיה ציורים של קייר אבל כאדם שחור חחחח הזייה. לא הצלחתי להבין מהתגובה שלו מה הוא באמת חושב על זה.

עדיין גם אין לי מושג אם האלי היא הלנה או האלי. אם זאת הלנה אז היא משחקת את האלי מאוד טוב.

ומה הסיפור של סלוויג גם אין לי מושג. האם בסוף היא ברחה כי הבינה שהיא בסכנה והם עלולים להרוג אותה שם?

ומיס הואנג הילדה ההזויה... לא יודעת מה לחשוב על כלום כבר.

אהבתי את הרעיון של אאוטי-מארק לצרוב לעצמו מסר על הרשתית, אבל טוב גם שלא בזבזנו על זה זמן ומה שמה המורדת סיפרה לו שזה לא יעבוד וגם שאישתו באמת חיה שם, ושכנעה אותו להתמזג מחדש!

נ.ב.
משום מה יש פסל של ראש גדי/עז גם בבית של אחותו דבון.

חייבת לקרוא את הסיכום בוואלה בשביל להבין (אולי) משהו בכלל.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
באמת אין שום הסבר שהם יכולים לתת לי שישמע הגיוני למה שהולך שם, פשוט אין.
לא שזה חדש, אבל מחלקת הגדיים באמת מביאה את זה לשיאים חדשים.
ידעתי שאשת הגדיים מוכרת לי ומסתבר שזאת גוונדלין כריסטי (משחקי הכס).
החדר הענקי עם הגבעות הוא נראה לי אדיר יותר מהגדיים עצמם.
זה היה מצחיק שהם גם כאילו חשבו שלמחלקת זיקוק נתונים יש כיסי-קנגורו (ראינו בעונה 1 שמחלקת אופטיקה ועיצוב חשבו אותו דבר).
אוקי, זה ממש לא זכרתי. חשבתי שאולי הם חושבים ככה כי הם מחלקה שעובדים עם חיות.
הפגישה של אירווינג עם פלישיה שמתגעגעת לברט גם היא היתה חמודה. והיא יודעת על המסדרון שהוא מצייר שמוביל למה שהיא קוראת "מחלקת היצוא" (ואנחנו הכרנו כ"מחלקת הבדיקות").
בסוף לא נראה לי שראינו אם היא הראתה לו איפה זה נמצא.
אז נתנו לאיני-דילן להפגש באמת עם אישתו האמיתית של האאוטי ולראות תמונה אמיתית של הילדים שלו ולקבל פרטים אמיתיים קצת.
וגם לגלות ככה שהאאוטי שלו קצת לוזר.
שמתי לב שאישתו לובשת בפגישה שרשרת עם תליון טיפה, סמל לומון (לא שזה אומר משהו).
אשתו היא השחקנית מריט וויבר (האחות ג'קי).
הייתי די בטוח שהביאו שחקנית שתעמיד פנים שהיא אשתו ובסוף הוכיחו לנו שזה אמיתי. מעניין שהם סומכים שהיא לא תעביר שום מידע. כלומר היא יכלה להוכיח לו שכל הסיפור שמכרו לו על זה שהם מפורסמים בעולם האמיתי הוא שקר. אם הוא היה שואל על זה.
זה די מוזר שהם חושבים שיאפשרו להם לחפש את קייסי בחופשיות ושבאמת לא מצלמים ולא מקשיבים להם (למרות שהם כן חשבו ש"לומון מקשיבים לכם" מהסרטון היה דו-משמעי), וזה עוד יותר מוזר שבאמת מאפשרים להם את זה...
נראה לי שזה חייב להיות ברור שהם צופים בהם. מצד שני בעונה הקודמת הם באמת לא ידעו על המרד הזה שהם עשו.
המתנה של ההנהלה למילצ'יק :-D ברגע שקריפי-נטלי אמרה לו שזה ציורים שיעזרו לו להזדהות או משהו כזה אז כבר ידעתי שזה יהיה ציורים של קייר אבל כאדם שחור חחחח הזייה. לא הצלחתי להבין מהתגובה שלו מה הוא באמת חושב על זה.
אני לחלוטין לא חשבתי על זה עד שראיתי את התמונה. זה נראה שהוא לא באמת אוהב את זה. גם הרגיש לי שנטלי עצמה משקרת כשהיא אמרה שהיא העריכה את זה כשהיא קיבלה משהו כזה.
עדיין גם אין לי מושג אם האלי היא הלנה או האלי. אם זאת הלנה אז היא משחקת את האלי מאוד טוב.
אני מקווה שנגלה בקרוב.
אם היא כן הלי אז אני מצפה שנקבל הסבר כלשהו לכך שהיא שיקרה ולא זה שהיא הייתה מובכת.
ומה הסיפור של סלוויג גם אין לי מושג. האם בסוף היא ברחה כי הבינה שהיא בסכנה והם עלולים להרוג אותה שם?
ככה גם לי זה הרגיש
אהבתי את הרעיון של אאוטי-מארק לצרוב לעצמו מסר על הרשתית, אבל טוב גם שלא בזבזנו על זה זמן
זה נראה לי רעיון ממש מגניב. חבל שבסוף גילינו שזה לא היה עובד.
ומה שמה המורדת סיפרה לו שזה לא יעבוד וגם שאישתו באמת חיה שם, ושכנעה אותו להתמזג מחדש!
הקטע של המיזוג מחדש היה הקטע הכי טוב בפרק.

