The Dark Side Of The Moon

דור(2?)

New member
The Dark Side Of The Moon

מאיפה בא השם? מהשיר brain damage? מה הקשר לצד "האפל" של הירח? וגם מה קשר העטיפה (אם קיים כזה), לאלבום?

Miss CB

New member
אני רוצה לענות!

איך אני אוהבת לפרשן. אז ככה הנה ההסבר איך שאני רואה את זה: נתחיל משם האלבום. "הצד האפל של הירח". יש שורה בסוף, בטח שמעת אותה ואם לא הגברת מסיפק אז לפחות שמעת עליה, איזה סקוטי אחד שאומר: "אין בכלל צד אפל של הירח, למען האמת הוא כולו אפל". עכשיו החבוב הזה דיבר אשכרה על הירח, אבל זה מתפרש מעולה כצד האפל של החיים (ותודה לדרור שהבהיר לי את זה לפני כמה חודשים), שהרי האלבום הזה - לא בדיוק שיא האופטימיות. כל דבר משגע אותך טיפטיפה (הכסף, המרדף האינסופי, החיים והמוות וכו') וכמובן בסוף: "בריין דמג'" מציג לנו מה קורה לאנשים שלא מתמודדים היטב עם החיים האמיתיים. אני לא יודעת אם שם האלבום הוחלט לפני ליריקס השיר או להפך אבל בכל אופן שניהם מתייחסים לאותו דבר - "אתה צועק ואף אחד לא שומע [...] אני אראה אותך על הצד האפל של הירח" במקרה זה הצד האפל הוא יותר קרוב לשגעון, בכל אופן הנקודה היא - זה לא רק אתה חביבי, כולנו מרגישים חנוקים לפעמים, את כולנו זה משגע, אתה לא לבד בסירה. אז בקיצור, הירח עצמו הוא מטפורה כמובן שלא מדובר פה באלבום מדעי (בניגוד ל"מיוסיק פרום דה בודי"
). עכשיו לעטיפה: דובר על זה לא מזמן פה אז אני אסכם את מה שאני זוכרת מהשרשור המעניין ההוא. נתחיל מזה שאחת הסיבות שאני כל כך מתה על העטיפה הזאת, זה הדיוק שבה. לא עוד פרה לא ברורה, לא עוד ציורים משונים או עבודות קליידוסקופ, הפעם מציגים לנו צורה ישרה, מדויקת, ויפה. משהו מאוד COOL. וזה מתאים בדיוק לאלבום - העטיפה נראית כאילו חשבו על כל דבר קטן שבה, וזה נכון, וכך גם באלבום. המשולש הוא סמל לשאיפה למצוינות או משהו בסגנון הזה, והוחלט על הפריסמה במקום סתם משולש - על העניין הזה אני לא בטוחה, בטח ישמחו פה להרחיב בנושא - בעיקר זה יותר יפה, יותר מיוחד. ועכשיו לפירוש שלי לעטיפה (אגב מהשרשור ההוא בטח שכחתי חלק, מתנצלת מראש!). מצד אחד יש לך את האור הלבן, הפשוט, האחיד, שמייצג לדעתי את החיים שלך, שלהם, של כולם. מצד שני - קשת שלמה של צבעים, שכידוע בעצם מרכיבה את הלבן הזה. אז החיים הם לא רק דבר אחיד ופשוט; הם דבר מאוד צבעוני ושונה - דברים טובים, דברים רעים, אפשר גם לקחת את זה לפירוש של צבעים (דם; קנאה וכו') אבל זה קצת מטופש, שהרי לא הלהקה קבעה אילו צבעים מרכיבים את הלבן... החיים, לפי הציור והאלבום בעצם, הם דבר מאוד מורכב ולא רק מה שנגלה לך לעין. זהו, יש עוד פרשנויות אולי אני לבד בזה, אני בטוחה שעוד אנשים ישמחו להרחיב

Miss CB

New member
../images/Emo9.gif

אני אמרתי בעיה? שום בעיה, היא דווקא ממש חמודה
סתם וגם מתאימה כזאת.. זה אלבום מאוד שונה כמובן. אבל משהו בקוליות של המשולש הנצחי הזה... אין עליו...

