stella artois ....

temptation411

New member
תראה..

אני לא יודע באיזה פאבים אתה מסתובב אבל היום ההבדל בין להביא וודקה נורמלית לספיד בר לאיזה פיטר הגדול הוא כמה שקלים וזה שיש לך ספיד בר איכותי בהחלט מראה על האיכות של הפאב או השאיפה של הפאב דבר שני אם מישהו מזמין ויסקי סאוור רוב הסיכוים שהוא כן יקבל ויסקי נורמלי..אני בספק אם מישהו ששותה ויסקי יזמין בפאב ויסקי סאוור בלי לשאול איזה ויסקי שמים לו בפנים ובקשר להודעה הקודמת עוד לא ראיתי ברמן שלקוח בא אליו ולא ידע מה להחליט וביקש משהו מתוק\חמוץ\מר\חריף והוא הוציא לו שנדי מנדי או דנדי או אפילו יגר בול מה שכן..ראיתי הרבה סאוורים ואין מה לעשות זו האופנה כרגע בארץ אני לא יודע אם אתה עובד מאחורי הבר אבל אין בחורה שלא תוציא לה מידורי\פיגלינג סאוור והיא לא תתלהב ממנו אפילו אם היא מהבחורות שמצחצחות שיניים עם לגאבולין 16 כל בוקר כנל לגבי וו וו\סקס און דה ביץ\קוסמו או כל דבר שדומה לו כי הרי בסופו של דבר כל אחד שותה מה שהוא אוהב גם אם יש לזה השפעות של "אופנה" באהבה כן.. :)
 
משהו אחד שלא מסתדר לי

"אני בספק אם מישהו ששותה ויסקי יזמין בפאב ויסקי סאוור בלי לשאול איזה ויסקי שמים לו בפנים" ואני בספק, אם מישהו ששותה ויסקי, יזמין אי פעם ויסקי סאוור. לגבי וכן, לגבי אופנה - שוב, אני לא מתווכח עם זה. בר צריך להרוויח כסף, כנ"ל ברמנים, מלצריות, יבואנים, וכל השרשרת. העניין הוא, שלא תמיד אפשר לשלב דיבור על אופנה ופופולריות, לצד דיבור על איכות, אתה לא חושב?
 

temptation411

New member
למה לא?

אתה לא חושב שפעם נגיד בשנות השמונים היה אופנתי לשתות קוקטלים בצבעים זרחניים ראה ערך לגונה כחולה ודברים כאלה אתה לא חושב שהיום הדבר האופנתי זה לשתות דברים איכותיים? אם לפני 10 שנים היית נכנס לפאב היית רואה בקושי בקבוק של אבסולוט והיום יש בכל פאב 30 סוגים של וודקות פרימיום סופר פרימיום מגה סופר פרימיום? ככה גם עם הוויסקי אם פעם היה גיבי ושיבאס היום יש תפריט עם 30 סוגים של סינגל מאלט או ויסקי אירי או יפני היום ה"אופנה" זה קוקטלים עם רכיבי שהם מעבר לסופר פרימיום אני רק חזרתי מארצות הברית והמקומות שם מתחרים על הקוקטיל הכי יקר בעולם עם כמה שזה נשמע מגוחך..קוקטלים עם קוניאק מתחילת המאה שמפניה משנת וינטג איכותית וסטירר משובץ יהלומים אז תסכים איתי שהדבר האופנתי זה לשתות משהו איכותי? ולגבי הסאוור אני בהחלט יכול להגדיר את עצמי כשותה ויסקי ועם כל הכבוד לווסקי אין שום חטא בלהזמין אותו סאוור,עם קולה,גינגר אייל..גם אם זה מקאלאן 50 או מה שזה לא יהיה בסופו של דבר אם מישהו רוצה לשתות את הויסקי שלו סאוור..מי אני שאגיד לו מה לשתות זה הכל ענין של טעם אישי
 

רוניM

New member
אל תישא את שם הלגאבולין לשווא! :)

