smallpox

smallpox

רציתי לשאול אז איך באמת הופסקה מחלת האבעבועות השחורות?
ולמה דפיתריה ופוליו נדירים כיום?
אני מבינה את הסיכון שבחיסונים אבל השאלה הזו מציקה לי..!
אשמח לשמוע דעות של בעד ונגד..
ובנוסף אני יודעת מאנשים שלא מחסנים את הילדים שדווקא את דפיטריה ופוליו כן מחסנים למה? אולי התועלת עולה על הנזק בחיסון הספציפי הזה?

תשובות

מחלת האבועות השחורות נכחדה מן העולם לאחר מבצע חיסונים עולמי. המקרה האחרון של אדם שנדבק במחלה היה בסוף שנות השבעים (אם לא סופרים אדם שנדבק במחלה במעבדה שעבדה על הנגיף).

הפוליו והדיפטריה טרם הודברו אך במקרה של הפוליו יש מבצע הדברה במדינות עולם שלישי והודו בראשן.

הסיבה לנדירות המחלות נובעת משתי סיבות, האחת שיפור בהגיינה וסניטריה שמונעות הדבקה, והשניה "אפקט העדר" במסגרתו כאשר יש אחוז מחוסנים גבוה, יש מעט נדבקים וסיכוי נמוך להתפרצות המחלה, וגם אם וכאשר היא מתפרצת ניתן להשתלט עליה יותר בקלות.

טטנוס, דיפטריה ופוליו הן מחלות נוראיות עם תסמינים מחרידים ותמותה גבוהה. אולי בגלל זה אנשים בוחרים לחסן נגדן.

את אומרת שאת מבינה את הסיכון בחיסונים. תוכלי לפרט? כפי שראית הטיעונים שמוצגים פה הם מאוד מפחידים אבל אין להם הרבה בסיס מדעי.

איך מוגרה מחת האבעבועות השחורות?

חסון ווקס,
האם תוכל להביא כאן נתונים רשמיים המראים שכל העולם חוסן נגד אבעבועות שחורות ובעקבות מבצע עולמי זה המחלה מוגרה?
מבקש נתונים רשמיים המראים כמה אנשים בעולם חוסנו נגד אבעבועות שחורות. תודה!

אז מה? עברנו עכשיו להכחשת היסטוריה?

אני יכול להתחיל לחפש, אני גם אמצא אבל זה יהיה בזבוז זמן מוחלט. בוא נחסוך את הטרחה של שנינו
get to the point

או שממשיכים עם התחמקויות?

חסון וקס, אתה טוען שכל העולם חוסן וכך מוגרה המחלה.
האם יש נתונים המוכיחים זאת?

במקום לגחך בבוז "מה, אני צריך להוכיח לך שהעולם שטוח?!" אולי פשוט תביא את ההוכחות לכך?

לא יפה

אתה מנסה להטות את הדיון שלנו מהנסיון הכושל שלך להראות שחיסונים גורמים לנזקים מוחיים. אני לא מתכוון לבזבז את זמני על סקירות הסטוריות רק בשביל לרצות אותך, ממס כפי שאין לי כוונה לחפש עדויות ללחץ ציבורי להוצאת כספית בשנות ה-90 כפי שאבו חסן המקורי ממש דרש. יש את ההצהרות הרשמיות של הCDC וWHO שגם אתה בחיפוש לא ממש ארוך יכול למצוא. אם תהיה התפרצות אבעבועות שחורות שתצריך חיסון אבדוק את הנתונים.

אז אין לך תשובה

פעם אחרונה שבדקתי, הפורום הזה עוסק בנושא החיסונים, לא רק בנזקים מוחיים מחיסונים. לא נראה לי שאני מנסה להסיט שום דיון כאן, במיוחד לאור הוכחת הנזקים המוחיים שהוצגה כאן (ושגם אתה השתכנעת שקיימת) בשרשור על נזקים מוחיים.

