super heros?

ailag

New member
super heros?

טוב.. אז כמו שאתם מכירים אותי (חלקכם) אני לא מעריצה גדולה של קומיקס סופר גיבורים שריריים שמצילים את העולם כל פעם. רציתי לשאול.. איזה קומיקס שאינו בז´אנר הנ"ל אתם קוראים? חוץ מסנדמן וקרוסג´ן (שבטח יופיעו ב90% מהתשובות) אני אישית עדיין קשורה לfunnies שלי (foxtrot או mother goose & grimm למשל, יש עוד). יש את כל הז´אנר של webcomics שנעים בין funnies, דרך שילובים עם עלילה, לקומיקסים עלילתיים. מישהו אמר sluggy freelance? (פשוט גדול). ודברים של keenspot כמו roomies. (יש לי הרגשה שבאחת התגובות ארנבת מסויימת תוזכר, וזה לא יהיה bun bun). חוץ מזה - חלק מהדברים של פרנק מילר טובים (אלו שהם לא רק "rakkkk" "koff"). ולא מזמן קראתי חלק מalias ואהבתי. יש עוד מקום לפרט, אבל כרגע אני אתן לכם להוסיף ..

chatenoire

New member
בשביל זה יש חברים

חברי לשעבר קנה את כל סדרת Preacher ב-TPB, ובלילות הארוכים בהם הוא נרדם קודם/אני התעוררתי קודם העסקתי את עצמי בקריאה. כתיבה מצוינת עם אחלה דמויות, והאמנות מתאימה לסגנון - לא מפוצצת ועל-טבעית כמו בז´אנר הסופר-הרואי אלא יומיומית משהו, ומצליחה לתאר את הדמויות בצורה נהדרת. טייטל נוסף שהוא קנה די הרבה הוא Transmetropolitan העתידני המשעשע, שלמרות שלא לגמרי עקבתי אחרי קו העלילה הכללי נהניתי מאוד מהדמות הראשית של ספיידר ג´רוזלם - כתב אקסצנטרי עם נטיות אלימות - ומהרעיונות הקטנים והמרתקים שמופיעים כמובן מאליו. וכמובן קרוסג´ן, אבל כבר דשנו בנושא.

ogmios

New member
some people get all the luck

הדבר היחיד שאני קיבלתי כשהתעוררתי לפני האקסית היה בעיטה בצלעות שתזכיר לי שאני לא שקט כמו שחשבתי שאני
מה אני קורא חוץ מקומיקס סופר-גיבורים? חוץ מהתשובות הלא מקוריות של "בערך כל דבר של ניל גיימן" ו"בערך כל דבר של פרנק מילר", הייתה תקופה שקראתי אלפקווסט אבל נמאס לי ממנו די מהר. עכשיו אני בשלבים של לקרוא את Gloom Cookie המצוין של סרינה ולנטינו. אדיוס, אוגמיוס נ.ב. את Maus לא צריך להזכיר, נכון?