ומצטער אני גם לא יודע מה היה הצבע עיניים של אמא שלי. באופן כללי מכל המשפחה שלי אני יודע רק שלאחת האחיות שלי יש עיניים כחולות ואני לא בטוח למה אני בטוח בזה.
חייבת לקרוא את הסיכום בוואלה בשביל להבין (אולי) משהו בכלל.
אני לא קראת שבוע שעבר ואני לא בטוח אם אני רוצה.
העניין עם קריאת ניתוחים כאלו הוא שנכון שזה מסביר לך הרבה ובאמת הרבה פעמים לא מעריכים באותה מידה סדרה בלי זה.
אבל מצד שני זה לפעמים קצת הורס את הקטע של להבין לבד.
היו סדרות (כמו מר רובוט, הנותרים וכאלו) שראיתי והבנתי איזה משהו בשלב מסוים ואז כשהלכתי לקרוא מה אומרים על זה באינטרנט אז גיליתי שאנשים דיברו על זה באינטרנט כבר כמה שבועות בגלל שעלו על זה בגלל כל מיני רמזים.
יש יתרונות בזה שמראים לך את הרמזים האלו כי באמת אחרת הרבה פעמים אתה מרגיש בערפל גמור. ומצד שני יש משהו טוב בלהבין את זה בזמן שלך.
אני באמת לא אומר שזה יותר "נכון" שלא לקרוא את ההסברים האלו. היו סדרות רבות שאני כן עשיתי את זה איתם. אבל כרגע אני מעדיף כאן לא לעשות את זה. אולי אני אשנה את דעתי אפילו בהמשך השבוע.

