The Dark Side Of The Moon

תראה ילדון

מה שאני הספקתי לשכוח אתה עוד לא למדת בכלל... אז קצת כבוד לא יזיק. אתה יודע להעיר יפה מאוד כשמישהו פה מתבטא לא יפה אבל כנראה עד שזה מגיע אליך... אני לא מתעקש להשאר בדעה שלי סתם ואני מאמין שהרבה מסכימים איתי פה ... הדימוי של טלי היה פלצף אחד גדול כמו הרבה דברים אחרים שהיא רשמה. אבל אני לא מאשים אתכם ... בגיל שלכם גם חשבתי כך וזה טבעי. בזה נסגר מבחינתי הדיון. שיהיה לכולם לילה טוב.

מה האיש עשה שאתה יורד עליו כה

קשות? אתה מנסה להמנע מריב או ליצור אותו? עצם העובדה שאתה יורד כה נמוך ומגיב בצורה כזו ילדותית מוציאה אותך כגבר בעיני הפורום? האדם הביע דעה לגבי מה שהוא חושב בצורה שלא התקבלה אחר כך חזר בו מטעותו אם כך בשביל מה אתה חושף צד מכוער שלך? מראה את היכולות שלך? חשוף "שריר" רופס? וכי מדוע אתה יורד על אדם שלא עשה לך כל רע, אינך מכיר אותו ואתה כבר מרשה לעצמך להסיק מסקנות על מי הוא ומה הוא על פי מספר הודעות?? זכותו להגן על מה שהוא חושב באילו נימוקים שהוא רוצה אך לך אסור לזלזל במה שהוא חושב אחרת למה זה עושה אותך? האם מידת התפתחותך בין גילך לבין החצקונים כה מועט? או שמא זה מה שהולך בימנו עם אנשים בגילך הזכות שאתה מקנה לעצמך לכתוב מה שבראש שלך בגלל שדבר מה לא מצא חן בעינך. האם אין לך יכולת להתעלות על עצמך ולכתוב בסבר פנים יפות את אשר ליבך? אינני חושבת כי התבטאות זו מוסיפה לך כבוד מאיש. לא ידעתי, כי כך מקבלים אנשים חדשים לפורום במיוחד לאחר שהודו בטעותם.

אני מבקשת מכולם

להרגע. לא אכפת לי מי התחיל. הריב הזה מסתיים כאן. ההודעות האחרונות כבר גלשו מעבר לתחום הדיון, ותחום הפורום, להשמצות אישיות. אם אתם רוצים להמשיך את זה - תעשו זאת במסרים, בבקשה.

meandmeandme

New member
יורד עליו כה קשות?

אאאא... אני לא יגיב לזה מתוך נסיון באמת לסיים את הדיון. תם ונשלם.

הוא התכוון לאקורדים ומלודיה בלבד

את כבר הלכת לסולואים. המוזיקה של פינק פלויד אכן מורכבת, אבל יש להקות מוזיקה שבהחלט היו יותר מתוחכמות - רוב המלחינים הקלאסיים למשל. אני לא רוצה לדמיין אפילו כמה עבודה זה לכתוב אופרה או כל דבר אחר שמשתמש בכ"כ הרבה כלים...

הממ..