יש כמה שמעניינים אותי-

בתור מי שמגיל צעיר קורא קומיקס ואף פעם לא התלהב מסופר הירוס יותר מידי תאמינו לי שמצאתי הרבה חומרי קריאה שאינם סופר גיבורים. הדברים היחידים בסגנון הסופר גיבורים שאני קורא הם הטייטלים והחוברות שגירי אוהבת וקונה לעצמה של האקס מן והסדרה הנפלאה של אלכס רוס ופול דיני בDC שבעצם קנינו בגלל האמנות ולא הסיפור. אז ככה יש את: - UNCLE SAM שהוא אומנם TP אחד אבל הוא פשוט יצירת מופת מדהימה וכמעט התנ"ך שלי בכל מה שקשור לחלוקת החללים בפאנל (בעיקר הקטעים של מפת המדינות בארה"ב כקווי אאוטליין להתרחשויות). - MAUS שכבר צויין. - AGE OF BRONZE שזו סדרה שמעבדת לקומיקס את כל סיפורי המיטולוגיה היוונית החל מסיפורי המלך אגממנון ועד לסוף שאחרי קרבות יאסון והארגונאוטים (הם אמורים להגיע לזה במהלך השנה הקרובה), מה שאני אוהב עוד בסדרה הזו זה שהמחברים עשו תחקיר מקיף מאוד לגבי הסתירות הפנימיות בין אירועים ומקרים וההקפדה שלהם על סמך ניתוח לוגי והיסטורי איזה אירוע היה צריך להיות לפני אחר ואיך היו נראים הנוף, הרקע, האנשים והלבוש, המבנים וכ"ו. במקרה של AGE OF BRONZE הם ממש עשו תחקיר אוניברסיטאי ומדעי לפני ובמהלך הכתיבה (בגלל זה לוקח להם כבר 3 שנים להוציא את הסדרת ספרים הזו), - יש עיבוד קומיקס קליל וחביב לספר DISCWORLD של טרי פראצ´ט שסיימתי לקרוא אתמול. יש אותו לאחד הגרפיקאים אצלנו בעבודה שעושה שימוש בחלק מהאימג´ים שם לכל מיני דברים (מה שמעיד על רמת אומנות גבוה). עיבוד ממש מוצלח וחביב, גורם לספר הפנטזיה הכבד והקשה הזה להפוך למשהו הרבה יותר חי וזורם. - STRAY BULLETS של דיוויד לפהאם בהוצאת EL CAPITAN, קומיקס שחור והומוריסטי על החיים והמוות בקטע של כמה המוות יכול להיות סטמי ולא משמעותי, וכמה החיים הם לא יציבים ומה בכלל המשמעות של החיים והמוות. קומיקס שרבות כבר נאמר עליו מבחינה עלילתית בפורומים שונים, פה משום מה לא כל כך מכירים אותו. - פאטום, ילדותי וחביב עם מסר חינוכי לעולם. אבל היה כיף לקרוא... - SIN CITY כמובן, כולם, בעיקר FAMILY VALUES ו HELL & BACK, - אריאה, לדעתי עד לריב של אימג´ עם ג´י אנקלטו בחוברת מס´ 3 המיני סדרה הכי טובה שנוצרה בתחום הפנטזיה הקלה, שילוב מדהים של עלילה מעולה עם אומנות מדהימה. היה שווה לחכות חצי שנה בשביל כל חוברת, חבל שהם סגרו אחרי 5 או 6 כי היה פוטנציאל ללפחות עוד 5. - כל המיני סדרות הממשיכות של אריאה, חוץ מ SUMMER SPELL שנגמרה עכשיו והיית הממש מאכזבת (שזה אומר MED WINTER´S DREAM, ARIA ANGELA), - כל ספריית וויל אייזנר שמוציאים עכשיו בהוצאה מחודשת של DC (כבר יש לי את A CONTRACT WITH GOD שהוא פשוט מעולה, ופשוט להבנה וגם בעל מסרים ועומק ומחשבה), - יוצאת עכשיו מיני סדרה ב-4 חלקים שנקראת APACHE SKIES שמתחילה להתפתח ממש טוב, יש פוטניציאל. - ה ORIGIN למרות שהיתה הקשורה בעקיפין לוולברין, היתה פשוט מיני סדרה עשויה טוב. אמנות מעולה עלילה טובה (אם כי עדיין לא מגלה הכל על הדמות הכי מסתורית בעולם של מארוול) ולטרינג משגע. - הפי אנד הספר החדש של אקטוס (לשעבר גם טרגיקוס), פשוט חזק. - יש את החוברות של אסף חנוכה ושל רותו מודן לבדה ועם אתגר קרת וכ"ו. - ATHENA INC גם כן של אנקלטו ובריאן הברלין (אלה שעשו את אריאה), הקונספט העיצובי חדשני ולפעמים מבלבל אבל מתפתח טוב, ויש פוטנציאל. -DELICATE CREATURES, לא בדינוק טייטל קומיקס, יותר GRAPHIC NOVEL של טקסט וסיפור בנפרד, אבל עבודה מדהימה. - DEFFIANCE (מקווה שאייתתי נכון) היא סדרה שעוסקת במלחמת ה"אזרחים" בגיהנום בין השטן שנפל מגן עדן לבין התושבים שגרו שם לפני כן. קראתי את 3 החוברות הראשונות וזה היה ממש נחמד, אני יודע שהיא עדיין רצה... יש קצת קריצות לכיוון הסופר גיבורים, אבל בגדול זה לא סופר גיבורים בדיוק. - DAWN- THE RETURN OF THE GODESS של מייקל לינסנר, חביב ונחמד. גם כן על הפוליטיקות שבין גן עדן לגהינום ולכוחות אחרים כמו הגורל, הזמן וכ"ו, אבל דרך העיניים של בחורה שרוצה להיות מכשפה. - הסיפורי ELSEWORLDS של DC שקראתי (GUSTICE RAIDERS ן-SUPERGIRLS WINGS) היו גם כן רחוקים מאוד מסיפורי סופר גיבורים, הרבה יותר PLAIN OLD COMIC STORIES. - MARVELS של אלכס רוס, אמנם עוסק בסופר גיבורים אבל מנקודת המבט של האיש הקטן בצורה שלא ראיתי אף פעם התיחסות לגביה. בונוס בחוברת הזו היא כמובן האמנות המדהימה והטכניקות יוצאות הדופן של אלכס רוס (שגורמות אפילו ל G-FORCE להראות אטרקטיבי...). נראה לי שזהו, גמרתי את המקום לבערך כל באי הפורום. מי ששרד עד לפה אני רק אציין את PEANUTS הבלתי נשכחים, GARFIELD העצלן בתבל, הדרדסים ודילברט, הCARTOONS שמעבירים לי את הבעסה כשהמצב כבר אבוד...

