stella artois ....

stella artois ....

מישהו יודע למה לא מגישים אותה בכל מועדון/פאב אלה רק במקומות מאוד מאוד מסויימים??! בתור ברמנים אתם יכולים ללחוץ על המנהל שלכם להגיש גם אותה? הרי הבר הוא באחריותכם ואם תחליטו שצריך משקה מסויים {בייחוד שזו סך הכל בירה ואחת טובה!} הבוס יציטרך להביא אותו לא? בכלל, הרי וויסקי לא כל אחד שותה ובכל זאת מחזיקים אותו תמיד בבר? למה בבירה פשוטה זה לא ככה? יש אנשים ששותים משקאות קצת יותר נחמדים מגולד סטאר או היינקן.. אני שוקלת לעתור לבג"ץ חיי הלילה בנושא! תושם הסטלה ארטואה בכל באר/פאב/מועדון שקיימים! *סתם קיטור*
 
תגובה

קודם כל OFF - אבל ממש לא הבנתי את הפרסומת בשלטים "שים לב לתזרים המזומנים שלך".בחזרה לעניין; חבית בירה פתוחה מתקלקלת. בקבוק ויסקי, גם אם הוא נפתח כבר, יכול להחזיק מעמד המון זמן. ובכלל, גם אם מדובר בויסקי יקר - מספיק שיהיו 3-4 לקוחות שיזמינו אותו, לכל היותר 5, בשביל לכסות את עלות הבקבוק. וכל השאר, זה רווח נקי. או במילים אחרות, הרווח על ויסקי, בייחוד על היקרים, עומד על משהו כמו 300-400 להערכתי. על בירה הרבה פחות.הדבר היחיד שמתקרב לאחוזי הרווח הנ"ל זה קוקטיילים, במיוחד שהמרכיבים שלהם זה ספירטים ב-15 ש"ח ומטה לבקבוק.ולגבי סטלה ארטואה, לא ממש הבנתי מה השוס בה, אבל זה טעם וריח, ואני משוחד כבר למשהו אחר לגמרי.
 

nunimon

New member
היבואן ממתג אותה כבירה יקרה...

ומתוך כך שהיא יקרה, אז הוא יוצר מעין אחוות - "כולנו עניים - אז אם כבר - יאללה נשקיע בבירה". זה הרעיון של המסר. לדעתי היא בירה לא שונה ממקבילותיה הארופאיות - היינקן קרלסברג וכדומה.... אין לה שום ספין מעניין , והיבואן זיהה את זה והחליט שהכי טוב לגרום ללקוח להרגיש שהוא משלם על משהו יקר - משמע זה הכי טוב... ראש ישראלי. אגב, אין לי מושג כמה היא עולה בחו"ל ואיך המיתוג שלה שם, אבל האיש מכירות שלה שנפגשתי איתו טען שזו הבירה השניה בעולם... הייתכן
 
אתה בטח יודע

שפופולריות זה לא מדד לאיכות. תנסה לשתות בירה בארה"ב, למשל (ועוד הרבה דברים אחרים שהם שותים שם), למשל הדוגמה..
 
בירה בארה"ב

האמור מבוסס על שהיה רוויית אלכוהול בתפוח הגדול. הבירה הכי פופולרית שראיתי שם הייתה באדווייזר (ובאד-לייט), שזה בערך קורונה מדוללת, ומי ברז ניו-יורקיים (בהתאמה). אין מה לדבר בכלל על האיכות ביחס לגולדסטאר למשל, או אפילו לאירופאיות הפשוטות והפופולריות (קרלסברג וכו'). עוד משהו שהלך שם חזק זה מילר. גינס, למרבה ההפתעה אפשר להשיג שם בלא מעט מקומות, אבל - רובם לא יודעים למזוג גינס. כמעט באף מקום (כולל פאבים איריים) לא ראיתי את הכוסות הנכונות, ולגינס יש שם טעם אחר. עוד על אלכוהול - הדברים הכי פופולריים שראיתי ששותים שם זה איזשהו משהו חזק, בעיקר וודקה, ויסקי, או ברבן, ששמים בכוס שהיא בין הייבול לבין כוס שתייה רגילה. מנה אחת של אלכוהול, טיפה תרכיז או מיץ טבעי, וכל השאר מים, סודה, קולה, או משהו כזה. בקיצור, התרשמתי מאוד לרעה מתרבות השתיה המקומית שם. מצחיק שבארץ בקבוק באד עולה הרבה, ושם זה הבירה הכי זולה (כנ"ל לגבי קורונה ומקסיקו).
 

