STRIKEFORCE: קאופמן מול ראוסי

גיא ע

New member
קדזי ממש אהבלה

למה נשארה בקרקע? טייט התאוששה, שתקום חזרה

YardenBu

New member
גם היא אמרה את זה

זה גם היה הגיים פלאן המקורי ומה שהיא עשתה עד אז, אבל היא אמרה שהיא ראתה הזדמנות לסיים את הקרב ולא התאפקה. פייר, אי אפשר להאשים אותה, אחרי בעיטה כזו לפרצוף מחגורה שחורה בטייקוונדו מי היה מאמין שטייט תתאושש כל כך מהר.

שורדת90

New member
קאופמן מול ראוסי, ניתוח

לקאופמן מבחינתה היה אסור לתת לראוסי להתקרב אליה.
והיה לה את כל הכלים לכך. ברגע שראוסי נצמדה (ממש בקלות) לקאופמן 10 שניות מהפתיחת הקרב הוכרע.
כאילו, 10 שניות קרב שקאופמן לא עשתה דבר, ועוד 40 שניות פירפורי הגסיסה של הטרף שנלכד ע"י ראוסי הטורפת.
רונדה ראוסי באה מהג'ודו, הטלות וריתוקים המאפיינים את הג'ודו לא יכולים לעזור להכרעה ב-MMA, זה יכול לעזור רק אם אין הכרעה וצריך החלטת שופטים. יש רק שתי הכנעות בג'ודו והם חניקה בעזרת הבגד (שימה ואזה) שלא כל כך רלוונטי ב-MMA בגלל הבגד. ויש את הבריחי היד (כמו הז'וז'י-גאטאמה=ארמבר). בג'ודו אין אגרופים אין מרפקים אין חניקה אחורית אין חניקה משולשת. לכן אני לא מבינה איך קאופמן שיש רקורד של 15 ניצחונות לעומת הפסד אחד נכנעה כל כך בקלות לראוסי שיש לה בארסנל רק נשק אחד.
האמת שחששתי מהקרב הזה (בתור גרופי של רונדה ראוסי) לא ידעתי איך ראוסי תתפקד אם תחטוף כמה פצצות לפנים, צפירת ההרגעה היתה מהירה מאוד וחדה.

הכל נכון, חוץ מהכל

1. כדי לסיים על הקרקע צריך להגיע לקרקע, כך שהטלת ג'ודו בהחלט יכולה לתרום לסיום היריב. כדי לנצח בקרב קרקע רצוי לשלוט ביריב, לכן גם היכולת לרתקו תורמת ליכולת לסיים קרב על הקרקע
2. יש הרבה יותר משתי הכנעות בג'ודו, אפילו באולימפי המסורס. ללא שימוש בחליפה יש RNC כחניקת דם או אויר, קימורה וstrait armbar מסייד מאונט, יש משולשים ממגוון כיוונים (כמובן שאלה לא השמות של הטכניקות בג'ודו) ועוד בריחים שלא יוצא ממש לראות בMMA.
בגדול כל חניקה ובריח מרפק מותרים, בתנאי שאינם מסכנים חלק אחר בגוף, ונדמה לי שגם אסור להתחיל בריח בעמידה ולסיימו בקרקע.

ravens

New member
יש הבדלי כוח עצומים ביניהן

ולכן למרות שקאופמן חסמה את הבריח לכמה זמן ,היא לא הצליחה להיחלץ ממנו

שורדת90

New member
הכל נשאר נכון

1. הטלות ג'ודו בהחלט עוזרות להגיע לקרקע אבל לא יכולות להכריע כמו אגרוף ממוקד ומוצלח. מה גם שבג'ודו המאבק הראשוני הוא תפיסת הבגד כדי לבצע את ההטלה. ג'ודאי שיעשה הסבה ל-MMA יהיה לו קשה לבצע הטלות ללא עזרת תפיסת הבגד.
ריתוק לא מכריע קרב ב-MMA זה יעזור אם הקרב יוכרע בהחלטת שופטים שיתרשמו מהשליטה כפי שכבר כתבתי.
ראוסי הצליחה בקרב נגד טייט לבצע הטלת מותן יפה לפני ביצוע בריח היד שהביא להכרעה.

בג'ודו בגדול יש שתי סוגי הכנעות והם בריחים (יש כמה) והחניקות (גם יש כמה) מה שאמרתי שהטכניקה של החניקות בג'ודו בגלל שהן מבוססות על עזרת הבגד לא יעילות מספיק ל-MMA. הג'ודאי צריך לעשות סויץ בראש כדי לתרגם את הטכניקה שלמד בג'ודו לטובת ה-MMA.

בא"ל אחרות יש את האגרופים ואת הבעיטות ואת המרפקים שיכולים להביא להכרעה מה שאין בג'ודו. ובגלל שה-MMA הוא מגוון של אומנויות לחימה הג'ודאי לדעתי מגיע מעמדת נחיתות.
בקריירת הג'ודו שלה ראוסי ניצחה במגוון רחב של תרגילים. הארמבר חביב במיוחד על אימה של רונדה אן מרי שבעצמה הייתה אלופת עולם בג'ודו ואישיות מעניינת מאוד.
לכן רונדה ראוסי זכאית להערצה כי לקחה את התרגיל ההכנעה היחיד מהג'ודו שלא צריך תרגום והפכה אותו לאומנות בלי שהיריבות שלה אפילו הגיעו להזדמנות, ותשע הקרקפות תעדנה.
אני חוששת מה יקרה אם ראוסי תיתקל ביריבה שתצליח להבקיע את חומת ההגנה שלה. בנתיים ראוסי היא סופרסטאר אמיתית.

שורדת90

New member
התנצלות

בלי כוונה רעה כניתי את תשע היריבות שלשעבר של ראוסי בכינוי לא הוגן.
מיותר לגמרי, מתנצלת.

ג'ודוקא לא מגיע מעמדת נחיתות

הוא מגיע עם יכולות של גרפלינג על כל סגנונותיו.
מה שחסר זה מימד העמידה, וזה הכל.
ללוחם עמידה וללוחם ג'ודו/מתאבק/bjj יש יתרונות וחסרונות אותם יש להשלים.
אגרופיו של המתאגרף, לא יעזרו לו בקרקע.

YardenBu

New member
מסכימה עם חלק מהדברים

מסכימה שהיו לקאופמן את הכלים לשמור את ראוסי מחוץ לטווח, ראוסי עשתה בשכל כשהיא יצאה כמו טיל מהשניה הראשונה. לדעתי האגרסיביות והמהירות של ראוסי תפסו את קאופמן לא מוכנה+קאופמן לא הייתה מרוכזת. מהרגע שהן נכנסו הקרב נגמר.
אני עדיין חושבת שקאופמן יכולה לקחת את ראוסי בקרב חוזר, אבל אני חייבת להודות שראוסי שיחקה יפה כשהיא ג'יבג'בה את עצמה לטווח של הטלה. היה לה גיים פלאן טוב לא לתת לקאופמן לנשום בעמידה ויותר חשוב, היא הצליחה לכפות על קאופמן את הגיים פלאן הזה.
הרבה דברים מעניינים קורים עכשיו ב-135, אם זה יעניין מישהו אני ארחיב בהודעה נפרדת.

למעלה