The Coldplay Week - גיליון 3

Roy1232

New member
The Coldplay Week - גיליון 3

The Coldplay Week ~~~~~~~~~~~~~~~ גיליון 3, 13/10/2005 דבר העורך: --------------------- שלום שוב לכולם! הנה עבר לו עוד שבוע, עבר גם צום קל, ועברה גם החלטה: השבוע יהיה עיתון מיוחד. לרגל השנה החדשה ולרגל זה ששמעתי את רוב החומרים של קולד עד עכשיו, אני הולך לעשות סיקור על כל השירים שלהם (כמעט
) כולל ביסיידים, ואת הציון אתן ב
- כי אין כוכבים..
ז"א
זה כמו חמישה כוכבים. בקשה מיוחדת מהמנהל – תמחק את גליונות 1 ו- 2 מהטאגליינס אוקיי? שים את הגליון הזה. השבוע אבי (גודפאדר) מצטרף אלי בכתיבת העיתון, ואמבריי (גיתית לא?) עדיין לא אמרה לי אם היא רוצה לכתוב פינה שבועית קבועה בעיתון (לתשומת לבך). אבי, מאוד מאוד סליחה אבל הייתי חייב לא להשתמש בביסיידים שכתבת, כי זה עשה לי כ"כ הרבה בלגאן בוורד ובכלל לא התאים למבנה של מה שעשיתי קודם (עם כל המומלץ והחבול וזה)... וכמובן את הציון בכדורסלים הוספתי למה שסיקרת על AROBTTH. צהוב, צרה, צמרמורת.. ומצנחים / סיקור פראשוטס, אני. ------------------------------------------------------------------- Don't Panic: הנה מגיע אחד השירים הטובים באלבום הזה. שיר ההתחלה, שגם יצא כסינגל. השיר הזה קצרצר, קליל ואופטימי (בניגוד לX ו Y), ובהחלט יפה מאוד.
Shiver: השיר השני באלבום מצנחים. "So I look in your direction, but you pay me no attention" שורה נפלאה
. השיר המצמרר הזה, עם צלילי גיטרה מדהימים (חשמלית כמובן), שיר שובה, יצא כסינגל. לדעתי מגיע לו המקום החמישי בשירי קולד האהובים עלי.
Spies: שמעתם על המושג פרנויה? טוב אני שמעתי, ולדעתי השיר מדגים את זה בצורה מצויינת. תראו, אם לא נתחבא עכשיו, הם יראו אותנו, ואם לא נתחבא עכשיו, הם יתפסו אותנו כשנישן
. שיר יפה ומומלץ.
Sparks: שיר גיטרה שקט וחמוד. שום דבר מיוחד, שיר סביר וממוצע, ממש לא ברמה של פראשוטס.
Yellow: מה נגיד על השיר הזה, שסחף כל כך הרבה אנשים לאהוב את הלהקה האהובה בעולם אך גם אחת השנואות בעולם? כמובן, יצא כסינגל מתוך האלבום. זהו שיר, שתאמת, לא התלהבתי ממנו. לדעתי אבריפינגס נוט לוסט הרבה יותר טוב, למרות שכיף לנגן אותו בגיטרה.
Trouble: השיר הטוב בפראשוטס. מדובר בשילוב של השראה אלוהית וגאוניות כאן
את השיר הזה קצת קשה לנגן בגיטרה, כי די מבוסס-פסנתר, אבל כמו קלוקס וSOS, אפשר לנגן אותו בגיטרה וזה יוצא יפה. שיר מומלץ מאוד, מקום ראשון בפראשוטס.
High Speed: שיר קליל וחביב, שתמיד מזכיר לי איכשהו את דונט פאניק. עם המשפט הנצחי: "Confidence in you, is confidence in me, it's confidence in high speed", הייתי אומר שהוא אחד השירים האהובים עלי באלבום.
(4 וחצי) We never change: שיר שקט ומשעמם, למרות שיש בו יופי. כן, זה די לא מתאים לי להגיד על שיר שהוא משעמם, אבל זה – פשוט לא זז. הייתי שם אותו ביסייד חביב, אבל לא יותר מזה.
Everything's not lost: אחד הטובים של קולדפליי, באמת מעורר השראה
. (בשיר היחיד שהלחנתי הושפעתי ממש מאבריפינגס) כמובן שהגאוניות של קולדפליי באה כאן לאחד משיאי ביטוייה, ואם אפשר לומר את דעתי בצורה חופשית – זה השיר השני הכי טוב באלבום.
ציון סופי לאלבום:
אכן אלבום שמימי.

