The chicken has landed, או:

גורבי

New member
The chicken has landed, או: ../images/Emo20.gif

נראה לי שמעקב הזקיקים שלי מגיע לסיומו (לחודש הזה ובכלל
). אחרי ששלשום בבוקר נצפה זקיק 18 מ"מ ורירית 8 וקצת, הבוקר כבר לא היה זקיק, היה מעט נוזל בדוגלס, והרירית היתה 9 (זה טוב, נכון?). עד כמה שהבנתי, זה אומר שאתמול (היום ה-15 למחזור) הזקיק כנראה התפוצץ, התבייץ או איך שלא נקרא לזה, ועכשיו לא נותר לי אלא לעשות בדיקה לפרוגסטרון ולחכות שבועיים. אז בקשר ללחכות שבועיים כבר אין לי שאלות (חוץ מהמלצות על ספרים טובים - חופש פסח והכל, אז יש לי זמן לקרוא. מישהי קראה "שיניים לבנות"? שווה?), אבל שתי שאלות קטנות לעוקבניות המנוסות, בעניין בדיקת הפרוג: - מרוב הנחיות קצת התבלבלתי: מתי בדיוק צריך לעשות את הבדיקה? כי רופאה אמרה לי לעשות אותה אחרי שהזקיק נעלם, אבל כשבאתי הבוקר לאחות עם תוצאות הא"ס, היא הלכה לשאול רופא (איזו חמודה - במקום לשלוח אותי להתייבש בתור שעתיים) והוא אמר שאין טעם לבדוק עד שלא עובר שבוע מהביוץ (כלומר, אנחנו מדברים על אמצע השבוע הבא). האם אכן כך? והאם ערך הפרוג לא עלול לרדת עד אז (אני בורה לחלוטין בהתנהגות הורמונלית)? - האחות אמרה שיחד עם הפרוג בודקים גם משהו שנקרא E2. מה זה? אולי אסטרוגן? מישהי? סתם מעניין אותי לדעת, ועד שהרופאה שלי תראה אותי יש עוד כמה שבועות. תודה ו-
לעונות,

פּוֹנְג

New member
ערך הפרוג. צריך לעלות

עם הביוץ (וכנראה הוא עולה בהמשך החודש ולכן אפשר לבדוק גם עוד שבוע ולדעת אם היה ביוץ) במקביל ה- E2 צריך לרדת. אני לא ממש זוכרת מה ה-E2 אומר אבל אם תעשי חיפוש למילה פרוגסטרון בפורום פוריות (לא להיבהל
) תמצאי הרבה תשובות שיעזרו לך. את יכולה לעשות את החיפוש הזה גם בפורום פריון הגבר והאישה (פורום מספר 530) וכשתהיי חכמה - תבואי לתת לנו תקציר, שנדע

תשובה מעוקבנית מנוסה ../images/Emo3.gif

את הבדיקה לפרוגסטרון את צריכה לעשות שבוע אחרי הביוץ. אחרי הביוץ, רמת הפרוגסטרון נמצאת כל הזמן במגמת עליה. אין שום טעם לבדוק גם E2. רמות E2 מעידות על הפרשת אסטרוגן מהזקיק, שמעידה על רמת בשלותו והתקרבותו לביוץ. מאחר שהזקיק שלך כבר בייץ, אין שום משמעות לבדיקת ה-E2. בהצלחה לביצה שבקרוב תהפוך לתרנגול/ת

Gill Gallad

New member
הי גורבי ../images/Emo24.gif

לא יודעת אבל אני רוצה
אז עניתי.... מה שלא יהיה - ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!! גם אני מתחילה עכשיו את שלב הטיפוס על הקירות...

danonit

New member
בהצלחה !!!

E2 זה אסטדיול שזה אסטרוגן עד כמה שידוע לי.

אפרסקה

New member
האם את בדירת הדם לפרוג' צריך לעשות

גם לפני וגם אחרי הביוץ (כדי שיהיה מדד להשוואה) או שרק אחרי (ז"א שזה ערכים קבועים)?

פּוֹנְג

New member
לא. ערך הפרוג. לפני הביוץ הוא נמוך

הנה תשובה של דר. בוצ'ן מפורום פריון הגבר והאישה: בערכים ישנים ערכי פרוגסטרון לפני ביוץ, עד 1-1.5 (בחדשים עד 4.5) לאחר ביוץ, בערכים ישנים, יעלה פרוגסטרון ל 15 ויוותר (בחדשים פי 3).

פּוֹנְג

New member
ומאותו המקור

רמות פרוגסטרון אמורות להיות מעל 45 בננומול\\מל'. הדבר מלמד על תפקודם התקין של הגופיפים הצהובים (זקיקים לאחר ביוץ). זאת אומרת שהבדיקה שעשיתי אתמול שמראה על ערך של 41 מחזקת את מה שאני בעצם יודעת ולא מצליחה להחדיר לעצמי לראש ש... החודש לא יהיו לי פסים.

לא כל-כך הבנתי מתי הוא מתכוון שצריך

להיות 45. ורק כדי לעודד אותך - נהוג בהפריות מבחנה לבדוק רמות פרוגסטרון שבוע אחרי ההחזרה, ואם רמת הפרוגסטרון נמוכה מדי, להגדיל את התמיכה החיצונית. בהפריה השניה שעברתי, שבוע אחרי ההחזרה הפרוגסטרון היה 20, ואכן לא הושג הריון. בהפריה השלישית, שבוע אחרי ההחזרה שוב היה 20 (ואני כבר התחלתי להספיד את הטיפול), אלא שהפעם כן היה הריון, שהיום קוראים לו יהב. מה שאומר שהטבע כנראה יותר חכם מכולנו...

danonit

New member
מה זה חדשים ומה זה ישנים?

יש שם גם תשובה לגבי ערכי E2 ושאר ההורמונים?

פּוֹנְג

New member
ערכים בהם נמדדת התוצאה

אני לא יודעת באיזו קופה משתמשים באיזה ערך. לגבי E2 תעשי שם חיפוש.

danonit

New member
יש לך לינק לשם?

אני לא יודעת באיזה פורום מדובר
תודה

אפשר לעשות רק אחרי תאריך הביוץ

המשוער. מעל 1.5 (או 4.5 בערכים חדשים) זה אומר שהיה ביוץ.

גורבי

New member
תודה לכולן! ../images/Emo20.gif

ומוסיפה גם כמה
לנשיקות ממקודם... אז E2 לא ממש צריך לבדוק במצבי, ועכשיו אני הולכת לחקור את עניין ערכי הפרוג הישנים/חדשים (כל יום לומדים משהו חדש), ואדווח לכן על התוצאות.

danonit

New member
שינים לבנות - משעמם../images/Emo1.gif

אחד הספרים הבודדים שהתחלתי בזמן האחרון שממש ממש השתעממתי ממנו.

למעלה