temptation411

New member
בקשר לארצות הברית..

וגם אני מתבסס על שהיה בתפוח הגדול ובעוד חלקים של ארצות הברית ומקסיכו מה לעשות..עם כל התרבות שתיה המפותחת של האמריקאים הם באמת אוהבים בירות אמריקאיות וגם בירות לייט אל תשכח שכמות צריכת הבירה שם לבנאדם היא כמעט פי 2 מאשר בארץ אבל זה מה שהם אוהבים אבל אם יש משהו שהתרשמתי לטובה בארצות הברית שיש להם מבחר עצום של בירות בעיקר מיקו ברוריז(מבשלות קטנות) שעושות בירות מצוינות קצת שונות בטעם מגולדסטאר וכל מה שרגילים אליו בארץ אבל ממתי שונה זה רע? גינס צריכים לדעת איפה לשתות אני שתיתי בפאב בברוקלין שניקרא ספייק היל וזה אחד מהפאבים המעטים בעולם שמחזיקים בתלתן הכסף או הזהב מגינס על מזיגה נכונה וכל מה שקשור לגינס שלהם ואם אי פעם יצא לך לטעום פיינט מגינס מאחד הפאבים האלה תבין מה זה אורגזמה מבירה ובקשר לספירטים אל תשכחי שארצות הברית מדינה יותר קרה גם לי היה קצת מוזר שמוזגים לי וודקה חמה ושאני מקבל גק וקולה בלו בו אבל זו התרבות שתיה שלהם ככה זה הולך שם זה לא אומר שזה לא נכון זה רק אומר שזה שונה והקורונה במקסיכו זו בירה של פועלים..כמעט ולא תמצא אותה במקומות תירותיים כי זה בערך כמו בירה שאתה יכול לקנות בארץ 4 פחיות ב10
 
מסכים

לגבי הספירטים, דווקא כשהם מטביעים אותם במיצים/קולה/סודה, הם גם תוקעים את זה בכוס מלאה קרח, אז הטענה על וודקה חמה שונה קצת ממה שאני מכיר. וכן, אני דיברתי על תרבות השתיה שלהם, שאולי הם שותים פי 2 באד, אבל כמה אלכוהול יש בזה כבר? 3% ? אולי יותר, אבל היא קצת פחות קלה ממים. או בקיצור, השתיה הנפוצה שם זו בירה חלשה מאוד, או ספירטים מהולים בהמון דברים מתוקים. אפשר לקרוא לזה תרבות שתיה, ואפשר לא. לדעתי, בארץ למשל, תרבות השתיה יותר מפותחת. לפחות על סמך ההתרשמות שלי ממנהטן.
 

temptation411

New member
אני לא מסכים עם זה

זה כמו שתגיד שכל הישראלים שותים גולדסטאר נכון שהבירות האמריקאיות הם הבירות הכי נמכרות שם אבל זה הטעם האמריקאי אתה לא אוהב אותן אבל האמריקאי הממוצע כן אוהב אותם ועובדה שכמות המכירות של הבירות האמריקאיות הם עצומות אתה לא יכול להגיד שהתרבות שתיה שלהם לא מפותחת בגלל שהם שותים בירות שהטעם שלהם קרוב למים עובדה שארצות הברית היא המדינה שלפיה נקבעים הטרנדיים העולמיים ובקשר לספירטים שוב פעם זה ענין של טעם על כל אמריקאי שתראה שותה ויסקי עם קולה תראה 4 ששותים אותו נקי מכירות הסינגל מאלט שם מרקיעות שחקיים בשנים האחרונות שלא נדבר על וודקות סופר פרימיום וטקילה שוב פעם שונה זה לא בהכרח לא טוב או לא נכון
 