Roy1232

New member
המשך - השאר לא נכנס בהודעה ../images/Emo9.gif

מכה של דם לראש / אבי (AviGODFATHER) ----------------------------------------------- להבהרה: בחלק הזה אני (רועי) נתתי את הציון בכדורסלים, כי אבי לא עשה את זה. ככה שאם במקרים מסוימים הציון לא מתחבר לסיקור, תדעו שהיו לנו שם חילוקי דעות
. לפני שאני אעבור שיר שיר אני רוצה לומר שהאלבום הזה לדעתי הוא סוג של הכלאה בין X&Y לParachutes. יש בו כמובן את המלודיות השקטות שמאפיינות במיוחד את Parachutes, אבל יש בו גם שירים רוקיים שנשמעים כמו X&Y. לפעמים זה אפילו נשמע כמו גירסת לייט של OK Computer של רדיוהד (אולי כאן קצת נסחפתי). מכיוון שאני אוהב את כל השירים של קולדפליי, האלבום הזה הוא האמצע ובגלל זה בחרתי לכתוב דווקא עליו. Politik פותח את האלבום בצורה נהדרת. לדעתי כריס נשמע כאן הכי טוב שהוא יכול להישמע. הליריקס (=מילות השיר) מאוד נחמדות והמוזיקה קצת פחות. לצערי הרב, השיר נמאס אחרי כמה שמיעות... שורה אהובה: "But give me love over, love over, love over this"
In My Place הסינגל הראשון מתוך האלבום. התחלה מקפיצה עם תופים וגיטרה. מילים מצויינות. שורות אהובות: "In My Place, in my place Were lines that I couldn't change"
God Put A Smile Upon Your Face הסינגל הרביעי מתוך האלבום. שיר חזק ולדעתי אחד היותר טובים באלבום, עם קליפ מוזר. נגינת גיטרות מעולה בהתחלה וליריקס מעולים ואופטימיים. שורות אהובות: "God gave you style and gave you grace And put a smile upon your face"
The Scientist הסינגל השלישי מתוך האלבום. מלודיה רכה ושקטה עם קליפ שמביא לנו אותה בהפוכה (
). שורות אהובות: "Nobody said it was easy No one ever said it would be this hard"
Clocks: הסינגל השני מתוך האלבום. השיר האהוב עליי של קולדפליי, ואחד האהובים בכלל, והשיר שדרכו הכרתי הכרתי את קולדפליי. שורות אהובות: "Am I, a part of the cure Or am I part of the disease"
(רק בשביל אבי 5 כדורסלים) Daylight עוד שיר נחמד מאוד. אין הרבה מה לחדש, חוץ משבסוף כריס מרטין חוזר על השורה: "Slowly breaking through the daylight", 22פעמים(
) וזאת גם השורה האהובה עליי.
Green Eyes "עיניים ירוקות", נכתב על שני אנשים (לפי מה שהבנתי) - ג'וני בוקלנד (למאותגרים - הגיטריסט), ועל גווינת' פאלטרו, אמא של אפל, הבת של כריס (או בקיצור - אשתו
). שורות אהובות: "That green eyes You’re the one that I wanted to find"
Warning Sign פה אני לקחתי מאבי את זכות הסיקור. מדובר באחד השירים הטובים ביותר שקולדפליי עשו. מלאכת מחשבת כזו עוד לא נראתה בימינו. איך שהתופים מתמזגים בצורה כל כך מושלמת עם הגיטרות בפזמון, איך השיר המרגש הזה יכול להזיל דמעה מכל אדם. שוב אני תוהה אם לא אדם הלחין את השיר הזה או שזה פשוט אלוהי מדי. פשוט שיר מדהים ומומלץ. "So I crawl back into your open arms"
A Whisper לדעתי, ונראה לי שיש לי רוב בעניין הזה, השיר הזה יותר מתאים להיות כביסייד. (שוב לדעתי,) זה השיר החלש ביותר באלבום ואני אף פעם לא הצלחתי להתחבר אליו. בגלל זה גם אין לי שום שורה אהובה...
A Rush Of Blood To The Head שיר הנושא כאן מאוד חזק ומלנכולי, ואחד השירים הכי אהובים עליי של קולדפליי. שורות אהובות: "So I’m gonna buy a gun and start a war If you can tell me something worth fighting for"
דירוג באלבום (מתוך 11): 2
Amsterdam השיר הזה נכתב באמסטרדם ומכאן שמו. שורות אהובות: "You came along and you cut me loose"
דירוג באלבום (מתוך 11): 7
ציון סופי לאלבום:

