SHOW ME THE MONEY

טכניקום

New member
באנד נקודות שדנו בינואר 2013 האם חל שינוי ?

10:11 | ‏2013/‏01/‏13

מי שעדין לא שכח פיזיקת תיכון --------------------------------------- כאשר גוף יוצא במהירות התחלתית v ובניצב לכדור הארץ מהירותו הולכת ופוחתת בגלל משיכת כדור הארץ

ובגלל החיכוך עם האוויר , בשלב מסוים מהירותו האנכית שווה אפס מטר \לשניה ,ואז מתחילה הנפילה כלפי מטה כאשר הגוף צובר תאוצה בנפילה חופשית , החישובים מראים

שכאשר הגוף שב לנקודת המוצא של הזריקה, מהירות שווה למהירותו ההתחלתית אבל ווקטור מגמת המהירות הפוך ב180 מעלות ,, ובאנלוגיה לישראמקו ,, תחילה המנייה

ניזרקת כלפי מעלה במהירות התחלתית מירבית , ולאורך הדרך y שאורכת t שנים המנייה מאיטה מהמהירות בגלל ריקון המאגר מגז ,ובגלל חיכוך שישנסקי , אם "כיום" נמצא בידנו

סכום פנוי להשקעה מה עדיף להשקיע בישראמקו או ברציו ? התשובה מורכבת -------------------------- ראשית שתי המניות משקפות את ערכן ללא תלות בשותפויות אחרות

לישראמקו 28.75% בתמר ,ולרציו כ15% בליוויתן , בהנחה שאין נפט ניסתמך על כמות הצבורה במאגרים הגז בלבד , בתמר קיימים חוזים למכירת כמות גז מעל 50% ובמחיר

ידוע , בתמר קיים חישוב מדויק של ההוצאות בעבר \וההוצאות עד להפקה הקרבה , אם הכל ילך טוב ובע"ז השם ,גם הצפי להכנסות ידוע , ולכן המנייה מגלמת כעת מחיר

התכנסות ללא שוליים [אם יוחלט על יצוא והנזלת גז האפסייד של ישראמקו יגדל בהתאמה \או אם יתגלו ויוערכו כמויות נפט בשכבות תחתונות של תמר גם המנייה תקבל ביטוי

חדש ] ,,לדעת כל המבינים ההפקה הראשונית מליוייתן תחל בעוד כ4 -3-שנים , ובנתיים "לליוייתן" נכון להיום טרם נחתם חוזה מסירת גז עם לקוחות , מה קיים בליוויתן ? ישנה

ודאות לכמות הגז , והשאר ספקולציות בדרגת ודאות שתלך ותעלה וזאת כאשר יפורסמו חוזים למכירת גז \ מי הם השותפים החדשים ופרישתם הבינלאומית \ שיטות השיווק ישיר

או הנזלה \ מרחקי ההובלה וארצות היעד לסיכום ---------- עד שליוויתן יחל להניב ובהנחה שהאירוע יהיה ב-2016 תמר תפיק כ3שנים גז, ולמעשה אם הכל ילך למישרין "אנחנו

המשקיעים "נהנה משלושה תשלומי דבידנד ובערך תוספת של כ36-40 % לערך המנייה ביום ההפקה , לדוגמה אם ערך ישראמקו ביום ההפקה יגיע ל0.7- 0.68שקלים נקבל ערך

מניה + דבידנט כ1 שקלים [לאחר 3שנות הפעלה ] ומנגד בגלל הצריכה קטנה כמות הגז שמכיל המאגר ב8% ולכן גם ערך היסוד של המנייה יורד בכ8% ( כ5.6אגורות )

ומצבנו יהיה ש1 מניית ישראמקו + דבידנטים= כ0.94 שקל ,[כאמור לאחר 3 שנים , כעבור כ5 שנים מהתחלת ההפקה יחל לפעול שישנסקי ,ויגרע אחוז יותר גדול מערך הבסיס

של המנייה , [ פעולת שישנסקי היא הדרגתית , } , הערה עדין אין תמונה מלאה של כל הוצאות תמר עד היום ,ולכן החישוב מקורב ולדעתי נכון ל3 שנים הקרובות , יתכן והשותף

הכללי יעדיף "לכסות הלוואות" על חלוקת דבידנטים , ואז ערך הכיסוי יגולם ישירות בעליית ערך המנייה הבדידה !|1|

bend9

New member
לכבוד מנהל הפורום פגסוס הבוס.

