SHABATH SHALOM

emmy5

New member
SHABATH SHALOM ../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif

עוד מעט נכנס שבת ,שתהיה שבת שלום לכולם

נֵנָה

New member
שלום יקרים שלי ../images/Emo24.gif לא שכחתי

אתכם אפילו לרגע ... כל כך התגעגעתי שכבר צובט לי בלב. הלכנו היום לקניות ואני הייתי כמו סהרורית וחשבתי רק, מתי כבר אשב ליד המחשב ואראה אתכם ... עוד לא הספקתי לקרוא את כל ההודעות, ולכן גם לא אגיב עליהן. היה לי שבוע עמוס ביותר, כפי שכבר הזכרתי קודם, שינויים, קילוף טפטים, פירוק מזנון... סקירת תצוגות של רהיטים, וכל זאת תוך כדי בילוי עם בני שהגיע מתאילנד לביקור... אתמול הוא ישב כל אחה"צ עד מאוחר בלילה ליד המחשב, התקין סידר את כל מה שהיה נחוץ, תיקן כל מה שהיה צריך לתקן, והכל עובד עכשיו "פיקס" כולל התקנת הסורק שאף אחד לא הצליח להתקין לי עד עכשיו ... וכדי להדגים את עבודת הסורק, אני מביאה לכם דוגמא שסרקנו למחשב. תמונה ישנה של אמי "הטייסת" עם שתי חברות, בתמונה אופיינים לתחילת המאה הקודמת
ניפגש שוב יותר מאוחר ובינתיים שולחת לכם
ע נ ק ... ומברכת אתכם בשבת שלום
אוהבת אתכם לייצ'יק

yaely2

New member
מנהל
שלום כולם, גם לי יש סיפור ../images/Emo9.gif../images/Emo3.gif

שלום,
הסיפור למעשה אינו סיפור כפי שאתם רגילים לקרוא. הבוקר היה לי מעט זמן ולפתע צץ לי בראש דבר שחונה לרגע הזכירה לי בפורום, ומה הדבר????? את נחלת בנימין. ודאי שידעתי על המידרחוב אלא שזה היה עטוף בתוך התת מודע. הפורום העלה לי מהתת מודע למודע, מהר מהר התלבשתי התגנדרתי ונסעתי.טיילתי לי בשמש האביבית, עם יצירות אומנות יפהפיות סביבי, שתצוגתן עומדת להסתיים השבוע כי עירית תל אביב דורשת מהם סכום גבוה, ואחרים אמרו שהעיריה נותנת זיכיון למישהו אחר. בעלי הדוכנים שם היו היסטריים והיו מוכנים לדבר עם כל מי שהקשיב להם, אני הלכתי הלאה, התישבתי על מדרגות ברח' רמבם וראיתי מופע של חייל - להטוטן מוכשר בצורה יוצאת דופן, גם ביטחון עצמי וגם חוש הומור בנוסף. נכנסתי לכרמל ויצאתי בנס ו..הביתה. יום שישי היום אמרה ננה.
לפורום ו
לחונה, זה היה יום של מתנה יעלי

כיף של יום היה לך יעלי ../images/Emo45.gif

תגידי, לא חבל שסוגרים את המדרחוב הנהדר הזה? תארי לעצמך כמה אומנים צעירים יפסידו פרנסתם? שלא לדבר על פנינת חמד שנוצרה אט אט- ובאחת תיגדע! ועוד משו מעלי, מעריצה אותך על שאת לוקחת יוזמה ועושה ועושה ועושה......כל הכבוד
ו-

נֵנָה

New member
מהההה? סוגרים את הדוכנים ../images/Emo2.gif

בנחלת בנימין? מתי? כל כך רציתי להספיק ולבקר שם
יעלי איזה כיף שהלכת לשם ונהנית

emmy5

New member
יעלוש את באמת 10 מכל המובנים

יום שישי מקסים

מנורה

New member
יעלי וכל חברי היקרים שבת שלום../images/Emo140.gif

אורזת וחושבת עליכם והחלטתי לראות מה שלומכם ומה אני רואה? יעלי עושה חיים בנחלת בנימין ביום שמש אביבי ואני "מכבסת תולה מכבסת תולה" מהההההה הם הולכים לסגור לנו את פינת החמד של האומנים בנחלת בנימין??? השתגעו לגמרי?? זה כמו לסגור את המונמרט. סוף סוף מקום עליז ושמח וגם את הכיף הזה לוקחים לנו?? חולדאי
תתעורר!!!