Roy1232

New member
סורי אבל זה ממש ארוך ולא נכנס:

ביסיידים / אני(רועי) ----------------------------- מה זה ביסייד? ביסייד זה שיר שלא שולב באלבום עצמו מסיבות כאלו או אחרות (בד"כ הוא פחות טוב משירים שכן נכנסו לאלבום), אך יצא כטראק בונוס בסינגל מסוים. ל-A Rush Of Blood To The Head יצאו 4 סינגלים, שבהם 8 ביסיידים (2 בכל סינגל - לא כולל גרסאות לייב של שירי אלבום). חלק מהביסיידים לא רשמתי, כי לדעתי הם לא שווים התיחסות. Brothers and sisters: שיר שמזכיר מאוד מאוד את שיבר. לא שמעתי מספיק פעמים בשביל לסקר כמו שצריך...
Only Superstition: שיר מדהים מבית היוצר של קולדפליי. שיר מומלץ מאוד, קל מאוד להתחבר אליו.
Easy to please: שיר חביב, ולא יותר מזה. לא חיבבתי במיוחד.
Bigger Stronger: שיר מדהים מתוך הסינגל דונט פאניק. מומלץ ביותר. השיר הזה אמנם עוסק בנהיגה באוטו מהיר, וברצונותיו של כריס להיחנק, אבל חוץ מהתוכן הטיפשי השיר מאוד יפה.
You Only Live Twice: שיר לייב חביב ביותר, מתוך דונט פאניק. אין ממש מה לכתוב עליו...
Help is round the corner: שיר גיטרה חביב וקצרצר.
(3 וחצי) No More Keeping My Feet On the Ground: שיר הזוי, כמו שאמרתי כבר בכמה הזדמנויות. צריך הרבה מאוד זמן וכוח (ורצון) כדי לאהוב אותו, אבל כשהוא גודל עליכם קשה להיפרד
.
I ran Away: שיר מדהים, שלדעתי היה צריך להיכנס לאלבום במקום GPASUYF. מומלץ מאוד, הביסייד האהוב עלי.
Crest of waves: שיר שמזכיר את הקיץ והים, שלוו ביותר ומאוד מומלץ, אבל הקול של כריס לא במיטבו שם.
I bloom blaum: מספיק לשמוע את השם בשביל להבין שלא מדובר פה במציאה גדולה. אני פשוט לא מבין איך כריס והשאר מרשים לעצמם להוציא זוועה כזאת לאור.
Careful where you stand: שיר בונוס של פראשוטס, שיר חמוד, יפה ושובה. מומלץ לאוהבי הביסיידים.
1.36: השיר נקרא כך כי במקור הוא יועד להיות באורך של 1.36 דקות, אבל התארך בסוף והשם נשאר. אני קורא לזה רוק עם בשר. מומלץ לחובבי רוק בינוני.
Things I don't Understand: שיר מתוך הסינגל השמיימי SOS. שיר די בסגנון של LOW, אבל הרבה יותר טוב ממנו. מומלץ בחום.