Lhuna3

Well-known member
ידעתי שאשת הגדיים מוכרת לי ומסתבר שזאת גוונדלין כריסטי (משחקי הכס).
איך אני אמורה לזהות אותה עם שיער ארוך?
החדר הענקי עם הגבעות הוא נראה לי אדיר יותר מהגדיים עצמם.
מה שמטריד אותי יותר ויותר זה שלא יהיה לזה הסבר מספיק טוב.
הדבר היחיד שעולה בדעתי לעשות דבר כזה זה איכשהו לעורר משהו בתת מודע של מארק (או של מנותקים אחרים שם), או לערער את תפיסת המציאות של המנותקים...? ועדיין זה מרגיש לי מוגזם ולא סביר לשום מטרה.
אוקי, זה ממש לא זכרתי. חשבתי שאולי הם חושבים ככה כי הם מחלקה שעובדים עם חיות.
כי לא קראת את סיכום עונה 1 |שפם|
בסוף לא נראה לי שראינו אם היא הראתה לו איפה זה נמצא.
נכון, אבל אני מניחה שהיא אמרה לו.
נראה לי שזה חייב להיות ברור שהם צופים בהם. מצד שני בעונה הקודמת הם באמת לא ידעו על המרד הזה שהם עשו.
כל עניין האבטחה של קומת המנותקים מרגיש לי כמו חיפוף רציני של התסריט.
מצד אחד כאילו ההנהלה רואים ושומעים כל מה שקורה שם ומנטרים אותם באדיקות, ומצד שני חדר האבטחה היה לא מאויש בכל פעם שהם הגיעו אליו בעונה 1, והם הצליחו לעשות הרבה יותר ממה שהיו אמורים.
אני לחלוטין לא חשבתי על זה עד שראיתי את התמונה. זה נראה שהוא לא באמת אוהב את זה. גם הרגיש לי שנטלי עצמה משקרת כשהיא אמרה שהיא העריכה את זה כשהיא קיבלה משהו כזה.
כן, גם לי נראה.
אני מקווה שנגלה בקרוב.
אם היא כן הלי אז אני מצפה שנקבל הסבר כלשהו לכך שהיא שיקרה ולא זה שהיא הייתה מובכת.
אני דווקא לא מצפה, כי כאמור זה מרגיש לי מאוד הגיוני שהיא לא תרצה לספר את זה.
ומצטער אני גם לא יודע מה היה הצבע עיניים של אמא שלי. באופן כללי מכל המשפחה שלי אני יודע רק שלאחת האחיות שלי יש עיניים כחולות ואני לא בטוח למה אני בטוח בזה.
אז כדאי שתתחיל לשים לב לדברים כאלו למקרה שתצטרך לעבור ניתוק ומיזוג מחדש.
אני לא קראת שבוע שעבר ואני לא בטוח אם אני רוצה.
העניין עם קריאת ניתוחים כאלו הוא שנכון שזה מסביר לך הרבה ובאמת הרבה פעמים לא מעריכים באותה מידה סדרה בלי זה.
אבל מצד שני זה לפעמים קצת הורס את הקטע של להבין לבד.
היו סדרות (כמו מר רובוט, הנותרים וכאלו) שראיתי והבנתי איזה משהו בשלב מסוים ואז כשהלכתי לקרוא מה אומרים על זה באינטרנט אז גיליתי שאנשים דיברו על זה באינטרנט כבר כמה שבועות בגלל שעלו על זה בגלל כל מיני רמזים.
יש יתרונות בזה שמראים לך את הרמזים האלו כי באמת אחרת הרבה פעמים אתה מרגיש בערפל גמור. ומצד שני יש משהו טוב בלהבין את זה בזמן שלך.
אני באמת לא אומר שזה יותר "נכון" שלא לקרוא את ההסברים האלו. היו סדרות רבות שאני כן עשיתי את זה איתם. אבל כרגע אני מעדיף כאן לא לעשות את זה. אולי אני אשנה את דעתי אפילו בהמשך השבוע.
אני מבינה אותך.
אני גם מאוד רוצה להבין את הדברים לבד, לכן אני נורא משתדלת פה לשים לב לפרטים, אבל אני גם יודעת שאין לי הרבה סיכוי להצליח, את הרמזים החשובים באמת אני כנראה אפספס.
בכל מקרה מהסיכום השבוע באמת לא למדתי שום דבר חדש, הוא בעיקר ניסח לי בצורה יותר מסודרת את התהיות.

limors2

Active member
איזה כיף שהסדרה ממשיכה להיות מצויינת, חרדת העונה השנייה שלי הייתה ממש בשמיים אבל הם בכלל לא מאכזבים :love:

מארק התמזג מחדש :eek::eek::eek::eek: קצת (הרבה) נרמז לזה בפתיח, אבל זה פותח עוד הרבה שאלות מוזרות, שהגדולה מכולן היא ״האם נראה תינוק קיר עם ראש ענק״. אני משערת שלא, אבל יהיה נחמד לצפות בפתיח ממבט של מיזוג.

אני עדיין משוכנעת שהלי היא אכן הלי, עם כמה שהלנה והיא דומות מרגיש לי שהלנה לא מסוגלת לשחק את הביטחון העצמי חסר העכבות בצורה כזו. למרות שהמיני רגע שהיה לה עם מארק במסדרון כן היה יכול להיות קצת הלנה.

ממש מפתיע שהביאו את אשתו של דילן פנימה, וכ״כ מהר, וקצת מצער לראות שהוא באמת כזה לוזר בחוץ. למרות שאני מניחה שאם אתה מגיע למשרת ניתוק אתה או לוזר או ממש עובר משהו קשוח. או כלי משחק של המשפחה שלך ששיכנעה אותך שאתה רוצה להיות כלי משחק.