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום, מישהו ראה את בימבו?../images/Emo23.gif

שלום לכולם מ
המאושרת איזה אושר
גם לטייל וגם לקבל מחמאות. אך לדאבוני עומדים לסלק את בעלי הדוכנים. ייתכן שפוחדים שהם יתפסו חַזַקה, ייתכן שבעלי הדוכנים מסרבים לשלם העלאה, בכל אופן על כל דוכן עמד שלט "סוגרים את התרבות בתל אביב". מאחלת למנורה מעבר קל,וכמו שלייצ'יק אמרה: הזדמנות לזרוק סמרטוטים, וגם יהיה לך בית כשר לפסח באופן אוטומטי. אוהבת אתכם יעלי

matanpt

New member
../images/Emo140.gifננה - איזו תמונה מקסימה

בשנות טובות שנמצאות בגלריה של פורום יידיש, יש תמונות דומות, את בטח תתלהבי. איזה משפט ארוך יצא לי.

offe

New member
התכשיט מנחלת בנימין ../images/Emo77.gif

קודם כל ליל מנוחה לכל המתכוננים לישון ובוקר טוב לכל מי שקם בבוקר להודעה זו. קוני ואני מטיילות במדרחוב של נחלת בנימין. קוני היא אמריקאית, בגילי, שהיא מלווה קבוצות תיירים הבאים מדטרויט, עם הקבוצה הראשונה, בעלי שהיה נהג האוטובוס התיידד עמה ואז בקשה להכיר את אשתו. החלטנו לבקר שתינו לבד ולהסתובב בנחלת בנימין. בעוד אנו מסתובבות ונהנות, בקשתי לקנות לה מתנה מאחד הדוכנים. באחד מהם משכה את תשומת לבה סיכה מאוד מיוחדת. אמרתי, קחי אותה כמתנה ממני. אמרה לא איני רוצה שתוציאי סכום כזה עלי.(וזה לא היה יקר כ"כ). ראתה תכשיט פושטי ב-10 שקלים ואמרה הנה את זה אני מוכנה לקבל. הסכמתי. זה היה ביום שישי. ביום שלישי הקבוצה חוזרת לאמריקה. ביום שלישי בבוקר, קמתי מוקדם, נסעתי לתל-אביב, אימצתי את זכרוני היכן היה אותו דוכן ואכן מצאתי, התפללתי בלבי שאותה סיכה לא נמכרה. ומול עיני הזדקרה לה החמודה. מיד קניתי אותה. בערב, במסיבת הפרידה של הקבוצה, לא יכולתי להשתתף, שלחתי את בעלי עם השי, כשחזר סיפר לי: נתתי לה את המתנה, פתחה אותה, נדהמה והתחילה לבכות, איך, איך היא נסעה במיוחד לת"א, ואיך מצאה בדיוק את הסיכה שאהבתי, אין לי מילים, אין לי מילים. מאוד נהניתי מהתגובה. הידידות בינינו נמשכה שנים מספר לאחר מכן. ועד היום מדי פעם טלפון. בגלל המצב לא מגיעות עכשיו קבוצות. לפחות נשאר לי זכרון נעים ממדרחוב זה. אז ביי, ההמשך מחר בלילה או אפשר לומר היום בלילה. offe

bimbo.

New member
ננה'לה, התמונה שהעלית ממש מרתקת

אשמח מאוד אם תעלי עוד תמונות מאותה תקופה. ומה פרוש "אמי הטייסת"? היא הטיסה את המטוס?

bimbo.

New member
יעלוש, את מסוג האנשים ש"אומרים

ועושים"! זה מה שאני אוהבת. אבל מה שאת מספרת על המדרכוב בנחלת בנימין ממש עצוב. לוקחים מהעיר אתר מעניין, מושך וצבעוני. ממש פשע!!

