speed of sound ועוד - טור אישי

Roy1232

New member
speed of sound ועוד - טור אישי

כמו שאתם רואים היה לי מאוד משעמם, אז החלטתי לכתוב לכם טור אישי בנוגע להתרשמות שלי מהאלבום החדש בכל המובנים - סינגלים, שירים חזקים (לכאורה) וחלשים (לכאורה), ההתבגרות של הלהקה, וכמובן על הגלגליזציה
שהרסה את SOS. התקדמות והתבגרות בין האלבומים. בזמן האחרון התחלתי לעשות השמעות של כל האלבומים אחד אחרי השני (אחרי השלישי). הגעתי למסקנה שפראשוטס הוא אלבום עם שירים שדומים מאוד אחד לשני. בכולם דומיננטית ביותר גיטרה אקוסטית (לדעתי עם חיבור לחשמל(?)) מהבחינה המוזיקלית, ולכולם יש את אותה הקלילות. לעומת זאת, שמתי לב שארובו"ת (חח נשמע כמו מושג צבאי אבל מדובר ב AROBTTH) רק ביגר את קולד ואת התכנים שלהם. המוזיקה עצמה נעשתה יותר כבדה. X&Y הוא היפוך מוחלט לפראשוטס לדעתי, אבל דומה מאוד לארובו"ת.. רמזים על האלבום הבא בסוף האלבום הנוכחי לדבר הזה שמתי לב רק בזמן האחרון. מכל השירים הפראשוטיים והגיטראקוסטיים בפראשוטס, מצאתי שדווקא for you הוא שיר די ארובו"תי. FOR YOU = שיר בונוס בריטי. יש בו ממש את הרעיונות של ארובו"ת. אני לא יודע אם שמתם לב, אבל אמסטרדם, לפחות לי, מזכיר לי את המהלך של פיקס יו או WHAT IF. וכמובן - אל תשכחו את הסיום של X ו Y; שיר ה"קאנטרי" החביב טיל קינגדום. והנה אנחנו שומעים שהם עומדים לעשות קאנטרי. מדהים, לא? SOS והגלגליזציה
הערצת יתר של גלגל"צ, התחנה המזוהה יותר מכל עם שירים מגעילים וחרושים, את הלהקה האהובה שלנו, קולדפליי. אחרי שלוש שנות שתיקה, למה הייתם מצפים? לדעתי, בניגוד להרבה מעריצים שיצא לי לדבר איתם, SPEED OF SOUND הוא אחד השירים הטובים באלבום. העיבוד לפסנתר של קלוקס הוא פשוט מושלם. חוץ מהפסנתר, השיר בכלל לא מזכיר את קלוקס. אכן, זהו שיר די ארובו"תי, ולדעתי בגלל זה אנשים מייחסים אותו לקלוקס. כמובן שגלגל"צ רוכבים על גל ההצלחה של קולד כדי שיאזינו להם יותר
. אני אמשיך את הטור מיד, פשוט ההודעה כבר גדולה
.

Roy1232

New member
המשך הטור

אכן, גלגל"צ גורמים לאנשים לחשוב שקולד, נסיכי התחנה, הם כמו הזבל שהם משמיעים כל הזמן וחבל. שירים חזקים וחלשים. קודם דיברתי על דעתי בנוגע ל SOS. כאן אני הולך להגיד לכם כמה מילים על: השירים החזקים: SOS, WHAT IF, X&Y, twisted logic, שפשוט לא מקבלים צומי! What if: "It's one of the weakest songs in X&Y" למה? לדעתי התשובה פשוטה - התחלה צולעת שהורסת את השיר הנפלא הזה. בקלות, אם הוא ייצא כסינגל, הוא יוכל להיות האין מיי פלייס של שנת 2005 - תאמינו או לא. יש לשיר הזה מנגינה נפלאה ומילים סבירות - כאילו שאין מיי פלייס עוסק בנושאים כל כך חשובים...
. X&Y: שיר עם מבנה די מוזר וכמעט ללא מילים, אבל עדיין שיר גדול. האצבעות שלי התעייפו, כך שאני לא אסביר למה הוא כל כך טוב... Twisted Logic: לא אכפת לי כמה האצבעות עייפות - אני חייב לשבח אותו. השיר הזה הוא בסגנון שאף פעם לא שמעתי כמוהו מקולדפליי. בהשמעות הראשונות הוא נשמע סתם כמו שיר X ו Y טיפוסי, אבל כשמקשיבים לו ברצינות - מגלים משהו שקולד אף פעם לא עשו. אני מהמר עליו כסינגל שלישי או רביעי. השירים החלשים: Hardest part, A message. לדעתי פיקס יו הוא לא עילוי מיוחד. הוא פשוט אמסטרדם מתקדם. (זה טור אישי עם הדעות שלי, אז לאוהבי פיקס יו רילקס
) הסינגלים. והגענו לנושא האהוב עליי - סינגלים ובי סיידים. הגדרת בי סייד: שיר שלא נכנס לאלבום. חלק מהביסיידים יוצאים על CD סינגל כאשר להקה מוציאה סינגל. הידעתם? white shadows התחיל את דרכו כבי סייד! הסינגל הראשון מתוך האלבום הוא SOS. בחיי לא שמעתי אף סינגל שיצאו לו בי סיידים כל כך מעולים. כבר דיברתי על Proof על things I don't understand ביום אחר בפורום, אבל אני חייב לציין שהם שירים נפלאים. הסינגל הזה כולל הביסיידים הוא האהוב עליי ביותר של קולד, כאשר דונט פאניק הוא השני ודה סיינטיסט שלישי. כשאני מתייחס לסינגל, שוב, אני מתייחס לשיר הסינגל ולביסיידים שלו. אבל הטור הזה לא יעבור בשתיקה בלי שאתייחס לHunting high and low. הבי סייד המרגש הזה הוא פשוט נפלא. שמעתי אותו לראשונה רק לפני חודש, ונכבשתי. מומלץ! הסינגל השני, פיקס יו, הוא בגדר אכזבה בשבילי. השיר עצמו הוא לא עילוי, הייתי מעדיף את WHAT IF סינגל והוא היה נהיה משהו כמו אין מיי פלייס. הביסיידים חמודים ולא יותר. זהו. מקווה שנהניתם.
עכשיו, יש לי גם הצעה - מה דעתכם שבכל שבוע אני אסכם בשבילכם את חדשות קולד מאותו השבוע, טריות מהאתר הרשמי?