אני באמת לא יודעת איך היא שווקה

בעבר אבל היום? היא באמת באמת באמת לא יקרה! בייחוד לא במחירים שגם ככה משלמים בפאבים ואם בסופרים כבר יש אותהההההה למה לא בפאבים/בארים? כי אם תשווה אותה לקורונה המחיר זהה בערך לא?
 
זה באמת עקרוני מה מיוחד בה?

היא עדינה יותר לטעמי.. ואולי זה משהו פסיכולוגי {שקשור לפעם הראשונה שטעמתי אותה} אבל היא נחשבת מבחינתי לליגה אחרת לגמרי. ואם באמת חבית מתקלקלת כל כך מהר אין חביות קטנות יותר? {אין לי מושג כמה ליטרים יש בפחית} ולחובבי הארטואה מן הסתם כוס לא תספיק... :/ נראה לי פשוט מוזר שאני מבקשת מברמן סטלה ארטואה ועונים לי "מה?" וחבית סגורה? מתקלקלת? כמה כבר עולה חבית? רק להחזיק אותה... שכשיבוא מישהו הוא לא יתבאס על זה שאין אותההההה ובקשר לוויסקי כמה זמן כבר וויסקי יכול להחזיק? {אצלנו הוא מחזיק בין חודשיים לחצי שנה}
 
תגובה

ויסקי יכול להחזיק זמן לא מוגבל לדעתי. אם להסתייג, אז בקבוק פתוח שסגרו היטב לפחות חמש שנים. אז למה אתה מתכוון "אצלנו"? ואת הדעה שלך על סטלה, אני יכול בדיוק להעתיק את התגובה שלך של ללכת לפאב ולהתבאס שאין אותה, על 10 בירות אחרות, שכולן בעיני יותר טובות מהסטלה... (נסה קילקיני, נסה מרפי'ס Red, אפליכם ברוין, אם אתה בקטע של בהירות נסה ויקסה-ויטה, ועוד ועוד...). אפילו קריק הייתי מעדיף לפני סטלה, אמנם זה בעיני 'גולדסטאר פוגש אקמול', אבל לפחות יש בה משהו שונה ומיוחד...
 
כמו שאמרו כאן...

בירה מהחבית זה לוגיסטיקה, ברזים וכל הקומבינה. וחיי המדף של המוצר מאוד מאוד קצרים (ימים בודדים לחבית) בקבוק וויסקי פתוח, לדעתי לא מתקלקל לעולם. אגב סטלה, משהו מאוד לא ברור לי. היבואן ניסה למתג אותה כבירה "פרמיום" לכאורה, רק ש: א. לטעמי, אין בה שומדבר מיוחד... היא כמו הזהובות הפשוטות, רק מעט מעודנת יותר. ב. המחיר שלה... אם היבואן מנסה למתג מוצר ברמה מסויימת (והוא גם מצהיר על כך), שיתמחר את הבירה שלו בהתאם. בקבוק סטלה עולה בערך 20, טיפ טיפה יותר מהזולות, והרבה פחות מהבלגיות המיוחדות או מהבירות פוזה למיניהן. מהחבית הפרופורציות נשמרות... אז מה הקטע?
 

nunimon

New member
זה לא בירה.... ../images/Emo5.gif

ויסלחו לי כל המאוהבים. זה עוד גימיק שיווקי של היבואן. בואי נגיד שיש הרבה בירות שהייתי מדרג הרבה קודם שיהיו בכל בר... אבל , על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. יש הרבה ברים שהיא נמצאת שם...
 