נֵנָה

New member
בקר טוב בימבו היקרה. שמחה לראותך

כי כבר החלנו לדאוג, לאן נעלמת לנו פתאום
האם אינך רואה? הרי התמונה מדברת בעד עצמה ...
זו היתה פוזה מאד מקובלת לצילום בתחילת המאה, יעני, על רקע צילום של מטוס, כאילללו טסים באווירון. אמי נמצאת ליד הגה המטוס ... באותם הימים לא אמרו מטוס אלא "אווירון" ולא מסוק אלא "הליקופטר"... תמונה נוספת של אמי (הימנית בשמלה הכהה)וחברה שהצטלמו ביחד לברכת שנה טובה תר"ץ

נֵנָה

New member
אאא נו, תנחשו מי הקטנה שבתמונה ../images/Emo35.gif

הייתי כל כך קטנה שהעמידו אותי על שרפרף כדי שלא איעלם לגמריא בתמונה

נֵנָה

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif אממי מותק ../images/Emo140.gif

אכן, תמיד אמרו שאני דומה מאד לאמי...
ומה שהכי חשוב לי, שלאמי היתה רוח צעירה, גם בזיקנתה, ולמרות שהיתה שמרנית מאד בחייה וגדלה בבית דתי, היא הבינה תמיד את הצעירים (גם את הנכדים), אהבה לשוחח איתם וקיבלה אותם כמות שהם עם כל משוגותיהם ונוהגיהם ה"מודרניים" ...

yaely2

New member
מנהל
שלום היום הייתי בסיור מרתק../images/Emo160.gif

שבת שלום חברים יקרים, יתכן שזה בזכות העידוד שנתתם לי על הטיול בנחלת בנימין, עובדה שביטלתי כל תוכנית אחרת ובהתאם לדף שהיה לי מטעם "המרכז להכרת ת"א יפו" החלטתי להשתתף בסיור הנקרא "בעקבות לוחמים בת"א". תברר שמביאים אנשים שהשתתפו בכל מיני מאורעות בהיסטוריה והסיפורים כולם בגוף ראשון. הפעם המספרים היו חברי לח"י מה אומר לכם? אין למעלה מזה. זכרו רק שהמספרים חגגו או חוגגים 80 שנה. הראשון דוד שומרון (עלי) יהודי מרתק. נאה על אף גילו המתקדם, סיפר על הלחי , מבנהו של הלחי הראה לנו להיכן היו מביאים את הפצועים או הנרדפים ע"י הבריטים ומהיכן היו מפזרים אותם. זו הייתה מרפאה של רופא ברח' מזאה וכך עמדנו ליד הבית ושמענו מה התרחש בבית הזה 60 שנה לפני, איך הובאו לכאן הנמלטים מלטרון. סיפר על המערה שהאסירים בלטרון חפרו וברחו דרכה. איך הצליחו לעבור כל מיכשול ולברוח ולהגיע לבית שעמדנו והסתכלנו בו. מרתק זו לא מילה. משם המשכנו לאלנבי , הסביר לנו יעקב אהרוני (יורם) שהלחי היה במצב איום מבחינה כספית וללא מקור תמיכה ולכן תכננו לחטוף שק כסף שעבר מבנק לבנק. ואיך הוא הצליח לחטוף את השק הגדול והכבד כשהשק הקטן נשאר אצל הנושא אותו. התברר שהגדול-כבד היה מטבעות קטנות בקטן היו השטרות. עזבנו את מקום חטיפת השק והמשכנו ללכת. הפעם המספר חיים אחישב (אבנר) על שוד בנק ממש שהצליח בחציו, הם השיגו רק רבע מהסכום שעבר. האחרון היה יעקב יצחקי (אלכס) בתור ילד אהב מכשירי חשמל ובעיקר רדיו וכאן ברח רמבם ליד הכרמל הוא בנה את תחנת השידור של לח"י והוא נתפש עם גאולה כהן ועוד כמה שכנים שלו. לבסוף הוטסו כולם לאריטראה נהניתי זה לא מילה

למעלה