Street Spirit

פולי את תמיד מעלה סיפורים יפים

מעברך הלא כל כך רחוק. אבל עדיין יש לך סיפורים ואנקדוטות של ותיקה... כיף לשמוע על רדיוהד ממי ששמע אותם בתקופות שהם ממש התפרסמו ורק נוצרו. מאחי אני לא מקבל הרבה סיפורים כאלה.

milkofamnesia

New member
היי..

אני אלון מאשדוד, בן 17 וזה אחד השירים שגרמו לי לאהוב את רדיוהד המלודיה שלו פשוט מהפנטת

milkofamnesia

New member
בלוקקקקק פארטייייייייייי

וקייזר צ'יפס, ג'ף באקלי, סטרוקס ורוב הגל הבריטי שפוקד את ערוצי המוזיקה

whatever4

New member
אכן,

שיר מדהים וקליפ יפהפייה. הבית השני לדעתי מסכם בעצם על מה השיר מדבר: הצורך להיות חלק מהעולם הזה, חלק מהחברה, חלק מהיקום (שגם בשיר השני באלבום הוא אומר I wanna (be part of the human race אבל המשימה הכל כך מרכזית הזאת- להיות יצור חברותי שמהווה חלק מהחברה היא משימה שיש בה הרבה לחץ וקשיים. לא התייחסת למשפט מאוד מרכזי, שחוזר כמה פעמים בשיר: All these things into position All these things we'll one day swallow whole And fade out again and fade out לפי דעתי המשפט אומר בעצם שכל התחושות האלו שאנו חווים במהלך חיינו- בין אם זה בבית הראשון- תחושת האומללות שת'ום מתאר, הבית השני- תחושת הלחץ והייאוש מהרצון להיות חלק מהחברה ובבית השני- תחושת הדיכאון והרצון למות, כל התחושות ייעלמו ויתפוגגו. במילים פשוטות, המשפט הזה מכניס דברים לפרופורציות. יש תקופות שטוב, יש תקופות שרע- אלה החיים.

oasisssss

New member
לדעתי השיר מדבר על זיהום כדור הארץ

ועל היום שזה יפגע בנו, אסונות טבע שנגרמים בגללינו. על כך שהתכנולוגיה לא תמיד תעמוד לצידנו (המכונה הזו לא תתקשר..) ועל הרצון להכיר הכל ולסגור מעגל לפניי שהכל יקרוס עליינו (להיות ילד עולם, לסגור מעגל\שורות של בתים נקברות עליי) All these things into position All these things we'll one day swallow whole הכל אולי נראה בנוי וממוקם ומסודר ונקי ושלוו אבל יום אחד הכל יבלע אותנו, אנחנו דיי יורים לעצמינו ברגל כשאנחנו רצים קדימה מבלי לחשוב על הסביבה. ובסופו של דבר כולנו נכנעים (go under) לשילטון ולמערכות של ה"אנשים היפים" של העולם. Cracked eggs, dead birds Scream as they fight for life I can feel death, can see it's beady eyes יש כאן מסרים אולי לצימחונות או למעגליות שבסופו של דבר כולנו נמות, ביצים סדוקות-עופות צווחים (ציניות בשיאה, השוואה), זה מצייר תמונה של מאבק בגסיסה. All these things we'll one day swallow whole הבנייה המרובה, הכחדת יערות הגשם למען ה"תכנולוגיה המדע והקידמה" יבלעו אותנו ואיפה אנחנו כאנדיבידואל בעולם הזה בעצם? איפה אנחנו איפה העולם, מי ידביק את הקצב של מי? (ילד עולם, מוות) And fade out again זה בעצם שנחזור לאפר שממנו באנו, בסוף נעלם. יהיה סוף, נחזור להתחלה, נסגור מעגל (form a circle). Immerse your soul in love להטביע את עצמינו באהבה לפני שלא יהיה זמן, תמיד לחשוב על המחר. אני מעפנה

PieOMy

New member
שיר מדהים

עד עכשיו רק קראתי את כל הביקורות, אבל כשזה נוגע לשיר הזה אני כבר לא יכול להתעלם... אחד השירים הטובים ביותר של הלהקה, ללא ספק בחמישיה שלי. הכי טוב באלבום בלי תחרות. אז שלום, אני אביב בן 21. אחלה פורום.

el kortito

New member
my two cents..

קצת באיחור אבל לא נורא.. אוקיי אז לדעתי (אבל זה קטע דיי אסוציטיוי..אז יכול להיות שזה לא ישמע לכם הגיוני..) אז ככה..אני חושב שהשיר מדבר על חוויה של כמעט מוות.. תמיד לת'ום יש את הקטע הזה עם מכוניות אז אני מאמין שמדובר על תאונת דרכים..כי גם כתוב Rows of houses all bearing down on me אז כששמעתי את זה בדיסקמן ברחוב ראיתי את עצמי שוכב על הכביש ומאבד את ההכרה תוך כדי תחושה שהרחוב נופל עלי..ואז כמובן שישאת המשפט I can feel their blue hands touching me שידיים כחולות זה מוות כמובן... ואז מדובר על הטיפול בבית חולים כשfade out again זה הדרדרות.. וall this things into position זה השתפרות..יענו הוא נע בין חיים למוות.. ואז יש את השלב של ההתעוררות..his machine will not communicate These thoughts and the strain I am under יענו למרות שהוא מחובר לכל המכונות החייאה והכל המראה המזעזע שלו שוכב שם לא מביע את כובד הדברים בשבילו.. Be a world child, form a circle Before we all go under פיזיוטרפיה.. הבית האחרון הוא התחושות הנוראיות אחרי שכל הסיפור נגמר וחוסר היכולת להשתלב שוב בחיים הרגילים..כי מוות זה כל מה שהוא חושב עליו... וכמובן שורות הסיום שהם הפתרון היחיד שהעולם מציע לו..אבל לדעתי הם נאמרות במרירות..כאילו שהמשפחה מרגישה שלהראות המון אהבה משנה משו אבל זה לא.. קצת מוזר וגם יצא לי מבולגאן...אבל אם יש לכם כח לקרוא את זה שוב מהתחלה זה בטח יהיה ברור למדי בפעם הבאה..

למעלה