stargate - פרק טוב

on drugs orange

New member
stargate - פרק טוב

אין לי טענות (לשם שינוי) ודווקא נהנתי.. אהבתי מאד את הרעיון שהם דיי הרסו את טולאנה שם...

alond

New member
כן. לא רע.

רק חבל שכל פרק שהם פוגשים טכנולוגייה חדשה אני ישר נכנס לדיכאון כי אני יודע שזה לא יקרה...

hazgul

New member
תקציר עתיר ספויילרים ../images/Emo58.gif

זה היה המשך של פרק קודם שאני לא ראיתי אבל הנה תקציר בכל זאת: החבר´ה שלנו (sg1) מגיעים לטולאנה (הכוכב של החייזרים עם היכולת לעבור דרך מוצקים) כדי להחליף טכנולוגיה. לאחר סירוב ממושך של הטולאנים לסחר, הם לבסוף מסכימים ומציעים לנו תותח יונים אחד בתמורה לקצת טריניום. סמנתה מגיעה למסקנה שבשביל להגן על כדור הארץ יידרשו 38 תותחים כאלו. הם מבקשים ו...מקבלים. במקביל, יש גם איזו קנוניה שבסופה מתברר שהטולאנים גילו שתותחי היונים כבר לא יעילים נגד הגואולד והם צריכים את הטריניום על מנת לפתח לגואולד נשק חדש (בעל היכולת לעבור דרך מוצק (כולל קשתיות למיניהן) ובתמורה, טולאנה לא תושמד ע"י הגואלוד. אחד הטולאנים עוזר ל-sg1 והם מצליחים להסיר את האיום. הסיום מאוד מעורפל ולא ברור אם טולאנה הושמדה או לא.

רק רציתי להוסיף כמה דברים

יש לציין שתותחי היונים לא יעילים רק נגד החללית הספציפית שהתקיפה את הטולאנים -וכידוע הגואולד לא חולקים טכנולוגיה בפרק היה מדובר על גואולד חסר שם ששלח את החללית עם אחד מ"מכריהם" הותיקים של SG1 אחד מהחבריה של אפופיס כדי להשיג בשבילו את הנשק. לפי דעתי אנחנו עוד נראה מטולאנה לא נראה לי השמידו אותם . בעיות(כרגיל ) שהיו לי עם הפרק- יצא לטולאנים די מהר לפתח נשק חדש שלא ברור למה לא השתמשו בו נגד הגואולד, ולמה צריכים 38 תותחים?לא הראו פרק בו תותח יונים השמיד ספינת גואולד ב 5 שניות??

tsahee

New member
אחד מספיק- אם הוא בטווח

צריך 38 כדי לכסות את כל השמיים, כנראה מתוך הנחה שההתראה או טווח הפגיעה לא מספק כדי לחכות לסיבוב כדה"א עד שהתותח יעמוד בזווית נוחה, למרות שאני חייב להודות שזה נשמע לי קצת מוגזם.

למה מוגזם? לכדור הארץ לוקח 24 שעות

לעשות סיבוב מלא, ועדיין תמיד יהיה חלק שמיים שלא יכוסה כליל ע"י תותח יחיד (בייחוד אם ספינות הגואולד ישמרו על מסלול גיאוסנכרוני). אם תזכר בפרק בו הושמדו שתי הספינות של אפופיס (סיום העונה הראשונה אני חושב) לכדור הארץ היה הרבה פחות מיום זמן התראה. ואז הספינות חיכו בחלל די הרבה זמן, עד שאפופיס יסיים פוליטיקות פנימיות ושטויות אחרות.

alond

New member
השאלה היא:

כמה תותחים צריך על פני כדה"א בשביל לכסות את כל החלל (כלומר כל מה שמעל האטמוספירה). זה חישוב לגמרי לא טריביאלי אבל בהנתן גובה האטמוספירה ורדיוס כדה"א זה אפשרי בהחלט. בטח ע"י סאם.

יותר חשוב - מה זווית הפתיחה של

התותחים, ומה הטווח שלהם. הטווח (+ רדיוס כדור הארץ) ישמש לחישוב שטח פני הכדור (המעטפת). זוית הפתיחה משמשת לחישוב מספר התותחים הנחוצים לכיסוי מעטפת זו. גובה האטמוספירה לדעתי מיותר. ושאר החישוב זה גיאומטריה לא אוקלידית פשוטה.

alond

New member
הא?

זווית הפתיחה? הם פיצצו את הכוכב עצמו אז הם יכולים לירות בכל זווית אפשרית. הטווח לא רלוונטי כל כך כיוון שברור שהוא גדול מאוד ולכן מיקום על כדה"א לא ממש ישנה את הטווח. מה שחשוב זה הכיסוי של החלל הקרוב לכדה"א כי שם יכולות להווצר נקודות תורפה. לא צריך לדאוג לגבי מטרות באטמוספירה עצמה או רחוק מאוד. זה עניין של זוויות.

