The Coldplay Week - גיליון 3
The Coldplay Week ~~~~~~~~~~~~~~~ גיליון 3, 13/10/2005 דבר העורך: --------------------- שלום שוב לכולם! הנה עבר לו עוד שבוע, עבר גם צום קל, ועברה גם החלטה: השבוע יהיה עיתון מיוחד. לרגל השנה החדשה ולרגל זה ששמעתי את רוב החומרים של קולד עד עכשיו, אני הולך לעשות סיקור על כל השירים שלהם (כמעט
) כולל ביסיידים, ואת הציון אתן ב
- כי אין כוכבים..
ז"א
זה כמו חמישה כוכבים. בקשה מיוחדת מהמנהל – תמחק את גליונות 1 ו- 2 מהטאגליינס אוקיי? שים את הגליון הזה. השבוע אבי (גודפאדר) מצטרף אלי בכתיבת העיתון, ואמבריי (גיתית לא?) עדיין לא אמרה לי אם היא רוצה לכתוב פינה שבועית קבועה בעיתון (לתשומת לבך). אבי, מאוד מאוד סליחה אבל הייתי חייב לא להשתמש בביסיידים שכתבת, כי זה עשה לי כ"כ הרבה בלגאן בוורד ובכלל לא התאים למבנה של מה שעשיתי קודם (עם כל המומלץ והחבול וזה)... וכמובן את הציון בכדורסלים הוספתי למה שסיקרת על AROBTTH. צהוב, צרה, צמרמורת.. ומצנחים / סיקור פראשוטס, אני. ------------------------------------------------------------------- Don't Panic: הנה מגיע אחד השירים הטובים באלבום הזה. שיר ההתחלה, שגם יצא כסינגל. השיר הזה קצרצר, קליל ואופטימי (בניגוד לX ו Y), ובהחלט יפה מאוד.
Shiver: השיר השני באלבום מצנחים. "So I look in your direction, but you pay me no attention" שורה נפלאה
. השיר המצמרר הזה, עם צלילי גיטרה מדהימים (חשמלית כמובן), שיר שובה, יצא כסינגל. לדעתי מגיע לו המקום החמישי בשירי קולד האהובים עלי.
Spies: שמעתם על המושג פרנויה? טוב אני שמעתי, ולדעתי השיר מדגים את זה בצורה מצויינת. תראו, אם לא נתחבא עכשיו, הם יראו אותנו, ואם לא נתחבא עכשיו, הם יתפסו אותנו כשנישן
. שיר יפה ומומלץ.
Sparks: שיר גיטרה שקט וחמוד. שום דבר מיוחד, שיר סביר וממוצע, ממש לא ברמה של פראשוטס.
Yellow: מה נגיד על השיר הזה, שסחף כל כך הרבה אנשים לאהוב את הלהקה האהובה בעולם אך גם אחת השנואות בעולם? כמובן, יצא כסינגל מתוך האלבום. זהו שיר, שתאמת, לא התלהבתי ממנו. לדעתי אבריפינגס נוט לוסט הרבה יותר טוב, למרות שכיף לנגן אותו בגיטרה.
Trouble: השיר הטוב בפראשוטס. מדובר בשילוב של השראה אלוהית וגאוניות כאן
את השיר הזה קצת קשה לנגן בגיטרה, כי די מבוסס-פסנתר, אבל כמו קלוקס וSOS, אפשר לנגן אותו בגיטרה וזה יוצא יפה. שיר מומלץ מאוד, מקום ראשון בפראשוטס.
High Speed: שיר קליל וחביב, שתמיד מזכיר לי איכשהו את דונט פאניק. עם המשפט הנצחי: "Confidence in you, is confidence in me, it's confidence in high speed", הייתי אומר שהוא אחד השירים האהובים עלי באלבום.
(4 וחצי) We never change: שיר שקט ומשעמם, למרות שיש בו יופי. כן, זה די לא מתאים לי להגיד על שיר שהוא משעמם, אבל זה – פשוט לא זז. הייתי שם אותו ביסייד חביב, אבל לא יותר מזה.
Everything's not lost: אחד הטובים של קולדפליי, באמת מעורר השראה
. (בשיר היחיד שהלחנתי הושפעתי ממש מאבריפינגס) כמובן שהגאוניות של קולדפליי באה כאן לאחד משיאי ביטוייה, ואם אפשר לומר את דעתי בצורה חופשית – זה השיר השני הכי טוב באלבום.
ציון סופי לאלבום:
אכן אלבום שמימי.
The Coldplay Week ~~~~~~~~~~~~~~~ גיליון 3, 13/10/2005 דבר העורך: --------------------- שלום שוב לכולם! הנה עבר לו עוד שבוע, עבר גם צום קל, ועברה גם החלטה: השבוע יהיה עיתון מיוחד. לרגל השנה החדשה ולרגל זה ששמעתי את רוב החומרים של קולד עד עכשיו, אני הולך לעשות סיקור על כל השירים שלהם (כמעט