אם אתה בוחר לזרוק כאן טענות בלתי מבוססות מבלי להציג נתונים הומכים בכך - הטענה שלך תישאר בדיוק ברמה הזו.
אני לא מקבל את הטענה שלך שכל העולם חוסן נגד אבעבועות שחורות וכך הוכחדה המחלה, עד אשר אתה תציג נתונים מהימנים לזה (מה שאני לא חושב שקיימים, אבל אני מוכן להיות מופתע).

נכונה לך אכזבה

כפי שאמרתי לא פעם זמני יקר לי ואני לא מתכוון להשחית אותו בדיונים הסטוריים, אני גם לא מחפש לשכנע אותך בשום דבר. את מה שרציתי לטעון טענתי וזהו. אם אתה רוצה להגיד שאני מתחמק אתה מוזמן לעשות זאת.

את הטענות על ההיסטוריה לא צריך להוכיח?

אז אני מבין שאני יכול לטעון איזו טענה שבא לי על ההיסטוריה של החיסונים, מבלי שאצטרך לבסס אותה בנתונים?
איזה דיון מעניין יהיה לנו כאן...

Markup

New member
טענות שסותרות את ההיסטוריה המוכרת, אותן

צריך לבסס היטב. בגלל זה מכחישי השואה למשל עובדים קשה יומם ולילה בהרצאות פרטיות וראיונות בתקשורת (כשהם לא בכלא), ואילו המאמינים לממסד ההיסטוריוני, לא. כמובן שגם מכחישי השואה משתמשים באותן שאלות. "היה מחנה ריכוז? תוכיח!". וכשאתה מביא אותם למחנה הם טוענים שיהודים בנו אותו כדי לסחוט כספים מגרמניה. והם כותבים על זה ספרים מלאים הוכחות... "כל האמת על השואה"...

גודווין!!!

תהיתי מתי הרגע הזה יגיע:
"ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לנאצים או להיטלר מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת)."

Markup

New member
אני לא חושב שזה המקרה, שכן החוק מדבר על

השוואה לשואה, ואני מדבר על השוואה למכחישי שואה.

על אף שאני מבין את הטיעון שלך

השוואה של מתנגדי חיסונים למכחישי שואה, היא לדעתי ממש לא במקום גם אם מוצאים דמיון בסוג הטיעונים בהם משתמשים. אני במקומך הייתי דובק במכחישי התחממות גלובלית, אבולוציה וכו'.

Markup

New member
אז נשאר רק עניין החוסר נוחות.. שיהיה, אני

לא אתעקש על זה

פולספגן

New member
מזכירה את הכלל בויכוח בטוקבקים -

"שמי שמזכיר ראשון את 'השואה' בויכוח
הפסיד בויכוח
"

Markup

New member
לא רלוונטי

הכלל מדבר על שימוש בשואה כטיעון מנצח בויכוח, ולא בשימוש במכחישי שואה אשר שייכים לקבוצת מכחישי מציאות למיניהם. בעוד אני יכול להשתמש במגוון סוגי מכחישים (שואה, אבולוציה, אקלים וכו') ולכן אני לא נופל לחוק הזה, אלו שנופלים לחוק יכולים להשתמש רק בשואה, עצמה, ולא במכחישיה. וזה כלל בויכוחים באופן כללי, לא רק בטוקבקים.

לא כשההיסטוריה מתועדת היטב, והיא מתועדת

אלא אם אתה טוען שה-WHO ושאר העולם שקרנים, או שסתם במקרה המחלה נעלמה מעצמה אחרי אלפי שנים בלי שום קשר למבצע החיסונים החובק עולם שבמקרה נערך באותו זמן... אם אתה מחפש נתונים כמה חוסנו, לך ל-WHO ותבדוק, אם זה מעניין אותך זו צריכה להיות טרחה שלך, לא של אחרים. אבל מה שאתה עושה כרגע כבר מריח כמו הכחשת שואה, זה מגוחך. אם אתה קורא תיגר על מידע היסטורי ידוע, מתועד ומוכר היטב, אתה זה שצריך להוכיח את דבריך, לא להפך.

כמה קישורים שמצאתי בחיפוש מהיר:
http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/virology/variola-g.htm
http://www.old.health.gov.il/smallpox/pox_heb/about2.htm#1
http://www.jidc.org/index.php/journal/article/view/1204/386

למעלה