chatenoire

New member
בירור

כל אחד ואחד מהקומיקסים שדיברת עליהם נשמע מרתק, אבל במקרה מעניין אותי אחד במיוחד - לאיזה ספר של Discworld (זו הרי סדרה) נעשה קומיקס, ואולי אתה יודע איפה אפשר להשיג אותו או לקרוא עליו משהו?

הראשון, ההתחלה בקומיקס זה...ספויילר

כאשר TWOFLOWERS נפגש עם RINCWIND אחרי שהוא מגיע לעיר שלהם בתור תייר, והספר נגמר בזה ש RINCWIND נופל מתוך החללית של GRUM לתוך העצים שמעל לפילים נפגש עם הבחור שהמוות שלח ומתווכח איתו ונופל בסוף לחלל כי רק המוות יכול להרוג קוסמים. עוזר? אני יודע שיש המשך אבל לא יודע מה. אני אשתדל לברר לך בימים הקורבים.

chatenoire

New member
נשמע כמו צבע הכשף

אני אודה לך מאוד אם תמצא עוד פרטים. תודה!

מחר אני אהיה בחדר עריכה אז אני אברר

זה היה נסיון אינדי לדעתי, למרות שזו הייתה הוצאה איכותית, לא משהו של החברות הגדולות בכל מקרה, אבל בכל מקרה אני אברר.

ogmios

New member
שתי שאלות

הDefience והDawn- Retuns of the Godess נשמעים די מעניינים. בא לך לפרט קצת באיזה הוצאה הם יוצאים, מתי הם התחילו ואם מישהו בארץ מתעסק איתם? ו"פאטום" שציינת, איך הוא מאוית באנגלית? תודה מראש, אוגמיוס

giri

New member
תגובות (אנחנו עוברים על הפורום ביחד

DAWN - הוצאת לינסנר (קנינו אותו בעולם הקומיקס, זה TP והוא פשוט מעולה, סיפור מרתק ואמנות שונה) Defiance - של IMAGE - הראשון יצא בפברואר השנה, ואם ניפגש באיזה פסטיבל או משהו ותזכיר לנו נביא דוגמית. זה יוצא דרך אימג´ לסטודיו שנקרא POWERHOUSE. פאתום - FATHOM של מייקל טרנר הוא קומיקס די מפורסם שיש לי ביקורת קשה על אורך הרגליים של הבחורות שם. קנינו רק את ה - TP הראשון, הוא היה מעולה, ואז גילינו שהיה המשך שקצת קשה להשיג עכשיו... אבל ה - TP מוצלח. החברה המשווקת : TOP COW. רצינו להוסיף את : ליידי פנדרגון - פנטזיה קצת אחרת של אימג´ - מתחילה במותו של המלך ארתור כשגווינביר מחליטה בניגוד לכל היועצים ובמצוות ליבה לקחת את אקסקליבר (שקוראת לה) ולצאת למלחמה להגנה על ארצה. בדרך היא עוברת לבגדים יותר חושפניים (כמובן) שנתנו לה הרוחות של אבאלון או משהו בסגנון. בכל אופן, מעניין ולא ממש סטנדרטי. GROO - צריך להגיד בכלל? כן, הוא סופר גיבור - אבל הוא לא. הוא הדמות הכי טיפשה בעולם, ואיכשהו תמיד מנצח. פארודיה משעשעת על כל מה שזז החל מסופר הירוז וקומיקס, וכלה בגלובליזציה וכלכלת העולם. סדרה ותיקה מאד שהצליחה לעבור בין DC, MARVEL, IMAGE ו - DARKHOURSE. וכל חוברת בה היא ONESHOT בזכות עצמה. (עופר הכתיב לי על זה, טענות מענות ושאלות - אליו). ministry og space - סיפור what if - מה אם הבריטים היו הראשונים במירוץ לחלל (הערת גירי : הם בטח היו מציעים לוולקנים ארל גריי אחרי הצהריים). tales of jews - אם יורשה לי לציין - שיעור בהיסטוריה!!! של העם היהודי. הם היו יותר מדי מילוליים בקטע הזה, אבל יש כמה בדיחות טובות וציורים משעשעים (עופר מוסיף שאפשר ללמוד המון (אני שונאת ללמוד) על עבודת פאנלים ועל הקשר של קריקטורה פוליטית לקומיקס) אם יורשה לי לציין - לדעתי האישית זה לא קומיקס בכלל אלא אוסף קריקטורות עם קשר עלילתי דל (ההיסטוריה היהודית - נ.ב. - את מי זה מעניין בכלל?) ובשביל המחיר זה די עצבן אותי - מצד שני עופר והמשפחה שלי די אהבו את זה (אולי הם לא שונאים היסטוריה). הוצאת JEWISH LIGHTS PUBLICATION כותב STAN MACK.