Proof: גם מהסינגל SOS, זהו הביסייד האהוב עלי והשיר הרביעי האהוב עלי של קולד בכלל. שיר שקט עם פסנתר דומיננטי, וקצת גיטרות, שמדבר על הארת האפלה עם ניצוץ בוהק. פשוט יפהפה.
Hunting high and low: שיר קאבר לa-ha שאני מאוד אוהב. יש בו אך ורק פסנתר וזה למעשה סולו של כריס. מומלץ
.
Poor me: שיר לייב מתוך הסינגל פיקס יו. שיר חביב ומאוד יפה.
One I love:
עד כאן הביסיידים ששווים התייחסות. בסך הכל לא היה לי כוח לכתוב על כולם, סורי.. גם ככה זה הרבה עבודה
X ו Y / סיקור האלבום האחרון --------------------------------------- Square One: שיר הפתיחה של האלבום האחרון, X ו Y. השיר הזה הוא שיר שממש מכניס להלם, בפעמים הראשונות – ממש התחלה מצוינת לאלבום.
What If: אחד השירים הטובים והמדהימים באלבום. שיר עם התחלה צולעת וסוף שמשאיר את המוח בהלם ממה שכרגע שמעתם
. השיר הטוב באלבום לדעתי.
White Shadows: לא רציתם פעם להיות צללים לבנים, חלק ממערכת, או תוכנית? לא ראיתם פעם צללים לבנים, רק מיצמצתם וכבר הם נעלמים? טוב אני לא..
אבל השיר מומלץ ביותר.
Fix You: שיר שלדעתי הוא די חלש, למרות שדעת הכלל ודעת גלגלצ אומרות אחרת. שיר חלש ואמסטרדמי, עם סיום כביכול חזק, שלדעתי סתם מפגר והורס שיר שהוא בינוני מההתחלה...
Talk: שיר חמוד בסגנון אולדיז... היו לו שלוש גרסאות, ובסוף זו נבחרה לאלבום.
X&Y: שיר הנושא של האלבום, שיר מאוד יפה, עם מנגינה עשויה היטב. מומלץ.
Speed Of sound: שיר ההתחלה של חלק ה Y באלבום. לשיר הזה אין נושא ממש טוב אבל הוא מאוד יפה וכובש. למרות שהוא נטחן כבר הרבה מאוד ברדיו הוא עדיין השני האהוב עלי מהאלבום.
A message: שיר שלדעתי די דומה לגרין אייס. הגיטרה היא הכלי השולט כאן, והשיר עצמו.. ממ... לא משהו.
Low: כשמו כן הוא. שיר פשוט רע לדעתי, החלש ביותר באלבום. קשה לי לתת לו אפילו כדורסל אחד מכל הלב, אבל שיהיה. השיר הזה די מזכיר לי את A WHISPER מהאלבום הקודם, אפילו במספר הם אותו דבר. כריס לא צריך לשיר אותו אפילו באמבטיה.
The Hardest Part: שיר חמוד, מהסוג שקולדפליי יודעים לעשות טוב מאוד. שיר שלדעתי הוא תוספת, סתם שיהיה עוד שיר. היו להם טובים יותר.
Swallowed in the sea: שיר מאוד יפה, אבל ההתחלה והנושא

Roy1232

New member
אוי נו הסוף של סוולוד...