אני ממש מסכימה איתך ליאור! כי באופן אישי, הוויסקי הראשון ששתיתי היה כקוקטייל סאוור (לפעמים גם הייתי שותה ראסטי נייל) מה לעשות?? ההבנה מגיעה עם הזמן (והגיל? והכסף?) היום "למדתי" לשתות וויסקי ובד"כ אעדיף אותו נקי וכמובן מאלט (כשהכיס מאפשר). אבל לפחות שאנשים שותים כאן בארץ כל משקה אפשרי כסאוור זה עדיף על כל משקה אפשרי עם "בול" בסוף (לדעתי בכל אופן), אני לא חושבת ששתיית קוקטיילים היא הרגל רע, להפך... ולפי מה שהשמועות אומרות, וודקה בספידרק במנהטן היא גריי גוס... או במקרה "הרע" קטל-1.... ספירט רע ב 17 שקל מישהו??
וכמו שאמרו כאן מעליי... המכירות של הוויסקים המשובחים שם מרקיעות שחקים! אולי יום יבוא ומשקאות האנרגיה יעלמו מתודעת תרבות האלכוהול בארץ (כן יהיה רצון!), אבל עד אז, צריך צריך להגיד שהרע במיעוטו זה סאוור!
 

temptation411

New member
רק תיקון קטן..

הוודקות ספיד בר בארצות הברית הם בדרך כלל לא גרי גוס כן..קטל ואן אולי כי החברה שמיצרת אותם מנסה להחדיר אותה לשוק בארצות הברית גם שם יש דברים שאולי יראו לך מוזרים למשל אם תשבי בבר ותבקשי וודקה מרטיני כל מה שתקבלי זה וודקה בכוס מרטיני ויקחו לך פי 3 מאשר אם תבקשי וודקה נקיה אבל מצד שני כמעט ולא תראי שם אנשים ששותים אלכוהול בול שזה כבר טוב..
 

רוניM

New member
לא יודעת מה קורה בכל ברחבי ארה"ב

אבל לפי מה שאני יודעת בפאבים הטובים של מנהטן תמצא בספידרק מותגי על בלבד...
 

temptation411

New member
נו ברור..

האמת שלא יצא לי להכנס לפאב על רמה במנהטן בגלל בעיקר בעיות תקציביות אבל בתכלס זה מקום שיכול לקחת לך על וודקה מרטיני 40 דולר בלי שום סיבה אז פשוט התרחקתי ממקומות כאלה
 

greg500

New member
הסיפור פשוט.

הבירה יובאה לארץ בשנות ה 90 ונחלה כשלון חרוץ. היבואן החדש החליט על טקטיקה של חדירה לשוק תחת מיתוג כבד של יוקרתיות. בהתחלה הבירה שווקה ל15 מסעדות מובילות בארץ, תחת מיתוג גבוה (למרות שמדובר בבירה פשוטה). כך בעצם נוצר מצב של שיווק שגרם לביקוש גבוה למרות ההיצע המצומצם. עכשיו אחרי חצי שנה שהבירה כבר בארץ , הקהל הישראלי כבר נחשף למותג ומכיר אותו כמותג אקסקלוסיבי\פלצני התכנית עברה לשיווק מאסיבי תחת הכתרת " גם אתה יכול להרשות לעצמך" ד"א סטלה היו גם הראשונים להציע את הגימיק של בירה בבקבוק אלומיניום(טרום חדירה לשוק) בארץ. לסיכומו של עניין : הכל סובב סביב פרסום ושווק ואין מדובר במוצר מיוחד אשר נבדל מחבריו. סה"כ בירה חדשה בשוק שמנסה להתברג לצד הבירות המובילות . אני נשאר עם בקס\גולדסטאר.
 
לפי מה שאתה אומר אין אותה

כדי שירצו אותה יותר? מה?!?!?!! מבחינתי היא בהחלט חדשה ועברה זה מכבר את הבירות ה"מובילות" והיא באמת לא כל כך יקרה{אולי פעם היא הייתה} היום היא עולה +/- כמו הקורונה וקורונה שהיא משהו כמו בירה יש ב-כ-ל חור למה את הארטואה לא? ולא התייחסת לשאלה אם יש לברמן השפעה על המשקאות בבר.. {סתם כי זה מעניין}
 
ללא נושא

אין לי מושג מי מיבא את הסטלה לארץ, אבל בחלק מהמקומות מבחר הבירות מושפע בין השאר מהבנות מסוימות בין העסק ליבואן,ויכול להיות שפאב מעדיף שיהיו בו בירות אחרות, שיוצרות מבחר שונה מאשר המבחר שיהיה לו אם הוא יתחיב ליבואן של הסטלה. (זה גם יכול להסביר לך את מידת ההשפעה של הברמן).
 
יקר מוכר

סטלה זו בירת לאגר מאד פופולארית באירופה לא שום דבר מעבר בירה אמיתית היא ALE וכל מחשבה לזורק ממון על לאגר זהה לאיכויות המיוחדות של ג'ינס ריפליי קרוע באלפיים שח לעומת ג'ינס לוויס במאתיים וחמישים ראו ערך קורונה קאו פיס
 
למעלה