Shark with webbed feet

amni

New member
ספק אם זה כריש

מי בדק ואישר שזה כריש ? זה שפרופסור אחד ממלזיה טוען כך לא עושה זאת לנכון. אגב, כפי שנירשם באחת התגובות בלינק. לאבות הכרישים לא היו כנראה רגליים. רגליים זה איבר מובהק של בעלי חיים שחיים על פני היבשה. בעלי חיים שחיים במים זקוקים יותר לזנב משוטח למטרות היגוי ולאברי "שיוט" כגון סנפירים. זו לא הפעם הראשונה שמפרסמים מציאת בעלי חיים מוזרים בפינות נידחות של העולם, באופן שקשה לבדוק מהימנות הידיעה.

Wolverchenus

New member
יש בזה משהו

אז או שאנחנו טועים בקשר לכרישים או שזה לא כריש per se. מה שכן, זה נראה כמו משהו בעל צורה של דג עם רגליים. זה נראה לי כן אטאביסטי אבל באמת שאני לא יכול להגיד יותר מזה... חבל שזה לא מהימן באמת.

Lu Tze

New member
רגע, רגע.

As far as I am concerned, *fish species with legs or bony fins* can only be discovered in the waters of North Sulawesi in Indonesia or South Africa מה? יש דגים עם רגליים?

long friday

New member
שאלה על אטאביזם

היי, אני רק קורא בפורום אבל אטאביזם סיקרן אותי באופן אישי. ממה שהבנתי, זה כאשר בפרט בן זממנו מופיעים מלידה, כלומר חלק מהקוד הטבוע בו גנטית שאמור להיות רדום - פעיל. בהנחה שהבנתי נכון (יכול להיות שלא ניסחתי נכון), לי יש מום לב, כך שהסשתום בעלייה שאמור להיות מחולק ל3 עלעלים שכך שמכסים את כולו ואין חזרת דם לחדר. לי יש רק 2 גדולים ורווח קטן מאוד, שגורם לדם לחזור בצורה כ"כ מזערית שאין לזה השפעה, ואני רק במעקבים. מידע מועט שיש לי בזאולוגיה, הלב של הזוחלים בנוי כך, ללא הפרדה מלאה בשסתום. האם זהו אטאביזם? תודה.

על פניו, כן

קודם כל, תודה רבה על הדוגמה האישית והמעניינת שלך (תוכל לספר על זה יותר?) זכור לי בפרק על הלב (בשיעורי מבוא, אז אל תקח אותי כבר-סמכא, אני בעל רקע אקדמאי של שנה אחת, וכל השאר זה לימוד עצמי) שתוארו ההבדלים בין הלבבות בבע"ח שונים - אני חושב שבמקרה של הלב יהיה קצת קשה להגדיר את המצב שלך כאטאוויזם קלאסי, משום שככל הנראה המבנה של הלב הוא תוצאה של שיתוף פעולה מאוד נרחב עם המון גנים, ומוטציה אחת (או אפילו כמה) לא תגרום לאטאוויזם , אלא אולי תגרום ל"אטאוויזם חלקי". ייתכן גם שפשוט מדובר במוטציה (לא מועילה. אל תעלב, אבל כך זה עושה רושם
) שגרמה לשינוי הזה. אטאוויזם יכול להיות מודגם ביתר יעילות במקרים שבהם מדובר בגן אחד שאחראי על פונקציה אחת או כאשר מדובר בשרשרת של תהליכים אמבריולוגיים שמובילים להתפתחותה של מערכת אחת (לכן הרגל , ייתכן, היא דוגמה טובה) אצל פרוקי רגליים למשל, ניתן לזהות בקלות אטאוויזם אם מוטציה גורמת לפרט מסוים פשוט לא לבטא את הגנים הנכונים (ואני משער שמוטציות מאוד פשוטות יכולות לעשות זאת, משום שבפרוקי רגליים, גני הHOX אחראים על כך וכל מקטע שבו אחראי על נקודה מסוימת בגופם) לצורך המחשה - אם ישנו מין של חרק מסוים עם 4 רגליים והיה לו אב קדמון עם 2 רגליים ו2 כנפיים (במקומות המתאימים), אז זו תהיה דוגמה טובה לאטאוויזם אם פרט אחד מהמין הזה יהיה כמו האב הקדמון (וזה לא ידרוש המון שינוי גנטי חד-פעמי) אני מקווה שלא הלאיתי אותך יותר מדי ונתתי תשובה מספקת.

long friday

New member
אממ..