Swallowed in the sea: שיר מאוד יפה, אבל ההתחלה והנושא של השיר פשוט הורסים אותו. עם התחלה ללא כלי נגינה בכלל, ומילים כמו "תלית אותי להתייבש ופקחת את עיני".
Twisted Logic: אני אוהב לקרוא לו Twisted Coldplay. פשוט לא הסגנון שלהם. זה שיר מאוד ייחודי ויפה, אבל צריך ללמוד לאהוב אותו. שיר עם משחקי מילים די יפים, ובסך הכל הרבה מקוריות. זהו סגנון חדש, דבר שאף פעם לא ראיתי (או יותר נכון שמעתי) אצלם. פשוט שיר שנועד להיות המסיים של האלבום.
Til Kingdom Come: שיר קאנטרי חביב ביותר, בנוי על גיטרה אקוסטית והקול של כריס לא ממש במיטבו שם.
ציון כולל לאלבום:
, החלק של הY די הורס... X יקבל חמש ו Y שלוש. שעות נוספות: -------------------- חידות היגיון: אתם צריכים למצוא את השיר המסתת מאחורי כל חידה. בסוגריים מספר האותיות של התשובה. 1)יש! מצאתי את הכל! (את זה אבי תרם.. תנו כבוד!) (3) 2)סיום של חיפושית, והתחלה שקטה, שמתחברת לאמצע וסוף רועשים. (2) 3)נהרות רצים... אבל הם לא יתייבשו הפעם, ובכל זאת זו לא הפעם הראשונה. (2) 4)שיר לגיטריסט הטוב בעולם. (2) 5)שני אקורדים בכל השיר, שיפקחו את עיני בפזמון. (1) הציטוט "": אתם צריכים למצוא את השיר שממנו לקוח הציטוט. 1) "you…….and the tears stream" 2) "Japan an China all" 3) "Careful where you lay your hands" 4) "..part…nobody said" 5) "What if cards don't go my way? And it's sure to spoil my day" השבוע אין אתגר. את התשובות שולחים לי בפרטי, ומי שיענה על המספר הגדול ביותר של תשובות נכונות יזכה ב
השבוע וכמובן יזכה לכתוב פינה מיוחדת בגיליון הבא אם הוא רוצה. בבקשה שלא יהיו שוב רק שלושה אנשים שינסו לפתור! תשתתפו קצת!
, רועי.

aviGODFATHER

New member
חחח רועי איך החרבת לי את הסיקור

גם בקטע של ההדגשה וגם בקטע שנתתי לכל שיר מספר המציין את דירוגו באלבום, וחתכת את כולם חוץ מבשניים האחרונים, אז למעוניינים הנה הדירוג שלי: 1. Clocks 2. A Rush Of Blood To The Head 3. Green Eyes 4. God Put A Smile Upon Your Face 5. In My Place 6. Warning Sign 7. Amsterdam 8. The Scientist 9. Daylight 10. Politik 11. A Whisper ויש לי אחלה רעיון לפעם הבאה - שלח לי את כל החומר ואני אסדר את זה בדף אינטרנט רגיל (לא על שרתי תפוז). לא תצטרך לחלק לחלקים, תוכל לשלב תמונות במקומות בדיוק כמו שאתה צריך וכו'... התגובות לעיתון יגיעו לשרשור פה... מה הנך אומר?

Roy1232

New member
בכיף..

אבל מזתומרת התגובות לעיתון יגיעו לשרשור פה? :S הן תמיד מגיעות לשרשור פה...

aviGODFATHER

New member
יענו בהודעה שלך יהיה את הקישור

לעיתון, והתגובות יהיו להודעה שלך, לא לאיזה משהו חיצוני כמו העיתון עצמו

ברררר

New member
רועי!

טוויסטד לוגיג מזכיר את פוליטיק נכון!? או שזאת רק אני? טיל קינדום? שום גדורסל ושום כלום! 0 אחד גדווווול!

sf59

New member
שוב מתפעלת מההשקעה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif

יש לי הערה, לגבי GREEN EYES זה נכתב לפני שכריס הכיר את גווינת', משיטוטיי בפורום של האתר הרשמי, הבנתי שהוא כתב את זה לחברה קודמת שלו, והוא כמעט ולא שר את זה בגלל התחשבות בגווינת'. ההערות לגבי השירים מצחיקות, למרות שאני לא מסכימה עם חלק מהציונים. צריך לשמור גם את שאר העיתונים בטאגליינס. ועוד שאלה למי שעדיין לא התייאש מלקרוא... מה זה LOL (סליחה על הבורות)

sf59

New member
כששאלו את כריס למי נכתב השיר../images/Emo26.gif

הוא אמר שזה נכתב על ג'וני ועוד מישהו, לדעתי זו הייתה התחמקות כי זה שיר אהבה, אפשר לבדוק מתי בערך נכתב השיר הזה. אלה בפורום הרשמי יודעים קצת פרטים אישיים ונראה שהם צודקים...

למעלה