אנחנו חיים היום
קרוב לוודאי שנחיה גם מחר ואני מקווה מאוד שגם עוד שנה-שנתיים. אני מקווה גם שעוד עשר שנים נהיה חיים ובריאים [למרות שתכננתי בגיל 29-30 לקפוץ מעזריאלי (המגדל המרובע)] ונוכל לכתוב בפורום כלשהו, כנראה שכבר לא באקט' לנוער. הפלישה היא לא תכנית חומש או איזושהי בנייה ארגונית, לפחות לא רשמית, אבל היא בעלת השלכות מיידיות איומות ונוראות בעבור אמריקה והמזה"ת שאפשר לבחון אותן כבר היום כמזיקות. רבים לוקחים את הפצצת הכור בעיראק בתור דוגמה, אך האם מישהו חשב על ההשלכות השוליות של ההפצצה מעבר למניעת פצצת האטום בידי סדאם? או האם זו הייתה הדרך היחידה למנוע את הפסקת הפרויקט (או האם בכלל היה מישהו שיעשה בשבילנו את העבודה המלוכלכת ככל שהדדליין יתקרב?)? מה אם למשל הביקורת העולמית על ישראל הייתה בעוכריה והניחה את המסד לקראת הכשלון ההסברתי של מלחמת לבנון? מה אם בוץ לבנון עצמו היה נמנע באם פרס היה מנצח בבחירות 82 שעוצבו בעיקר בזכות ההפצצה?מה אם מלחמת לבנון השנייה הייתה נמנעת בגלל הראשונה? וכו' וכו'. אני לא יודע מה ישפיע על הטווח הארוך, יכול להיות שהפלישה לעיראק אכן הצילה אותנו מאיזשהו פיתוח סודי של כור אטומי או שכפול שערה של היטלר ליצירת צבא, אבל כיום התסריט הזה נראה מאוד בלתי סביר ונראה שאף ייצור השלכות ארוכות טווח קשות יותר, והרבה יותר הוגן לשפוט אותו היום מאשר לשפוט אותו מבעד למציאות שונה בעוד עשר שנים.