ogmios

New member
*חובט בראשו במחבט קריקט*

Fathom... הייתי צריך לזהות את זה. ליידי פנדרגון לא היתה פעם של Maximum Press? ואם כבר הערת על סגנון הלבוש של ליידי פנדרגון, אנ פשוט מרגיש מחוייב להזכיר את Painkiller Jane של Event Comics. זה פחות-או-יותר קומיקס גיבורי-על, אבל עדיין שונה. יכול להיות שאני לא כזה ספץ קומיקס כמו שאני חושב, אבל נשים בקומיקס בד"כ עונות על אחד משני סטריאוטיפים - פרסומת מהלכת למרפאה הפלסטית הקרובה לביתכם, או פשוט מחרידה (כמו איך שניסו למכור את Marrow בהתחלה - לא שזה באמת עבד). Painkiller Jane פשוט לא כזו. תאמינו או לא, דמות קומיקס נשית שלא נראית כאילו היא צריכה להזמין חזיות custom-made. ואפילו צוחקים עליה בקומיקס שלה בגלל זה. ובלי קשר - הסיפורים שם פשוט משובחים. מומלץ. ותודה על המידע, עופר וגירי. אדיוס, אוגמיוס נ.ב. ואם כבר הסטוריה יהודית, רק נזכיר עוד פעם אחת שלא צריך בכלל להזכיר את Maus

effigy

New member
לא יצא לי לקרוא הרבה נונ-סופר-הירוס

ממה שאני זוכר קראתי את ARIA ויש לי THE COVEN אחד ומרידיאן ברשימת ה"יאללה תקרא כבר קומיקס יא עצלן"

הליידי פנדרגון אצלנו

יצאו בהוצאת אימג´ ולא מקסימום פרס, אבל לך תדע. אני מציין שוב את APACHE SKIES שמוציאה עכשיו MAX כמיני סדרה ששוה לעקוב אחריה. זה סיפור מערב הפרוע, על אישה שרוצחים את בעלה שהיה השריף והיא אמורה ללכת לנקום ברוצחים, רק שהם לא כל כך קלים להשגה. זה לא אמור להיות משהו בסגנון של רמיזות לכוחות על, חייזרים או שבלוניות, אלא קומיקס שעוסק הרבה באירועים היסטורים מהמערב הפרוע, עם הרבה אמינות ויושר בתחום העיצוב החזותי והעלילה. חוברת ראשונה יצאה לפני חודשיים ושניה יוצאת החודש (אם הכותבים היקרים יעמדו בלו"ז). חוצמזה רציתי לספר שיש לי עוד רכישה בדרך שצריכה להגיע באחד מהמשלוחים קרובים: NAM שזה TP שמאגד מיני סדרה שמספרת את חוויותיו של הכותב/צייר בזמן מלחמת וויטנאם. אני מקווה שהוא שמר על קו אוטוביוגרפי ולא גלש לכיוונים מיסטיים או מד"ביים. נקרא ונחווה דעה בהמשך...

ogmios

New member
*עובר למקל לה-קרוס*

אני מניח שאתה מתכוון ל- The ´Nam של מארוול קומיקס. אני לא מאמין ששכחתי אותו, במיוחד אחרי שהוצאתי כמה חודשים ארוכים בלמצוא את כל השנתיים הראשונות שלה. ´Nam התחילה בצורה מצויינת ואמרה כמה דברים שהיו קשים לעיכול ללא מעט אמריקאים בזמנה (ותזכר The ´Nam #13 שמציגה בצורה מבריקה את הניגוד בין המציאות היומיומית של וויטנאם מול המכתב האופטימי שהגיבור כותב לאמא שלו), אבל בסביבות #25-56 הם די התחילו להתדרדר. יכול להיות שהם השתפרו אח"כ, אבל פשוט הפסקתי לעקוב. אגב - מסתבר שליידי פנדרגון #1 יצא בהוצאת מקסימום פרס, לא ממש הצליח, ושנתיים מאוחר יותר יצא בהוצאת אימג´ בצורה קצת יותר מוצלחת. אדיוס, אוגמיוס

בדפי הפריוויו של הקטלוג...