תהיות קטנות-
האם מילצ׳יק יהיה טיפונת נגד החברה עכשיו כשהם נתנו לו מתנה סופר גזענית שהוא ממש שנא, וגם נטלי שנאה מאחורי החיוך הענק שלה?
האם סלוויג תהיה טיפונת נגד החברה (או לפחות בעד מארק) עכשיו כשהיא רואה שאין לה באמת קלף מיקוח?
האם לא נראה יותר עיזים, וכל הסצינות האלה סתם היו כדי לטמטם את הצופים בקטע של ״יש תעלומות וזה ממש סתם, אל תקחו את זה קשה״? (נראה לי שכן)
האם נקבל עונה שלישית יותר מהר הפעם? :(

Lhuna3

Well-known member
מארק התמזג מחדש :eek::eek::eek::eek: קצת (הרבה) נרמז לזה בפתיח, אבל זה פותח עוד הרבה שאלות מוזרות, שהגדולה מכולן היא ״האם נראה תינוק קיר עם ראש ענק״.
:-D
אני משערת שלא, אבל יהיה נחמד לצפות בפתיח ממבט של מיזוג.
|כן|
אני עדיין משוכנעת שהלי היא אכן הלי, עם כמה שהלנה והיא דומות מרגיש לי שהלנה לא מסוגלת לשחק את הביטחון העצמי חסר העכבות בצורה כזו. למרות שהמיני רגע שהיה לה עם מארק במסדרון כן היה יכול להיות קצת הלנה.
אני ממש כבר לא יודעת.
תהיות קטנות-
האם מילצ׳יק יהיה טיפונת נגד החברה עכשיו כשהם נתנו לו מתנה סופר גזענית שהוא ממש שנא, וגם נטלי שנאה מאחורי החיוך הענק שלה?
לדעתי כן.
האם סלוויג תהיה טיפונת נגד החברה (או לפחות בעד מארק) עכשיו כשהיא רואה שאין לה באמת קלף מיקוח?
היא כבר היתה חצויה הרבה זמן לדעתי, אז יש מצב שהיא סופסוף תהיה עד הסוף בצד של מארק. אבל זה יהיה מוזר אם לומון יאפשרו לה. (מצד שני הם מתרשלים בהרבה דברים מבחינת אבטחה).
האם לא נראה יותר עיזים, וכל הסצינות האלה סתם היו כדי לטמטם את הצופים בקטע של ״יש תעלומות וזה ממש סתם, אל תקחו את זה קשה״? (נראה לי שכן)
וואו זה ממש יעצבן אותי, ואני גם חוששת מזה.
האם נקבל עונה שלישית יותר מהר הפעם? :(
אמן.

Lhuna3

Well-known member
ניתוק פרק 2X04
Woe's Hollow
לומון מוציאה את האינים של המחלקה ליום גיבוש צוותי בטבע.
וכמו כל דבר בלומון, הוא קריפי וסוריאליסטי כמו חלום הזוי וחסר היגיון.
אבל בסופו אירווינג מבין ונותן לנו את התשובה - שהאלי באמת חזרה כהלנה איגן ולא האלי (אבל מעכשיו היא שוב האלי כי אירווינג איים להרוג אותה אחרת).
ואירווינג עצמו מפוטר (מה שזה לא אומר לגביו עכשיו, כי זה נראה כאילו מילצ'יק העיר את האאוטי שלו בעודו שם, אבל נראה לי יותר סביר שעושים לו משהו אחר.)
ומארק למרות שאנחנו יודעים שעבר מיזוג מחדש, וציפיתי שזה אומר שהוא יזכור את חייו כאאוטי ויזהה את הלנה והכל, מסתבר עדיין ברובו רק עם הזכרונות של האיני ולא יודע אפילו שהוא ממוזג, ורק לשניונת כשהוא שוכב עם האלי/הלנה יש לו פלשבק לאישתו.
חוץ מזה די לא הבנתי כלום ממה שאמור היה להגיד לנו כל הפרק הזה, אז אני אלך לקרוא את הפרשנות.

למעלה