The criminal from the white house

איך?

איך מרד גטו ורשה יכול להיקרא טרור? אם בני אדם מנסים להגן על עצמם ולהילחם בחיילים שרוצים להרוג אותם, זה הופך אותם לטרוריסטים?

סלוניק

New member
לול

כן זה גאוני - תכבוש עם אחר ותוביל אותו לקריסה טוטאלית, ואחרי כן תלחם בחמושים ובמחבלים שיצרת כדי לקרוא לזה מלחמה בטרור. תגיד, איפה כל הנשק הבלתי-קונבציונאלי שאמור היה להיות שם?

antreprize

New member
הנשק הבלתי קונבנציונאלי לא קיים,

אבל המלחמה בטרור קיימת, אולי זה לא מה שחשבו שיקרה לפני הפלישה לעיראק אבל יציאה משם תהיה אסון הרבה יותר גדול ממה שיקרה עם ארה"ב תישאר שם.

סלוניק

New member
אבל הפלישה לעיראק רק הגבירה את הטרור בעיראק

והגבירה היא מילה קצת חלשה, היות וממילא עיראק לא היוותה איזשהו איום על ארה"ב לפני שזו האחרונה כבשה אותה.

Continuum

New member
אל תשפוט כל כך מהר..

הפלישה לעיראק זה מהלך שאולי בעשור הבא יוכלו להגיד אם הוא היה טוב.

סלוניק

New member
נו חוכמה גדולה

"אולי עוד עשר שנים" זו לא תשובה עניינית כי היא פשוט דוחה את הדיון למועד לא ידוע. אולי גם השרשור הזה יתגלה עוד עשר שנים בתור מה שדחף אותך לראשות הממשלה (על מנת לפלוש לעיראק, לך תדע) והתגלה בתור מהלך רב עוצמה שאי אפשר היה לשפוט ולחזות היום.

Continuum

New member
במקרה הזה

מטרות הפלישה לעיראק הוגדרו לטווח רחוק (וגם אם לא הוגדרו כך באופן רשמי, היו צריכות להיות מוגדרות ואולי הוגדרו כך באופן לא רשמי). תהליכים כאלה אפשר לראות רק לטווח רחוק. זה כמו שביום הראשון של כל מלחמה סתם נהרגים אנשים בלי שום מטרה שהושגה... (ברור שהקיצוניות הולכת לשתי הדרכים - תמיד אפשר לשפוט מוקדם יותר ותמיד אפשר לדחות את השיפוט למאוחר יותר, השאלה היא מתי *ראוי* לשפוט, ובמקרה הזה לדעתי זה עוד 10 שנים).

סלוניק

New member
אנחנו חיים היום

קרוב לוודאי שנחיה גם מחר ואני מקווה מאוד שגם עוד שנה-שנתיים. אני מקווה גם שעוד עשר שנים נהיה חיים ובריאים [למרות שתכננתי בגיל 29-30 לקפוץ מעזריאלי (המגדל המרובע)] ונוכל לכתוב בפורום כלשהו, כנראה שכבר לא באקט' לנוער. הפלישה היא לא תכנית חומש או איזושהי בנייה ארגונית, לפחות לא רשמית, אבל היא בעלת השלכות מיידיות איומות ונוראות בעבור אמריקה והמזה"ת שאפשר לבחון אותן כבר היום כמזיקות. רבים לוקחים את הפצצת הכור בעיראק בתור דוגמה, אך האם מישהו חשב על ההשלכות השוליות של ההפצצה מעבר למניעת פצצת האטום בידי סדאם? או האם זו הייתה הדרך היחידה למנוע את הפסקת הפרויקט (או האם בכלל היה מישהו שיעשה בשבילנו את העבודה המלוכלכת ככל שהדדליין יתקרב?)? מה אם למשל הביקורת העולמית על ישראל הייתה בעוכריה והניחה את המסד לקראת הכשלון ההסברתי של מלחמת לבנון? מה אם בוץ לבנון עצמו היה נמנע באם פרס היה מנצח בבחירות 82 שעוצבו בעיקר בזכות ההפצצה?מה אם מלחמת לבנון השנייה הייתה נמנעת בגלל הראשונה? וכו' וכו'. אני לא יודע מה ישפיע על הטווח הארוך, יכול להיות שהפלישה לעיראק אכן הצילה אותנו מאיזשהו פיתוח סודי של כור אטומי או שכפול שערה של היטלר ליצירת צבא, אבל כיום התסריט הזה נראה מאוד בלתי סביר ונראה שאף ייצור השלכות ארוכות טווח קשות יותר, והרבה יותר הוגן לשפוט אותו היום מאשר לשפוט אותו מבעד למציאות שונה בעוד עשר שנים.

Continuum

New member
נו בסדר

לא דיברתי על דלתות מסתובבות - זה סתם משחק מטומטם. אני אמרתי שלדעתי המצב בעיראק מעורפל במיוחד כרגע, אפילו אם להתעלם לרגע מההבנה שאין כזה דבר "לא מעורפל", ושעוד 10 שנים נראה אם בסך הכול האמריקאים החמירו את המצב או שיפרו אותו. וכשאני אומר שיפרו אותו אני מתכוון למה שקרה לדוגמה ביפן. ואל תתחיל עכשיו עם השוואה, אין לי ספק שאתה יכול לעשות אותה מעולה אבל היא לא במקום... הבאתי את יפן כדוגמה לשיפור שחל בארץ כבושה תוך הרבה זמן. כרגע, לדעתי, לא *ראוי* לשפוט. (אני יודע שמבחינתי אף פעם לא ראוי לשפוט ושאפשר להגיד את זה על כל דבר, אבל שוב - פה זה באמת קיצוני) ואגב, יש דברים שאתה לא מגבש עליהם דעה נחרצת?

לא.

אם אתה מתכוון להטלת פצצת האטום כגורם ליפן מודרנית ומשגשגת, אז לא. אולי ארחיב אח"כ (אנה - מומחית להיסטוריה צבאית, נו מה). בכל מקרה, אין מה להתבייש בחוסר דעתנות, להפך. "לא יודע", זה הנימוק הכי חד-משמעי ומנצח בכל דיון. או בוודאי יותר טוב מ"מפגר אבל אופטימי" של הקופיפים בפורום.

סלוניק

New member
איך הוא נלחם בטרור?

למיטב ידיעתי מאז הכניסה של ארה"ב לעיראק הטרור רק גבר וגבה רבבות הרוגים.

antreprize

New member
לחימה יום-יומית בארגוני הטרור

נכנסת בקטגוריה של מלחמה בטרור.

סלוניק

New member
בוא נציג את הדברים כהוויתם:

ארגוני הטרור נלחמים בארה"ב, לא להפך. אם מחבל מתאבד יפוצץ את עצמו ברחוב ראשי בבגדד זה לא אומר שארה"ב חיסלה מחבל במסגרת "המלחמה" בטרור. להמשיך לכבוש את עיראק לא מתפשטת באופן אוטומטי כלחימה בטרור, זה מה שאתה לא מצליח להבין לגבי השטחים.

למעלה