אני מניח שקראת בעיון את ההרצאה המלומדת של הרואה.קום והתרשמת ממנה עמוקות לפני שנעצת אותה למען ייהנו כולם מדברי ההגות העמוקים.
רק למען היושר האינטלקטואלי שלך, אני מציע שתקרא בעיון גם את תגובתי שמראה בבירור ועל בסיס עובדות בלבד שעיקרי הדברים של הרואה הבלתי נלאה הם עורבא פרח. אם למשל אתה פותח את דוח רבעון 3 2012 ורואה שההלוואות מהבנקים הם כמו שאני כתבתי 500 ולא כמו שהוא כתב 800 ושהוא שכח בתחשיב שלו הוצאות קטנות של עשרות מיליוני דולר על הוצאות הפקה ומימון ושהוא טוען טענה מופרכת לחלוטין שכספי הגיוסים יכולים לחזור למשקיעים פטורים ממס ושאסור לערבב השקעות בין מאגרים - שטות מוחלטת. אם אחרי כל אלו אתה ממשיך להריע לכל שטות שהוא כותב ועוד לנעוץ את זה בראש הדף אז אתה מועל בתפקידך ומשתף פעולה עם אחד שמטעה את כולם דרך קבע (הוא לא עושה זאת בכוונה או מרוע לב חלילה - רק מבורות ומשרלטנות פשוטה). והתשובה שלך הפעם לא יכולה להיות הסטנדרט הרגיל שלך שאיש איש ודעתו ושאר בולשיט. הפעם מדובר בעובדות כתובות!

ככה זה, שקריזה מוליכה אנשים..

שתמצא עוד סופרלטיביים, אחרי האפסים שאתה מדביק לי, אתיחס אליך בנד
עד ליום הזה..אתה מוזמן להמשיך להשמיץ..
ברבעון השילישי היו שתי ההלוואות בתוקף, תראה בסוף השנה איך
נעלמים 300 מיליון מהלוואות חלק של הלוואת הגישור..
ואז תבין, שכתבת נכון, אכן הלוואה של 500 מיליון דולר בלבד.

זהו להיום ידידי, אתה מחלא את הרמה של הפורום..
לא אני נועץ הודעות, ואתה בהחלט יכול לבקש להסיר את הנעץ..
אני מבין, שאתה אדם קצר רוח, וגם חסר נימוס אלמנטרי
אולי תעצור קצת ותחשוב
איך אתה משפר את מעמדו של המוגבל

יום טוב

bend9

New member
מה שאני עשיתי למען המוגבל ברוורס אתה לא תעשה

לעולם בקדימה. ואני ממש לא בקריזה. נהנה מכל רגע.

מזוכיזם זאת תכונה מופלאה..הרבה נהנים ממנה

מה, שעשית , כל הכבוד לך..זה היה ונגמר.
מה, שאתה עושה היום..לא ברור בכלל..
לדעתי, אם תמשיך בדרכך,
יתכן ואף אחד לא יזכור את העבר המפואר שלך,
גם לא ברוורס..

תמשיך להנות מכל רגע
כי החיים יפים..

