stargate - פרק טוב

preacher

New member
טוב, אני די טוב בגאומטריה

אם יש לך 38 משטחים, ואתה ממקם את התותח בנקודות שהן מרכזי המשטחים, אז שוב יש לך 38 נקודות. הנקודות חייבות להיות על פני כדור הארץ כי מה לעשות, שם התותחים אמורים להיות ממוקמים ולא מרחפים באטמוספרה. ואין מצולע עם 38 משטחים ככה או ככה. הצורה שבחרתי היתה רק כלי עזר לפזר את התותחים בצורה אחידה סביב כדור הארץ. ככה או ככה זה לא מתאים לפיזור התותחים שסאם הראתה, שלא היה אחיד אלא התרכז סביב מרכזי אוכלוסיה או משהו.

alond

New member
מצטערץ לא נכון.

אם יש לך 38 משטחים, ואתה ממקם את התותח בנקודות שהן מרכזי המשטחים, אז שוב יש לך 38 נקודות, אבל הם לא קודקודים של הגוף! דבר שני, אני די משוכנע שיש גוף כמו שתיארתי, חוץ מזה שאולי הנקודות הם לא בדיוק במרכז המשטחים. קח 38 נקודות על כדה"א ופזר אותם פחות או יותר במידה שווה על פני כדה"א ובנקודות האלה שים מישורים משיקים לכדה"א. תסתכל על הגוף שמתקבל ואני די בטוח שזה מה שאני רוצה. בקשר לציור של סאם... לא שמתי לב. הייתי עסוק

אגב מטיף, איזו תכנה?

אני מחפש אחת להדמייה של כף יד. התוכנה שלך עובדת על צורות מורכבות?

preacher

New member
3D studio Max R3

לא יודע מה אתה מתכוון במלה הדמיה אבל היא יכולה למדל מה שאתה רוצה.

התכוונתי למשהו דומה ל RAY TRACING

רק שמקור הקרניים יכול להיות מכל הכיוונים. עד כמה התוכנה נוחה לטיפול בעצמים תלת ממדיים? עיוות שלהם, סיבוב סביב צירים שונים, פילוח וכו´?

hazgul

New member
בוא אלינו

לפורום תלת (147). בקשר למה שהזכרת, זה נקרא forward raytracing, וזה דבר איטי מאוד. זה משמש בעיקר כדי לדמות שבירת אור באמת כמו שצריך (photon mapping).

טודה ../images/Emo13.gif בינתיים קצת פחות בוער

מסתבר שצריך לייצב מה שקורה עכשיו לפני שלב המידול, אבל כשאצטרך אדע לאן לפנות. טודה

הקרפיון

New member
כנראה לא את כל החיים על פני כוכבינו

כנראה את כל בני האדם, אולי את כל בעלי החיים, ובספק רב את כל הצמחים, אבל בטח לא את כל החיים. חיים, בעיקר כמה סוגי חד-תאיים, הם דבר עמיד להפליא. מצאו למשל סוג של חד-תאי שחי במים של כורים גרעיניים. יש להם שישה עותקים של כל הגנום שלהם, והם מבצעים תיקון שגיאות כל הזמן. וזה לפני שמזכירים שמתחת לכיפת הקרח של אנטרקטיקה יש חיים. יש דרך אגב סיכוי להסיג עותק של הפרק הזה לצפיה חד-פעמית באיזור ירושלים? לצערי פספסתי אותו...

כן, הראדיודוראנים הידועים לשמצה

והם אפילו ורודים, כמו שהזכרתי פעם באיזה סיפור פורום...

תיקון טעות - הטולאנים הם בני אדם

לא חייזרים. הם מתקדמים מאיתנו (למרות שאבותיהם באו מכדור הארץ) כנראה כיוון שהם לא בזבזו זמן על ימי ביניים, אלא המשיכו להתקדם כל הזמן. לטעמי היה די ברור שטולאנה הושמדה, אך בה במידה היה ברור שחלקם הצליחו להימלט דרך הסטארגייט לעולם אחר. כך שרוב התרבות הושמדה, אך פליטים (כנראה בעלי טכנולוגיה מתקדמת) מסתובבים אי שם.

on drugs orange

New member
לדעתי

לדעתי הנושא היותר חשוב בכל הפרק היה הגואלוד שטאניס עבד בשבילו לדעתי זה גם הכיוון שתתפתח אליו העלילה בעונה הקרובה..

כמה גואולד שעדיין בעמדות כוח אתה

מכיר? יש את הרו אור, אבל הוא אף פעם לא היה בליגה הגבוהה באמת (הוא הצליח לאבד צי בנימריה, כך שסביר שכוחו נחלש עוד יותר) ישנו אפופיס, שייתכן ומת בהתרסקות הספינה שבשליטת המשכפלים. ישנו סוקאר, בעל תותח חלקיקים שהיה קרוב לפריצת המגן בכדור הארץ, אותו נשק שאפופיס טען כי הוא בלתי ניתן לעצירה. הטיעון נגדו שעם תותח החלקיקים הוא יכול לפרוץ את הקשתית. הוא לא היה זקוק לפצצות הפאזה של הטולאנים. שאר הגואולד לא ממש השאירו רושם, מלבד חוסר יכולת לגבור על עולם פרימיטיבי כמו כדור הארץ. אז או שזה גואולד חדש, וזה מחייב מיתולוגיה חדשה (אולי הודית? ראמה יכול היה להיות בובה של גואולד) כי נראה לי שאת האלים המצריים העיקריים הם מיצו. או שזה גואולד חדש, בעל ידע משולב של שתי שושלות גדולות - נגיד הורוס ורע?

אולי אני טועה - אבל לא זכור לי

שראיתי את הפרק הקודם. פרק לפני זה לא היה עם הרוסים בכוכב עם הפירמידה? אמיר.

preacher

New member
זה לא היה בפרק *ה*קודם.

זה היה בפרק קודם, בעונה שעברה או אולי זו שלפניה.

אני התכוונתי לשבוע שעבר בערוץ 11

בטלויזיה שלי. למה אתה התכוונת? סה"כ, אנחנו לא כ"כ מפגרים אחרי ארה"ב בסדרה הזו, אנחנו בערך באמצע עונה חמישית, ולא מזמן התחילה שם עונה שישית.

preacher

New member
התכוונתי

שבתחילת הפרק היה previously in stargate שהראה קטעים מהפרק עם הטולאנים, אבל הפרק הזה לא היה פרק לפני האחרון אלא פרק מלפני הרבה זמן.

זה מה שקורה כשמפספסים את ההתחלה

או ליתר דיוק, כשלא מפספסים אותה... איזה מהפרקים עם הטולאנים הם הראו? הראשון היה עוד בעונה הראשונה...

למעלה