נכתב שה TP של NAM הוא יחיר לא ממוספר מה שיכול להעיד שהוא היחידי שייצא (ז"א לא כמו סנדמן, PREACHER וכ"ו)? אולי אני טועה, אבל אם אתה אומר שיצאו חוברות עד 25 פלוס מינוס זה יהיה וואחד TP עבה, מה שמסביר את המחיר השערורייתי שלו... אני את ההמלצה החמה שלו קיבלתי דווקא ממורה לספרות בבי"ס בו למדתי... הבן שלה חולה קומיקס וכך גם היא למדה להכניס חומרים מהקומיקס לכיתה, כמו AGE OF BRONZE למשל... כך שאני הנחתי שזה משהו יותר ביוגרפי ופחות FICTION ולגבי הפנדרגון, יש לנו בבית הוצאה כפולה בשתי חוברות (מצד אחד מתחיל #1 ומצד שני #2 ובשניה #3 ו-#4). לא מדהים גם בהוצאה של אימג´, חביב מינוס, בעיקר בגלל שהעלילות משנה שנכרכו סביב סיפורי המלך ארתור, קמלוט, אקסקליבור וכ"ו מוצו למדי. ד"א היה מלך ארתור מבחינה היסטורית, והוא באמת הוביל את הבריטים לנצחונות נגד הסקסונים, לנצחונות נגד הויקינגים ולאחד את הארץ, רק שהוא היה מלך במאה ה-2 לספירה, השני בשושלת אחרי המלך הראשון של הבריטים שנקרא בשם הכל כך בריטי אגברט... (עבודה בכיתה ט´ על בתי מלוכה בימי הביניים).

row

New member
מאד שולט

אני מנוי כבר הרבה מאוד זמן למאד וקונה את הספרים שיוצאים להם תמיד ואני גם מנוי באימייל לקבל כל יום כל מיני קומיקס סטריפים כמו גארפילד ופינאטס ודילברט... וכמו שכבר אמרתי פעם ממש אהבתי את סוג´רן ועוד משהו של קרוסג´ן

illustrator

New member
BONE

של ג´ף סמית. סיפור נפלא רווי הומור על יצורים שנקראים Bones שנרדפים מ-Boneville עקב מזימות שונות של אחד מהם, הולכים לאיבוד ומגיעים לעמק קסום, מלא דמויות ויצורים נפלאים. יש גם סיפור מיסתורי שלאיטו מתגולל ברקע, שמקשר בין ה-Bones לתושבי העמק. יוצא בהוצאת Cartoon Books אחת לחודשיים. ה-TP הראשון מאוד, מאוד מומלץ.

כן, שמתי עיני עליו

אבל אף פעם לא יצא לי לקרוא אותו בצורה רצינית, רפרוף בין הדפים פה ושם זה הכל.

yonabarak

New member
Hate, Crumb, Chester Brown,

והגדול מכולם: Chris Ware. פירוט קצר (כי כבר כתבתי על כולם בעבר): Hate סלייס אוף לייף מגניב ומצחיק לאללה על באדי השונא את כל העולם, דור האיקס בסיאטל, גלריית דמויות חסרת תחליף. Crumb רוברט קראמב, מאבות האנדרגראונד, פריץ החתול וכו. Chester Brown יוצר גדול, שני ספרים מעולים שלו: Ed the Happy Clown סיפור נונסנס מטורף הזוי ומצחיק ביותר, מזכיר קצת מונטי פייטון על סמי הזיה. Playboy סיפור אוטוביוגרפי חושפני שמלווה את גדילתו של הנער הרך צ´סטר עם מגזין הגברים הידוע. Chris Ware - יוצר ה- Acme Nonelty Library יוצר הקומיקס החשוב ביותר הפועל כיום בעולם. רב אמן, וירטואוז קומיקס, המראה איך אפשר לשחק במדיום הזה בדרכים שלא חשבתם שאפשריות.. קומיקס מסוגנן, מצוייר לעילא, סיפורים איטיים, הדכאוניים ביותר שתקראו אי פעם ומצחיקים נורא בו זמנית, על ג´ימי קוריגן, הילד החכם ביותר בעולם, שהוא בעצם גם מין זקן בודד ומעוך.

למעלה