לילה טוב

טכניקום

New member
מתוך חוק שישנסקי

ד... פחת מואץ"
עלויות שנצברו בשלב החזקה בפיתוח נכסי נפט וגז יזכו לפחת מואץ" בשיעור של %10.
לנישומי תינתן אפשרות לבחור בי שתי חלופות לעניין סכוןם ההפחתה השנתית:
.1... פחת בגובה ההכנסה החייבת (לפני ניכוי הפחת המוא"), א% לא יותר מ %10...
.2... פחת בגובה הסכום הנובע משיעור הפחת המואץ (%10..).
מנגנון זה יביא להגדלת תזרי המזומנים של היזמים בשנות ההפקה הראשונות ועל כן יסייע
ליכולת החזר החוב. הגמישות הקיימת במנגנון זה תאפשר לשותפויות העוסקות בתחו לנצל
את מלוא גובה מג המס.

.ה... תחולה והוראות מעבר
השינויי המוצעי יחולו החל מיו פרסו מסקנות אלה וזאת על כל מאגרי הנפט והגז . יחד
ע זאת, הוועדה קבעה מתווה הדרגתי למעבר מהמערכת הפיסקאלית הנהוגה כיו למערכת
הפיסקאלית המוצעת וזאת על ידי קביעת הוראות המעבר הבאות:

• שיעור פחת מואץ גבוה יותר עבור השקעות שיבוצעו עד סוף שנת 2013 –
להשקעות אלה ייקבע שיעור פחת מואץ מרבי של אחוז 15, בהתאם למנגנון שנקבע

טכניקום

New member
המשך

מיזם הממומן לעמוד בלוח סילוקין מוגדר, קצוב וקבוע מראש, אשר במסגרתו מתחיל החזר
החוב למערכת הבנקאית מיד עם תחילת פעילות ההפקה ב פרויקט. זאת ועוד, מטעמי שמרנות של
המערכת הבנקאית, תזרים המזומנים הפנוי של המיזם בכל שנה ושנה בתקופת המימון צריך להיות
גדול מהתזרים הנדרש לשירות החוב. פרויקט אשר לא יוכל לעמוד בלוח
סילוקי כאמור, יצבור
ריביות הולכות וגדלות שתכבדנה על פעילותו ואף במקרים מסוימים, עלולה הבעלות על הפרויקט
להיות מופקעת מהיזמי לטובת המממנים . לאור האמור, מערכת המיסוי המתאימה לענף רווי הון
כענף חיפוש והפקת נפט וגז, בפרט כאשר מדובר במאגרי גז במי עמוקים, היא כזו אשר אינה
מקטינה באופן משמעותי את התזרים של הפרויקט בשנותיו הראשונות.

bend9-

בוקר טוב לכןלם !

להזכירך , אנחנו יושבים בפורום שנועד להביע דעות.
לגיטימי שאינך מקבל את דעתי , ודעת נוספים כאן,
ועצם הנעיצה נועד לפתוח דיון בנושא הנעוץ , ולא לתת לו להמשיך מטה.
מידי פעם אנעץ תגובה על דעת עצמי ע"מ לפתח את הדיון בעניין תגובה זו.
עכשיו אני מציע שני דברים.
הראשון , שנלמד כולנו לכבד את דעותיהם של כולנו , גם אם אין אנו מושלמים.....
השני , ע"מ להוכיח את הטענות , מהראוי שנצרף בתוכן התגובות הפניה למאיה ,
כולל ציטוט ממקור הידיעה ובכך נחזק את הנאמר.
אני מניח שישנם גם דיונים נוספים שלא תהיה אפשרות לצירוף ממאיה,
שם יהיה אפשרות לצרף פסקי דין או הפניות מקצועיות יותר.
בימים הקרובים אהיה קצר מאוד בפורום ,
אני מקווה שנלמד להנות מהכלי הזה שלנו ,
אותו אנו נוהגים לבקר בשנים האחרונות כמשקיעי ישראמקו !

המשך יום נפלא לכולם !

טכניקום

New member
נשמע מוכר ? הכותרת מגלובס מתוך דו"ח המבקר

מתקני הגז חשופים לפגיעת טרוריסטים בגלל סחבת בממשלה

למרות עבודת מטה שנמשכת שנים ולמרות חשיבותם האסטרטגית, ההגנה על מתקני הגז חלקית בלבד ■ משרד הביטחון: "פועלים להצטיידות בספינות"

למעלה