ללא ספק שהעטיפה של הצד האפל

גובלת בגאונות. ואני משוגעת על הפרה הזאת
,וגם על הדיסק עצמו כמובן.

erezsh

New member
דווקא

בראיון שאני שמעתי של הפינק פלויד - הם אומרים שהם בחרו את העטיפה הזו פשוט כי היא נראתה מגניבה, לא כי היא מתאימה לדיסק באופן מיוחד.

איזה זיון שכל !!!

יוווו כמה את מברברת ... בתור אחד בן 33 שמעריץ אותם כבר יותר מ20 שנה בהחלט הצלחת להפתיע אותי עם הדימיון הפורה שלך... כולה מנסרה שנכנס בה אור לבן ויוצאים כל צבעי הקשת זה הכל. תגידו מה מלמדים היום בבית ספר ??!!

יש הבדל בין שיטחיות לטמטום...

לפעמים היופי בדבר מסויים הוא הפשטות... ולהפוך מנסרה פשוטה ויפה כמו שהיא לתאוריה שלמה על החיים שממש לא פוגעת (בלשון המעטה) זה מקומם.

רציתי להגיב

אבל לא מצאתי מספיק מילים עם הברות בודדות, אז ויתרתי וCB, אחלה תאוריה, תגובה בהמשך...

מה...אתה... אומר....

זאת באמת מנסרה? כמו זו שבשעורי הפיזיקה? לא יתכן!
תשמע חמוד, אם אתה באמת "מעריץ" של הפלויד מזה 20 שנה, אתה בוודאי יודע עד כמה עבודת עיצוב האלבומים (וההופעות) חשובה להם. עטיפות אלבומים לא נבחרו "סתם", גם אם הם לא 'שברו את הראש' במשך חודשים על כל עטיפה ועטיפה. לכן, השערות לגבי 'משמעות' העטיפה הן בבחינת דיון רלבנטי כאן, גם אם אינן, בסופו של דבר, קולעות לכוונת המעצב או הלהקה. מעבר לכך, מרבית המשתתפים בפורום הם בגיל העשרה. יש חוכמה קטנה מאוד בהתנשאות על אנשים הצעירים ממך בשנים רבות. אם יש לך באמת מה לתרום לפורום הזה - דבר שאותו טרם הוכחת - אנא עשה זאת בצורה קונסטרוקטיבית ולא פוגענית. כבן 33, אתה וודאי יודע שיחס מעליב כזה הדגש|איננו מקובל, ככלל, בפורומים כאן, ובוודאי שהוא אינו מקובל בפורום זה. ציףציף (בת 41; מאזינה לפלויד במשך 30 שנה (לסירוגין))

למיטב הבנתי

לא הייתה נימה של התנשאות בדבריו אם כי התפלאות. אולי זה נראה בצורה אחת אך עובדה שיש יותר מכמה דרכים להבין את תגובתו. אינני חושבת שהוא התכוון לפגוע באיש אך התגובה הפוגעת והמזלזלת של "שטחיות" כאשר אין היא מכירה את האיש הרבה יותר גרועה מתגובתו שלו. מה עוד, את בעצמך יורדת עליו קלות. אינני באה לחרחר ריבים בפורום ואני מקווה כי אינך רואה את תגובתי כמזמינה לעשות כן מפני שאין זו כוונתי כלל.

למיטב הבנתי

לא הייתה נימה של התנשאות בדבריו אם כי התפלאות. אולי זה נראה בצורה אחת אך עובדה שיש יותר מכמה דרכים להבין את תגובתו. אינני חושבת שהוא התכוון לפגוע באיש אך התגובה הפוגעת והמזלזלת של "שטחיות" כאשר אין היא מכירה את האיש הרבה יותר גרועה מתגובתו שלו. מה עוד, את בעצמך יורדת עליו קלות. אינני באה לחרחר ריבים בפורום ואני מקווה כי אינך רואה את תגובתי כמזמינה לעשות כן מפני שאין זו כוונתי כלל.

למעלה