התכשיט מנחלת בנימין ../images/Emo77.gif
קודם כל ליל מנוחה לכל המתכוננים לישון ובוקר טוב לכל מי שקם בבוקר להודעה זו. קוני ואני מטיילות במדרחוב של נחלת בנימין. קוני היא אמריקאית, בגילי, שהיא מלווה קבוצות תיירים הבאים מדטרויט, עם הקבוצה הראשונה, בעלי שהיה נהג האוטובוס התיידד עמה ואז בקשה להכיר את אשתו. החלטנו לבקר שתינו לבד ולהסתובב בנחלת בנימין. בעוד אנו מסתובבות ונהנות, בקשתי לקנות לה מתנה מאחד הדוכנים. באחד מהם משכה את תשומת לבה סיכה מאוד מיוחדת. אמרתי, קחי אותה כמתנה ממני. אמרה לא איני רוצה שתוציאי סכום כזה עלי.(וזה לא היה יקר כ"כ). ראתה תכשיט פושטי ב-10 שקלים ואמרה הנה את זה אני מוכנה לקבל. הסכמתי. זה היה ביום שישי. ביום שלישי הקבוצה חוזרת לאמריקה. ביום שלישי בבוקר, קמתי מוקדם, נסעתי לתל-אביב, אימצתי את זכרוני היכן היה אותו דוכן ואכן מצאתי, התפללתי בלבי שאותה סיכה לא נמכרה. ומול עיני הזדקרה לה החמודה. מיד קניתי אותה. בערב, במסיבת הפרידה של הקבוצה, לא יכולתי להשתתף, שלחתי את בעלי עם השי, כשחזר סיפר לי: נתתי לה את המתנה, פתחה אותה, נדהמה והתחילה לבכות, איך, איך היא נסעה במיוחד לת"א, ואיך מצאה בדיוק את הסיכה שאהבתי, אין לי מילים, אין לי מילים. מאוד נהניתי מהתגובה. הידידות בינינו נמשכה שנים מספר לאחר מכן. ועד היום מדי פעם טלפון. בגלל המצב לא מגיעות עכשיו קבוצות. לפחות נשאר לי זכרון נעים ממדרחוב זה. אז ביי, ההמשך מחר בלילה או אפשר לומר היום בלילה. offe