SSN לעומת מספר ת.ז

Midriff

New member
למיטב הבנתי זה לא כל כך פשוט

ותלוי במתי אתה מזהה את הגניבה.
יכולה לספר מנסיוננו הפרטי שלפני הרבה שנים כשעברנו לפה, חמותי הייתה בקניות ב ג'יי סי פני, וכנראה שבקופה הציעו לה לעשות כרטיס אשראי ולקבל הנחה. היא כנראה לא ממש הבינה מה הם התכוונו בכל אופן היא נתנה את השם של בעלי והפרטים שלנו. (קניה לא מאוד גדולה משהו כמו 80$). כשהגיע החשבון הראשון היינו בטוחים שזה ניסיון לגניבת זהות והתעלמנו בכל אופן לקח לנו חודש-חודשיים לזהות את זה ולשלם. זה פגע בדירוג האשראי של בעלי למשך משהו כמו 4 שנים. מאחר וזו לא הייתה ממש גניבה לא יכולנו לעשות תהליך של גניבת זהות אבל ניסינו לדבר איתם וכלום לא עזר.

vinney

Well-known member
תכל'ס זה בדיוק מה שזה היה

יכולתם לזנבר אותם, אבל זה היה כנראה מסבך את חמותך. הם היו צריכים לזהות אותה ולוודא שהפרטים שהיא מוסרת הם שלה. הקופאי רודף הבונוס מן הסתם לא עשה את זה.

Fellowship

New member
יש לי שאלה פרקטית מהמציאות

זה לא קרה לי, אלא לבן משפחה, אבל לצורך הנוחות אכתוב בגוף ראשון:
&nbsp
רכשתי בחנות מסויימת,
קיבלתי בדואר טופס הצטרפות לחברות במועדון של החנות וכמובן הנפקת כרטיס אשראי,
בטופס הזה מופיע מראש שמי וכתובתי, ללא מספר ה SSN (אין להם אותו),
זרקתי את הטופס לפח, מבלי לקרוע או לזרוק אותו,
לאחר תקופה מסויימת קיבלתי חשבון לתשלום מהחנות בגין רכישה שעשיתי כביכול בכמה אלפי דולרים,
בדיקה ב TransUnion העלתה שנפתח חשבון אשראי חדש על שמי.
&nbsp
בהנחה והחנות לא שותפה לעבירה, כיצד אפשר לפתוח על שמי חשבון אשראי בלי ה SSN שלי?
&nbsp

vinney

Well-known member
אפשר למצוא את הSSN שלך עם המידע שהיה שם.

מאגרי SSN זמינים באינטרנט כבר מזמן. כך שבהנחה והחנות לא שותפה - זאת הדרך. אם החנות שותפה (למשל קופאי הוא חלק מהכנופיה), אז אפילו זה לא נדרש.

Midriff

New member
בזמנו דיברנו

ג'יי סי וסוכניות הקרדיט, יכול להיות שהיינו צריכים איפשהו להגיש תלונה רישמית, אבל אין לי מושג איפה. אתה יודע?

vinney

Well-known member
המשטרה המקומית.

אבל כמו שאמרתי, זה היה מסבך את חמותך, כי היא הייתה שותפה לעבירה.
&nbsp
בד"כ במקרה של גניבת זהות צריך להגיש תלונה במשטרה המקומית, זה לא כדי שהם יחקרו אלא בשביל התיעוד ולהבטיח שאכן לא אתם עשיתם את העסקה (כי הגשת תלונת שווא זאת עבירה בפני עצמה).

vinney

Well-known member
טכנית זה ממש לא מסובך

מין + תאריך לידה + מיקוד מזהים בן אדם בארה"ב כמעט באופן וודאי. אם יש שם מלא אז בכלל אין בעיה, במיוחד אם זה שם יחסית נדיר כמו שמות של ישראלים בארה"ב.
&nbsp
אם תשים לב, כרטיס אשראי "נלווה" (מה שנקרא authorized user) מופיע בקרדיט רפורט אפילו שלא צריך לתת SSN כדי לקבל כרטיסים כאלה.

vinney

Well-known member
טכנית כן. אין שום מניעה.

בסיסי נתונים של חברות קרדיט סקור פתוחות בפני חברות אשראי ובהחלט אפשר לדווח משהו על חשבון של בן אדם בלי לדעת את הSSN שלו וזה עדיין יגיע בדיוק לבן אדם הנכון.
&nbsp
בפועל, לפי החוק, זה אסור. לכן, כמו שאמרתי, Midriff יכול היה לזנבר את JCPenny על זה.

