Shark with webbed feet

G riffin

New member
Shark with webbed feet

A worker of the Malaysian Fisheries Development Board (LKIM) in Batu Maung, Penang, made this unusual find when she was given the 1.7kg fish by a fisherman at the jetty recently. When contacted, Universiti Sains Malaysia (USM) Muka Head marine research station head Prof Dr Zulfigar Yasin said this is the first time he had heard of fish with legs found in the Malaysian waters. “There is a possibility that the fish could have swum from other waters into Malaysian waters. “As far as I am concerned, fish species with legs or bony fins can only be discovered in the waters of North Sulawesi in Indonesia or South Africa,” he said.

דוגמה קלאסית לאטאוויזם

הכריש פחות מוכר מאשר הלוויתן בתכונה זו - אבל זו תכונה אטאוויסטית (כאשר פרטים בני מין כיום מכילים באופן נדיר תכונות שהיו לאבותיהם הרחוקים) מוכרת. ח"ח על הלינק, מאוד מעניין!

זה אכן נראה ככריש...(אני די מתמצא בדגים).

זו לא הפרכה לאבולוציה בכלל?...הרי לא ידוע שלכריש היו בזמנו רגליים...תמוה משהו...

תשובה לפינוקי

היות ובהזדמנויות שונות ואתה מעלה את אותה שאלה בגרסאות שונות אתה חוסך את הצורך לנסח תשובה כל פעם מחדש. להלן תשובה שכבר ניתנה לשאלה דומה ששאלת.

אופס, התנצלות

לכרישים אין רגליים, אבל יש להם מה שנקרא claspers - שזה חלק ממערכת הרבייה של הכריש. לא מדובר, אם כן, באטאוויזם, ואני מתנצל על אי-ההבנה. למען האמת, לא ברור כל כך אם הממצאים כאן הם מהימנים, לאחר חיפוש קצרצר ברשת מצאתי ביקורות קשות על ממצאי "sharks with webbed feet" לדוגמה: http://laelaps.wordpress.com/tag/sharks/

Wolverchenus

New member
מעניין למה

הוא נברא ככה..
אטאוויזם (האמת שאני מעדיף אטאביזם) זה דבר נפלא. (כאילו, לנו. לא למי שזה קרה לו) חבל שהוא לא נתפס חי ואז בדקו לראות איך הוא שוחה וכיו"ב...

מה שבאמת מעניין,../images/Emo67.gif

זה איזה תהליכים התפתחותיים (ע"ע evo-devo \ביולוגיה התפתחותית) נפגמו - וגרמו לביטוי ה"מיושן" הזה של הגנים של הכריש. ייתכן ומדובר במשהו ממש נקודתי - כמו במקרה של אנמיה חרמשית - ופרטים חסרי מזל (יש שיגידו ברי-מזל) פשוט לקו במוטציית נקודה אחת, שגרמה לביטוי של גנים שממזמן הושתקו במהלך האבולוציה. אממ, אני היחידי שחושב שזה ממש מעניין?

אתה לא היחידי ,קולי..../images/Emo9.gif

אגב....איזו תועלת הייתה בכל פסאודו-גן, שקיבל מוטציה משתקת שכזו?האם באבחה אחת נעלמו רגלי הכריש?... ועוד חידה יותר קשה(היות ואתה מתמצא לא רע בביולוגיה)-איזו תועלת השרדותית הייתה בכל יכולת הרחה חדשה ,שהופיעה באבולוציה?וכך משהו כמו 1000 פעמים?.....ולאחר מכן -איזו תועלת השרדותית הייתה במוטציה המנוונת את יכולות ההרחה שהיו כה חשובות מקודם לכן?וכך 500 פעם?

שאלה אחרת

למה שלא תקרא ספר על אבולוציה שנכתב ע"י מדען\מדענים, לפני שתכתוב שאלות "רטוריות" משעשעות כמו אלה. כבר היה לנו את ה"דיון" הזה בעבר, פינוקי. אינך מתייחס למה שנאמר לך ואתה ממשיך לדחוף את ההבלים שלך בכל פה. עד שלא תתחיל לכבד את העונים לך, לא תזכה להתייחסות . יום טוב ובהצלחה.

../images/Emo9.gifאוי קולי....אני תמיד שש לענות...

"למה שלא תקרא ספר על אבולוציה שנכתב ע"י מדען\מדענים".לאילו ספרים אתה מתכוון?..השען העיוור?כמעט כמו לוויתן?מוצא המינים?...אין תשובה לשאלה זו בספריהם ה"מדעיים".....אולי לך יש?...-איזו תועלת השרדותית הייתה בכל יכולת הרחה חדשה ,שהופיעה באבולוציה?וכך משהו כמו 1000 פעמים?.....ולאחר מכן -איזו תועלת השרדותית הייתה במוטציה המנוונת את יכולות ההרחה שהיו כה חשובות מקודם לכן?וכך 500 פעם?אגב..זוהי שאלה ממטבחו של "פגוש בדב שכול"..

לא לאלה שלא רוצים תשובות.

אם היית באמת רוצה לדעת, לא היית שואל את אותן שאלות שוב ושוב. לטעון שיש בעייה עם תיאוריית האבולוציה כי לא הכל ידוע למדע (יותר נכון, לא הכל ידוע לך) לא הופך את תיאוריית האבולוציה לבעייתית. אם אתה רוצה לדעת איך האבולוציה עובדת, קנה ספר - יותר מדי אנשים נהגו אלייך ביותר מדי אדיבות בסבלנות בעודך חוזר על אותן שאלות כמו תוכי חרש, ואני לא מתכוון לתת לך יותר קרדיט.

C H 4

New member
ברור שזה מעניין

אפילו אפשר להסתכן בהגזמה ולומר שזה החלק היותר מעניין במחקר אבולוציוני

טוב מדובר במשהו די סובייקטיבי,

בהתחלה התעניינתי בעיקר במאקרואבולוציה, באדפטציות וכו' - עכשיו אני בעיקר מרותק לכל הנושא של ביטוי גנים וביולוגיה התפתחותית - אני לא יכול לחכות לקורס גנטיקה השנה.

C H 4

New member
לא כל כך נוגעים בזה בגנטיקה

חפש קורס של התפתחותית

אני יודע שלא,

אבל בלי לדעת גנטיקה , אני חושב שאפספס את כל הכיף בללמוד התפתחותית. אני מקווה שאני לא אתבאס מהתכנים של הקורס האוניברסיטאי- אני נתקלתי בזה רק בבלוגים מדעיים (זה תחום יותר מדי איזוטרי בשבילי , אפילו בתור חובב ביולוגיה מושבע. אני אחכה עד שיהיה לי קצת רקע פורמלי לפני שאצלול לנושא הזה)

למעלה