אולי עדיף שתכוון אותי מה לספר בנושא הזה...שימשיך להיות קשור לדיון ולפורום ולא שטויות שאספתי בנושא במשך שנים... בקשר למוטציה לא מועילה, גם אני אחרי שהצלבתי את המידע מהזואולוגיה להסבר+תרשימים של הרופא שלי (יש לי פרו' לב מגיל 8 שביקש ממני להשאר אצלו כי הוא נורא מתלהב מהמקרה שלי), הבנתי שזה באמת לא אמור להועיל. ומתוך המעט שכן ידוע שיש להם מום זהה לשלי, זה מוגדר כמום ל1% מהאוכלוסיה..לא יודע אם בהערכה או תיעוד. רוב האנשים איתו מתפקדים לא משהו בכלל, תינוקות שנולדים איתו לא מעט מהם דורשים ניתוח לאזור...עם הגיל הכושר הגופני מתדרדר די מהר. משום מה אני, לא רק שאין לי החמרה במצב עם השנים, מה שדי הפתיע..(אני בן 20), מגיל קטן עקב הגילוי תמיד דאגו שאני אהיה במסגרות ספורט וכושר, זאת מין המלצה נורא חובתית מהרופא..הכושר שלי אפילו טוב יותר מהממוצע..דבר שבאמת די מוזר.. כשאני מנסה לחשוב במונחים אבולוציוניים וגנטיים..יש לי הרבה סלט במוח..וזאת פעם ראשונה שאני חושף את זה לקהל בפורום כזה..אולי תשתפו את דעתכם מהמבט הנ"ל? סתם מסקרן אותי..

אני יכול להבין את הרופא שלך

מה שאני הייתי רוצה לעשות, זה להשוות את המצב שלך על מבנים אנטומיים ועם פיזיולוגיה של דוחיים\לטאות - ייתכן שאכן מדובר באטאוויזם קלאסי, וייתכן שיש אפילו בספרות מאמרים מדעיים על הנתיבים הגנטיים שגרמו בסופו של דבר לביטוי הספציפי של המקרה שלך - (הרושם הזה מאוד התחזק אצלי כשהזכרת את הפרט שה"מום" הזה פוגע ב1% מהאוכלוסיה - זה אומר שזה לא "freak accident" אלא משהו שמתרחש באופן נדיר, אך קבוע באוכלוסיה (תכונה שמאפיינת אטאוויזם באוכלוסיות - זה אמור להיות נדיר, אך מתרחש דרך קבע, כאשר הגנטיקה של המין מאפשרת זאת מבלי שהוא ימות) אז בקיצור - כל אינפורמציה שאתה יכול לתת לגביי איך שהלב שלך בנוי ומתפקד בשונה מהלב האנושי הממוצע, ועדיף שזה יהיה כמה שיותר ספציפי (אם יש לזה שם , או שזה נחשב מחלה ולה יש שם, למשל) - כי הפורום יוכל לדון בזה ברצינות (או לפחות, אני אוכל לתת לזה התייחסות מדויקת) רק אם הנתונים יהיו ממוקדים.

long friday

New member
Bicuspid aortic valve

זה השם המדעי למום הזה, ככול הידוע לי זה מום מולד ולא מחלה. כמו שאמרתי, לא מעט המום בא בצורה כזאת שדורש ניתוח או גורם למוות. גם למי שחי איתו בצורה בריאה, אפילו כמוני שאין הבדל בתפקוד..לא קרה שבגיל מסויים החל מהעשור ה60-70 אין בעיות, יש בעיות הצירות של המסתם ודברים בסגנון. חיפוש בגוגל יניב לך הרבה יותר מידע רשמי ומדעי ותמונות ממש מדוייקות של המקרה, אם תרצה מידע ממקור אישי של מה זה עושה לי בחיי היום יום ואיך אני מתפקד בX Y Z... אז אתה מוזמן לשאול ואני אענה. בכול זאת הרופא לב לא יכול להסביר לי את המבט שבו הפורום הזה מתעסק, ואני אודה לך אם תמשיך לתת לי הסברים מהכיוון הזה, גם אם זה בגד השערה או תאוריה... דבר נוסף חשוב, התגובה הראשונה שלך קצת גלשה מעבר לרמה שאני מבין בה, אני רק מתחיל בעסק, ואודה לך אם תלווה הסברים לכול מושג ודוגמאות או שתנסה להסביר ברמה יותר פשוטה. תודה:)

הממ, אני מתנצל על אי-הבהירות,

תוכל למקד אותי קצת לגבי מה לא הבנת? יש לי 2 דברים ברשימה לעשות - אחד להתעסק עם המקרה שלך (אני מאוד אשתדל לא לשכוח, זה נשמע לי כמו מקרה מאוד מעניין) ועוד דבר שעלה ברשת בפורום זה - אבל השבוע שלי הולך להיעשות עסוק למדי החל ממחר (שלישי) - אז אני לא חושב שיהיה לי יותר מדי זמן להתעמק בזה. אבל אני מקווה מאוד לשוב לזה לקראת הסופ"ש. בכל מקרה, רשמתי לפניי את השם, המון תודה על ההשתתפות ועל הצגת המקרה המרתק שלך!

למעלה