צריך להחליט קודם משהו בסיסי

אם אתה מדבר על איכות או על פופולריות. כי אם אנשים פה דוחפים לאנשים 'ויסקי סאוור' או משהו כזה, אל תתחיל לדבר איתי על איכות. בסופו של יום, יותר חשוב לברמן (ואני מבין את זה), להכניס יותר כסף לעצמו ולעסק, מאשר 'לחנך' אנשים להרגלי שתיה איכותיים (או לפחות לא מזעזעים). מה לעשות אבל שקוקטיילים שמורכבים מספירטים שעולים 10-15 שקל לבקבוק זה הדבר הכי רווחי שיכול להיות לעסק, במיוחד כשהם נמכרים ב-35-40 שקל, וכל מה שחסר זה פוזה ושקשוק שייקר של הברמן. אז אפשר להמשיך להוציא ללקחות ייגרבול, שנדי, מנדי, ודנדי - אבל אי אפשר לקרוא לזה איכות. כל זה נכון ומתאים למציאות עסקית, אבל אתה לא יכול לקחת אותה ואז להסתתר מאחורי איכות, לא ככה?
 

lior135

New member
אני אל מבין מה יש לך נגד

וויסקי סאוור. לא מדבר איתך על לגאבולין 16 סאוור, או משהו כזה... אלא וויסקי פשוט - בלנטיינס, או ג'ק דניאלס. הולכים מצויין בתור סאוור, וזו אחלה דרך לגרום לאנשים לשתות וויסקי. הרי אם מישהו ייטעם וויסקי בפעם הראשונה בחייו, הוא בטח יירק את זה החוצה ויצעק שמנסים להרעיל אותו. אבל אם הוא ייטעם את זה אחרי שהוא שותה כל מיני קוקטיילים ע"ב וויסקי, כמו ראסטי נייל, או וויסקי סאוור, אז הוא עשוי לאהוב את הטעם של הוויסקי "נקי"... בקיצור, הנקודה היא שזה מקום טוב להתחיל בו, לאנשים שלא שותים וויסקי.
 

lior135

New member
תיקון לכותרת: אני *לא* מבין.

ושכחתי להוסיף: שזה בטוח יותר טוב מכל מיני משקאות בתוספת רדבול...
 
זו הייתה דוגמה

אולי לא הדוגמה הכי טובה למשהו מזעזע, אבל אני לא חושב שכל מי שיזמין 'ויסקי סאוור' בלי שיש לו מושג מהחיים שלו בויסקי יקבל בלנטיינ'ס, ובטח שלא ג'ק דניאל'ס בזה. אני מהמר שביותר ממחצית המקומות הוא יקבל משהו זול ורע, משכונת ה'היילנד ריזרב', 'קליימור' וחבר מרעיו, או אולי אולי במקרה ה"טוב" ג'יי-בי. מאותה סיבה שאם תזמין קוקטייל על בסיס וודקה, בלי שתבקש במיוחד, סיכוי טוב שלא תקבל את זה עם אבסולוט או משהו מהרמה שלה. בטח יש פאבים עם סטנדרטים בנושא, ואולי הם אפילו לא מיעוט, אבל הם בטוח לא הרוב. הפואנטה של מה שאמרתי היא איכות מול פופולריות, ואולי ויסקי סאוור לא הייתה הדוגמה הכי מוצלחת בעולם. אתמול ישבתי על הבר באיזה מקום, וראיתי שמגישים (יותר מפעם אחת) קוקטייל מזעזע: כוס קרלסברג, 60 מ"ל שנאפס פירות כלשהו (דווקא מאיכות טובה), שליש כוס יין לבן (רילזלינג), והשאר קרלסברג. מלמעלה מציפים צבע מאכל ירוק כהה, שצובע את הכל. אז אולי תבוא ותגיד לי שגם זה לא דוגמה לטענה שלי, אבל בסה"כ הרעיון ברור גם בלי שנתווכח איזה סוג ויסקי שמים בויסקי סאוור.
 
למעלה