יש כמה שמעניינים אותי-
בתור מי שמגיל צעיר קורא קומיקס ואף פעם לא התלהב מסופר הירוס יותר מידי תאמינו לי שמצאתי הרבה חומרי קריאה שאינם סופר גיבורים. הדברים היחידים בסגנון הסופר גיבורים שאני קורא הם הטייטלים והחוברות שגירי אוהבת וקונה לעצמה של האקס מן והסדרה הנפלאה של אלכס רוס ופול דיני בDC שבעצם קנינו בגלל האמנות ולא הסיפור. אז ככה יש את: - UNCLE SAM שהוא אומנם TP אחד אבל הוא פשוט יצירת מופת מדהימה וכמעט התנ"ך שלי בכל מה שקשור לחלוקת החללים בפאנל (בעיקר הקטעים של מפת המדינות בארה"ב כקווי אאוטליין להתרחשויות). - MAUS שכבר צויין. - AGE OF BRONZE שזו סדרה שמעבדת לקומיקס את כל סיפורי המיטולוגיה היוונית החל מסיפורי המלך אגממנון ועד לסוף שאחרי קרבות יאסון והארגונאוטים (הם אמורים להגיע לזה במהלך השנה הקרובה), מה שאני אוהב עוד בסדרה הזו זה שהמחברים עשו תחקיר מקיף מאוד לגבי הסתירות הפנימיות בין אירועים ומקרים וההקפדה שלהם על סמך ניתוח לוגי והיסטורי איזה אירוע היה צריך להיות לפני אחר ואיך היו נראים הנוף, הרקע, האנשים והלבוש, המבנים וכ"ו. במקרה של AGE OF BRONZE הם ממש עשו תחקיר אוניברסיטאי ומדעי לפני ובמהלך הכתיבה (בגלל זה לוקח להם כבר 3 שנים להוציא את הסדרת ספרים הזו), - יש עיבוד קומיקס קליל וחביב לספר DISCWORLD של טרי פראצ´ט שסיימתי לקרוא אתמול. יש אותו לאחד הגרפיקאים אצלנו בעבודה שעושה שימוש בחלק מהאימג´ים שם לכל מיני דברים (מה שמעיד על רמת אומנות גבוה). עיבוד ממש מוצלח וחביב, גורם לספר הפנטזיה הכבד והקשה הזה להפוך למשהו הרבה יותר חי וזורם. - STRAY BULLETS של דיוויד לפהאם בהוצאת EL CAPITAN, קומיקס שחור והומוריסטי על החיים והמוות בקטע של כמה המוות יכול להיות סטמי ולא משמעותי, וכמה החיים הם לא יציבים ומה בכלל המשמעות של החיים והמוות. קומיקס שרבות כבר נאמר עליו מבחינה עלילתית בפורומים שונים, פה משום מה לא כל כך מכירים אותו. - פאטום, ילדותי וחביב עם מסר חינוכי לעולם. אבל היה כיף לקרוא... - SIN CITY כמובן, כולם, בעיקר FAMILY VALUES ו HELL & BACK, - אריאה, לדעתי עד לריב של אימג´ עם ג´י אנקלטו בחוברת מס´ 3 המיני סדרה הכי טובה שנוצרה בתחום הפנטזיה הקלה, שילוב מדהים של עלילה מעולה עם אומנות מדהימה. היה שווה לחכות חצי שנה בשביל כל חוברת, חבל שהם סגרו אחרי 5 או 6 כי היה פוטנציאל ללפחות עוד 5. - כל המיני סדרות הממשיכות של אריאה, חוץ מ SUMMER SPELL שנגמרה עכשיו והיית הממש מאכזבת (שזה אומר MED WINTER´S DREAM, ARIA ANGELA), - כל ספריית וויל אייזנר שמוציאים עכשיו בהוצאה מחודשת של DC (כבר יש לי את A CONTRACT WITH GOD שהוא פשוט מעולה, ופשוט להבנה וגם בעל מסרים ועומק ומחשבה), - יוצאת עכשיו מיני סדרה ב-4 חלקים שנקראת APACHE SKIES שמתחילה להתפתח ממש טוב, יש פוטניציאל. - ה ORIGIN למרות שהיתה הקשורה בעקיפין לוולברין, היתה פשוט מיני סדרה עשויה טוב. אמנות מעולה עלילה טובה (אם כי עדיין לא מגלה הכל על הדמות הכי מסתורית בעולם של מארוול) ולטרינג משגע. - הפי אנד הספר החדש של אקטוס (לשעבר גם טרגיקוס), פשוט חזק. - יש את החוברות של אסף חנוכה ושל רותו מודן לבדה ועם אתגר קרת וכ"ו. - ATHENA INC גם כן של אנקלטו ובריאן הברלין (אלה שעשו את אריאה), הקונספט העיצובי חדשני ולפעמים מבלבל אבל מתפתח טוב, ויש פוטנציאל. -DELICATE CREATURES, לא בדינוק טייטל קומיקס, יותר GRAPHIC NOVEL של טקסט וסיפור בנפרד, אבל עבודה מדהימה. - DEFFIANCE (מקווה שאייתתי נכון) היא סדרה שעוסקת במלחמת ה"אזרחים" בגיהנום בין השטן שנפל מגן עדן לבין התושבים שגרו שם לפני כן. קראתי את 3 החוברות הראשונות וזה היה ממש נחמד, אני יודע שהיא עדיין רצה... יש קצת קריצות לכיוון הסופר גיבורים, אבל בגדול זה לא סופר גיבורים בדיוק. - DAWN- THE RETURN OF THE GODESS של מייקל לינסנר, חביב ונחמד. גם כן על הפוליטיקות שבין גן עדן לגהינום ולכוחות אחרים כמו הגורל, הזמן וכ"ו, אבל דרך העיניים של בחורה שרוצה להיות מכשפה. - הסיפורי ELSEWORLDS של DC שקראתי (GUSTICE RAIDERS ן-SUPERGIRLS WINGS) היו גם כן רחוקים מאוד מסיפורי סופר גיבורים, הרבה יותר PLAIN OLD COMIC STORIES. - MARVELS של אלכס רוס, אמנם עוסק בסופר גיבורים אבל מנקודת המבט של האיש הקטן בצורה שלא ראיתי אף פעם התיחסות לגביה. בונוס בחוברת הזו היא כמובן האמנות המדהימה והטכניקות יוצאות הדופן של אלכס רוס (שגורמות אפילו ל G-FORCE להראות אטרקטיבי...). נראה לי שזהו, גמרתי את המקום לבערך כל באי הפורום. מי ששרד עד לפה אני רק אציין את PEANUTS הבלתי נשכחים, GARFIELD העצלן בתבל, הדרדסים ודילברט, הCARTOONS שמעבירים לי את הבעסה כשהמצב כבר אבוד...