Fellowship

New member
אנסה לנסח מחדש

בתגובה הקודמת הסברת שאפשר לאתר את ה SSN שלי דרך מאגרי SSN,
אז זו אופציה אחת, אבל אם למישהו אין את ה SSN שלי והוא לא הצליח להשיג אותו,
האם אפשר בכל זאת לפתוח חשבון אשראי על שמי כאשר יש לו את שאר הפרטים שלי?
&nbsp
לא יודע למה בדיוק התכוונת במידה "לדווח", והאם זה כולל בקשת כרטיס, אז אשאל אפילו אחרת:
האם מבחינת חברות כרטיסי האשראי, מספר ה SSN הוא נתון חובה בכדי לאשר הנפקה של כרטיס אשראי?

vinney

Well-known member
שוב, תבדיל בין מגבלות טכניות לבין נוהלים

מבחינת הנוהלים אני מעריך שכן, זה נתון חובה. מבחינה טכנית אין שום חובה שיהיה SSN כדי לפתוח כרטיס אשראי. את כרטיס הראשון שלי בארה"ב קיבלתי עוד לפני שהיה לי SSN (דרך הglobal transfer של אמריקן אקספרס שעוד עבד אז). ביקשו שאעדכן אותם כשאקבל את המספר, וזהו.

Fellowship

New member
נכון, אבל הגנב ינסה להגיש בקשה באינטרנט לכרטיס אשראי

ולפי מה שאני הספקתי לראות, אי אפשר להגיש ללא מספר SSN.
אז אולי תאורטית אפשר במצבים מסויימים, אבל פרקטית אני לא מבין איך זה קורה עבור הגנב.

פרט מוזר נוסף הוא שקיבלתי (אני ממשיך לכתוב בגוף ראשון) חשבון לתשלום (של אלפי דולרים) מהחנות, לא Statement של חברת האשראי.
ואז נכנסתי ל TransUnion וראיתי שנפתח חשבון אשראי חדש על שמי.

אז אני לא ממש מבין מה קורה כאן (בהנחה והחנות לא שותפה לפשע),
פתחו כרטיס אשראי על שמי (שעדיין לא ברור לי פרקטית איך אפשר ללא SSN, אלא אם גילו מהו),
אבל לא קיבלו את הכרטיס(?) מכיוון שלא גיהצו אותו (קיבלתי חשבונית לתשלום מהחנות).

vinney

Well-known member
אני לא יודע איך אנשים עושים את זה

מגישים באינטרנט? מגישים בקופה של מייסיס אצל החבר הקופאי ש"שוכח" להקליד את הSSN? לא יודע. אולי יש להם חבר בדילרשיפ הקרוב שנותן להם מכוניות שהם אחרי מוכרים יד שניה ומשאירים את הליס עלייך? אולי זה בכלל מישהו שעובד בבנק ומפברק משכנתא על שמך? או אולי זה מישהו עם מינימום תחכום שמסוגל לגגל מאגר SSN?
&nbsp
יכולים גם ליירט לך את הדואר ולשלוח את כרטיס לכתובת האמיתית שלך ולגנוב לך אותו מהתיבה. או, אם עובדים עם מישהו בדואר - אפילו לפני התיבה. כך שהסטייטמנט מגיע אלייך, אבל הכרטיס לא.
&nbsp
כמובן שדגים רקיקים שמזמינים כרטיסי אשראי באינטרנט הביתה לכתובת שלהם עצמם אלה לא הבעיה העיקרית. את אלה קל לתפוס. אבל אלה שעושים את זה באופן "מקצועי" מן הסתם עוברים על יותר מחוק אחד. לכאלה מה זה משנה לגנוב מעטפה מהתיבה (אם הם באזור שלך) או לשתף פעולה עם מישהו "מבפנים"?

Fellowship

New member
הבנתי, שפע של אופציות
אכן, לא מוזר אבל ש"קיבלתי" חשבון

לתשלום מהחנות?
לא סטייטמנס של כרטיס האשראי שנפתח על שמי.
&nbsp
הרי מהחנות הוא לא יכל (אני מניח) לצאת עם ציוד באלפי דולרים רק ע"י כך שהוא מסר טופס הצטרפות למועדון לקוחות/אשראי,
ואת הכרטיס הוא לא גיהץ (אחרת הייתי מקבל סטייטמנס של חברת האשראי, במקום חשבון לתשלום מהחנות).

vinney

Well-known member
למה לא? יש חנויות שפותחות קווי אשראי בעצמן.

לא נשארו הרבה כאלה בימינו, אבל בעבר זה היה מאוד נפוץ.
&nbsp
כאמור, אם יש מישהו מבפנים שמשתף פעולה (וכנראה חולק ברווח), אז הכל אפשרי.

Fellowship

New member
שאלה ספציפית אחרונה בנוגע לדוגמא שציינת:

מכיוון שזה באופן ספציפי מעניין אותי:
"מגישים בקופה של מייסיס אצל החבר הקופאי ש"שוכח" להקליד את הSSN"
&nbsp
סתם דמיינת אפשרות כלשהי, תחת ההבנה שטכנית אפשר להנפיק כרטיס אשראי ללא SSN, וחובת ה SSN היא בעיקר בנהלים,
או שאתה יודע בוודאות שזה אפשרי במציאות?
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
אני יודע בוודאות שזה אפשרי במציאות.

אני לא יודע איזה כלים טכניים עושים כדי לאכוף את הנוהלים האלה באיזו רמה, אבל ברמת המקרו זה בהחלט אפשרי. כמו שאמרתי, לי הונפק כרטיס בלי SSN, ומכיוון שאני עובד בתחום התוכנה ויצא לי לעסוק גם עם תוכנה בנקאית - אני יודע שזאת בהחלט אופציה זמינה.

למעלה