לא בהכרח. ידוע שלטולאנים היו מספר

תותחים. ידוע שלנארים היה מספיק זמן לבחור איזה תותח שירצה. ייתכן ורק תותח יחיד היה ממוקם כך שיוכל לפגוע במחסני הנשק - אין מספיק מידע כדי להניח כך או אחרת. תכנון הגיוני היה שהתותחים יוכלו לירות מאופק אל אופק, כלומר כיסוי חצי הכיפה שהם במרכז בסיסה, אבל זה לא מסתדר עם החישוב של סאם, ולא עם מיקומי התותחים כפי שהופיעו במפה שהיא הציגה לגנרל. השאלה היא האם מרגע שהתותחים ירו יש שליטה ב"קליע". אם אין, אז מטרות רחוקות ייתכן ויכולות לחמוק מפגיעה.

alond

New member
טוב אז ככה

אם היית רואה את הפרק הראשון איתם אז היית רואה שיש איזה 10 תותחים באותו המקום והיית רואה שהם זזים חופשי בכל כיוון. הם יכולים להרשות לעצמם כזה מספר כי זה טכנולוגיה שלהם. כמו שלארה"ב יש נשק גרעיני להשמיד את כדה"א כמה פעמים. הטולאנים מוכנים לפלישה של ציים. אנחנו פישרים והם לא ישלחו עלינו ציים. דבר שני, זה לא(!) חצי כיפה. זאת כיפה. בשום פנים לא חצי. די קטנה אפילו יחסית לספרה כולה. לא עשיתי חישובים מדויקים אבל יש סיכוי שהמספר שהם זרקו הוא די מדוייק. בקשר להתחמקות מהקליעים: זה לא דיון רלבנטי. כן או לא, זה נכון גם לטולאנים.

ראיתי. בפרק הראשון איתם

לא היו תותחים. היה הר געש... לארה"ב אין מספיק נשק גרעיני כדי להשמיד את כדור הארץ אפילו פעם אחת. יש מספיק נשק להשמיד את כל החיים על פניו, אבל זה לא אותו הדבר (יחי ההבדל הקטן). אני ספרתי 3 או 4 בפרק עליו אתה מדבר (הפרק שבו הנוקס החביאה תותח אחד). טכנולוגיה או לא, זה עדיין דורש משאבים, ומשאבים אף פעם אינם בחינם, בייחוד אם המוצר המוגמר הוא שיא הטכנולוגיה שלך. (אין סיבה להניח שהנשקים מייצגים פחות משיא הטכנולוגיה של הטולאנים). בחצי כיפה התכוונתי למעטפת חצי כדור, להבדיל מכדור שלם. טעות בניסוח. טיעון התחמקות מקליעים נועד רק כדי למצוא חסם לטווח הנשקים, כדי להסביר את נושא המספר הגדול הדרוש לכיסוי השמיים (אם הטווח אינו מוגבל מעשית, כעיקרון 8 תותחים יכולים לכסות את כל השמיים, לפחות בפרק הזמן הדרוש עד להגעת הספינה הפולשת לטווח תקיפה).

alond

New member
שלילי בזנט!!!

אם אתה מצליח לכסות את כל השמיים עם 8 תותחים אני ישיג לעצמי חיים!!! אולי עם עוד איזה שהם הנחות שאני לא מודע להם...

כן, הנחות נוספות הן שכדור הארץ

מסתובב. דיברתי על טווח לא מוגבל מעשית, כלומר יכולת לתצפת ולטווח ספינות אויב כשהן עדיין רחוקות יותר מ48 שעות מהכוכב.

alond

New member
LOL

טוב, זה שכדה"א מסתובב זה לא הנחה
יכולת לתצפת ולטווח ספינות אויב כשהן עדיין רחוקות יותר מ-48 שעות מהכוכב, זה כבר חתיכת הנחה!!! אבל אם אני לא טועה, עם הנחה זו אפשר עם 4 תותחים ולא פחות. אני חושב שמה שסאם התכוונה, זה כיסוי של כל מה שמחוץ לאטמוספירה (עד מרחק מסויים) ואז (עוד לא עשיתי חישובים) 38 יכול להיות מספר הגיוני. אם יהיה לי כוח אני אבדוק את זה... אבל תרשה לי עקיצה, אם יש לנו 48 שעות אז מספיק תותח אחד...

preacher

New member
אני הולך להיות גיק טוטאלי:

היות שאני קורא את הפתיל במקביל לעבודה על תוכנת תלת מימד פשפשתי באפשרויות הספירות הגאודזיות. מסתבר שיש ספירה גאודזית עם 38 פינות. בניתי ספירה כזו ברדיוס של כדור הארץ, מיקמתי ספירות קטנות בנקודות האלה שידמו טווח, והגדלתי עד שהן נפגשו וכיסו את הספירה הגדולה. רבותי, הנה התוצאות: טווח מעשי של תותח יונים טולאני לירוט ספינת גואולד: 2500 ק"מ פלוס מינוס 200.

אני קצת איטי

למה מבנה מרחבי בעל 38 פינות ייתן לנו את כושר הכיסוי של 38 נקודות במרכז? לא אמור להיות מצולע בעל 38 משטחים? האם מספר המשטחים זהה למספר הנקודות? אני באמת לא מסוגל לראות מבנים מרחביים, בגיאומטריה כמעט נכשלתי.

alond

New member
תודה!!! בדיוק מה שחשבתי!!!

אבל החלטתי לוותר. צריך 38 משטחים. לא קודקודים. והנקודות בהם התותחים מוצבים הם מרכזי המשטחים. והמצולע צריך להכנס באטמוספירה בדיוק! תודה!

למעלה