לדעתי

כול השירים שכתבת בחזקים הם החלשים ומה שכתבת בחלשים הם חזקים + טולק וסקוור 1 וסבבה!אחלה פינה!!

Roy1232

New member
האנטינג לא שייך לאף סינגל...

יכול להיות שהוא יצא ב EP, אני אבדוק בשבילך..

aviGODFATHER

New member
זה לא יצא...

אבל בגלל שרשמת ביסייד אז חשבתי שאולי דחפו אותו לאנשהו...

ברררר

New member
קצת בשוק....

פראשוטס? שירים אותו דבר? להפך! אחרי ראש אוף בלד זה האלבום הכי מגוון (חה יש רק 3)... W ו Y באמת דיסק מאוד כבד אבל מאוד מוצלח לדעתי! בהתחלה שנאתי את וואט איף. אח"כ הקשבתי למילים המהפנטות שלו. משו
כמו כן, טיל קינדום זה שיר פשוט נורא ואיום! פוי! שלא יעשו דיסק עם סגנון כזה לעולם. כמו שראיתי אתה מאוד אוהב את ספיד אוף סאונד. אולי כי הוא חרוש באמת, אבל אני פשוט לא מוצאת בו כבר כלום, ממש חמוד, ממש סתמי, ממש ממש יותר מדי קולדפליי.... לא מגוון בשום צורה. השירים החזקים... טוויסטד לוגיק? שיר נורא ואיום, איקס ווואי לא עובר, ממש חמוד אלב פשוט לא עובר, וואט איפ שיר קשה מדי, וספיד אוף סואנד חרוש. אם תשאל את דעתי השירים החזקים הם דווקא סקוור וואן, וויט שדוז, פיקס יו, טוק ולווו. השיר הכי חלש לדעתי זה א מסג' והשיר הכי מעצבן! וואי הוא מעצבן זה טוויסטד לוגיק, כמובן אם לא מחשיבים את טיל קינדום. שלא תעיז להכפיש את שמו של פיקס יו! תוך שנייה ראיתי שזה השיר שלי, השיר של הדיסק, הוא מעביר תחושות כל כך שונות, הוא מהפנט, כל מילה בסלע, שיר מהמם. הארדסט פרט חמדמד למדי, למה חלש? לא חזק לא חלש. יומטוב
לא מכירה ביסיידים ככה שאני לא יכולה לענות לך

Roy1232

New member
twisted logic to the death!!!

חח ועכשיו ברצינות - צריך קצת זמן בשבילו וקצת סבלנות. שנאת את וואט איף????
סקוור 1 טוב... SOS אדיר אבל חרוש... X ו Y טוב. האהוב עליי באלבום כרגע זה what if מה יש לכם נגדו? אוי איך שכחתי את LOW! השיר הכי חלש באלבום! זה שיר נורא! והרדסט לא ברמה לדעתי - אבל שוב - טור אישי. רק העובדה שהשירים השנואים על אחד הם האהובים על האחר מוכיחים שקולד עושים מוזיקה מעולה.

Roy1232

New member
אה ושכחתי שדיברתי על החזקים ש

שלא מקבלים צומי.. וויט וסקוור מעולים. אבל אני פשוט לא מבין מה כולכם מוצאים בשיר הבינוני פלוס פיקס יו, גרסה מתקדמת לאמסטרדם?

0mroosh

New member
Fix you מדהים.

המעבר בין המלודיות לסיום הרועש יותר, מעלה את השיר בכמה רמות מעל הדיסק הבינוני. מי אמר משהו על twisted logic?! מקסים, אני מניח, שבאחד מן הימים, תלמדו להעריך אותו.

0mroosh

New member
אני חושב שבמקום לומר שהוא אותו

דבר, פשוט לומר שהוא זורם על אותו קו, שקט ורגוע-לכל אורכו, זה יוצר תחושה של תקיעות במובן מסויים ושל אי הבדלה בין השירים, אך כרצועות נפרדות, כל רצועה שונה לגמרי, מהאחרות.

למעלה