אחרי המון שנים של האזנה מרובה לאלבומים של אמנים רבים, כולל הפלויד, מה שאני למדתי זה שלכל יצירת אמנות - כולל אלבומי מוסיקה - יש מתחם פרשנות סבירה, בה כל פרשנות היא לגיטימית ו"נכונה", גם אם אינה בדיוק "כוונת המשורר". פרשנות סבירה היא פרשנות שאינה סותרת את הטקסט של היצירה, הסאבטקסט שלה, וההקשר התרבותי הרחב יותר בו נוצרה היצירה. הפרשנויות שנתנו טלי ואלדסמי הן פרשנויות סבירות, ולגיטימיות - גם אם הלהקה לא התכוונה להן, וגם אם אינן הפרשנות האישית שלי לעטיפה, או שלך. דוגמא לפרשנות לא-סבירה היא פרשנות לפיה, נניח, השיר Money הוא שיר הלל לתענוגות הדוניסטיים (פרשנות שניתנה כאן בפורום פעם). יש לי עוד דוגמאות, אבל כל הדוגמאות שאני יכולה לחשוב עליהן כרגע הן מפורומים אחרים, וזה לא יהיה אתי מצדי לצטטן. אני חולקת על דעתך ש"אין צורך לנתח יותר מדי" - מה זה "יותר מדי"? אני חולקת על דעתך שאין "לחפש משמעויות שלא קיימות" - מי קובע שהן לא קיימות? ראה מה שכתבתי למעלה לגבי "מתחם הסבירות". אני חולקת על דעתך שזה "הורס את הפשטות והיופי בכל מה שקשור לפינק פלויד". לי זה נשמע כמו סתימת פיות. אני חולקת על דעתך שהפרשנויות של טלי ואדלסמי הן "לא לעניין". (ר' למעלה) ובמיוחד, אני חולקת על קביעתך במשפט האחרון; מעבר לעניין ש"הערצה" היא מילה שאינה אהודה עלי, כתאור ליחס של אוהבי מוסיקה למוסיקאים, אני לא מבינה מה עומד מאחורי קביעתך ש"כשתהיי מעל גיל 30... תביני דברים שנראים רק אחרי שנים של הערצה". שמא תאיר את עיני בנדון?

../images/Emo12.gif

מה זה תענוגות דוניסטיים?!?

הדוניזם ((hedonism)

הוא מונח מתורת המוסר, בפילוסופיה. זוהי מערכת מוסר הרואה את התענוג האישי כ"טוב" הנעלה ביותר. בשפת היומיום, משתמשים במונח "הדוניזם" לתאר את הרדיפה אחרי התענוג האישי, בעיקר באמצעות דברים חיצוניים לאדם - כגון אותם הדברים הניתנים לקניה בכסף, בין אם זה מכוניות, בתים גדולים, בגדים יקרים, תכשיטים, טיפולים קוסמטיים, קבוצות כדורגל, מטוסים... השיר Money הוא, כמובן, שיר המוחה על תרבות ההדוניזם אשר, לפי ווטרס, שולטת בחברה המערבית.

edlessme

New member
אממ לי לא יצא לכתוב את הדעה שלי אז.

אני אכתוב אותה עכשיו... לדעתי דווקא מדובר בסמים.. בזה שהאדם הוא בעצם הקו הלבן כאשר הוא מסומם.. ואז.. כשהוא מגיע לאירוע מסויים ששובר לו את הקו הלבן.. אז הוא יכול להגיע לרמות שונות.. לתת לעצמו להיתפתח וליגדול וליזהור בכל ציבעי הקשת.. יעני מה שאני אומר זה שהקו הלבן הוא האדם המסומם.. והקו הניפרס הוא האדם לאחר השפעת הסם (ואני אתן לכם לפרש לבד מהו זמן זה כי אני לא ממש סגור על זה בעצמי..למי שלא הבין.. בזמן אני מתכוון ל ניגמל\לאחר שפגה השפעתו)

pink floydror

New member
ווואווו חברה חברה..:))!!

מה קרה?!?!...האזנה למוזיקה שאתם אוהבים נהפכה לקרב כזה?!?..פשוט תקשיבו למוזיקה שלכםם:))!! לצד האפל...אמנם יש דברים פשוטים מבחינת הלחנה של פינק פלויד, אבל אני רוצה לראות אותך מנגן את אטום הארט או אקוס בגיטרה :) טוב אולי יש פה פחות מורכבות כמו שיש ביצריות קלאסיות או אפילו לא נלך עד כדי כך רחוק, אלבומים פרוגרסיבים טיפוסיים למינהם, אבל עדיין המורכבות זה לא מה שעושה את המוזיקה, הכשרון לא מתבטא בזה..לפינק פלויד לפי דעתי יש עומק ועניין במוזיקה שלא ראיתי עוד במקומות אחרים..לפחות לא ברמה הזאת (ובכל שנות האזנותיי למוזיקה יצא לי להקשיב ליחסית הרבה..)

למעלה